- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
A BlackPanther-hez még annyit, hogy bár sok ötlettel és egy látványos KDE felülettel operál, csak néhány "lokálpatrióta" felhasználónak köszönhetően létezik. Gyakorlatilag egy ember fejleszti és pl. miközben sok disztróban megszűnik a 32 bites változat, itt esély sincs a 64-re.
-
-
-
válasz
ubyegon2 #49668 üzenetére
Tőle is igen furcsa, akár csak az egész topicban... (érthető módon)
Érdekes egy izlésem van egyébként.... jelenleg a két kedvenc disztróm a Peppermint és az Elementary.
Az első bohókás, vidám, színes külsővel rendelekzik az utóbbi meg kimondottan letisztult, egyszerűen stílusos. -
válasz
CPT.Pirk #49666 üzenetére
Oké nincs semmi gond, de user error eléggé kizárt. A win 10 (egyébként nem lenne rossz egyáltalán) esetén már többször észrevettem, hogy a frissítések során egyre lassabb "melóssabb" lesz a rendszer. Én alapból (nem csak most, hogy gyakorlatilag csak linuxozok) is igen puritán rendszert használok. Semmi csicsa, semmi kutyulás, alig pár progi. Érdekes, hogy insider "korában" illetve a végleges verzió után még nem volt ez jellemző. Ahogy jöttek az újabb és újabb frissítések, úgy fullad meg a rendszer.
-
Tényleg én voltam az aki mindig megvédte a windowst még akkor is mikor már rég linuxot használtam de két progi miatt (office a nejemnek, wot nekem) eddig meg kellett tartanom az ablakost. Most, hogy az asszonynak vettem egy notebookot én meg kb. hetente egyszer megyek win-re úgy érzem végleg megszabadulok tőle. Egyszerűen megőrülök mennyire lassú, nehézkes annak ellenére, hogy alig van rajta valami progi. Semmit nem csinál de tekeri a procit, merevlemezt szakadatlan. A linux mellett idegtépő. Most éppen elementary van fent de nagyon pöpec kis rendszer!
-
Skacok!
Van egy olyan problémám, hogy a kis Genius KB-M205 billentyűzetemen lévő dedikált hangerő szabályzó gombok nem működnek a peppermint alatt. Eddig minden linux disztró esetén hibátlan volt (és nem romlott el mert win alatt most is szuperál)
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
-
válasz
ubyegon2 #49368 üzenetére
Amit írtál az a felhő alapú futtatás, na nekem az az igazán latin. Talán vannak spec programok amik egy szerverről mennek és oda is menti a beállításait?
Tudtommal a disztro egy igazi öszvér, van benne Mint, de Debian is. Ennek ellenére nem lett egy katyvasz!
Az az Ice valami a chromiumra épülő "helyspecifikus browser". Most nézegetem a neten mert sosem használtam .......
-
válasz
ubyegon2 #49366 üzenetére
Megmondom őszintén lila gőzöm nincs...
felhő alapú futtatás az szerintem nincs, én a beállítások felhő alapú mentéséről olvastam,. Gyakorlatban nem használtam de még opciót sem találtam hozzá.
Mondjuk én nem az a guru vagyok aki a rendszer mélységeiről tud neked beszámolni én csak használom...... de az nagyon jó.....Néha visszamegyek windowsra egy-egy cucc miatt de szinte bántó a lomhasága, tökölődése a peppermint (vagy bármely másik disztró) után.......
-
A Peppermint Linuxot próbálta már valaki?
Meglepően jó! Gyors, stabil, semmi gondom vele, pedig már jó egy hete a gépemen van. -
A
sudo apt-get install cinnamon-desktop-environment
parancs lefutott de nem változott semmi. -
-
-
-
Skacok! A geforce kártyámat kicseréltem egy Asus HD 5450-re. (eddig úgy tudtam ezzel eldöcögött a mint) Indításkor a linux ugyan felállt de egy hibaüzenettel, hogy a Cinnamon környezet összeomlott.
Újraindítás után ugyanaz. Akkor kuka az első frissítésig a holmi? Vagy van mód, hogy terminálból megmutassam neki az AMD ATI drivert? -
válasz
scorpfrase #49096 üzenetére
Én kezdő vagyok de azt már tudom, hogy win telepítőt faragni linux alatt nem gyerekség.
Ha egyáltalán nem érdekel a linux és nem is marad akkor szerintem kár vele kínlódnod.
Ne mond, hogy nincs egy haverod aki hozzád vágna egy windows telepítőt....... -
-
-
válasz
ubyegon2 #49053 üzenetére
Szerintem pont az a gáz, hogy (ha úgy van ahogy sejtem) egyáltalán nincs windows boot bejegyzés. Az efi particióra rakta, amit utána formáztam. Ezért nincs windows a grub-ban se az alalpali boot opciók között sem!
Persze, lehet, hogy vakvágányon vagyok de az tény, hogy asudo update-grub
nem tudta előcsalogatni!Szerinted amit fentebb írtam a win újratelepítésről és utána a parancs futtatásáról az nem jó?
-
Áh ezt elcsesztem és gyanítom is hol......
Mikor a windowst telepítettem, hiába jelöltem ki neki a HDD-t mikor az ssd-n volt az efi particio. Gondolom oda pakolta az inditóját.....
....utána ugye én okos újraraktam az efi-t ergo töröltem a windows indítót.Ha csak a windowst úrarakom lehúzott ssd-vel és utána visszadugva linux alól nyomok egy
sudo update-grub
-ot akkor nem javul meg a dolog? -
válasz
Rimuru #49047 üzenetére
Elszúrtam.....
Nem húztam le az SSD-t win telepítés alatt, viszont a linuxot tisztán telepítettem újra particionálva. Most a linux automatikusan indul, a windows meg biosban sem látható! Ezek szerint ez a köcsög windows az ssd-re tette az efi-t. Fel nem fogom mit bóklászik egy másik meghajtón, miközben megadtam neki hova települjön!
-
Skacok!
Közben eléggé megváltozott a helyzet. A nejemnek letérdelt a notebookja szóval kénytelen vagyok egy dual rendszert összehozni.
A HDD-re megy a windows, aztán az ssd-re a linux Mint. A kérdésem az lenne, hogy hova kell raknom a grub-ot, hogy lássa a windowst? Vagy utólag kell szerkeszteni?
A két külön meghajtó miatt gondolom.... -
válasz
CPT.Pirk #49039 üzenetére
Ha csatolva van a meghajtó akkor kapok egy kemény figyelmeztetést, hogy
"FIGYELEM!!! A fájlrendszer csatolva van. Ha folytatja, azzal
***SÚLYOS*** fájlrendszer-károsodást ***FOG*** okozni!"
szóval inkább nem folytattam. (erről olvastam is)
ha meg nincs csatolva akkor
"fsck.ext4: Engedély megtagadva a(z) /dev/sdb1 megnyitására tett kísérlet közben
r/w hozzáféréssel kell rendelkeznie a fájlrendszerhez, vagy root jogokkal"
Nem tudom a másodikat jól értelmezem e, de sudo előtaggal nem lenne oké? -
-
A dolog azért is tűnik érdekesnek mert ami infót találtam az e2fsck ról aszerint kimondottan ext2 fájlrendszerek ellenőrzésére szolgál. Nos a merevlemezem ext4-es és úgy alapból nincs a gépen ext2 fájlrendszer.
-
Skacok!
Olyan problémám lenne, hogy adott ugye egy 64 gb-os SSD amin egy Linux Mint 18 cinnamon csücsül, illetve van egy 320 Gb-os merevlemez csatolva. Ezt a merevlemezt szerettem volna zsugorítani Gparted progival de nem sikerült. Leválasztottam a meghajtót de hiába jelöltem ki a zsugorítandó felületet elkezdte volna a műveletet de errorral kilépett. (mindjárt újra megcsinálom, hogy pontosan mit ír ki......)
Addig is van valami tippetek mi lehet a problem?a hibaüzi:
GParted 0.25.0 --enable-libparted-dmraid --enable-online-resizeLibparted 3.2
/dev/sdb1 mozgatása jobbra és zsugorítása (298.09 GiB → 186.01 GiB) 00:00:00 ( HIBA )/dev/sdb1 kalibrálása 00:00:00 ( SIKER )
útvonal: /dev/sdb1 (partíció)
kezdet: 2048
vég: 625139711
méret: 625137664 (298.09 GiB)
/dev/sdb1 fájlrendszerhibáinak keresése és azok javítása (ha lehetséges) 00:00:00 ( HIBA )e2fsck -f -y -v -C 0 /dev/sdb1 00:00:00 ( HIBA )
e2fsck 1.42.13 (17-May-2015)
/dev/sdb1 nem támogatott jellemzőkkel rendelkezik: metadata_csum
e2fsck: Szerezze be az e2fsck újabb verzióját! -
Érdekes....
Nyilván ez hardverkiépítéstől, felhasználótól is függ de nekem az Ubuntu 16.10 még béta korában is sokkal stabilabb, hibátlanabb volt mint az azóta kipróbált 16.04. A frissítések mint ha még rontottak is volna a dolgon.
Le is lett őkelme cserélve..... -
válasz
CPT.Pirk #48871 üzenetére
Na lezavartam a telepítést minden tükörsimán ment. Volt ugye egy EFI partició azt csak csatoltam és nem piszkáltam, volt egy rendszer partició azt is csatoltam és kijelöltem formázásra illetve volt a 320 gb-os külső merevlemez auto csatalokzással, na azzal nem foglalkoztam, gondoltam majd később. A rendszerparticióra felment a telepítés és még a külső kötete autocsatolása is megmaradt!
Öröm és bódottá! -
-
válasz
CPT.Pirk #48869 üzenetére
Mikor alaplapi integrált VGA mellé tettem PCI kártyát (még windows alatt anno) akkor az egyáltalán nem "hatotta" meg a deszkát. Nekem kellett biosban átállítanom.
Persze az is lehet, hogy ez a viszonylag újabb alaplap (Gigabyte F2A88XM-HD3) tehet a dologról.....
Mondjuk múltkor kicsit megijesztettél és telepítésnél még lehetnek érdekességek. -
Na beszereltem a kis VGA-t a gépembe és érdekes módon az APU-t nem is kellett letiltanom. Ahogy a PCI aljzatba tettem a karit az alaplap azonnal azt támogatta, olyan szinten, hogy bekapcsoláskor az apu kimenetén már nem is jött kép!
A geforce karival simán bejött az ubuntu 16.04 live szóval ezzel bizonyossá vált, hogy a videodriver okozza sok disztrónál a megjelenítés hiányát.
Már szinte fáj a szivem lecserélni a 16.10-et annyira megszerettem. -
-
-
válasz
H.Istvan25 #48844 üzenetére
-
válasz
ubyegon2 #48831 üzenetére
Problémáim vannak de egyik sem megoldhatatlan. Telepítek, netbankolok stb. most már gyakorlatilag probléma nélkül. Ha nem így lenne akkor egyszerűen nem is tudnék a linuxon maradni. Borzasztóan tetszik a rendszer (és hihetetlen, hogy rászoktam az ubuntu -ra) és most már vakon particionálok, csatolok meghajtókat. Van, hogy egy a tárolókban nem található program telepítése, törlése bekavar de tetszik és nyomom!
-
válasz
ubyegon2 #48826 üzenetére
Én bátrabb voltam, úgy szabadultam meg a windowstól, hogy full tudatlan voltam/vagyok a linuxhoz és még a particionálára is ötször rákérdeztem mielőtt nekivágtam. Persze én is rengeteget olvasgatok, főleg konkrét problémák kapcsán de a problémák ellenére is tetszik ez az új világ és nem gondolkodom "visszaálláson".
Van, hogy napi rutinokkal is problémáim vannak de rájöttem, hogy nem szabad mindig ide rohannom, hanem meg kell próbálnom legalább megkeresni a megoldásokat, abból is tanulok. Hol sikerül ez, hol nem....... -
válasz
CPT.Pirk #48825 üzenetére
Nekem magas a linux telepítési folymatainak megértése. De logikusan azon áll vagy bukik, hogy a telepítő, honnan, hogyan olvassa ki a driverek adatait. Ezt elvileg az alaplapról/ból/tól kell hogy kiolvassa. Szóval most még kiváncsibb vagyok mi lesz holnap. Az én wines (tudom itt nem sokat ér) tapasztalatom alapján az új hardvert kell majd látnia. ... holnap kiderül.....
-
-
-
-
válasz
CPT.Pirk #48813 üzenetére
Elvben az nem bonyolíthat semmit. A proci VGA-t le lehet tiltani. (mondjuk annyira még nem néztem utána de így kell lennie)
Egyébként ez az ubi 16.10 nagyon rendben van. Volt egy kis gebasz a qbittorrentel de azóta nagyon jól muzsikál. Csak a hosszú támogatás miatt váltanék 16.04-re.
-
Na holnap beszerzek egy kis Nvidia videokarit. Kiváncsi vagyok, tényleg az AMD APU volt e a ludas (szerintem tuti) abban, hogy sok disztró nem tudott képet megjeleníteni a monitoromon. Első az Ubuntu 16.04 lesz, bár ha megy akkor valszeg az utolsó is egyben.
-
-
-
Na a qbittorrent tényleg radírozásra került, pedig szeretem.
A letöltést valami hiba miatt el sem indította a HDD-re. pedig a kliens volt a ludas mert a transmission hibátzlanúl tölti. -
-
-
-
Itt tényleg valami bug lesz.
Beírtam a "sudo apt-get install nautilus-admin" parancsot. Lefutott a cucc aztán felugrott egy ablak, hogy a nautilus újraindítása után lép életbe a dolog. ....aztán csontá fagyott a rendszer! Csak reset gombal tudtam újraindítani. -
-
-
válasz
lev258 #48711 üzenetére
Először, (mivel lövésem se volt, hogy nautilus a fájlkezelőm) mindenhol simán "fájlok" néven szerepel, ezért lefuttattam a gksu fájlok parancsot. (a végrehajtáshoz természetesen jelszót kért)
Utána megtaláltam, hogy ez tulajdonképpen a nautilus, ezért lefuttattam ugyanezt a parancsot nautilussal
Ekkor kidobott egy hibaüzenetet:"Jaj valamit elrontott!
Nem hozható létre a szükséges mappa. Hozza létre a következő mappát, vagy állítsa be a jogosultságokat úgy, hogy létre lehessen hozni. /root/.config/nautilus"Végül is én nem akartam létrehozni semmit, nem?
-
-
-
Vááá köszönöm srácok!
Minden tökéletes. A megadott helyen ott ücsörög a partició és az asztalon is megjelent egyből!ajaj nem enged még egy mappát se tenni bele mert azt írja, nincs jogosultságom.......
-
-
-
válasz
ubyegon2 #48678 üzenetére
Hajaj....
El ne baszarintsak valamit.Így nézne ki a módosított fstab: (még nem mentettem)
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=6cb8a85e-d6c3-4758-b757-b3bf317bedd5 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# /boot/efi was on /dev/sdb1 during installation
UUID=AD8A-3D93 /boot/efi vfat umask=0077 0 1
UUID=1d053a40-0a0b-4e37-9334-6e13ed98ee94/home ext4 defaults 0 0Az uccsó sor a csatolandó merevlemez.
A rendszerparticióhoz, beírtam a noatime és discard opciókat is..... -
válasz
ubyegon2 #48672 üzenetére
Igazából amíg itt szóba nem került, fogalmam se volt, hogy MRB-lett. UEFI alól telepítettem, olyan telepítővel amivel eddig GPT lett a rendszer. Problémám semmi nincs, teszi a dolgát minden ami kell. Talán valahogy, valamiért az SSD kavart be (ehhez én már kicsi vagyok). A felcsatolt HDD-t is látja, kezeli minden (kivéve a qbittorrent).
Amiket linkeltél, nagyrészt lefuttattam (köszi utólag is) és úgy néz ki az SSD-vel minden rendben. Trim is van stb. -
Reggel csináltam egy frissítést (most fogalmam sincs, hogy 16.10-e már a rendszer de végül is mindegy) de azóta volt két hibaüzi ami eddig nem.
...gondot végül is nem okozott.....
Ami érdekes nekem (nem mai) hogy az ubival alapértelmezetten teleülő progiknak mint ha levágták volna a beállítás menüjét, alig (vagy semennyire) lehet hozzájuk nyúlni, illetve az Mp3 fájlokat következetesen a videólejátszó nyitja meg, pedig ugye a zenékhez ott az alapértelmezett Rhythmbox.
Különben a rendszer (ahogy szokom meg lassan) gyors, stabil remek. -
-
válasz
Rimuru #48666 üzenetére
Partition table scan:
MBR: MBR only
BSD: not present
APM: not present
GPT: not present***************************************************************
Found invalid GPT and valid MBR; converting MBR to GPT format
in memory.
***************************************************************Disk /dev/sda: 125045424 sectors, 59.6 GiB
Logical sector size: 512 bytes
Disk identifier (GUID): 64DB9009-1FB7-4E4B-9DCF-C6E6765F37A8
Partition table holds up to 128 entries
First usable sector is 34, last usable sector is 125045390
Partitions will be aligned on 2048-sector boundaries
Total free space is 4717 sectors (2.3 MiB)Number Start (sector) End (sector) Size Code Name
1 2048 976895 476.0 MiB EF00 EFI System
5 978944 125044735 59.2 GiB 8300 Linux filesystem -
-
-
-
válasz
Rimuru #48655 üzenetére
Ez a kimenetel:
sdb
└─sdb1 ext4 1d053a40-0a0b-4e37-9334-6e13ed98ee94 /media/magda/1d053a40-0a0b-4e
sr0
sda
├─sda5 ext4 6cb8a85e-d6c3-4758-b757-b3bf317bedd5 /
└─sda1 vfat AD8A-3D93 /boot/efiEbben meg az sda5 a fura számomra. Mivel össz két partició van a rendszerlemezen (nem csináltam swap-ot) nem sda2 kéne, hogy legyen?
A többi tiszta és látszik, hogy a HDD csatolva van.lev258: itt is látszik, hogy az SSD az sda a két particióval.
-
válasz
lev258 #48654 üzenetére
Na ezt megint nem értem....
Amikor telepítettem akkor a HDD nem is volt csatlakoztatva tehát az sda az az SSD a particiókkal és a rendszerrel.
Aztán a gépre kötöttem a régi HDD-t (nem csatoltam sehová) csak GParteddel formáztam és particionáltam egybe ext4-re. Ez lett az sdb -
válasz
ubyegon2 #48651 üzenetére
Nekem nem sokat mond, neked biztos beszédesebb:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=6cb8a85e-d6c3-4758-b757-b3bf317bedd5 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /boot/efi was on /dev/sdb1 during installation
UUID=AD8A-3D93 /boot/efi vfat umask=0077 0 1pl. mi az a /dev/sdb5 ? Még csak hasnoló sincs. van egy /dev/sdb1 és passz...... (ez a HDD egybe particionálva)
-
-
válasz
ubyegon2 #48646 üzenetére
Külön kodekek, olyan nincs. Az elején kell bepipálni, ha telepítés közben akarod, hogy a frissítéseket is felpakolja, illetve később lehet választani, hogy akarod e a zárt drivereket vagy nem. Én mindig úgyanúgy telepítek, frissítés telepítés közben ok, zárt driverek no. más hasonló opció nincs.
más...
Tegnap érdekesnek tartottad, nos ma is a rácsatlakoztatott HDD-t magától dev/sdb ként magától csatolta.
Semmi dolgom vele, kezeli, írja olvassa, pöpecül. -
Bocsi srácok a sok balfékségért csak ugye sok esetben még nem tudom mit is csinálok......
Szóval feltettem a growler által linkelt parancsal a cuccokat, utána meg a sok általam telepített kiegészítőt töröltem. most tökéletes minden!Köszi a türelmeteket!
..bár azt még mindíg nem értem, miért nem működött sokadszor az ami eddig mindíg......
-
válasz
mefistofeles #48642 üzenetére
Hááát nem úgy mint kéne de működik......
Ha rámegyek egy youtube-os videóra egy pillanatra a fent linkelt hibaüzenet újra bejön és utána műxik a videó...... -
válasz
growler #48641 üzenetére
na ez fasza....
Elindítottam, telepítette aztán kidobott egy dos-os kinézetű ablakot "ttf-mscorefonts-installer konfigurálása"
címen és azt még bezárni sem tudom......
A szöveg végén van egy <OK> de semmit sem tudok vele kezdeni. a terminál bezárásánál írja, hogy még vannak futó folyamatok, szóval azt se akarom....Egyébként ez valami microsoftos dolog. Mit csináltattál te velem?!?!
valahogy sikerült kijelölni aztán lefutott a parancssor...
-
-
-
-
válasz
growler #48632 üzenetére
Az mi
Ha most nem telepítettem akkor tuti tegnap előtt sem. Igazából a firefoxal semmit nem szoktam csinálni, van egy accountom, onnan betöltöm a kedvenceket, beállításokat stb. és minden szokott tökéletesen menni.lev258: a bővitmények telepítése nem lehet ok, az csak következmény. Alapból semmiféle bővitményt nem használok egy h264ify-n kívül. Akkor telepítettem csak mikor előjött a probléma.
-
válasz
lev258 #48630 üzenetére
Ezt konkrétan a youtube-n írta de semmiféle netes oldalon, semmiféle videot nem indít el. Szóval nem csak a jutyúb hülyéskedik.
Mondom, azért meglepő mert pontosan azt és pontosan úgy telepítettem mint előtte, amikor minden rendben volt. Talán valami frissítés ami bekerült az ubuntuba csinálhatja. ... más mi lenne?... -
-
válasz
lev258 #48626 üzenetére
Szó sincs megszállotságról csak egyszerűen élvezem, hogy ilyen gyors.
Egyébként van egy kis bibi. feldobtam a rendszert, frissítettem és a neten egy videót sem játszik le a firefox.
Azt írja "a böngésződ jelenleg az elérhető videoformátumok egyikét sem ismeri fel". Tegnap előtt ugyanezzel a telepítővel ugyanez a firefox mindent lejátszott.... -
-
Bakter! Hihetetlen milyen gyorsan bootol be SSD-ről a rendszer. Szerintem a harmada a HDD-s időnek!
-
válasz
ubyegon2 #48621 üzenetére
Majd még abban (lehet) hogy kell segítség, ha fel csatolom a régi merevlemezt. Első körben csatlakoztatom aztán meglátjuk.......(de csak holnap) Elvileg nem lehet gebasz..?! Régebben még az NTFS merevlemezemet is minden további nélkül auto csatolta és kezelte a linux.
-
-
-
.....apropó, valami olyan lemez ellenőrző mint win alatt a HDsentinel akad linuxra?
-
-
-
Nem éppen linux téma de hátha tudjátok a megoldást....
Életem első SSD-jét építettem a gépembe, és annak rendje módja szerint feltelepítettem rá az oprendszert (ubuntu 16.10 beta2) de újraindítás után nem hajlandó arról bootolni. A perifériáknál látja típushelyesen a holmit de a boot opcióknál ha kijelölöm azt írja (látja pedig az oprendszert is) hogy "Drive not present"
mit kellene beállítanom, hogy bootoljon az SSD-ről? -
-
válasz
zoltanz #48592 üzenetére
Magyarán aki a rövid támogatottságú verziót használja az sem marad idővel frissítések nélkül, max verziót vált felfelé, jól értem?
Azért fontos nekem ez a kérdés mert nagyon megtetszett az ubuntu de a jelenlegi LTS nem megy a gépemen videodriver hiányában. Most is a 16.10 beta2-t használom. Így igazából (azon kívül, hogy nem a leg stabilabb cuccok kerülnek fel) semmit sem veszítek ha a csütörtökön startoló 16.10 lesz a rendszerem. -
válasz
zoltanz #48590 üzenetére
Az oké, hogy jól működik de pl. most kiadják a 16.10-et annak lejár a támogatása, magyarul onnan nincs frissítés. Megéri akkor ezeket használni? Hisz gondolom olyan nem létezik, hogy a támogatási idő végén "lefelé" frissíted a 16.04-re. Használják a pionírek 9 hónapig aztán leszedik és LTS?
-
válasz
lev258 #48588 üzenetére
Most vettem csak észre, már van 16.04.1 de sajnos ez sem műxik.....
Egyébként ezek a "köztes" nem LTS verziók mi célt szolgálnak? Valamiféle teszt verziók (mint windowsban az insider) amiből a kiforrott cuccok bekerülnek az előző, illetve következő hosszan támogatott verzióba?
-
-
-
Jeah! 13.-án jön a 16.10 ubuntu, addigra pont meg lesz az SSD-m azt már arra tolom!
-
válasz
lev258 #48577 üzenetére
Bonyolultabb a helyzet.... nincs torrent fájl. (de megoldom)
Amúgy eddig idegenkedtem az ubuntutól a kinézete miatt de most a 16.10 béta2 nagyon bejön (a 16.04-et nem tudom ugye felrakni mert nincs kép) . Sokat variáltam a kinézetén de ez az oldalsó indító még nagyon fura nekem. Kicsit minden másképp működik mint az álltalam eddig próbált disztrók startmenüjében.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged