- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
válasz
sz.balazs.95 #437 üzenetére
-
géeles
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #440 üzenetére
főleg ha a 8G ram "miatt" aludni ment a hdd...
-
BonFire
veterán
válasz
Nem azt írta, hogy SSD-je van?
Nekem nincs SSD-m, de 2 illetve 3 másodperc alatt bebootolnak a programok egy jóval soványabb konfigon HDD-ről is. 30 másodpec az nagyon sok.
-
tlac
nagyúr
válasz
ugyan, nekem egy kb. 13 éves vinyón sem kell 5 másodpernél több debianon
-
géeles
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #417 üzenetére
Végszükség esetére jó, de komolyabbra gondoltam. -
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #377 üzenetére
Olvastam valamit a táblázatok jobb kezeléséről meg optimalizációkról. Talán a Release notes-ban megtalálod, pontosan mi javult.
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #373 üzenetére
Ja ,ezúttal nem csak rátelepítettem, hanem a 64-bites verzió miatt, az előzőt le is szedtem, és utána pakoltam fel az újat
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #353 üzenetére
Van egy menü a Képletszerkesztésnél, ahol a Formázások között megtalálod. Neten meg biztos megtalálni az utasításokat is.
-
válasz
sz.balazs.95 #352 üzenetére
időközben rájöttem.
Arra viszont nem, hogy alsó/felső/stb. indexeket hogy kell csinálni a képlet író mezőben.
-
BonFire
veterán
válasz
sz.balazs.95 #349 üzenetére
Aha! Jól van, leesett. Kétfelé beszéltünk.
Mindenesetre most, hogy így kutatok az emlékezetemben, nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna időarányos ábrázolási módot életemben. Persze ettől még lehet, csak nem biztos, hogy olyan alapvető.
-
BonFire
veterán
válasz
sz.balazs.95 #344 üzenetére
„de a probléma továbbra is az, hogy mondjuk a 17:29 nem olyan távolságra van a 18:20-tól, mint amekkora távolságra van a 20:05-től a 20:20.”
Komolyan mondom, nem értem. (Nem kötekedésből, de tényleg!) Most direkt a kedvedért lementettem a képet, beraktam Illustratorba, és rajzoltam rá egy négyzetet, ami vonaltól-vonalig ér. Ezt a négyzetet lemásoltam és ráillesztettem az általad említett mezőkre, és láss csodát: tökéletesen illeszkedik. Hogy úgy mondjam, pixelpontosan ugyanolyan távolságra vannak egymástól a beosztások.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #346 üzenetére
Nálam működik, ahogy leírtam.
Mivel én Linuxon vagyok, ezért gondolom, hogy valami Windows specifikus dolog van a háttérben (rendszerbeállítás). -
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #344 üzenetére
Sikerült valahol lelned megfelelő beállítást? Csak arra tudok gondolni, hogy rendszerszinten van valami beállítás, amit próbál átvenni, miközben az pont nem jó.
-
BonFire
veterán
válasz
sz.balazs.95 #335 üzenetére
„Akkor a grafikon miért nem egyenest ábrázol?
17: 29 - 18:20 = 51 perc
18:20 - 18:59 = 39 perc
18:59 - 19:16 = 17 perc
19:16 - 20:05 = 49 perc
20:05 - 20:20 = 15 perc
20:20 - 20:36 = 16 perc
20:36 - 20:49 = 13 perc”Bocs, de szerintem nem értjük egymást. Mivel mind a függőleges, mint a vízszintes beosztás egyenletes, a grafikon csak abban az esetben lehetne egyenes, ha a benne szereplő változók is egyformák lennének. Például mindenütt ugyanannyi percet ábrázolnának.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #341 üzenetére
Na szép.
Verzió ugyanaz, de nálam máshogy néz ki Linux alatt.
Próbáld valahol a Calc alapbeállításai között megváltoztatni a számformátumot Időre. -
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #339 üzenetére
Dátum helyett próbáld Időt, ha van. Meg a Felbontást is nézd meg. Nálam mondjuk nem pont így néz ki. Ez épp 4.2.8-as verzió de egy pillanat, és felfrissítem a fresh tárolóból.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #337 üzenetére
Ezt nem értem. Mire gondolsz?
Valamiért magától mindig 24:00:00-t ír be, amikor bemész a beállításokba (nem jegyzi meg az előző értéket), de ha átírod és okézod, elfogadja. -
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #335 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #331 üzenetére
Valahol nincs olyan, hogy skála? Amúgy az időpontokat számként kezeli?
Biztos javul majd a támogatottsága, de mint tudod, a másik probléma, hogy a Microsoft nem tartja magát a saját szabványaihoz se. Így aztán ott van minden, ahol a part szakad. -
BonFire
veterán
válasz
sz.balazs.95 #331 üzenetére
Melyik nincs egyforma távolságra? Szemre minden jónak tűnik.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #328 üzenetére
Egyszer biztos lesz, de addig még sok idő kell. A Microsoft Office-nak bőven volt ideje, hogy kiforrja magát, mielőtt megjelentek volna a többmagos megoldások. Ettől a teljességtől még messze van a LibreOffice.
-
lev258
veterán
válasz
sz.balazs.95 #323 üzenetére
Hivatalosan nem élvez prioritást, egyéb dolgokra fókuszálnak. Így konkrét céldátum sincs.
MichaelSD: nekem elegendő a fresh tároló, abban még nem csalódtam. -
MichaelSD
őstag
válasz
sz.balazs.95 #323 üzenetére
2013 óta folyamatosan jön...
@Gubek-Einste
Csak visszajelzés részemről, mielőtt valaki letörli a 4.x-et. -
kislaci
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #207 üzenetére
Köszi, bejelentettem magyarul, majd meglátjuk, hogy mi lesz
-
kislaci
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #205 üzenetére
Már nincs MS officeom, hol lehetne ezt a hibát bejelenteni?
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #189 üzenetére
A 13.2-es OpenSuSE most érkezett meg, és benne van a LibreOffice 4.3.2.2
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #180 üzenetére
Mennyi idővel szokta követni a Windows verziót?
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #178 üzenetére
Megjelent a Verzió: 4.3.2. Tegnap már kint volt szoftverbázison is, csak én megvártam, ameddig hivatalosan is kiadják
-
válasz
sz.balazs.95 #170 üzenetére
Az aktuális oldal szám mellé ad hozzá az oldalak száma mezőt is a Beszúrás/Mező alatt.
Jelöld ki a a hozzá adott mezőket majd a Formátum/Karakter/Háttér alatt tedd fehérre így már nem lesz szürke. -
válasz
sz.balazs.95 #168 üzenetére
Illetve táblázatba hogy lehet képeket beszúrni? (Writer)
az előző kérdés is a writerre vonatkozik, csak elfelejtettem odaírni.
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #165 üzenetére
Oprendszer verziószámát is add meg. Meg azt is, hogy 32 vagy 63 bites.
Win 8.1 alatt megy. A képen látható sorban szövegesen sem tudod átírni?
OpenSUSE alatt ennyire el van cseszve? Pedig annak van vállalati verziója, amit értelemszerűen vállalatoknál használnak. Azt hittem ilyen esetekben jobban tesztelnek. Mondjuk én is gyorsan továbbálltam az OpenSUSE-től.
-
válasz
sz.balazs.95 #164 üzenetére
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #162 üzenetére
Persze, hogy feature
Visszaolvastam egy kicsit, mert write.-only voltam. Ha erre gondolsz, akkor szerintem jelentsd.
Most Win van a kéznél.
Nálam diagram kijelölése nélkül
Diagram kijelölésekor
Mikor leveszem a kijelölést visszaáll az eredeti pozíciójába -
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #160 üzenetére
Mivel csak bugok (rendellenes működés) kerültek javításra, ezért semmi látható nincs rajta. (kivéve, ha grafikai bugról van szó)
=========================
Ezt most olvastam:
Az Office Open XML dokumentumformátum inkompatibilitásai és ellentmondásai által okozott nehézségek a nyílt forrás számára -
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #156 üzenetére
"Jöhetne már az MS Office Linuxra is, mert ez így totál használhatatlan...
"
Na az nem túl esélyes, hogy bekövetkezne
-
válasz
sz.balazs.95 #154 üzenetére
ja még egy gyönyörű hibát találtam:
az eszköztárak pozícióját teljesen önkényesen össze vissza állítgatja a LOo.
Beállítom, kijelölök egy diagramot, megszöntetem a kijelölést, erre máris visszaáll -
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #152 üzenetére
Arra szerintem várhatnék.
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #150 üzenetére
Sajnos nekem se nagyon akar sikerülni, hiába egyesítem mert van olyan táblázat ami nem is egybe van de akkor se akar sikerülni a teljes oszlopra kiható szélesség változás megoldása. :\
Az lett volna a cél, hogy calc-ba berakom csak mivel teljesen elvannak csúszva az oszlopok ezért calcba is össze vissza rakja, ha párat szépen megcsinálok úgy hogy a méretek ugyan azok, akkor szépen betudom őket illeszteni a táblázatkezelőbe.
Köszi szépen azért a segítséget.
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #148 üzenetére
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #144 üzenetére
-
swoody
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #142 üzenetére
Fuhuuuuuuuuuu, bocsánat az lemaradt, hogy Writer-ben kéne ezt megoldani.
Aki csinálta a táblázatot nem tudom milyen idióta oknál fogva nem calc-ban csinálta.....
-
válasz
sz.balazs.95 #135 üzenetére
Oké, világos. Én arra gondoltam, hogy külön cellába nem kell külön kiszámolni a tizedesrészt, mert magában a képletben alkalmazva van
De a lényeg, hogy működik a dolog. -
válasz
sz.balazs.95 #133 üzenetére
Akkor rosszul számoltál, mert ahhoz nem kell...
(A decimális szögérték kell hozzá, meg a decimális szögérték egész része)
-
válasz
sz.balazs.95 #131 üzenetére
Ezért nem értettem korábban, hogy minek kell neked a tizedesrész is... Mert arra külön nincs szükség a konverziónál.
A fejlécekbe írtam bele, az alkalmazandó képleteket, remélem egyértelmű lesz: [link]
-
válasz
sz.balazs.95 #129 üzenetére
Írnál egy konkrét példát, pl ebben a cellában ez az érték van és abba a cellába meg így kellene kinéznie, vagy hasonló... (így elsőre "olvasatra" nem értem a problémát)
-
válasz
sz.balazs.95 #127 üzenetére
Nem írtad, hogy csak pozitív avagy negatív számok is lehetnek. Ha csak pozitív, akkor (ha A1 cellában van a szám és ez most legyen 1,12345) akkor
=INT(A1) -> ez adja vissza az egész részt, ami 1 lesz
=A1-INT(A1) -> ez adja vissza a tizedes részt, ami 0,12345 leszAz INT függvény negatív előjel esetén már nem jól működik, mert az =INT(-1,12345) esetén -2-t ad eredményül. Ha negatív számok is vannak, akkor az INT helyett a KEREK.LE függvényt használd.
-
válasz
sz.balazs.95 #118 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Még próbálkozom vele... -
válasz
sz.balazs.95 #116 üzenetére
De lehet, de gondolom az X verziók jobbak, biztonságosabbak, stb. Nagy részük Dropboxban van, jelszóvédett fájlként, ezért sem mindegy. Ráadásul lényegesen kisebb helyet foglalnak ha X formátumban mentem el.
A másik nagy gond, hogy rengeteg anyagot kapunk külföldi partnereinktől és sok esetben a LO nem boldogul az MS Office anyagokkal. Windows-on gyorsabb is. Lehet, hogy inkább összesóherkodjuk valamennyi gépre, vagy megnézzük a bérleti konstrukciót.
Őszintén szólva nem bízom a LO-ban. Nem győzök menteni, hogy ha valami nem sikerül, legyen honnan előszedni egy ép példányt...
Ja, és a Dropbox app (iPhone) nem nyitja meg a LO saját formátumát, tehát ez sem járható út.
Nem akarom leszólni, hiszen ingyenes, nagyon jó kis program, örülök, hogy egyáltalán van. Csak jó lenne, ha még jobb lenne...
-
válasz
sz.balazs.95 #114 üzenetére
Hmmm, köszi.
A Microsoft Office 2010 viszont állandóan zaklat, hogy az újabb verziót használjam, ezért a dilemma... -
válasz
sz.balazs.95 #101 üzenetére
-
laszlohu
addikt
válasz
sz.balazs.95 #106 üzenetére
menüsor:
Eszközök - Automatikus javítás beállításai
Nálam a 4.2.1.1 - es portable van jelenleg
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #101 üzenetére
Ha nem titkos akkor a dokumentumot fel tudnád tölteni valahova?
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #99 üzenetére
Mit ábrázol a tengely. Ár, hónapok, ..
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #97 üzenetére
Ha kitöltöd akkor sem működik?
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #95 üzenetére
Jobb egérgomb a diagramra -> Címek beszúrása
Itt ki vannak töltve a mezők? -
válasz
sz.balazs.95 #94 üzenetére
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #92 üzenetére
Onnan
Telepítésnél semmit sem kérdett, hogy milyen összetevőkkel szeretnéd installálni?
Szerk.: Naná, hogy nem mivel külön adják a nyelvi fájlokat.Amit adtál a linket. A letöltéseknél a második opció:
Lefordított felhasználói felület
2.6 MB (Torrent, Információ)Csomagold ki, a megfelelő .deb csomagokat rakd fel.
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #90 üzenetére
Akkor ezek szerint nem a tárolóból raktad fel az LO-t. Itt akkor most nincs választás. Uninstaláld le mindkettőt, és a magyar 4.2-t töltsd le.
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #88 üzenetére
ahh, linux... valamivel leegyszerűsíti a helyzetet.
Terminálba írd be:
sudo apt-get install libreoffice-l10n-huEkkor ott meg fog jelenni a magyar.
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #86 üzenetére
tools -> options -> language settings -> languages -> Language of user interface := magyar
Telepítésnél felraktad a magyar nyelvet?
-
válasz
sz.balazs.95 #80 üzenetére
A szoftverközpontban a 4.0.4-es is ott van. Előtte a régit le kell takarítani, pl így terminálban az alábbi parancsokat add ki ehhez.
sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremoveA jelenleg legújabb (4.1.3) LO-t 12.04 alatt nem lehet szoftverközpontból felpakolni (legalábbis anno nem lehetett, amikor a 4.13 megjelent). Szoftverforrást hozzáadva fel lehet pakoltatni autimatikusan is a legújabbat, de ott meg az volt a gebasz(még1x hangsúlyoznám, hogy amikor megjelent a 4.1.3), hogy angol verzió települ, de nem jött hozzá sehonnan magyar nyelvi fájl és manuálisan sem lehetett telepíteni a nyelvi fájlt/súgot. (Látszólag simán feltelepült, de mégsem lett magyar az LO)
Ha gondolod ettől függetlenül kipróbálhatod, hátha azóta javították ezt a bugot avagy nálad elő sem jönne, stb.
Szóval a korábban/fentebb leírt takarítást ez előtt is meg kell tenned, majd így folytasdsudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install libreofficeA 3. lehetőség (ami 100% működik és valóban minden szuperál) az a manuális módszer, azaz letöltöd a megfelelő verziót, nyelvi fájlt, súgót és magad telepíted fel(a legfentibb takarítást ez előtt is el kell végezni), ami alapvetően annyiból áll, hogy kitömöríted egyenként a fájlokat(jobb egér / kibontás ide), így a tömörített állománnyal azonos néven jönnek létre mappák, amelyek mindegyikében lesz egy DEBS mappa. Ezekbe a mappákba kell belépni és kiadni a sudo dpkg -i *.deb parancsot.
-
válasz
sz.balazs.95 #71 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy miért nem frissíted a LibreOffice-t, miért használsz egy régi verziót?
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #76 üzenetére
Jelenleg a 13.10 még rosszabb...
A Canonical manapság nem a stabilitásáról híres.
-
kispx
addikt
válasz
sz.balazs.95 #71 üzenetére
Szerintem Ubuntu bug, más programmal jött nekem elő.
-
Kékes525
félisten
válasz
sz.balazs.95 #65 üzenetére
Erre nem is gondoltam, a program nyelveket tudomásom szerint nem fordítják. De kipróbálom, remélem a If=ha és AND=és.
-
válasz
sz.balazs.95 #62 üzenetére
azt hogy kell beállítani, hogy a " karaktert ne javítsa ki „-ra és ”-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iqos cigaretta
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Matematika topic
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Horgász topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest