- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
cidalain #57915 üzenetére
Én a smart részére gondoltam mert állandóan azt olvasom, hogy meg áll, kilép, újból indul és ezért gondoltam a ram-ra.
A készülék típusáról lemaradtam, melyik tv-ben van ez a 1,5 gb ram?
Honnan lehet megtudni egy smart tv-ről. hogy mennyi rammal rendelkezik mert ezt sehol sem írják.
A tv kiszolgálás meg természetesen a tv dolga.:-) -
Beni2360
félisten
Bocs, hogy beleszólok de szerintem az egész a kevés RAM végett van. A lassú navigálás, torpanás, stb. A betöltés mint írták előttem rendszer és proci kérdése. Annyit mind az androidos tv-be 2gb ram és 4 magos proci még várat magára, és ne feledjük azért egy nagy képernyőt kell kiszolgálni.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
rongylab #57854 üzenetére
Köszönöm válaszodat, de nekem LG HD 102 cm plazma tv van és azt nézem most is 3.5 méterről. Közelebbről is néztem már de nekem úgy túl szélesnek bizonyult, ne feledjük szemüveges vagyok 4.0 diopt. Mint írtam egy 72cm sík 100 mgc panáról váltottam erre a 102 cm-re ugyan arról a távolságról nézve mert ugye nem húzhatóm a sarok garnitúrát a faltól el 1 métert.:-) Tehát a távolság adott nekem megfelel a 40-42" készülék.
A szemüveg téma rendben, az IPS szerintem is ok, a 4K vs Sd valóban kérdéses.
Habár azt mondják felkonvertálja a bejövő anyagot 4K.ra, az SD mégis csak alacsony felbontás.:-)
Való színű maradok egy FHD, 3D, 40-42"-nál. A smart nem kell csak az zavar, hogy a smart tv-nél ez irányítja a beállításokat és állítólag elég lassú.
Na itt egy ellen vélemény: 4K tvn miért lenne csúnya akár egy sd vagy hd tartalom?
Normális 4K tvben olyan erős képjavító tachnika van ami sokkal szebb eredményt képez mint fullhd, ugyanis fulldban nincs kifejezett felskálázó képjavító tech!!!Ami még engem zavar, hogy semelyik gyártó nem közli mennyi RAM van a gépekbe és ez ugyebár a smart TV-nél fontos lenne. Amíg a telefonban van 2gb ram és 5" képernyő, akkor 42"-hoz mennyi ram kellene, mert nem csak a megnyitott alkamazás vesz el a ramból?
-
Beni2360
félisten
válasz
ilyenezalaci #57841 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!! - Pumma Elnézést a későbbi válaszért.
Általában szemből 3.5 m távolságról nézzük a Tv-t. Tv és film nézés a fő szempont. IPS gondolom jobb.
Jóformán egész nap mehet a TV mivel nyugdíjasok vagyunk időnk mint a tenger :-)
3D-ben meg nem tudom melyik a jobb? a passzív vagy az aktív? És itt van még, hogy szemüveget hordunk.
Már volt egy próbálkozás amolyan piros-kék szemüveggel amit a laptopról tv-re kötve,-Avatar- de nem volt valami nagy durranás, főként nappal teljesen be kellett sötétíteni mert oldalról be zavart a napfény.
Jobb oldalról van az ablak.
UHD milyen távolságról érdemes nézni? mert ez a 3,5m távolság adott. Annak idején 72cm-ről 102cm-re való áttérésnél egy hétig zavaró fejfájásunk volt.
Játék már a korom végett sem jöhet számításba. :-) max nettes póker.
Általában nagy felbontású filmeket szerbuválok be. MKV stb. Most már jöhetne a full hd formátum is.
Van külső média lejátszóm. T-hom, jövő héttől hd-s csomagom lesz. De van DIGI HD lehetőségem is.
Végül a smart tv lehetőség.Van egy droidos 2gb ram,4 procis 16gb háttér tárolós kütyüm, gondolom ez azért veri a beépített smartot? Hát egy kicsire hosszúra sikeredet, de nem egy DVD lejátszó vételéről van szó.Pumma: Azokat is nézegettem csak nem értem miért jobb egy full hd mint egy 4k ?
Akoor még 1x köszi mindenkinek Béni
-
Beni2360
félisten
Na még 1x neki futok, hátha most akad válaszoló kedvű fórumtárs!
Szasztok! Érdeklődnék a következő TV után: LG 40UB800V LED TV, már elég sokat átolvastam a topicban de 04.18. óta síri csönd. Most vonla a t-homnál kamatmentes részletre 24 hónap x 5490 Ft= 131 760 Ft. Meg éri váltani egy 6 éves LG plasmáról? Ugyan az a méret. Válaszokat előre is köszönöm
-
Beni2360
félisten
Szasztok! Érdeklődnék a következő TV után: LG 40UB800V LED TV, már elég sokat átolvastam a topicban de 04.18. óta síri csönd. Most vonla a t-homnál kamatmentes részletre 24 hónap x 5490 Ft= 131 760 Ft. Meg éri váltani egy 6 éves LG plasmáról? Ugyan az a méret. Válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest