- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fekete.puma #102718 üzenetére
Tökéletes.
Osztom Pirk kapitány nézetét, a home legyen a /alatt, esetleges váltás, újratelepítés esetén vagy jó lesz vagy nem a régi külön home és annak a konfigjai.Én a swap partíció híve vagyok, mivel én hibernálok is meg hibrid-sleep-et is használok és Ubuntun egy istencsapása a swap fájlt erre bekonfigolni.
Valamint én néha több disztrót is használok és így elég 1 darab swap partíció a lemezen, ezt használja mindegyik, nem kell 2-3 10GB swap fájl.De ez az én nézetem, ahogy Te látod úgy csinálod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fekete.puma #102718 üzenetére
Igen. Nálam van egy 200MB-os /boot/efi (ez fat32), aztán egy 100GB /root (ext-4) és aztán az adat partíciók.
Swap meg mehet fájlban is, ha nem akarsz külön partíciót, lényegében mindegy. De ha van elég ram a gépben (mondjuk több mint 16GB), akkor nem is igen van rá szükséged.
Két napja futottam bele először, hogy elfogyott a 32GB ram, mert úgy indítottam el a Star Citizen-t, hogy közben a böngésző nyitva volt és ezek együtt már túllépték a 32GB-ot, ami miatt a játék közben az OS kilőtte a böngészőt, hogy megőrizze a működőképességet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest