- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
chungee #34003 üzenetére
Az általad belinket weboldalon is ott a válasz: "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális műsorszórás vételére" Ebből az következik, hogy csak antennára van szükséged. Hogy milyenre, az a környezetedben lévő adó távolságától és teljesítményétől függ. Nálam egy darab dróttal bejön, mert közel vagyok az adóhoz
-
farkas-j
őstag
A Google Play-ban elérhető az LG TV Remote új verziója. Akinek eddig gondja volt az Android appal (különös tekintettel az LA74xx verziójú TV-kre), most tehet egy próbát a frissítéssel.
-
farkas-j
őstag
válasz
yanagawa35 #33880 üzenetére
Én ezt ajánlom ha olcsón szeretnél venni HDD-t. Seagate Expansion külső merevlemez 500GB, 2.5", USB 3.0, és ingyen hozza a futár.
-
farkas-j
őstag
válasz
HorviGabi #33873 üzenetére
Én itt venném az MR400-ast, ha egyáltalán az való a TV-dhez, mert nem írtad milyen TV típusod van.
-
farkas-j
őstag
válasz
aTom_DJ #33868 üzenetére
Leegyszerűsítve (hozzáértők ne kiabáljanak meg
), a 2 TB-nál nagyobb HDD-k LBA címzése más. Emiatt a régi BIOS-u PC-k és a régebbi TV-k nem tudják megcímezni a teljes tárterületet, vagy fel sem ismerik a 2TB-nál nagyobb HDD-ket. (Ez amiatt van, hogy adott, hogy hány bites szektor címzést tud kezelni. Egyébként ez szinte csak firmware kérdése.) Úgy tudom, hogy az LA sorozatnak ez nem okoz problémát, de én még nem tudtam tesztelni, mert a legnagyobb háttértáram 2TB-os.
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #33859 üzenetére
Nem rossz, én meg ezt rendeltem a monitoromhoz. Még nem jött meg, de kíváncsian várom, hogy mit fog tudni! Az is lehet, hogy mindkettőnek ugyan olyan a bele
-
farkas-j
őstag
válasz
Karcsi1001 #33741 üzenetére
Pl. itt nézz körül. Ha még ma megrendeled, akkor ezzel a kóddal 20% kedvezményt is kapsz a Toshiba HDD-kre: 7234-2964-2901-2684
Ingyenes a kiszállítás, és ha jól tudom 3 év gari. -
farkas-j
őstag
Ha valaki esetleg HDD-t szeretne venni, annak figyelmébe ajánlom ezt. Ingyenes kiszállítás, és ha ezt a kódot beütitek, még 20% kedvezményt is kaptok: 7234-2964-2901-2684 A kedvezmény csak a Toshiba HDD-kre vonatkozik!
-
farkas-j
őstag
Egy régi, de egészen jó technikai összefoglalható olvasható a logout.hu weboldalán az LCD-s TV-kel kapcsolatban. Közérthetően foglalja össze az alap technikai tudnivalókat azok számára, akik nem szakemberek vagy technikai guruk
-
farkas-j
őstag
válasz
Kabel15 #33451 üzenetére
A Sony és az LG közül én az LG-t választanám (mint ahogy választottam is
) A 691-es technikailag, és műszaki kialakításában ugyan az mint a 660-as, csak designben és színben van eltérés. Még annyi, hogy a 691 támogatja a hangvezérlést (bizonyos funkciókat angolul). A 42LA660 olcsóbb 10-14eFt-tal mint a 42LA669. Ha lemondanál a 691 design-éről de mégis fehér kellene, akkor ott van még a 42LA667.
-
farkas-j
őstag
válasz
kmarci25 #33446 üzenetére
A Vidanet-et nem ismerem, de érdemes utánaérdeklődni a kártya dolognak. Nálunk a TARR kábelTV-nél nem lehet akármilyen kártyaolvasót használni. Úgy van beállítva a kódolás, hogy a chip kártya csak és kizárólag a hozzárendelt kártyaolvasóval működik. Így nincs más választás, a kártyával együtt a kártyaolvasót is a TARR szolgáltatótól kell megvenni. Az igaz, hogy jelenleg nem drága, úgy tudom 2500Ft.
-
farkas-j
őstag
válasz
#46372352 #33355 üzenetére
Scrollozni az infra táv OK gomb körüli nyilakkal lehet, konkrétan a fel le nyilakkal, és tényleg gyors. Ha lenyomva tartom aktor végigpörgeti a listát. Ha jól emlékszem (mert nem vagyok otthon) a csatornaléptetővel meg lista oldalakat lehet ugrani ill. pörgetni, ami még gyorsabb lapozást tesz lehetővé. Ha konkrét csatornára akarok ugrani, pl a 82-esre, csak beütöm a 8 2-őt és odaugrik. Magic-kal vagy odatekergetek a görgővel, vagy behívom a virtuális numpadot és ott "elmutogatom" kattintgatom a számot majd leokézom. Nekem ez túl macerás és "odafigyelést" igényel. A távszabályzókról szerintem kár vitatkozni, mert mindenkinek más az ízlése. Mindenki használja azt ami jobban kézre áll neki és amit megszeretett
-
farkas-j
őstag
válasz
#46372352 #33350 üzenetére
Egy példa. Ha csatornát szeretnék váltani (a 152-ből) a csatornalistát lekérem, végig scrollozom a listát, (közben látom kiírva melyiken milyen műsor megy) kiválasztom a nekem tetszőt. (Nálunk január 6-tól megváltozott a csatornakiosztás) A lista menüt infrán egy gombnyomásra meghívom, még a magikot megrázom, lekormányzom a sarokba, kiválasztom a lista menüt. És még van pár dolog ami infrán lényegesen egyszerűbb és gyorsabb mint a magic-kal, legalábbis nekem és a családnak, A smarthoz viszont sokkal jobb a magic, bár a RAPO billentyűzet se kutya
De ezek egyéni dolgok, mindenki mást szeret. Én pl az autóknál utálom ha a műszerfal műszerei nem előttem, hanem középen vannak, ráadásul én hagyományos mutatóst szeretem. A kollégám meg esküszik a Citroen lőréses műszerfalára, ami szerintem randa. Izlések és pofonok.
-
farkas-j
őstag
válasz
mike1334 #33332 üzenetére
Én az LA660-as sorozatot ajánlom, bár ehhez még elkel egy 4500Ft-os infra távszabályzó. Az ajánlott Digitalko webáruház tényleg nagyon korrekt cég, én is tőlük vásároltam, ajánlom őket.
Az aktív 3D és a passzív 3D összehasonlításról itt egy cikk.
-
farkas-j
őstag
Látom volt egy kis kavarodás DD és DTS ügyben.
Egy egyszerű összefoglalót adnék róla:
A DD (Dolby Digital) a legegyszerűbb hangformátum a Dolby Digital családból, mely hat különböző csatornát képes tárolni, de a DD-s hang lehet akár sztereo is ami elég gyakori a sok kísérőnyelvű DVD-ken.
Általános felhasználása szerint 5 csatorna a normális hangtartományban van (20 Hz – 20,000 Hz) (right front, center, left front, right surround and left surround) és egy csatorna (20 Hz – 120 Hz ) a subwoofernek, ami az alacsony frekvenciás effekteket biztosítja. Támogatja a mono és sztereo módokat is (DD 2.0, DD 5.1). Az AC-3 maximális mintavételezési frekvenciája 48 KHz, maximális bitmélysége 16 bit. A DD bitrátája maximum 640 Kb/s lehet, de DVD-ken gyakorlatilag csak 448 Kb/s hangsávokkal találkozhatunk.
A kodeknek több neve is van:
- Dolby Digital
- DD (Dolby Digital rövidítése, sokszor utánaírva a csatornák száma; pl.: DD 2.0, DD2.1, DD 5.1)
- AC-3 (Audio Codec 3, Advanced Codec 3, Acoustic Coder 3. )A DTS ugyanazt a csatorna-összeállítást használja, mint a Dolby Digital (bár a 6.1-es felállás is lehetséges), viszont jóval magasabb bitrátával dolgozik, ezért a hangminősége és dinamikája jobb mint a DD-nek ( vagy más néven AC3-nak). A maximális bitráta 1536 Kb/s lehet, bár a DVD-ken helyhiány miatt sokszor csak a felével lehet találkozni. A mintavételezés maximum 96 Khz lehet, a bitmélység maximuma 16bit ami megegyezik a DD-éval .
-
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #33200 üzenetére
Ennek a szemüvegnek csak a kikiáltási ára ennyi, ugyanis licitálni kell rá!
Egyébként a moziban kapható 250Ft-os szemüveg tökéletesen jó az LG 3D TV-khez. Saját tapasztalat!
-
farkas-j
őstag
válasz
online1986 #33189 üzenetére
A kérdésedre kapható válasz esélyén sokat javítana, ha a készülék típusát is megírtad volna, valamint megírtad volna, hogy a hangkimenetet átkapcsoltad e a menüben optikára.
-
farkas-j
őstag
válasz
demonlaci #33156 üzenetére
Valóban nem megy, közben Lacinavi is beírta a weblapon lévő fordítást, amiben a program írója ezt meg is írta.
-
farkas-j
őstag
válasz
viharkabat #33148 üzenetére
Ha a program léptető gombokra gondolsz, az van rajta!
-
farkas-j
őstag
válasz
pottyantós #33138 üzenetére
Olyan HDD kell, amit a TV leformázott (inicializálás), de akkor másra nem lehet a HDD-t használni, viszont így tud felvenni rá a TV, és használhatod a time shift szolgáltatást is. PC-ben csak újraformázás után tudod újra használni a HDD-t!
Apropó. Nekem van egy RA-7500-as LG HDD-s - DVD-s felvevőm, ami szintén egyedire formázza a HDD-t. Ehhez csináltak ügyes programozók egy szoftvert, hogy ne keljen DVD-re kiírogatni, és a filmeket le lehet menteni PC-n a HDD-ről. Lehet, hogy esetleg ebben az esetben is működne? Itt a weboldala, és itt is elérhető, de felraktam a gyűjteménybe is! Aki használ HDD-t és van rá lehetősége, próbálja ki, és írja meg mire jutott vele! -
farkas-j
őstag
válasz
viharkabat #33139 üzenetére
Van hozzá távszabályzó, de az a magic remote ami nagyon jó a smart részhez, de nekem TV nézéshez az infra jobban bejön
-
farkas-j
őstag
válasz
pottyantós #33135 üzenetére
Nekem rendben van a műsorújság (guide) és helyesen is jelenik meg (TARR a kábel szolgáltató), igaz a felvétel programozást nem tudom tesztelni, mert pillanatnyilag nincs rajta HDD.
-
farkas-j
őstag
válasz
tzimash #33131 üzenetére
Nem tudom mi lehet nálad a gond, de nekem a 04.22.11 előtti firmware oldotta meg a WiFi csatlakozási problémát. Az viszont elrontotta a HBO GO-t. Ezzel a 04.22.11-el viszont mindegyik jó. Egy TV resettel, vagy a router beállításainak átnézésével kezdeném. Ha van rá mód a routerben (nálam a TL-WR941-ben lehet) a DHCP-ben foglalj le a TV MAC címére egy IP címet. Arra figyelj, hogy biztosan a TV MAC címét add meg. Ezt a DHCP Clien list-ben általában meg lehet nézni akkor, amikor sikerült felcsatlakoznia a TV-nek a routerre.
Most jut eszembe. Más eszközöd stabilan kapcsolódik WiFi-n a routerre? Esetleg egy Androidos mobilon a WiFi Analyzer progammal, vagy WiFi-s PC-n, laptopon az inSSIDer programmal nézd meg a WiFi sávot, nem e ütközik a routered egy másik közeli routerrel, ami azonos csatin megy. Ha igen, válassz másik szabad csatornát a routerben.
Egyik ismerősömnél azért volt gond a laptopja WiFi csatlakozásával, mert használt egy vezeték nélküli videó átlövőt a nappaliból a hálóba. Ez is 2,4GHz-en működött, és zavarta a WiFi sávot. Sajnos az ilyen hibát az említett szoftverek nem tudják megmutatni -
farkas-j
őstag
válasz
jencici #33088 üzenetére
Én az LA660S-hez ilyen infra távszabályzót vettem.
-
farkas-j
őstag
Hátha valakinek szüksége lesz rá: service manual LG 47LE73xx
-
farkas-j
őstag
válasz
demonlaci #33035 üzenetére
Az LA sorozatnál hogyan lehet belépni a szerviz menübe? Infás AKB73615302 távirányítóm is van hozzá.
-
farkas-j
őstag
válasz
eladogeppc #33024 üzenetére
Az Androidos appal kapcsolatba jelezném és korábban már írtam is a fórumba, hogy ugyanez a hiba jelentkezett nálam. Ellenőrizd le a hotel menübe belépve, hogy be van e kapcsolva a hotel menü szolgáltatás. Ha igen, kapcsold ki és úgy tegyél a mobiloddal egy próbát.
-
farkas-j
őstag
Kértem az LG ügyfélszolgálatát, hogy adjon egy részletes leírás a hotel menüről. Íme a válasz:
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által leírt funkciót ezek a televíziókészülékek hivatalosan nem tudják. A Hotel funkció egyedül a Hotel televíziókba van beépítve.
Sajnos az Ön által leírtakkal kapcsolatban nem tudunk segíteni.
Amennyiben úgy érzi az általunk javasolt megoldás nem oldotta meg a tapasztalt problémát, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal továbbra is ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40-54-54-54-es telefonszámon (H-P: 8-18, SZ: 9-17) vagy írjon emailt.
Tisztelettel: LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat
-
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #32970 üzenetére
Csak annyit csináltam, hogy belépve a hotel menü opcióba kikapcsoltam a bekapcsolva hagyott hotel funkciót. Lehet, hogy nem kellett volna kikapcsolni, csak valamelyik opcióját átállítani, de így biztosra mentem.
Most kipróbáltam tabletről és ott részlegesen működik csak. Pörög a karika, de a TV műsor képét nem tudja betölteni, viszont minden vezérlés funkció tökéletesen működik vele. Lehet, hogy ehhez már gyenge a tablet 1 magos 1GHz-es procija?
Apropó, valaki tudja, hogy honnan lehet hozzájutni a hotel menü opciók részletes leírásához? -
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #32941 üzenetére
A mobilos távvezérlő probléma megoldódott!
Azért nem működött a mobileszközökről, mert amikor beléptem a hotel menübe a csatornák lementése miatt, akkor próbálgattam a hotel menü beállításait, és kilépés előtt nem kapcsoltam ki a hotel menüt. Most kikapcsoltam, és láss csodát működik!
-
farkas-j
őstag
Akkor semmi pluszt nem kell bekapcsolni a TV-n? Ennek így simán menni kellene? Már kikapcsoltam minden forgalomba beleszóló funkciót a routerben, még a tűzfalat is (bár belső hálón nem szólhat bele), de nem lett jó. Azt lehet tudni, hogy hányas porton vagy portokon megy a kommunikáció? Vannak lefoglalt portok a webkamerák és a videó webszerverem miatt. Esetleg még erre gyanakszom.
-
farkas-j
őstag
A segítségeteket szeretném kérni! Ma jutottam odáig, hogy megpróbáljam összekapcsolni az Androidos telefonomat és a tabletemet hálózaton a TV-vel (42LA660S). A célom, hogy vezérelni tudjam a TV-t, és a mobilkészülékeken is nézhető legyen a TV képe. A TV vezetékes kapcsolaton, a mobileszközök WiFi-n vannak a TP-Link WR941-es routerre kapcsolva. Mindegyik mobileszközre telepítettem a megfelelő LG TV Remot appot. Elindítom az eszközkeresést és meg is találják a TV-t, és a TV jobb sarkában is megjelenik egy kis ablak, jelezvén a kapcsolódási kísérletet. Rányomok a megtalál TV-re és bejön a párosítási kulcs ablak, ám vele egy időben ezt a hibaüzenetet kapom: "Hálózati hiba. TV-hez kapcsolódás nem lehetséges. Mi lehet a hiba, vagy mit nem állítottam be a TV-n, vagy mit ronthatok el?
-
farkas-j
őstag
válasz
soma165 #32908 üzenetére
A csatorna rendező program letölthető innen Be kell lépni a hotel menübe, le kell menteni USB-n pendrájvra a csatornalistát, amit a PC-n megszerkesztesz a linkelt programmal. Utána vissza kell tölteni a hotel menüben.
Még mielőtt megkérdeznéd mi a hotel menü, idézek OldAkita leírásából"Settings gombot tartsd hosszan lenyomva az infra távszabályzón, mire bejön a beállítások tábla, de csak nyomd tovább. Ezután eltűnik a beállítások tábla és visszaadja az éppen nézett csatorna képét és fent megjelenik az információs sáv. Ekkor kell beírnod a 1105-öt és lenyomni az "OK"-ot. Elő fog jönni a hotel menü. Elölről a második menüpont az USB Cloning. Itt keresd a send usb-t. Legyen bedugva egy fat32-re formázott pen drive. Le fog menteni két file-t. A GlobalClone00001.tll és xxLA660S-ZA00001.tll file-okat. Az xx-el kezdődő tartalmazza a csatornák beállításának mentését, a Global meg gondolom a tv teljes beállításának mentését..."
A többit olvasd el a linken
-
farkas-j
őstag
Az LG 2014-ben piacra kerülő Smart TV-inek 70 százalékán már a webOS platform fog futni
-
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #32844 üzenetére
Ez a kütyü a leírása szerint arra jó, hogyha van egy olyan TV-d ami nem képes médialejátszásra és WiFi kapcsolatra, akkor ez alkalmassá teszi rá. A TV-d a stik Miracast/DLNA segítségével a PC-dről, mobilodról, hálózaton keresztül le tudja játszani a médiatartalmakat. Én is csak annyit tudok egyébként róla, ami a leírásában szerepel. Van ennél jobb megoldás is, pl egy Androidos box vagy Androidos TV stik, csak ezek jóval drágábbak mint ez a kütyü.
-
farkas-j
őstag
Akinek "nem okos" a TV-je, de van rajta HDMI port és szeretne hálózaton (DLNA-án) filmet nézni, annak itt egy olcsó 4500Ft-os megoldás (Megbízható korrekt webáruház, már többször rendeltem tőlük árut. Nincs postaköltség, és a 30$ feletti rendelésnél ingyenes nyomkövetési számot adnak, amivel a Magyar Posta weboldalán lehet a csomagot nyomon követni.)
-
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #32805 üzenetére
Fejhallgató kimenet: A TV-k, boxok, DVD lejátszók stb audiokimenetei (RCA vagy SCART) nem tudják meghajtani a jellemzően 16-32 Ohm-os fülhallgatókat. Ahhoz nem tudnak elegendő áramot. Általában (de nem ökölszabály) kb. 47kOhm-os lezárásra ("terhelésre") vannak méretezve. Emiatt egy közbenső fejhallgató-erősítőre van szükség a fejhallgató használatához. Sajnos a gyártók a nagy spórolásban nem csinálnak sok készülékre fejhallgatókimenetet, pedig a belekerülési költség a legprimitívebb de már használható kivitelben nem kerülne többe 300Ft-nál. Ebből maga az aljzat a legdrágább a maga 50-100Ft -jával
alienpapa
Ha az optikán minden üzemmódban ki tudja adni a hangot, akkor én ezt az átalakítót javaslom, mert ezen a leírás szerint van fejhallgató kimenet. Ha a TV-n a hangkimenetnél az optikát (TOSLinket) választod, akkor elvileg dugdosni sem kell a különböző egységek (DVD, box stb) között a fejhallgatót, mindegyik hallható lesz a fülesen. Ez kb 5000Ft-ba kerül, vám és postaköltség nélkül meg lehet venni, 3-6 hét mire megjön. Egy hátránya van, hogy a hangerőszabályzást csak úgy tudod megoldani, hogy olyan fejhallgatót használsz, amin van hangerőszabályzó potméter. -
farkas-j
őstag
válasz
Szoke1982 #32814 üzenetére
Geeks.hu teszt: "Az LG 6-os és 7-es sorozata a belső tudást tekintve szinte teljesen egyeznek, lényegi különbség csak a háttérvilágítás vezérlésének módjában van, ami összességében azt eredményezi, hogy az LG a 47LM660S esetében a képfrissítés gyakoriságának jellemzésére a 400 Hz-et használja – az elektronika azonban ugyanúgy 100 képet állít elő másodpercentként, mint az LM7000-es tévék esetében. (Egyes források szerint a 7-es sorozat elektronikája valójában 200 képkockát számol ki másodpercenként, mi azonban a gyártótól származó adatok alapján úgy tudjuk, hogy csak 100-at.)"
-
farkas-j
őstag
Én írtam rá választ, itt elolvashatod.
Kipróbálná valaki, hogy kijön e az LA sorozatú TV-kből a digitális hang a HDMI ARC-on és az optikán egyszerre? Nekem nincs olyan házimozim, ami tudná fogadni a HDMI-t, csak optikát fogad, így nem tudom kipróbálni. -
farkas-j
őstag
válasz
arboczd #32620 üzenetére
Egy ilyen vagy hasonló DSUB - HDMI átalakítóra van szükséged.
VGA - Videó átalakító. Ezzel viszont sokkal rosszabb lesz a TV-n a laptop képminősége. Én mindenképpen az első verziót javaslom.
-
farkas-j
őstag
válasz
peter76bp #32547 üzenetére
Hang kimenetre vannak javaslataim.
1. Ha az optikán és a HDMI ARC-on egyszerre megvan a digitális hangkimenet, akkor ezt a konvertert talán lehetne használni. Sajnos a HDMI hang kimenetet eszköz hiányában nem tudom tesztelni. Megerősítené valaki, hogy egyszerre kiadja e a hangot HDMI-n és optikán?
Ha csak külön külön adja ki HDMI-n és optikán akkor két megoldás (ill több talán több is) lehetséges:
2/A Egy HDMI splitter konverterrel
2/B Elosztani az optikát és az egyik kimenetre egy ilyen konvertert tenni.
Az első megoldás ha működne, az nagyon olcsó lenne!Szerintem bepróbálkozok eggyel, és majd meglátom
-
farkas-j
őstag
válasz
Biga123 #32509 üzenetére
Parancsolj, itt van a smartshare.
-
farkas-j
őstag
Tud valaki módot arra, hogy a TV memóriájába (pl. oda ahol a demó képek vannak, vagy akárhová) bemásoljak 1db képfájlt? Konkrétan erre a képre gondoltam.
-
farkas-j
őstag
Megmondom őszintén bosszantó a sok TV összehasonlítást firtató-kérdező hozzászólás.
Egyszerűen lusták az emberek az LG weboldalát megnézni? Ott van minden infó, bárki megnézheti. Én is ez alapján (is) választottam készüléket. Mos felettem a nettre a 42LA620S, 42LA660S, és a 42LA690S összehasonlító táblázatát PDF-ben. Kérdezés előtt mindenki töltse le vagy menjen az LG honlapjára körbenézni! Ott bármelyik készülék összehasonlítható a másikkal. Ha ezután van konkrét kérdése, biztosan szívesen válaszolunk rá.
-
farkas-j
őstag
Nekem az LA660S-nél volt WiFi csatlakozási problémám. Jeleztem is az LG-nek, a szerelő is kint volt és kiderült, hogy szoftver hiba. Két nap múlva megjött a szoftverfrissítés, ami megoldotta ezt a problémát. (Igaz generáltak véletlenül egy DRM azonosítási hibát ami miatt az HBO GO megszűnt működni, de a következő frissítésben orvosolták ezt is.)
Ha a routered támogatja az QSS csatlakozást (van ahol máshogy hívják ezt a csatlakozási módot) akkor próbáld meg úgy. Nekem úgy mindig sikerült amikor gondom volt. Olvasd el a belinkelt korábbi hozzászólásomat. Egy hátrány volt a QSS-nek, hogy a TV minden bekapcsolásakor meg kellett csinálni. -
farkas-j
őstag
válasz
yodamester10 #32156 üzenetére
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Digitalko: Én is több mindent rendeltem tőlük, így a TV-ket is. Csak jót tudok róluk mondani. Ráadásul nagyon korrekt futárszolgálattal szállíttatnak. -
farkas-j
őstag
válasz
Wonderboy9 #32022 üzenetére
Frissítés pendrájvról részletes leírása
-
farkas-j
őstag
válasz
OldMike #31991 üzenetére
Tesztábra: Kb 3m-ről nézzük a TV-t, és a tesztábrán éppen csak látszik a felső 1-es. Az alsó 7-es viszont csak nagy odafigyeléssel vehető ki. Igaz, én a gammát közepesre állítottam.
-
farkas-j
őstag
Egy kis segítség a TV képének beállításához: HD monoszkóp
-
farkas-j
őstag
válasz
StSanya #31909 üzenetére
Én is kipróbáltam az LA660S-sel a hotel menüt ezzel a távszabályzóval és működik. A settings gombot kell nyomva tartani, a többi ugyanúgy van ahogy OldAkita leírta.
Apropó, OldAkita nagyon várom a firmware frissítés eredményét, különösen az HBO GO miatt! Az LG honlapjáról töltötted le, mert a TV nem talál frissítést?
-
farkas-j
őstag
válasz
mortalwombat #31867 üzenetére
ISO: Korábban már írtam, de még egyszer beírom (utoljára). Az ISO fájlok kicsomagolásához többek között pl. ezek a programok jók: IsoBuster, WinISO, UltraISO, stb. Van olyan lemezíró program, amivel szintén kilehet csomagolni. A TotalCommander-nek is van ingyenes pluginja ehhez.
-
farkas-j
őstag
Szerintem ha a TV-det szeretnéd rákötni az erősítődre analóg sztereóban, akkor a TV SCART kimenetéről vedd le a hangot, és kösd az erősítőd valamelyik sztereó bemenetére. Ráadásul így a TV saját hangszóróját is használhatod, nem kell a menüben kapcsolgatni a TV hangszóró és az optika között. Ha ezt használod, akkor még a bemenet lehetőségét sem veszted el a TV-nek, és csak egy sztereó RCA kábel kell még hozzá.. De használhatod ezt is vagy ezt is.
Kár ilyen átalakítót használni, mert a TV-nek van analóg kimenete, ráadásul ez drágább megoldás mint az általam javasolt, még plusz tápra is szükség van hozzá, és még optikai kábelt is venned kellene. -
farkas-j
őstag
Írtam, hogy korábban ment egyszerre az optikán és a TV saját hangszóróján keresztül is a hang. Most elbizonytalanodtam, mert lehet, hogy átvertem magam. A házimozimnak 2db digitális koax, és 1db optikai bemenete van a rengeteg analóg mellett. Mivel van egy HD médialejátszóm és egy DVD lejátszóm is, ezért egy ilyen automata átkapcsolót használok, hogy mindegyikkel menjen optikán keresztül az 5+1-es hang. Az átkapcsolónak három bemenete és egy kimenete van. Mind a 3 bemenetnek és a kimenetnek is 1db optikai hang, 1db sztereo hang, 1db video és 1db Svideo csatlakozója van. A bemenetei priorizálva vannak, és a bejövő videojel hatására kapcsolja a bemeneteket a kimenetre. A TV van a legalacsonyabb priorításun, majd a DVD végül a legmagasabban a HD player. Ha csak a TV van bekapcsolva akkor annak a hangja megy a házimozira. Ha bekapcsolom valamelyik lejátszót, akkor annak a hangja megy a házmozira. Na lehet, hogy így vertem át magam, mert a TV analóg sztereó hangját is rákötöttem az átkacsolóra, és mivel a házimozi audio bemenete auto detect-re volt állítva, (sztereo esetén auto virtuál 5+1-re) lehet, hogy a sztereo hang szólalt meg rajta akkor, amikor a TV-n a saját hangszóró volt beállítva. (Egyébként a TV SCART csatiján lehet megfogni a sztereo hangkimenetet.) De ez már csak utólagos találgatás, mivel a frimware frissítés előtt és után nem figyeltem erre, és nem teszteltem le ezeket a funkciókat.
Mielőtt valaki megkérdezi, hogy hol lehet ilyen átkapcsolt venni, nem tudom. Én a Vaterán vettem zsír újonnan egy bazárostól kemény 800Ft-ért. Nem értett hozzá, azt sem tudta mire való. -
-
farkas-j
őstag
Az ISO-t ki kell bontani. Ezt általában a CD-DVD író programok(hoz) használják. De én így tárolom pl a médiaplayeremen a DVD lemezeket, mert így egyszerűbb a kategorizálás-lejátszás. A kibontáshoz javaslom pl az IsoBuster, a WinIso, az Ultra ISO, vagy a DVD Decrypter prograomkat. De ezeken kívül még sok más program létezik. A TotalCommandernek is van pluginja hozzá.
-
farkas-j
őstag
válasz
eladogeppc #31400 üzenetére
A problémákat be kell jelenteni az LG weboldalán. Én is ezt tettem a WiFi hibánál (meg gondolom rajtam kívül mások is) és javították a problémát. Ha senki sem jelenti, nem is fogják kijavítani. Anno amikor az LG RH 7500-as HDD-s felvevőt megvettem, folyamatosan írtuk a fórumtársakkal az LG-nek az előforduló hibákat. Szép lassan végül kiforrt a dolog.
-
farkas-j
őstag
válasz
OldAkita #31362 üzenetére
Egy alternatív megoldás USB-re: Én úgy oldottam meg az USB csatlakozási kérdést, hogy dugtam a TV-re egy 7 portos USB HUB-bot, aminek 2 Amperes kiegészítő tápja van. Ebbe van egy HDD, egy egér sztik, és a billentyűzet sztikje (hogy egyszerű legyen kivenni, mert időnként máshol is használom őket). Ez a TV alatt van, így kényelmesen rádughatok még akár pendrájvokat is, és nincs áram gond sem. A TV, a médialejátszó, a switch és a HUB egy kapcsolós konnektorba vannak dugva. Ha nem kellenek, az egész áramtalanítva van. Mint elektronikával foglalkozó megtapasztaltam, hogy a kapcsolóüzemű tápok élettartamban meghálálják ha feleslegesen nincsenek áram alatt. (Ma már szinte minden eszközben kapcsolóüzemű táp van.)
Szoftverfrissítés: Nekem a 04.20.29-es szoftver megoldotta a TV WiFi problémáját. Az igaz, hogy közben áttértem LAN kapcsolatra, mivel 2600Ft-ért vettem egy TP-Link switchet. Így gyorsabb a hálózat a TV-n. De legalább így tudom, hogy jó a WiFi-m is
-
farkas-j
őstag
válasz
OldAkita #31355 üzenetére
HBO-GO kiegészítés: A TV be tud lépni a felhasználó kóddal, de a filmlejátszásra kattintva ezt a hibaüzenetet adja: "Fail in receiving correct licence from sever" Jó volna tudni, hogy Samsung Smat TV-knél is van e ilyen hiba. Az azért sokat elárulna. Ha esetleg azokon menne, arra még mindig nem lenne magyarázat, hogy a mobileszközökön miért nem megy.
-
farkas-j
őstag
válasz
OldAkita #31355 üzenetére
HBO-GO: Én is frissítettem a TV szoftverét a 04.20.29-es verzióra. Utána még működött az HBO-GO. Viszont egy nappal később "fejlesztettek" az HBO-nál, azóta nem működik sem a TV-imen, sem a mobileszközeimnél. Sőt, 2 napig a PC-mről se tudtam belépni! Először a szolgáltatómnál reklamáltam, mert első körön ők az illetékesek. Miután két nap alatt minden lehetséges dolgot átnéztünk, és nem csak én reklamáltam, kiderült, hogy "valószínűleg" az HBO-nál van a probléma. Én már az HBO-val is felvettem a kapcsolatot (info@hbo.hu), de sunyítanak és mellébeszélnek. Mutogatnak az LG-re, hogy közösen próbálják a problémát megoldani. Közben a mobileszközökön sem működik a szolgáltatás, amihez ugyebár az LG-nek semmi köze (HTC, Samsung, Lenovo eszközök). Ráadásul a Google play-on is panaszáradat van a működési hiba miatt. Szóval szerintem és a szolgáltatóm szerint is az HBO a ludas. Ha privátba elküldöd az e-mail címedet, elküldöm neked a levélváltásainkat. Egyébként szerinte te is mielőbb írj nekik reklamáló levelet, hogy megerősítsük, hogy nem egyéni probléma!
-
farkas-j
őstag
válasz
shteer #31350 üzenetére
Egyszerű Infrába sokáig kitart az elem, ha nincs sokat használva. A háttér-világításos távszabályzókba (pl én az RC UNIVERS47-et használom), az RF távszabályzókba mint pl. az AN-MR400G, billentyűzetekbe stb. nem fog szerintem hónapokat működni egy elem sem, kiváltképpen ha sokat használják. De ez egyéni ízlés és döntés dolga. Erről kár vitát folytatni. Az én eszközeimbe akkuk vannak mert olcsón hozzájutottam. Töltő meg kellet más eszközök miatt.
Internet sebesség. Megmértem LAN-on és WiFi-n is. A nettem 80/8Mbps-es. Mivel nem tudom, hogy a szolgáltatóm kitől "veszi" a nettet, ezért a Magyar Telecomot választottam tesztszervernek. LAN-on 44Mbps/7Mbps sebességet mértem 835ms-os PING idővel. 2,4GHz-es WiFi-n 27Mbps/7Mbps-ot 1235ms-os PING idővel. A PING idők nagyon magasak!
A számítógépem hozza amit kell 80Mbps/8Mbps 15ms -os PING értékkel
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31342 üzenetére
Nem hiszem, hogy az alkáli elemeket leszívná. Nekem van "fölös" Sanyo ENELOOP akkum, ezért azt használok. Minek vegyek elemet ha ezzel is megy. (Nálam amibe ceruza elem kell, azokba a dolgokba mindben akkuk vannak. Kivéve pl. a faliórákat, mert azok egy elemmel kb 1,5 évet elmennek.)
Én a Voltcraft IPC-1L töltőt használom már évek óta, és tökéletesen karbantartja az akkukat. Ráadásul ellenőrizhetem vele az akkuk állapotát (kapacitását) is. Van már 2,5 éves AAA 800mA-es Sanyo ENELOOP-om is, és még 690 mAh-ás a kapacitása, pedig volt nyüstölve. Szerintem a piacon ez az egyik, ha nem a legjobb töltő ceruza akkukhoz!
Tényleg jó az OldMike által ajánlott elem, de én majdnem ezen az áron vettem az akkukat. Nem itt vettem, de ár összehasonlításnak jó. -
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #31333 üzenetére
A RAPOO E2700-hoz 2db AAA elem kell. Az enyémben 2db ENELOOP akku van
-
farkas-j
őstag
Egy kis érdekesség: 105 colos (266 centiméter) képátlós 5120 x 2160-as felbontású LG OLED TV
-
farkas-j
őstag
Vírusvédelem: ESET: okos eszközökkel fognak szemezni a támadók
..... egyre nagyobb figyelmet kell majd szentelni az olyan eszközökre, mint az okostévék és a játékkonzolok, amelyek komoly lehetőségeket rejtenek az internetes bűnözők számára. -
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #31247 üzenetére
Kiegészítés Aki kintről rendel VGA-HDMI átalakítót, az figyeljen oda a tápegység csatlakozószabványára, mert lehet, hogy ilyen átalakítót is rendelnie kell!
-
farkas-j
őstag
Tudom hogy OFF, de hátha van valakinek Samsung TV-je. Olcsó távszabályzók.
-
farkas-j
őstag
Egy kis korrepetálásra szorulnék.
Lehetőség van 4 kedvenc csoport létrehozására. Én csináltam kettőt A-t és B-t. Hogyan lehet a csatornákat úgy léptetni egymásután, hogy pl csak az A csoportban lévő programokat között lépkedhessek? Hol lehet, hogyan tudok kijelölni és váltani a csoportok között? Arra már rájöttem, hogy a FAV gombbal léptethetem a kedvenceket, de az A és a B csoport programjai is megjelennek. Így nem sok értelme van a külön kedvenc csoportoknak. (Bosszant, hogy nem találok egy tisztességes használati utasítást a TV-hez. Tudom van a TV-ben de az...)
-
farkas-j
őstag
Aki esetleg a TARR kábelTV szolgáltatását veszi igénybe, annak jelezni szeretném, hogy a digitális adók között a 300-as csatormán (frekije: 754MHz) folyamatosan megy egy 3D-s HD-s tesztcsatorna.
-
farkas-j
őstag
válasz
bluobluo75 #30869 üzenetére
Billentyűzet: Én a RAPOO "E9080 BLADE"-el szemezek. Nekem ez a legszimpatikusabb. De kinek a pap, kinek a papné lánya
-
farkas-j
őstag
Valaki felvetette a fórumban, hogy elküldik az LG okostévéi a cégnek, hogy miket nézünk meg a készülékeken . Elhangzott itt, hogy "leszarom, nem érdekel" stb. Pedig kellene, hogy érdekeljen mindenkit! Kíváncsi lennék, hogyha pl. az illetőnél bekopogna a rendőrség a szerzői jogvédők feljelentése miatt hozzá, hogy ugyan mondja már meg honnan vásárolta meg a megnézett filmjeit, akkor mit lépne erre. Csak egy példa: Lengyelországban a múlthéten szólítottak fel többszázezer torrentezőt, hogy a jogvédők birtokába jutott adatok alapján fizessenek a letöltött filmek után fejenként 550 zloty (40 ezer forint) jogdíjat Ugye ez nem esne jól senkinek? Az LG által gyűjtött adatokat kitudja hogyan kezelik, kik férhetek hozzá? Az LG azt ígérte kijavítja ezt a
"hibát". Talán a frissített szoftverekben ez már meg is történt, vagy még jobban álcázták ezt a funkciót
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest