Hirdetés
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- A Moto G37, G37 Power és G47 bővíti a Motorola mindennapokra szánt szériáját
- Honor Magic V2 - origami
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szasza81
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönjük a linket

Szerintem nem csak én vártam az új firmwaret.
Kíváncsian várom a tapasztalatokat
-
Szasza81
csendes tag
Köszi a választ!
Aha, szóval a szoftver / driver környezet sem mindegy...
Én is így tudom, hogy nem elismert, innentől kezdve nem is reklamálhat az ember, hogy ez miért nem működik.
De szerintem nem is erre kell a megoldást keresni, kétszer végigvárni a csiga lassúságú égetést...
Inkább egyszer égetek, és megpróbálok úgy minél jobb eredményt elérni. -
Szasza81
csendes tag
PPeter, szeretnélek mint hozzáértőt megkérdezni, szerinted minek köszönhető többszöri címkézés esetén az elcsúszás?
Hogy lehet hogy DVS kollégánál nem jelentkezik, nálam meg igen (ugyanazon meghajtóval, ugyanazon lemezzel)?
-
Szasza81
csendes tag
Ez történetesen Verbatim CD volt.
Amiről mellesleg bátran ki merem jelenteni, hogy a legjobb LS CD (nem is a gravírozható oldala, hanem az alapanyaga miatt, de ez már egy másik kérdés).
Elméletben teljes mértékben igazad van a pozicionáló mintázattal kapcsolatban, nyilván nem ok nélkül van rajta, de ha még egyszer ennyire kiforratlan ez a technológia...
Nagyon bosszantó, hogy egy ilyen félkész dolgot adnak a vásárlók kezébe.
Ha nem olvasom a fórumot, te meg nem kapod meg tűlök a kontrasztnövelő progit, biztos hogy nem készítettem volna vele több DVD-t a gyenge minőség miatt.
Ennek nem így kellene lennie, inkább várták volna meg a piacra dobással amíg elérik vele az elfogadható minőséget.
Biztos, hogy fejlődni fog még, de így vagy nem használja az ember, vagy ha igen, akkor csak a bosszúságot fogja okozni, hogy a mostani gyenge minőséggel gravírozott lemezeit írhatja át / címkézheti újra, ahogy fejlődik a dolog
-
Szasza81
csendes tag
Kedves DVS!
Hidd el alaposan olvasom jelen topicot, így azt is amit te írtál
De ez engem nem vigasztal különösképpen, hogy neked (eddig) ugyanoda esett a nyomtatás
Valószínűleg előbb-utóbb te is találkozni fogszi ezzel a problémával.
Sem a csíkok nem egyediek, sem az újranyomtatás elcsúszása (ugyanezeket produkálja az ismerettségi körömben egy másik LG GSA-4116B is, a 2 író teljesen máshol és más időben lett vásárolva, sőt még a használt progi is különbözik).
Na meg fórumokon is jelezték már többen.
Ezek azért nem annyira eget rengető problémák (nem is biztos, hogy érdemes kétszer annyi időt rászánni), a util tényleg sokat segített a DVD-n, a CD meg úgy ahogy elfogadható volt eddig is.
Viszont, most ahogy végiggondoltam, tényleg láttam már egy üzletben olyan CD-t is, amin nem voltak koncentrikus körök (nagyon szép homogén fekete rész volt rajta), BENQ márkájú volt, de azt nem sikerült megtudnom, hogy milyen meghajtóval készült
Az úttörő munkához sok sikert
-
Szasza81
csendes tag
Nem hiszem, hogy egyedi hiba, mert már mástól is hallottam.
LG GSA-4166, a lemez Verbatim CD volt.
Én hármat próbáltam, ebből kétszer OK volt, egyszer nem, aztán hagytam is, gondoltam marad az egyszeri címkézés.
Viszont nem csak újranyomtatás esetén sávos a sötét részeken, hanem elsőre is (CD esetében). Vagyis nem akkor jelentezik a sávosodás, akkor már csak erősödik az újabb égetés hatására.
Azt hogy csináltad, hogy ne adja ki közben a lemezt? A Surething progija szerintem ezt nem tudja, a Nero igen?
[Szerkesztve] -
Szasza81
csendes tag
Igazán látványos a bemutató lemezed, kezdőknek jó kiindulási alap lehet

Kérdés mindenkihez, volt már erről szó, de azóta talán több a tapasztalat:
Hogyan érhető el, hogy többszöri felégetés esetén ugyanoda essen (ne csússzon el) a címke?
SureThing CD Labeler 4 SE-t használok, nem tudtam elérni, hogy ne adja ki a lemezt az első után. Ezután visszahelyezve, hol ugyanoda esik a következő, hol nem (elcsúszik kb. 1-2 mm-t).
Egyáltalán érdemes szerintetek, vagy törődjünk bele, hogy egyszer égetjük fel, és olyan amilyen
-
Szasza81
csendes tag
Még egyszer köszi a progit DVS!

Kipróbáltam, valóban sokkal szebb, kontrasztosabb eredményt ad, ugyan az elkészítési idő 40 perc körülire nő, de ezen már nem múlik.
Kellemes csalódás, ugyanis már lezártam magamban a dolgot, hogy gyakorlatilag DVD-hez nem használható a technológia, csak CD-hez
Emberek, pörkölésre fel, de előtte ne felejtsétek el lefuttatni
-
Szasza81
csendes tag
válasz
KisMansonKa
üzenetére
A LightScribe System Software-re gondoltam, letölthető innen:
http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=307 -
Szasza81
csendes tag
válasz
KisMansonKa
üzenetére
Nekem adtak hozzá ugyanúgy CD-t.
Nem mintha lenne rajta valami használható
Nero Express nem sok mindenre jó, a szükséges drivert még érdemes a legújabbat letölteni... -
Szasza81
csendes tag
Kíváncsi lennék úgy a véleményedre, hogy már CD-t is írtál, mert szerintem ég és föld a CD javára.
Közben még egy érdekes dolog feltűnt; a Philips DVD tokján és dobozán is szerepel: We recommend Philips LightScribe DVD reWriters for optimal results.
Mindez a Philips CD-n nincs rajta.
Ez lehet véletlen is, de a végeredményeket összehasonlítva lehet, hogy mégsem az...
Lehet hogy a DVD-nél valami olyan hókuszpókusz van, ami a CD-nél nincs?
-
Szasza81
csendes tag
Két dolog miatt nem tudom elképzelni azt, hogy az LG-n múlna:
- Egy hagyományos nyomtatásnál lehetnek hatalmas különbségek, de itt ugyanúgy kézerrel dolgozik, mint a lemez írása esetén, ezért szerintem minden meghajtónak ugyanazt a végeredményt kell produkálnia (ugyanúgy mint ha ugyanazt a CD-t kiírnád 2 különböző meghajtóval)
- Másrészt a CD feliratozásánal sokkal szebb eredményt ad, mint DVD esetében
A fentiek miatt arra gondolnék, hogy belenyúltam egy rossz alapanyagba, de ez meg azért nem lehet, mert 2 gyártó lemezét is próbáltam.
Most már csak arra tudok gondolni, hogy annyira más egy CD és egy DVD felépítése, hogy az a címkézhetőségre is így kihat
Ti nem tapasztaltatok ekkora különbséget CD és DVD között? -
Szasza81
csendes tag
Most jutottam el a végső csalódottságig az egésszel kapcsolatban, miután kipróbáltam a DVD cimkézést is.
A CD-s eredménybe már bele is törödtem; kicsit fakó, kicsit halvány, de azért elmegy.
DVD-t csak most tudtam beszerezni, ezzel aztán tényleg katasztrófális az eredmény:
elmosódott, életlen, ''áttetsző'', rossz ránézni (mintha maszatos lenne).
Valakinek ajándékba adtam volna az elkészült lemezt, de így oda sem adom, nem égetem magam
Mindezt 2 alapanyag és 2 (igaz egyforma) meghajtó próbája után mondom (Philips, Verbatim DVD, 2 db LG 4166-os meghajtó).
Szóval, ha újra kezdhetném, várnék még legalább 1 évet a vásárlással, amíg egy kicsit kiforrja magát a LS technika.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szasza81
csendes tag
Hogy sok LG elromlik az tény.
De nézzük a pozitív oldalát, általában újabb típusra cserélik (főleg ha az elhalálozott típus már nincs).
Másrészt meg egy éven túl elromlottról én sem hallottam.
Ilyennel még nem találkoztam, hogy ne írjon meg teljes sebességel egy lemezt, de olyannal igen, hogy gyorsabban tudja, pl. egy 8x-os DVD-t 12x-esen.
Lehet márkásabb lemezeket kéne használni
-
Szasza81
csendes tag
Mivel eléggé nagy (volt) a bizonytalanság az LG háza táján, mindent el tudunk képzelni

Szóval a körök: én nem tudtam kiküszöbölni, a címke szinte minden részén megjelenik, a sötétebb részeken látni a legjobban (nekem is 4166 van).
Számomra ez kevésbé zavaró, többnyire inkább a kontraszt hiányzik
-
Szasza81
csendes tag
Erősen meglepődtem, hogy a 4167 is tudja a LightScribeot

Sőt, ha nem mondanád, el sem hinném
Eddig minden forrás állította, hogy nem tudja.
A meghajtó előlapján is fel van tűntetve az LS logo?
Akkor ezek szerint fölösleges volt várni a 4166-osra, és 4-5 ezerrel többet adni érte?
Azért ez szép történet, hogy még az LG se tudja, hogy melyik meghajtója alkalmas rá és melyik nem.
Saját tapasztalataim alapján a koncentrikus köröket nem lehet elkerülni...
Ismétlem önmagam, a Nero ''fapados'' szerkesztője helyett mindenkinek tudom ajánlani a SureThing CD Labeler 4 SE-t. -
Szasza81
csendes tag
A jó kontrasztos alatt konkrétan mit értesz?
Tehát van egy képed, amire azt mondod, hogy monitoron megfelelő. Tudsz mondani egy konrét értéket, pl. hogy +20-at teszel rá Photoshopban (vagy amilyen progit használsz), vagy csak úgy érzésre?
A Nero LS modulja lehet hogy a legkézenfekvőbb megoldás, de van nála sokkal jobb; tudom ajánlani a SureThing CD Labeler 4 SE -t, ég és Föld a kettő, nem ok nélkül kifejezett címke készítő progi.
A kétszeri felégetéssel kapcsolatban van vmi tapasztalatotok? Vagy ne erre keressem a megoldást?
-
Szasza81
csendes tag
Egyetértek a megfogalmazással, tényleg mintha egy dosszién keresztül nézné az ember

Én nehezen tudom elképzelni, hogy a különböző gyártók lemezfelületei között lényeges különbség legyen (gondolom vannak feltételei annak, hogy egyáltalán LS logot tehessenek a termékre). Persze kisebb eltérés lehet.
Konkrétan melyik gyártó lemezével próbáltad eddig?
Nekem eddig csak Verbatimot sikerült beszereznem, ami mellesleg etalonnak számít nálam mind CD-ben, mind DVD-ben. Ettől függetlenül, ha kapható lenne, kipróbálnám más gyártók lemezeit is.
-
Szasza81
csendes tag
Nos a technológia általánosságain túl szeretnék konkrét tapasztalatok után érdeklődni, és sajátjaimat megosztani.
Miután kitört rajtam a LightScribe láz, egy LG GSA-4166B -re ruháztam be.
Tapasztalataim igen vegyesek, az első próbálkozások után.
Mint azt itt is írták, egy cimkét többször is fel lehet égetni ugyanarra a lemezre (szerintem akármennyiszer, ugyanis nem érzékeli, hogy már egyszer írt rá).
Egyszeri felégetés után igen gyenge lesz a cimke kontrasztja (mintha egy fátyol lenne előtte). Ez annyit jelent, hogy képeket nem igen lehet használni, nem lesz szép, ahhoz kevés ez a kontraszt. Elfogadható eredményt csak akkor ad, ha fehér a háttér, ezen van a szöveg, esetleg egyszerűbb grafikák.
Megoldás lehet a kontraszt növelésére, ha még egyszer ráégeti az ember ugyanazt a cimkét. Na itt jön be a teljes kiszámíthatatlanság, ugyanis második körben vagy eltalálja, és ugyanoda kerül a cimke (gyönyörű, kontrasztos eredményt ad), vagy nem találja el, és elcsúszik 1 mm-t, ekkor viszont kuka a lemez.
Aki már ''élesben'' használja, mi a véleménye, szintén tapasztalta ezt?
Vagy egyszerűen csak törődjünk bele, hogy egyszerűbb ábrák és feliratok elhelyezésénél nem tud többet a technológia?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest