- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekete.puma
tag
Manjaro indításkor miért jelzi ezt? [link]
-
fekete.puma
tag
válasz
CPT.Pirk #102833 üzenetére
Lehet gond ha előlapi USB-be rakja, vagy USB 2 vagy 3 kimenet is befolyásolhatja régebbi gépeknél.
Ismerős mondta, neki volt, hogy gyorsformázás után nem lett jó a telepítés, lassú formázással jó lett.
Egy nagyobb Pendrive-t, hogy ne kelljen lassú formázni gyors formázva NTFS vagy EXT4-re utána FAT 32-re megoldás lehet?
Vagy partíció törlése, majd gyorsformázása? -
fekete.puma
tag
válasz
IstvánLászló #102824 üzenetére
Reagáltál, hogy a kolléga mindent is elmondott a témában csak szerintem azt nem, ami még fontos lenne, hogy gyakorlatban tartósa megbízható megoldás-e a teljes rendszert vissza downgradelni.
-
fekete.puma
tag
válasz
IstvánLászló #102822 üzenetére
Más bemutatni valamit és majd az valójában, hogy muzsikál.
Mikor pl a Manjaro visszatartva adja ki a frissítéseket vagy te visszaminősítve visszatartod, az nem ugyan az.
Pl Az user visszaminősíti 2 héttel a frissítést, attól még egy sürgős biztonsági javítások megérkeznek?
Vagy visszavonnak egy frissítést, függőséget stb.. és az 2 nap múlva javítják akkor ha arra a napra frissíted igaz, hogy nem lesz hibás de nem is létezik csak két nap múlva.
Ilyen dolgokból adódhatnak problémák? -
fekete.puma
tag
válasz
cami][us #102806 üzenetére
Legalább nem bagatellizálod el...
Pl
A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy - közel egy éves csúszás után - elkezdte a Felidézés nevű kémfunkciója leküldését az Insider programjában résztvevő Windows 11-ekre. [link]
Ott szóvá teszi az ember szinte kinevetnek, hogy nálad létezik már, vagy nincs rá mód a kikapcsolására? -
fekete.puma
tag
Az utolsó data meghajtó jól van így felcsatlakoztatva és lefut a trim mindenütt?
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
UUID=3422-DFFC /boot/efi vfat defaults,umask=0077 0 2
UUID=279e0ae5-c9fe-4c36-a052-3928f0d0e743 / ext4 defaults 0 1
UUID=b1ff0ad5-1e7b-475e-bf77-78689b0d2fba swap swap defaults 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
/dev/disk/by-uuid/f82502a9-ec09-73d7-bce9-7f77aa8e5e91 /mnt/f82502a9-ec09-73d7-bce9-7f77aa8e5e91 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0 -
fekete.puma
tag
A tűzfalat bekapcsoltam majd bezárom, bezárva a rendszerfigyelő folyamatok alatt a gufw eltűnik.
Így megy valójában? -
fekete.puma
tag
-
fekete.puma
tag
válasz
IstvánLászló #102753 üzenetére
Manjaro alatt pl:
/bin
/root/**
/home/miki/** kihagyása. -
fekete.puma
tag
válasz
IstvánLászló #102748 üzenetére
Timeshift mentés és ha gond van visszaállítás nem lenne elég?
-
fekete.puma
tag
Kipróbáltam pár disztribúció és csak visszatértem a régen is használt a Manjaro-ra.
Sebességben érezhetően gyorsabb mint pl az Ubuntu vagy a Mint volt.
Manjaro-nal tudtam megcsinálni, hogy a VirtualBox, menjen rendesen így már főleg tetszene... A stabilitásáról vannak kétségeim mert (Rolling Releas) ha pl elrontanak egy frissítést akkor azt ne tudom visszafejteni. Stabil rendszernek így nem tudom, hogy érdemes e vele foglalkozni... -
fekete.puma
tag
A data részt telepítéskor mivel kell csatolni?
-
fekete.puma
tag
Köszi mindenkinek az infókat. Egyszerű rendszerfigyelő kellene ami megjelenik a kijelzőn pl processzor, memórias, wap ha lehet nézzen ki valahogy...
-
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #102711 üzenetére
1db winyó esetén ha külön van a home azon is lehetne...
-
fekete.puma
tag
A home mappa mellé érdemes csinálni külön data mappát mint pl win esetén a D-n tárolni?
-
fekete.puma
tag
Rég telepítettem külön a Linuxot így nem nagyon emlékszem már a sorrendre partíció leosztás terén.
biosgrub 4mb
swap 2X ram méret... (RAM 8GB)
root 15GB (Linux Mint Cinnamon)
home
Ez így jól, meg a sorrend?
Biosgrub legyen külön? -
fekete.puma
tag
válasz
CPT.Pirk #102647 üzenetére
Linux alatt, tulajdonképpen ki kellene próbálni (élni az elállás jogával ha nem jön be) többet, vagy megbízhatóbb márka termékét venni.
Már elkezdődött az elején, ami Windows alatt rendben üzemel.
Mi lesz a videó karival? Lehet még a Windows alá is csiszolgatják mert nem megy megfelelően. Utána az a következő, majd a hangkártya? -
fekete.puma
tag
válasz
Warton #102644 üzenetére
Sok bába közt elvész a gyerek.
Az, hogy kezdődik a terminálozás az egy dolog, az meg egy másik mikor vannak akik előadják, hogy áh már nincs rá szükség.
pl VirtualBox-ba felraknak egy Linuxot, a feltelepült Linuxon belül a Guest Additions telepítéséhez már egyből kell a terminálozás. -
fekete.puma
tag
válasz
Scarletiel #102641 üzenetére
Ki lehet próbálni a Linuxot de nem biztos, hogy megéri vele (bohóckodni) 200K-s videókarival. Elég erős a géped, Windows alatt azért nagyobb a tér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest