- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
a2d2
addikt
válasz
Stevie12 #14527 üzenetére
Hát én ezt meg nem mondom neked.
Elvileg igen. Legalábbis kaptam egy rendes LG-s garanciapapírt, és a srác is azt mondta hogy vagy nekik telefonálok ha gond van és eljönnek érte, vagy vihetem közvetlenül az LG-hez is.
Viszont a TV dobozáról le volt kaparva egy sárga matrica, foltokban látszott azért rajta pár szó az alján. Valami országfüggő megszorítás volt rajta de azt nem tudom hogy az appokra vonatkozott-e vagy a garanciára. -
Watt25
veterán
válasz
Stevie12 #14481 üzenetére
Tisztázzuk azért néhány geometriai szabályt!
Vagy levágod a 4:3-ban sugárzott kép tetejét-alját (akár van ott fekete csík, akár nincs), vagy nem nézed teljes képernyőn a 4:3-ban sugárzott képet - hanem fekete csíkok lesznek oldalt. (Vagy torz lesz.)
Ha Teljes szélességre állítod, akkor mindig torzításmentes teljes képernyős képet kapsz. (Akkor is, ha az adó 16:9-ben, meg akkor is, ha 4:3-ban sugároz.) Azonban, ha az adás valóban 4:3-as, akkor a tetejét és az alját nem fogod látni a képnek.
Olyan lehetőség nincs, hogy a 4:3 letterbox-ban sugárzott adást (tipikusan a mozifilmet) húzza szét teljes képernyőre, de a valódi 4:3-as TV adást pedig ne húzza szét. Ezt a TV magától nem tudja megcsinálni, mert arról nincsen információja, hogy 4:3 letterbox a kép.
Most egy átmeneti időszakot élünk. Ezt meg kell szokni, míg kihalnak a még 4:3-ban sugárzó őslény adók... Addig sajnos nem ússzuk meg a Ratio gomb nyomogatását. (Vagy igénytelen módon torz képet nézünk.) -
Watt25
veterán
válasz
Stevie12 #14479 üzenetére
Ha jól emlékszem (most ugye nem vagyok otthon), akkor a Mozinagyítás a 16:9-es adásokat torzításmentesen nagyítja, aminek az a célja, hogy a mozifilmeket (amelyek 21:9 képarányúak) úgy nagyítsuk ki (kalibrálható nagyítási értékkel), hogy arról is eltűnjenek alul-felül a fekete csíkok. (Lévén ugye ha nem vágták le az eredeti 21:9-es mozifilm szélét, akkor a 16:9-es TV-n is megjelennek a fekete csíkok, csak kisebbek, mint a 4:3-as TV-n.)
Vagy mire gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest