- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
válasz
Krissz80 #103172 üzenetére
Nemcsak steamesek mennek, nálam (Linux Mint Cinnamon) a Heroic Launcher majdnem hasonlóan barátian viszi a GOG-os játékokat (állítólag az amazonosokat, epiceseket is, de azokat nem próbáltam). Meglepetésemre eddig a bétának számító felhőmentés is megy vele simán, az achievementeket is tudja intézni a GOG-nál. Ugyanúgy a steames Protonokat használja, az ahhoz telepítettek közül lehet választani (GE-Protonokat is). Multizni is szoktam steames és GOG-os játékokkal (akár 120+ fps-sel freesyncelve).
Az egyéb launcherek problémásabbak lehetnek, de megoldhatók, Battle.netet, EA és Ubi appot próbáltam, de játékokat csak mutatóba egy-kettőt, nem nagyon használom ezeket Windowson sem.
Retróra van natív DOSBox, ScummVM és emulátorok is. De ami natív, arra is ott a Retroarch (ez stemes is fenn van) vagy Lutris. A minap a PPSSPP-t (windowsos PSP-emulátor) próbáltam, pár kattintás után gond nélkül tudtam vele játszani.
Ritkán játszom nagyon friss játékokkal, de a 2020 utániakból Jagged Alliance 3-at, a Last of Ust, a Panzer Dragoon Remake-et és a Strayt próbáltam (ez utóbbi kettőt végig is játszottam, elég rövidkék), semmi gondom nem volt velük. A Vulkan shaderekre kell valamennyit várni első indítás előtt (patch után, és gondolom új drivernél is kellhet). A kérdés az, hogy a performance romlik-e, de erre nem tudom egzakt módon a választ, mert vagy nem is próbáltam őket Windowson, vagy totálisan más konfigon.
Illetve ami nem ment, az a Delta Force, abban - akkor - csak a launcherig jutottam, de mivel addigra a windowsos co-op társ kitiltotta a rendszerük, mert szerintük túl sokszor próbált belépni (van egy idegesítő launcherjük, addig eljutottam Linuxon), hibaelhárítással nem is próbálkoztam (a ProtonDB szerint futtatható). Kb. 40 játékból 39 ment méghozzá extra mókolások nélkül (azt az egyet nem számítom, mely ugyanazt a hibát dobja, mint Windowson, bár ott talán egyszerűbb megoldani, nem foglalkoztam vele).
Persze a hardver sokat számít, egy integrált őskövület jó eséllyel nem támogatja a Vulkant, és nem fog rajta az elfutni, amit Windowson valamiylen szinten elvinne, akár a natív linuxos verzió sem. Nyilván DOS-os vagy hardveres gyorsítást nem igénylő játékokra az is jó Linuxon is. De mondjuk a Half-Life 1 is szépen elmegy rajta.
Érdemes figyelembe venni, hogy a HDR problémásabb Linuxon, nem hiszem, hogy az Ubuntu vagy a Mint fejlesztőinél túl nagy a prioritása. Bevallom, ezzel én sem foglalkoztam különösebben. Xbox- és PS-kontrollerek vezetékesen mennek nálam simán rádugva, nem volt velük semmi teendőm. Vezeték nélkül nem tudom, a boxosat néztem, az nem ment, de Windows 10-en se jött össze, lehet, hogy elromlott az adapter. A Steam Controller viszont simán megy vezeték nélkül is.
-
Warton
őstag
válasz
Krissz80 #103172 üzenetére
Többnyire. Ami nem steames és néha előkerül az a WOT, AC2, Rocket League, Doom3. De az esetek 90%-ban steamen keresztül játszom. Múltkor a gyereknek sikerült elindítani a Robloxot is linuxon, ami korábban eléggé nehézkesen vagy egyáltalán nem sikerült.
Mostanában egy játék volt, amivel gondom volt az a FarCry6, a játék elindul de egy grafikai glitch miatt játszhatatlan külső terekben, belső térben elfogadható. Már sokféle módszerrel próbálkoztam, de nem sikerült kiküszöbölni a hibát, miközben Windows alatt gond nélkül fut.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest