-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Mi az amit nem telepít? Telepítsd külön.
Most gyakorlatilag letöltöd a forráskódot, abból csinálsz egy deb csomagot, ami gyanítom ugyan az lesz, mint amit a csomagkezelő telepítene.
Ha valami hiányzik a gyári csomagból, és szeretnéd beleforgani, akkor külön szedd le a forrást és forgasd.Egyébként a csomag építéshez - végső soron a forgatáshoz - szükséges függőségeket hiányolja:
dpkg-checkbuilddeps: Unmet build dependencies: autotools-dev texinfo libusb-dev doxygenEzeket a csomagkoat tedd fel:
autotools-dev texinfo libusb-dev doxygen -
Vladi
nagyúr
"Az Ubuntu 9.10-et nem ajánlod?"
2 hónapos sincs, és nagyon sok panasz érkezett rá. Majd kiforr az is. Kezdőként ne a bugokkal hadakozz. A másik kettő elég stabil már."A Linuxot feltehetem a windows rendszerpartícióra?"
Van erre is mód, a wubi. Ha ennyire híján vagy a partícióknak, talán jobban is jársz ezzel a módszerrel. De hosszú távon mindenképpen érdemes külön partícióra költöztetned."Nincs valami ötleted az elsődleges partíciók konvertálására adatvesztés nékül?"
Így hirtelen nincs, jól gondold át, ha ilyen módszert akarsz használni. -
Vladi
nagyúr
Hogy is néz ki az a partíció kiosztás? Mert ha van 4 elsődleges, akkor a 10 g formázatlan területtel semmit nem tudsz kezdeni. Mert a 4.-nek kiterjesztettnek kellene lennie, akkor csinálhatsz még 4-et. Nem a win nem tudta kezelni, hanem ezt csak így lehet megcsinálni.
1. általában olyat, amit a disztribúció felajánl, Tipikusan ext3, de újabban már ext4. Esetleg reiser, de az inkább suse/mandriva alatt népszerű. Kezel még pár fajtát, de első körben ezek jók neked. Winest semmiképpen. (fat, ntfs)
2. A Linuxnak lesz majd saját rendszerbetöltője, az tud indítani wint és linuxot is. Neve grub, leírás. (Bár az új ubuntuk már grub2-t használnak, azt nem ismerem)
Jah ha már ubuntu, ha jót akarsz akkor vagy 8.04, vagy 9.04-et teszel fel első körben.3. Ha megcsinálod rendesen és nem piszkálod a win sajátját, akkor nem lesz vele gond, indulni fog. Persze nem fogja látni a linuxos fájlrendszert, de ez nem gond.
-
Vladi
nagyúr
válasz
adalbert1 #9030 üzenetére
Ez egy jól ismert hiba, én már több disztró alatt is találkoztam vele. A lényeg, hogy az új 8169-es modul nem jó. Már ahol nem jó, most 5.4-es cent alatt már jó.
Elvileg a leírás arról szól, hogy forgatsz hozzá egy régebbi 8168-as modult és azt töltöd be. Tehát lássuk:
lsmod
A másik:
Kézzel forgatás helyett nézd utána, hogy van -e kmod csomag a debianod kerneléhez. Gyanítom lesz, valaki biztos csinált. Az megcsinálja helyetted a beállítást.Amúgy honnan tudod, hogy nem megy a net? Nem indult el a hálózatkezelés?
lspci -vv
ezzel megnézheted a részletes adatait.
Nekem ez van:02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Unknown device 528c
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0, Cache Line Size: 32 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 233
Region 0: I/O ports at e800 [size=256]
Region 2: Memory at fdfff000 (64-bit, prefetchable) [size=4K]
Region 4: Memory at fdfe0000 (64-bit, prefetchable) [size=64K]
Expansion ROM at febf0000 [disabled] [size=64K]
Capabilities: <access denied> -
Vladi
nagyúr
válasz
geprombolo #9020 üzenetére
Van neki sajátja. De figyi, google nem megy?
-
Vladi
nagyúr
válasz
geprombolo #9018 üzenetére
.deb és nem tudom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #8981 üzenetére
Neki nem hiszek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
leviske #8976 üzenetére
Á ez tuti fail. Nem létezik, hogy a win 1%...
De amúgy az 1% Linux is kamu. Szerintem több. De ezt bemérni gyakorlatilag lehetetlen. A leghitelesebb mérés a Fedoránál van, ők olyan 12 millióra becsülik. De az már önmagában kb 1%... szóval ez a részesedés dolog teljesen fekete doboz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zotya678 #8951 üzenetére
cedega egy játékokra specializált wine. Ez utóbbival próbálkozz, elvileg jó siker prognosztizálható.
A leírás akár még jó is lehet, nem néztem meg okával, de nincs sok speciális dolog benne. -
Vladi
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8925 üzenetére
Flash plugin nélkül is van élet és net. Én is úgy használom a laposat Midori browserrel. Igaz az ennél jobb gép, de az is 5-6 éves technológia.
De xubuntut sikeresen használtam már p1-es laposon is, igaz nem volt villám, de nem is volt ez elvárás.
Kis időt rá kell szánni a rendszerre, annyi a nyitja.
OOo sem feltétel, abiwordel is meg lehet oldani a dolgokat.az ati chipet meg észre sem fogja venni, hogy az van a gépben, van olyan szintű az xorg támogatása.
-
Vladi
nagyúr
.iso-ra jó a mount. A többire acetoneISO-t használtam már.
Illetve egyszer valaki írt nekem egy .iso felcsatoló szkriptet, talán épp doc.
Majd megkeresem.Na ez az:
#!/bin/bash
su -c 'mount `zenity --file-selection --title="Válaszd ki a CD image file-t"` `zenity --directory --file-selection --title="Válaszd ki a könyvtárat, ahova csatolni akarod"` -o loop'Ez felcsatolja. Elmented valahová, adsz futási jogot és mehet a menübe. Kér egy root jelszót, utána csak megnyitod a iso-t és a könyvtárat ahová szeretnéd. Viszont nem sudo kompatibilis.
Ez meg a lecsatolója:
#!/bin/bash
su -c 'umount /mnt/iso'Viszont ez csak a /mnt/iso könyvtárból csatol le. nem lehetne ezt alahogy átírni, hogy ki lehessen választani a könyvtárat, amiről lecsatolok?
-
Vladi
nagyúr
válasz
lakatosturbo #8779 üzenetére
"nem találok sehol se valami leírást"
Nem mondod?Tiszát rekesztő mennyiség kezdetnek.
(#8785) Lenry:
/usr
-
Vladi
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #8768 üzenetére
Jah aha... ez egy ilyen közellenség program. Ez lényegében az mplayerre épül, persze licenc sértő módon. Egyébként ez is csak egy grafikus felület hozzá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #8766 üzenetére
Most ez melyik kmplayer? Egyébként nézd meg az smplayert, az egy nagyon jó mplayer gui.
ram: 32 bites rendszer is tudja majd használni. Azt nem tudom ubuntun hogy megy. Régen a szerver kernel kellett hozzá. Most passz. -
Vladi
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #8757 üzenetére
Szia!
Érdemes a szükséges partíciókat még telepítés előtt előkészítened. Elvileg egy is elég. De a virtuális memóriának (alias: swap) szokás külön, meg esetleg a /home-nak. De egybe is elférsz, 4 G rammal elleszel swpa nélkül.
Tehát:
Töredezettség mentesítás, partíció leválasztása. Majd telepítés közben megmutatod, hogy oda tegye a gyökért : /"Én 30-40 G-ra gondoltam."
Jézusmária. Nem kell annyi. 15 G már elég lesz.Ati drivernek meg azt tedd fel, amit a disztribúciód javasol. Csomagkezelővel.
De ennek érdemes még utána nézni, az ati hírhedt gyártó mifelénk. -
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8645 üzenetére
Na akkor már a célegyenesben vagy.
A szkript egy szöveg fájl txt, amiben parancsok vannak. Ha futtatod, akkor azokat a parancsokat sorban végrehajtja.
Tehát kell egy szövegszerkesztő, meg egy root jog, hogy oda tudd másolni, ahová kell. Aztán adsz futás jogot, és vagy elindítod, vagy gondoskodsz arról, hogy boot után elinduljon. (autostart)
1.
terminálban, vagy gksudo-val:sudo gedit /usr/local/bin/netmegosztas
Ez létrehozza a netmegosztas fájlt, ebbe a könyvtárba: /usr/local/bin
2 beilleszted a parancsokat. Kezd a doc félével, mert ami a leírásban van, azok nem pont így kellenek egy szkriptbe. Mentés, bezárás.
3. adsz rá futás jogot rootként. Terminálban:
sudo chmod +x /usr/local/bin/netmegosztas
4. Rendszer indítás után lefuttatod:
sudo netmegosztas
4-b vagy elhelyezed a netmegosztas parancsot a /etc/valami/local fájlba. Ezt nem tudom pontosan Ubuntun melyik. Azért parancs, mert a /usr/local/bin/ könyvtárra van kereső útvonalad, tehát megtalálja és lefuttatja.
6. Működik örülsz, ha nem jössz megint az idegeinkre menni.
7. Ha végképp minden működik, nekiállsz utánaolvasni, hogy végül is mit csináltál.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8634 üzenetére
Kiborulok.
Itt azt írtad, hogy sikerült megcsinálni a megosztást. Valójában 1 lépésre vagy a megoldástól. Tehát kiadod azt a pár parancsot, ami a leírásban van, akkor működik a megosztás. Nem?
Már csak az van hátra, hogy ezeket a parancsokat elhelyezzük egy olyan szkriptbe, ami tuti lefut amikor indul a gép. Ez lesz majd a local, amit tegnap este nézegettünk.
De akkor hogy is állsz Dr?Aztán ha van már egy működő megoldásod, utána jöhet az, hogy mit is csináltál.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8624 üzenetére
Na hát akkor azok a parancsok kellenek neked egy sima szkriptbe.
Csináld már végig most is, és gyűjtsd össze a parancsokat.
Ubuntun hol tárolják a local init szkriptet?Fedorán:
/etc/rc.d/rc.local.
De szerintem ilyen fájlodnak kell lennie:
/etc/rc2.d/S99local
Egy épkézláb leírást én is hiányolok. Van ide kattints szintű, meg van felsorolok 27 iptables szabályt fajta. De a kettő között semmi, ami neked kellene.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8587 üzenetére
Szuper!!
Hogy sikerült?
(#8588) D®. GeNy@
1. Melyik tűzfallal dolgozol végül is?
Iptablesben pölö így.2.
sudo -val kapsz root jogot. Így indítsd a könyvtár létrehozást, vagy a fájlkezelőt.sudo mkdir
Utána chmod és chown -al megcsinálod a helyes jogosultságokat.
3. ssh-val távolról lépsz be terminálon. Ha terminálos torrent klienst használsz úgy. De trensmission és qbittorrent tud webui-t, akkor böngészővel kapcsolódsz rá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8579 üzenetére
Ott kezdődik, hogy az eszköz amin a neted jön, arra ne állíts fix ip-t. Mert azt a szolgáltatótól kapod. Az automatikusan beállítja magát. Ha megy a net, akkor nézz egy
ifconfig
kimenetet. Látni fogod, hogy a szolgáltató megadta neked az ip címeket.
Utána kell beállítani a másik kártya ip címeit, ami a belső hálózat felé dolgozik.
Csak utána jöhet a netmegosztás.sh4d0w:
Azért javasoltam firestartert, mert azzal a legkönnyebb ezt neki megcsinálni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8571 üzenetére
Na elvileg firestarterrel meg tudod egyszerűen osztani a netet.
Illetve az oldalán is olvasgathatsz. Ennél egyszerűbb módszer nincs.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8552 üzenetére
Összevonva a válaszok:
ubuntu azért jó neked, mert Mo-on a legtöbben ezt használják, tehát lesz segítséged bőven. Inkább a 8.04-et válaszd, az stabilabb, kiforrottabb és hosszabban támogatott.
Csomagkezelést elég nehéz 2 szóval megmagyarázni.
Lényegében a disztribútor - jelen esetben az ubuntu közösség - előkészített egy csomó programot, gyakorlatilag mindent amire szükséged lehet. Azt a csomagkezelővel tudod telepíteni. Leírás itt.A Linux disztrókat meg úgy képzeld el, mintha legóból lennének. Bármit összebarkácsolhatsz, ami tetszik. Például egy desktop rendszerből is 2 perc alatt csinálhatsz ftp szervert, miközben épp msnezel rajta. Csak az ismereteid szabnak határt. A rendszer mindent megenged, semmit sem rejt el.
ext3 mindent tud ami neked kellhet, sőt még többet is. Vagy tégy ext4 fájlrendszert és akkor az egész partíciódat elfoglalhatja egy fájl, vagy 100 csillió apró fájl.
ha van rendszer hdd azt érdemes 3 felé vágni:
/ : gyökér. Ezt a kiinduló pont a fájlrendszerben. Ide kerül minden. Mondjuk 8 G (ez még sok is, de így biztos hogy sose telik be)
swap: ez a virtuális memória. Alias pédzsfájl.500 mega elég.
/home amennyi marad. Ide kerülnek a felhasználó programok adatia. Bár ennek se kell sok, maximum 10 g és akkor már nagyvonalú voltál. Esetleg egy 4. amit tárolsz valamit.Nem fog lelassulni, nem lesz töredezett ne aggódj.
Még egy általános tanács: ha egy hét múlva még nem lesz teljesen működőképes a szervered, ne aggódj. Egy hónap múlva már biztos jó lesz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8547 üzenetére
1-2 nem nagyon ismerem az suse-t. nem sokan használják errefelé. Mást nem adott?
3. Tényleg. Azzal a legegyszerűbb megosztani a netet.
6. Nem. Csak ha újraformázod a lemezt.
"Mi a különbség a Linux server...."
Gyakorlatilag mindegy. Akármelyik kiadással meg tudod csinálni, mert minden elérhető csomagkezelővel. Tehát átalakíthatod. -
Vladi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #8545 üzenetére
Szia Dr.Genya.
1. Hát elég régen volt. Itt egy oldal ami segít a választásban.
2. lsd 1.
3. Nem nem. A samba windowsok felé oszt meg fájlokat hálózaton. Neked az iptables kell. Az a tűzfal.
4. transmission vagy qbittorrentet javaslom. Mindkettő keveset fogyaszt és távolról is managelhető.
4,5 hűűű sok van vég..?
5. mc jó fájlkezelőnek. Régies de gyors és mindent tud.
6. Fogod tudni kezelni az ntfs-t. De az nem alapértelmezett fájlrendszer. Okozhat megnövekedett cpu használatot seed közben. Érdemes lenne ext3 fájlrendszerre migrálni.
7. na látod, pont erre jó a samba.
8. Helyes, csak így tovább.Egyébként volt 1-2 írás nemrég pont ebben a témában a logouton. MIndjárt megkeresem.
na linux és szerver témában mostanában: egyik, másik, harmadik. Várjunk csak, nincs is harmadik.
-
Vladi
nagyúr
A számjegyek értelme rendre:
tulajdonos csoport többiek
A számok összeadással jönnek ki:
4: olvasás
2: írás
1: futtatás.
Részletesen. -
Vladi
nagyúr
bmp, vagy exaile. Viszont érdemes megnézned, hogy ismert bug-e, ha nem akár reportolhatnál a készítőknek, hátha hamar javítják.
(#8500) Lenry:
Azért elég nehéz forradalmasítani a sima lejátszókat.
Amit az én fülem bír, és igényel, azt teljesíti a audac.mod: wtf
bmp bedöglött? Exaile is 0.3
-
Vladi
nagyúr
válasz
yodayoda #8421 üzenetére
Na néhány dolgot nézzünk már át.
Először is, akkor konzolosan telepítetted? Nincs is graf felület?
A kate egy kde program, akkor azt most hanyagolod.Konzolon használhatsz mást: nano, vim, mc.
Programot ne cd-ről telepíts, hanem tárolóból. Nézd át a csomagkezelést, itt egy leírás.
Előbb ez legyen meg, utána majd teszel ssh-t.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
leviske #8394 üzenetére
moto4lin. Biztos van .deb. Ezzel piszkáltam a v600-at amíg meg nem untam és össze nem törtem. Mármint a telefont.
(#8397) yodayoda:
Haja. Ilyet ne kérdezz, mert a rajongótáborok összeverekednek.
De ez az oldal segít a választásban. Vagy a régi bölcsesség: amilyen a havernak van, akit lehet msenen kérdésekkel nyaggatni.Mivel ritka kincs az értelmes és szófogadó újonc néhány tanács csak most csak neked:
- ha 1 hét múlva még nincs működő játékszervered, ne keseredj el, 1 hónap múlva lesz, de évekig.
- Egyszerre csak 1 problémával foglalkozz
- Ha valamit nem tudsz kérdezz. -
Vladi
nagyúr
válasz
Snakeiboy #8374 üzenetére
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection
Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
Option "Monitor-DFP1" "0-DFP1"
Option "Monitor-CRT2" "0-CRT2"
BusID "PCI:4:0:0"
EndSectionItt kétszer szerepel a driver akármi szakasz. A vesa rész nem kell kommenteld ki:
# minden sor elé. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
Freeman2 #8328 üzenetére
Ha minden jól megy igen. Itt írnak róla.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #8211 üzenetére
Ha a pidgin tegnap még ment, ma már nem és semmit sem változtattál az csak egy dolgot jelenthet:
a yahoo változtatott. Valószínűleg a protokollt. Láttunk már ilyet msn esetében is. -
Vladi
nagyúr
válasz
MSI.inc #8113 üzenetére
Ezt a rendszer betöltőt kapod a legtöbb linux disztróval. Elég elterjedt, sok leírás van hozzá.
Amikor telepíted a linuxot, lesz egy olyan rész, ami erről a rendszerbetöltőről kérdez. Érdemes előre átgondolni, hogy mit is szeretnél.
Elvileg felderíti telepítésnél az összes többi oprendszert, és beteszi neked az induló menübe.
Persze rengeteg, rennngeteeeg baleset történt már kezdőkkel grub tájékán telepítés közben. -
Vladi
nagyúr
Nem értek hozzá így nem tudom, de én örülök a legjobban,mert megusztam Vladi mester "kínzó eszkőzét" a " na akkor szerkesszünk kézzel ilyen olyan fájlokat"
Úgysem úszod meg. Egyszer farkasszemet kell nézned a villogó kurzorral...Neked ilyen marginális problémáid vannak. Az, hogy hány csomag van fenn, elhanyagolható kérdés. Az a lényeg, hogy mi fut, és az mennyi erőforrást emészt.
Egyébként pont az ilyen "színes csíkok" veszik el feleslegesen az erőforrásaidat, amiből nem sok van.
-
Vladi
nagyúr
Már bocs.
Sikerült jól összevonnod a parancsokat.
cd /valahová
Könyvtárváltás valahová. Kell a szóköz! Utána telepítés.
dpkgi -i csomag.deb
Persze kell elé a sudo mert azzal biztosítasz jogosultságot az utána álló parancsnak.
De mindig szóközzel választod el! Egymás után beírni sok parancsot meg értelmetlen.
Némi olvasnivaló. a "Parancsolj és uralkodj" cikksorozat.
2 tipp csak most csak neked:
Nem kell az egész parancsot vagy elérési útvonalat beírni. Használd a tab gomot. Az megpróbálja kiegészíteni neked. Ha egyértelmű egy nyomásra beírja. Pl:
moun [tab] mount
Működik könyvtár és fájlnevekre is. Pl:
/ho [tab] /home
Vagy a te esetedben:
dpkgi -i oper [tab] dpkgi -i opera.static.akármi.meg.a.többi.deb
Ha nem egyértelmű neki mit keresel, akkor kiírja a lehetségeseket.Ha egy parancsot nem tudod hogy kell használi:
parancs --help
Kapsz rövid elírást ami segít. Ha még több infó kell:
man parancs
A teljes kézikönyvet kiírja. Ha szerencséd van magyar. Gyakran van man oldal config fájlokhoz is.
Figyelj oda arra is, hogy pontosan kell beírni a könyvtárneveket. Tehát: Letöltések
Számít a nagy betű. -
Vladi
nagyúr
válasz
jahatpersze #8003 üzenetére
Hajaj...
-
Vladi
nagyúr
Na nem ám elkeseredni! ugyan már!
Most valójában nem is rendszert telepítesz, hanem intenzív tanulásban vagy. ha bele gondolsz 2 hónapja még terminált se mertél nyitni, most meg terminálból formázol??
Úgy saccolom, még egy hónap és minden menni fog.Velem is így volt anno. Szép emlékű fedora core 5-öt 2 hónapig nyúztam.
Aztán egyik reggel arra ébredtem, hogy minden működik. Mindent be tudtam állítani. Fordul a moto4lin stb.
Aztán csak bambán bámultam a monitorra, hogy akkor használjuk mostmár. De mit? Jó hát küldök egy e-mailt. meg hallgatok zenét.... tök uncsi...Úgyhogy hajrá, hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged