- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
Kabel15 #13101 üzenetére
Na kibújt a szög a zsákból...
Hagyományos tévével felejtsd el a 3D-t. Azokon maximum a kétféle színes lencsés anamorphikus 3D megoldás létezett - néhány ilyen DVD-t is kiadtak akkoriban - és ott meg is álltak a fejlődésben az őskorban.Amúgy én is Digi kábeles vagyok. Ha csak a hagyományos felbontású tévécsatornákat és azok digitális set-top-box-al vett SD felbontású változatát összehasonlítjuk ugyanazon a hagyományos tévén, tényleg érzékelhető minőségbeli különbség, de ezt SCART-al butítva csak nagyon kis mértékben érzékelheted.
"A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." - ez azt jelenti, hogy hagyományos (UHF) antennával fogható digitális tévésugárzás vételére képes az a készülék. DVB-T jelzésű tuner van benne és Magyarországon ebből az MPEG4 tömörítésű változatot használják. Bővebben: http://mindigtv.hu/
-
gulyasa
őstag
válasz
Kabel15 #13093 üzenetére
Én úgy tudom - bár az előbb belinkelt wiki oldal nem olyan egyértelmű ebben - a 3D önmagában még nem igényelné a HDMI1.4 szabványt, de az is igaz, hogy csak korlátokkal.
Pl. a HalfSBS, HalfTAB 3D-hez elég az 1.3 is - sok HDMI 1.3-al ellátott lejátszó (mint pl. a WD Live) is képes rá, csak a tévét manuálisan kell átkapcsolni a megfelelő 3D módba, viszont a "klasszikus" FullHD 3D filmeket tartalmazó BD25/50-ekhez már az 1.4 ajánlott (és még természetesen az azt támogató lejátszó).Szerk.: És ha jobban megfigyeled, szándékosan nem "HDMI 1.4 kábelről" beszéltem, mert valójában olyan nincs. "Nagy sebességű HDMI kábel" olyan már inkább van.
-
gulyasa
őstag
válasz
Tacsika #13035 üzenetére
Ez a lakás elektromos hálózatának kiépítésétől függ.
Pl. nem mindegy, hány főágra van elosztva. Valószínűleg a mosógéped, hűtőgéped, klímád másik ágon van, mint a szobai ág, ezért azok nem zavarnak be.
Egy helyiségben két egymástól távoli - látszólag egymástól független - konnektor is rajta lehet ugyanazon az ágon, párhuzamosan bekötve (panelekben is jellemző kiépítés volt). -
gulyasa
őstag
válasz
kovacsa #12951 üzenetére
Létezik megoldás a problémádra: Pl. ebay-en is...
-
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12934 üzenetére
Két mód lehetséges:
- az LG support-ról letöltés, pendrive-ra másolás és onnan telepítés (ugyanott leírást is találsz a fw frissítés menetéről)
- vagy hálózatra/net-re kötött tévé bekapcsolt automatikus frissítéssel. Ha talál újabbat, azt automatikusan letölti és telepíti - ha le-oké-zod...De egy jó tanács: automatikus telepítést nem árt kikapcsolni, mert az LG-nek vannak partizán akciói a firmware-ekkel kapcsolatban (de a Samsung is csinálja).
Pl. a v05.12.05 (jelenleg a legfrissebb) fw előtt a szerviz menüben sok okos dolgot be lehetett kapcsolni (PVR, USB hub, THX,...). Frissítés után a "jó dolgok" elérhetetlenek lettek a szerviz menüben, illetve ami előtte be lett állítva, az marad meg, további változtathatóság lehetősége nélkül, és a régebbi fw-re visszaállás lehetőségét is letiltották.
(Igaz, azóta megoldódott a "downgrade"...) -
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12932 üzenetére
Már a v05.01.10-ben sem volt semmilyen probléma a youtube app-al, csak kicsit nehézkes volt a kezelés.
A v05.11.08-ban kicsit újítottak is rajta (mint ahogy az mtvVideóTÁR app-on is), más lett kezelőfelület, szerintem jobb lett. A legutóbbi v05.12.05-ben nem változott. -
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12910 üzenetére
Ha nincs más, és pénz sincs több, akkor marad az LM615 - ami nem egy csúcskategória (mondjuk az LW5500 sem csúcs, de fölötte van az LM615 szintjéhez - ahogy hallottam).
-
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12908 üzenetére
Nézd, ha rám hallgatsz és van rá lehetőséged még, akkor a tavalyi LW5500-ast veszed meg.
És nem a SMART miatt mondom, nálam az volt az egyik legutolsó szempont.
Az idei tévék nem elég meggyőzőek számomra, viszont tény, hogy az LM oldalán is található egy-két előny, amit az LW55xx széria nem tudott.
Neked kell eldönteni, pontosan mire használnád, mi az a funkció, ami elengedhetetlenül szükséges a számodra. -
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12906 üzenetére
A SMART a kettőben (LW5500/5590) ugyanaz.
-
gulyasa
őstag
válasz
Fricibácsi #12901 üzenetére
Bolti állapotukban igen.
Viszont az LW5500 is - mint azt itt már többször leírták - PVR képessé tehető. -
gulyasa
őstag
Közben nekem is sikerült "visszabutítani" a tévét a 05.11.08 fw-re.
A német szöveg miatt volt némi zavar, hogy hol kell hétszer rányomni a FAV gombra... -
gulyasa
őstag
válasz
rétipipitér #12831 üzenetére
A tévé milyen módban van? (otthoni vagy bolti bemutató?)
-
gulyasa
őstag
Valaki egy-két hete linkelte ezt:
Firmware Downgrade: LW+LV Serie aus 2011
(Emlékeztetőül: A legutóbbi 05.12.05-ös fw letiltott néhány "lehetőséghez" való hozzáférést a szerviz menüben és most már a Home menüben a Beállítás gombon a távirányító 9-es gombjának 7-szer megnyomása módszer sem működik...)Valaki próbálta már? Másnak is sikerült megcsinálnia?
-
gulyasa
őstag
válasz
woodyka #12793 üzenetére
Köztes megoldás van csak.
Előhozod a rejtett "Installation menu"-t (már annyiszor leírták itt az elérést, én most külön nem írom le, olvass vissza) és ott, ahol hotel mode is található, az az alatti menüponton belül lehet a csatornalistát (meg a beállításokat, stb.) elmenteni és újra betölteni egy fat-ra formázott pendrive segítségével. -
gulyasa
őstag
Én is Digi kábeles vagyok. Kicsit alábecsült megállapítás, hogy az analógok mellett "néhány" digitális is jön. Valójában jóval több csatorna jön digitális formában, mint analógban.
1. Bár idén vettem én is tévét, de az enyém tavalyi modell (42LW5500). Beüzemeléskor simán automata hangolással megkereste az összes digitális tévé- és rádiócsatornát és az analóg tévécsatornákat is. (Mondjuk én egy, a helyi tévé kivételével az összes analóg csatornát töröltem.A helyi tévét csak analógban adják nálunk, a többit pedig a fentebb írt mondatom miatt töröltem, hiszen minden csatorna jön digitális minőségben, akkor meg minek tárolgatni a sokkal rosszabb analóg változatukat is...?)
2. Azt írod "nem digitális" az erősítőd, de ugyanakkor "házimozi erősítőről" írsz. Akkor viszont kellene rajta lenni optikai bemenetnek is. Használd azt.
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz
basel00 #12469 üzenetére
Több dolog is lehetséges:
- rossz a kábel vagy a csatlakozó (nálam is megesett, hogy Digi kábelnél hibás volt a csatlakozó, amit a STB-be dugtam és a kilencvenvalahány digitális csatorna helyett csak az alapcsomag 33 csatornáját találta) - másik csatlakozót raktam rá, megjavult
- szintén digitális csatornáknál fordult elő, hogy a Digi-sek elosztódobozában egy szűrő elromlott és kevesebb csatorna jött be - másnap kijöttek, javították a hibát -
gulyasa
őstag
Nem akartalak lebeszélni a Smart tévékről, csak leírtam, mivel kell együtt élni, ha amellett döntesz.
Annak idején én sem elsősorban smart és 3D tévét kerestem, hanem olyat, aminek jó (kiváló?) a képminősége, megfelelő számú és fajtájú csatlakozókkal van ellátva, stb... és nem mellesleg nincs vele "kijelzőpanel lutri" (ezt most nem fejteném ki bővebben).
Így jutottam el az LW55xx sorozathoz, amellyel "mellesleg" hozzájutottam a smart-hoz és a 3D-hez is (de mint már említettem, sosem ez utóbbiak voltak a fő szempontok). -
gulyasa
őstag
Ilyen célra ne tévét vegyél. Inkább egy nagy kijelzős smartphone-t. Mind tudják, amire neki kell.
A tévéken netezés - a saját Smart képességükkel - egy vicc. Ha jót akarsz édesanyádnak, hogy ne tépkedje ki a haját, ne kárhoztasd ilyenre. Egyes típusokon a flash támogatás is kérdéses...
Véleményem szerint a Smart funkciók közül egyedül a videomegosztó oldalakhoz (meg az MTV VideoTÁR-hoz) használható appok a hasznosak, a többi csak erőltetett parasztvakítés (LG 42LW5500 tapasztalat alapján - bár tudom, ebben is pont a böngésző a "legkisebb láncszem", ennél vannak jobb tévék is).A vezetéknélküli billentyűzetekről annyit, hogy csak egyfajta (LG-s) USB WiFi stick használható hozzá (LW5500 esetén LG AN-WF100 - kb. 8-9 ezer Ft).
-
gulyasa
őstag
válasz
atirag #12348 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a Simplink nincs a médialejátszó "dobozok" tudástárában.
De ha veszel egy asztali blueray lejátszót, annál már működni fog a dolog.
De fontos megjegyezni, hogy ez tényleg csak a Simplink-es eszközökkel működik és adódhatnak kompatibilitási problémák más gyártók/márkák Simplink-jével... -
gulyasa
őstag
válasz
atirag #12343 üzenetére
Pont az nem jellemző, hogy a tévék távirányítójával mást is lehetne irányítani.
Ha ilyesmiben gondolkodsz, inkább vegyél egy tanítható univerzális távirányítót.
A lényeg a "tanítható"-n van. Amelyekben csak eleve beépített kódok vannak és egy táblázat alapján aktiválhatod az adott készülékhez, az nem biztos hogy jó lesz mindegyik készülékhez. -
gulyasa
őstag
válasz
Mészyke #12294 üzenetére
A DTS-ben nem vagyok biztos (mert az olyan filmeket médialejátszóval nézem és az is rá van kötve optikaival az erősítőre), de ha tévé belső lejátszójával játszok le DD5.1-es hangsávú filmeket, az optikain nálam csak akkor "jön ki" az 5.1 hangsáv, ha a digitális kimenetet PCM-re állítom (Beállítás - Audio - Dig. audiokimenet : PCM). Ha automatára van állítva, akkor csak 2.0 van.
-
gulyasa
őstag
válasz
Schatt #12264 üzenetére
Azzal nem tudsz belépni, szinte ugyanaz, mintha a gyári távirányítóval próbálnád, azzal sem lehet.
A legegyszerűbb a Meliconi Fully8 univerzális távirányítóval belépni a szerviz menübe. De a DVR-t (meg az usb hub-ot, stb...) csak akkor tudod bekapcsolni, ha még nem frissítettél a 05.12.05-ös fw-re, mert onnantól vége a dalnak... -
gulyasa
őstag
válasz
atirag #12203 üzenetére
Megoldás: Az analóg csatornáknál nem mindig van csatorna azonosítónév automatikusan, azt úgyis neked kell beírni.
Tehát vagy a tévén pötyögöd be, ahol látod a csatorna képét is és úgy azonosíthatod, vagy a programban a csatorna automatikus neve (pl. C10, S05, stb.) alapján és a szolgáltatódnál elérhető csatornainformáció alapján (táblázat a különféle elérhető tévécsomagok csatornáiról és helyeiről) gépeled be a nevüket.(Megj.: Analóg módban rengeteg "üres" csatornahelyet is eltárol a tévé, így előbb végig kell nézegetni őket és az üreseket törölni.)
-
gulyasa
őstag
válasz
atirag #12196 üzenetére
A LG-kben van egy rejtett "Installation menu".
Ennek eléréséhez idézem a leírást:
A távirányítón nyomd meg a MENU vagy HOME gombot és tartsd nyomva addig (kb. 5 másodperc), amíg el nem tűnik ez a menü és meg nem jelenik a csatorna információ. Gyorsan üsd be a 1105 kombinációt és a végén OK-t.Ebben a menüben a legfelső pont a "Hotel mode", de most neked a második menüpont, a "TV-Link Loader" kell. Ezen belül van egy "Send To USB" pont, amivel egy FAT-ra formázott pendrive-ra le tudod menteni az aktuális csatornalistádat és a beállításokat.
Ezután ezt a fájlt (.TLL) a "LG TV Viewer for tll Files" (edankTLL) nevű programmal tudod megnyitni és a csatornák sorrendjét szerkeszteni (meg még egy-két dolgot, bizonyos korlátok között).
Elmented, visszamásolod a pendrive-ra, bedugod a TV-be.
Újra előhozod a TV Link-Loader-t és a "Receive from USB"-vel betöltöd.Annyit tudni kell még, hogy a művelet után a tévé nem indul újra, hanem csak kikapcsol, ez normális. Neked kell újra bekapcsolni.
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #12072 üzenetére
Még mindig 42LW5500
Azt írtam, hogy a frissítés óta a sima ütemezés funkció nem működik...
Közben rájöttem az okára és nem az új szoftver okozta.Nemrég - még a frissítés előtt - aktiváltam a "hotel mode" egyik kényelmi funkcióját (bekapcsoláskor ne az utoljára nézet tévécsatornával vagy ne az utoljára használt bemenettel induljon a tévé, hanem mindig egy előre beállított csatornára váltson).
Ha kikapcsolom a "hotel mode"-ot, akkor újra működik az ütemezés.
huncutka1029: A legújabb szoftverrel semmilyen trükközéssel sem lehet downgrade-lni.
-
gulyasa
őstag
42LW5500
Sajnos felfedeztem még egy elveszett funkciót az új 05.12.05 fw-ben...
Nem csak a HUB-ot és a DVR-t nem lehet bekapcsolni a szervizmenüben, hanem már a sima ütemezés funkció sem működik.
Hasznos volt, mert sokszor valami más csatornát néztem és hogy ne felejtsem el, beütemeztem, hogy a híradóra - illetve arra a csatornára - kapcsoljon a megfelelő időben.
Most ugyan az EPG-ben ott van, látszik, hogy egy későbbi műsort valamelyik csatornán az OK gombbal lehetne beütemezni, de nem történik semmi. Az "ÜTEMEZÉSI LISTA"-t (kék gomb) kiválasztva sem.(Mondjuk a hub és a dvr kilövése nem jelent nagy hiányt - amíg lehetett volna, sem állítottam be -, mert külső médialejátszót használok és a rögzítésre/timeshift-re is van egy digitális STB-m - okosan megtartottam a CRT tévéről váltás után is...)
-
gulyasa
őstag
válasz
spidersoft #11691 üzenetére
Itt már többen is leírták, és én is érdeklődtem emailben a különféle firmware-ek changelog-járól, de olyat nem tesznek közzé. Sajnos...
Leginkább elsőre - néha másodikra sem - egyértelmű, hogy változott-e valami vagy sem.
Viszont Smart funkciókban szoktak lenni szembetűnőbb változások. Az appokat szerencsére folyamatosan fejlesztgetik - még ha lassan is. Az eleve beépítetteket is.
Pl. az LW5500-asomhoz a legutóbbi fw előtti verzióban jelentőset változott - előnyére - a YouTube és az MTVVideotár app. -
gulyasa
őstag
válasz
Ary999 #11388 üzenetére
Ha csak a frissítés a gond, akkor azt külön is le tudod tölteni, pendrive-ra felmásolod, csatlakoztatod a tévébe, stb. stb...
47LW5590 terméktámogatás oldala -
gulyasa
őstag
válasz
benvolio #11355 üzenetére
"A két TV az MM-ben az LW és LM, közvetlen egymás alatt volt és 3D-be is meggyőzőbb volt nekem az LW mint az előzőekben írtam."
LW5500 tulajdonos vagyok, de azért mégis megjegyezném, hogy ez nem éppen a legjobb módja a 3D összehasonlításnak. Ha egymás mellett lett volna a két tévé, akkor már reálisabb lenne az összehasonlítás.
De így, hogy eltérő szögmagasságban nézted, nem biztos, hogy helytálló a megállapításod...
Az is lehet, hogy teljesen más képbeállítást alkalmaztak a két tévén (LW és LM).
Meg a bolti demo mód sem a legjobb összehasonlítási alap... -
gulyasa
őstag
Nemrég valaki közzétette a hotel módban csatornalista lementés és szerkesztés módszerét (köszönet neki).
Ez volt az egyik dolog a kevés közül, amit a Samuk ismeretében hiányoltam eddig az LG-ből.Viszont nem tudtam nem észrevenni a mellékelt programban (LG TV Viewer for tll Files) a szerkesztés részben a "TV menu" almenüt. Az egyik lehetőség felkeltette a figyelmemet.
A "Power On Default" és - ha jól értelmeztem - a hozzá kapcsolódó "Input Source / Programme" sorok.
Csak az a gond velük, hogy pont ezek piros jelzésűek, tehát "read only".Meg lehet azt oldani mégis valahogyan, hogy a tévé bekapcsolásakor ne az utoljára nézett bemenettel induljon, hanem mindig a digitális csatornák valamelyikével (pl. amit kiválasztok)? Vagy az is elég lenne, ha mindig a tunerrel indulna...?
(42LW5500) -
gulyasa
őstag
válasz
FrankBlack #10000 üzenetére
Ahhoz, hogy a tévé 24p módba álljon, ahhoz a külső forrásról is "24p-ben" kell jönnie a videónak a HDMI-n keresztül.
Mondjuk én nem használom a PC-t filmnézésre, de a WD Live-om kimenete pont emiatt van 1080p 24Hz-re állítva. Így mindig aktív a real cinema. -
gulyasa
őstag
válasz
ficánka #9769 üzenetére
No para!
Amúgy én is több sorozatot is nézek, de nem aktiváltam a 42LW5500-asomban a DVR-t, mert van egy digitális beltérim is, amit legtöbbször csak biztonsági felvételre használok.
Úgy alakult, hogy a kedvenc sorozataimból csak a "krimihétfőiket" nézem rajta - sokszor időzített felvétellel vagy arról átváltva timeshift-re -, a többi sorozatot meg - az aktuális részeket - mindig inkább HD-ben (720p) letöltöm. Jellemzően az utóbbiak azon csatornák sorozatai, ahol nem adnak 16:9-ben, tehát valójában még az 576i-nél is rosszabb felbontást kapunk (azok a fránya 4:3-ban sugárzott filmek, az alul-felül fekete csíkkal...) -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #9759 üzenetére
Ami kimaradt, hogy a gyorsmenüben aktiválni kell az timeshift módot ("Időeltolás").
-
gulyasa
őstag
Szerintem az a gond, hogy - ha jól tudom - az LW5500-nak a távirányítója egy-két gombbal eltér az eleve PVR-képes LW5590-esétől, valószínűleg ezért nem találod a szükséges gombot a timeshift-hez.
A PAUSE gombbal próbáltad már megállítani a tévéadást?Azért kérdezem, mert a digitális korszakban már a timeshift nem úgy működik, mint pl. az analóg adások vételére képes DVD-felvevőknél, hogy ott csak akkor van timeshift vagy felvétel, amikor rányomsz a gombra.
Az STB-k és más DVR/PVR-képes készülékek - mint az ilyen tévék - esetében a rákötött adathordozóra folyamatosan megy a felvétel egy pár megabájtos területen, ha akarod ha nem. Tehát csak az aktuális néhány másodperc rögzül, amit folyamatosan felülír. Ha viszont rányomsz a felvétel vagy a timeshift gombra, akkor abbahagyja a folyamatos felülírást, elindul az igazi felvétel.Ha tévednék, akkor javítsatok ki...
-
gulyasa
őstag
válasz
Roland76 #9599 üzenetére
Habár nekem 42LW5500-asom van, de képileg ugyanaz, mint az 5590.
Én ez a cikk alapján (2. oldal: Belső) indultam el a beállításokkal:
http://www.geeks.hu/tesztek/110630_lg_cinema_3d_lw5500_passziv_polarizacios_3d_teve_teszt"Az optimális beállításokat az IFS1 színprofilból kiindulva..." kezdetű bekezdés.
([Q.MENU] gomb - Képüzemmód - ifs Haladó1...) -
gulyasa
őstag
válasz
benjoe1 #9582 üzenetére
Az a 42LW5590 190ezerért túl szépnek hangzik. Lehet, már ott sincs raktáron.
Tavaly is voltak ilyen esetek a tavalyelőtti bestbuy típusokkal.(Én konkrétan a Samu C650-esével jártam így, amikor még rengeteg helyen bent volt az árukereső találati listájában, de valójában már sehol sem volt belőle, és valamilyen gagyibb - még raktáron porosodó - típust akartak rám sózni helyette.
Adja az ég, hogy ne így legyen azzal a 190-ezres 42LW5590-essel...) -
gulyasa
őstag
válasz
Gergőke88 #9503 üzenetére
- pendrive és merevlemez is jó
- az LG-k beépített lejátszója "kissé" finnyás. Pl. DTS hangsávot nem kezelik és némelyik 2D vagy 3D MKV-t sem szereti
- az LW5590 többlettudása az LW4500-al szemben: NET/LAN és SmartTV, digitális műsorok USB-re rögzítéseSzerk.: Ja, és egyel több USB csati és HDMI bemenet.
-
gulyasa
őstag
válasz
honda23 #9492 üzenetére
Konkrétan a legutóbbi két "végleges" fw-t (LW5500) egyben lehet letölteni az LG oldaláról és egymás után kell telepíteni pendrive-ról.
(Az idézőjeles rész külön kitárgyalást érdemelne az ezt a fórumot rendszeresen olvasók előtt ismeretes legutóbbi frissítési mizériát tekintve...)
"-ha digitális(dolby) hangú adó jön be a készüléken, a tuner nem tud analóg hangból digitálisra váltani, le kell kapcsolni a tvt és úgy már ad dolby házimozi hangot(két ilyen adó van a digin)"
Én is Digi kábeles vagyok.
Nálam nincs semmilyen hang váltási probléma egyik fajta hangsávval rendelkező csatornáról a másikra váltáskor sem. Lehet, hogy csak fw-t kellene frissítened. De ha ez már megtörtént, akkor valami "hardveres" baj lehet, ami szervizre tartozik. -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #9380 üzenetére
Ezt az 5500 vs 5590 közötti összehasonlítást azért kiegészíteném azzal, hogy az 5500-asban nem csak a DVR funkció nincs aktívvá téve gyárilag, hanem a két típushoz mellékelt távirányító is különbözik "kissé"...
De ha Magic Motion távirányítóval tudod beszerezni valamelyiket, akkor mindegy.Az LG oldalon lévő összehasonlítás funkcióról meg annyit, hogy néha előfordulnak kisebb hibák, ezért látsz néha furcsaságokat. Amennyire én tudom, az 579S a plusz műholdas tuneren (DVB-S) és a dizájnon kívül szinte semmilyen funkcióban nem különbözök az 55xx szériától.
-
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #9347 üzenetére
Nincs High@Level 5.1 gondja, mert a bemásolt adatsorban ott van:
Format profile : Baseline@L1.3Egyébként szerintem valami egyedi probléma lehet, mert próbaként én is letöltöttem a kérdéses 3D MKV fájlt és az LW5500 lejátssza - igaz, nálam meg a hangot valami miatt nem tudja a saját hangszóróján megszólaltatni, csak az optikain rákötött házimozin keresztül szól a hang, ami furcsa, mert az MKV fájlban csak egy 64kbps 2.0 AC3 hangsáv van...
-
gulyasa
őstag
vérfolt: Ha a lejátszani kívánt MKV-n DTS hangsáv van, azon még a jelenlegi legfrissebb szoftver sem segít.
A (jelenlegi) lehetőségek:
- médialejátszó, amellyel lejátszáskor "lebutítod" sima sztereóra a hangot a tévé felé
- házimozi erősítő és hangrendszer használata
- DTS hangsáv rekódolása pl. AC3-ba -
gulyasa
őstag
Más szemszögből, szerintem részben nem olyan jó ötlet egy felvevős STB-t "száműzni"...
Gondolj bele.
Már a felvevős VHS magnók idejében is az volt az egyik jó tulajdonság, hogy ha szükség volt rá, amíg valamelyik csatornáról felvett a magnó, addig a TV-n nézhettél egy másik csatornát.
Azóta sok idő eltelt, és a DVD felvevők korában is megmaradt ugyanez a lehetőség - kiegészítve a timeshift funkcióval.
Ezt tudják már a digitális korszak DVR/PVR (mikor, hogy hívják, mindegy...) tudással ellátott készülékei is.Ha a fent leírtak tényleg nem szempont nálad, akkor tényleg mehet a fenébe az a "fránya" STB...
Másik szempont:
Azt ugyan nem tudom, neked pontosan milyen boxod van, de általános vélekedés, hogy a digitális PVR-nél a felvétel csak az azt létrehozó készüléken nézhető. A TV is így csinálja.
Viszont léteznek olyan boxok, amelyek "kódolatlan" felvételeket is tudnak készíteni...
Én is olyat használok inkább (Golden Media) a TV helyett felvételre. -
gulyasa
őstag
válasz
Vakegérke #9254 üzenetére
Akkor még egyszer leírom.
Mint már említettem, automata keresés/telepítés-kor minden fellelhető csatornát (digitálist és analógot is) megkeres és mindet elmenti - ez eltart egy ideig...
Ezek közül csak az analóg tévécsatornákat lehet törölni.Ha csak a digitális csatornákat akarnád megkerestetni, azt csak manuális módban, többszöri paraméter beállítgatással teheted meg (frekvenciák, symbol rate-ek, QAM értékek).
Tehát az egyszerűbb módszer az, ha az automatikus keresés módot végigvárod és utána törlöd az analóg csatornákat.
-
gulyasa
őstag
válasz
Vakegérke #9251 üzenetére
(LW5500-at értve "technikán")
Három csoportba rendezi a talált csatornákat. Külön a kábeles digi tévécsatornák (Digi-nél ez 90-valahány az SD/HD változatokkal együtt), külön a kábeles analóg tévécsatornák (50-valahány) és külön a három rádió csatorna.
- a digitális tévécsatornákat át lehet rendezni, egyes csatornákat lehet blokkolni vagy "átugrani", viszont egyet sem lehet törölni és átnevezni sem
- az analóg tévécsatornákat is át lehet rendezni, át lehet nevezni és törölni is lehet a fölöslegesnek ítélteket (pl. nálam egy kivételével az összes analógot töröltem, ami megmaradt, az a helyi tévé, amit egyedül nem sugároznak digitálisan)
-
gulyasa
őstag
válasz
Vakegérke #9245 üzenetére
Ha csak manuális keresést hajtasz végre, akkor digitális módban mindig csak a beírt frekin keres csatornákat. Az analóg keresés a hagyományos módszernek tekinthető másik lehetőség a menüben.
Ha viszont automatikus csatornakeresést indítasz, akkor végigkeresi az összes elérhető frekin az összes digitális tévé és rádió csatornát és az analógon sugárzott csatornákat is, és mindet elmenti.
Kis pontosításként: az teljesen igaz (Digi kábel esetében), hogy az összes analóg csatorna fogható digitális változatban is, de néhánynak 2 változata is létezik (SD és HD).
És digitálisan sokkal több csatornát sugároznak, mint analógban - de ezt az általad belinkelt oldalon is láthatod. -
gulyasa
őstag
válasz
csokislecso #8887 üzenetére
Először is pontosítani kell egy kis félreértést.
A 3D lejátszáshoz elég az 1.3-as HDMI kábel, az 1.4-es kábel csak az egyéb "kényelmi" funkciókhoz kell (pl. oda-vissza kommunikáció a lejátszó és a megjelenítő között).
Másrészről, ha 1.4 HDMI-ről beszélünk, az 1.4-es kábel önmagában még nem jelent semmit. Ha pl. a lejátszó és/vagy a megjelenítő (pl. a tévé) csak 1.3-at tud, ebben az esetben hiába az 1.4 kábel, akkor is csak "1.3-asként" fog működni (ergo: fölösleges plusz pénzkiadás az 1.4).
csokislecso esetében szerintem valami beállítás probléma lehet, illetve nem a megfelelő lejátszó szoftvert használja.
-
gulyasa
őstag
válasz
BloodRay #8781 üzenetére
Amennyire én tudom, elég ha csak átnevezed a ".ts"-t ".m2ts"-re - általában.
Viszont a ".ts"-t vinnie kell, mert amikor még csak keresgéltem a tévé vásárlás előtt, akkor a kipróbáláshoz vitt pendrive-omon volt néhány olyan fájl is, amit a Golden Media kábel STB-mmel vettem föl SD és HD tévéadásokból, és ez az STB ".ts"-t ad a felvételek kiterjesztéséhez.Egyébként nem csak a fájlnévkiterjesztés a lényeg, mert az csak egy konténer. Az a fontosabb, hogy a benne foglalt stream-ek kódolását ismerje a lejátszó (vagy a tévé). Persze van, hogy csak a kiterjesztés miatt nem látja videófájlnak, és a fent leírt trükk sokszor bejön.
-
gulyasa
őstag
Ez a "széles nagyítás" nem tudom miért szerepel annyira istenítve a Samsung-oknál említve.
Az LG-ken is ott van a "Teljes szélesség" a képarányok között...
És LG-knél nincs képarány torzítás ebben a módban.Amúgy sajnos tudomásul kell venni, az nem a tévé hibája, hogy a legtöbb magyar (és sok külföldi) adó - kivéve párat - nem halad a korral és nem váltott 16:9-es képarányra.
Vagy 4:3-ban rárakják az alul-felül fekete csíkot, de a "megmaradó" kép egyáltalán nem 16:9 képarányú és valamelyik képaránytartó nagyításnál így is lemarad kicsi alul-felül. -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #8636 üzenetére
"Jártam" már a szervizmenüben, de ott olyan lehetőség nincs.
Viszont ha látja a linux, akkor azzal ki kellene menteni a fájlt windows-os (ntfs) meghajtóra és windows alatt rászabadítani a digiextractor-t, és úgy tud-e kezdeni vele valamit...?
-
gulyasa
őstag
válasz
kemalboy01 #8631 üzenetére
Három lényeges különbség:
1. +2" az LG javára2. Műholdas digitális tuner az LG-ben
3. Passzív 3D (LG) vs. aktív 3D (Samu)
Ez egyrészt szubjektív dolog, senki sem tudhatja, melyik jön be neked és fiziológiailag melyiket bírod tovább. Ezt neked kell kipróbálnod.
Másrészt nem tudom, az idei Samuknál hogyan van megoldva a 3D megjelenítési felbontás, de a tavalyi D7xxx széria alatti tévékben az egyik szemnek fél, a másiknak csak max negyed felbontás volt biztosítva - vagy valahpogy így, már nem emlékszem pontosan. (Az LG passzívnál mindkét szem max fél felbontást láthat.)
Az idei ES65xx szériát nem ismerem... -
gulyasa
őstag
Az LG TV Remote apphoz sem kötelező a WiFi a tévébe. Csatlakoztathatod a tévét vezetékesen is a routeredhez. A telefon miatt kell wifis router.
A lényeg, hogy az app nem létesít közvetlen wifi-s kapcsolatot a telefon és a tévé között (nem is lehetséges), csak ugyanabban az (otthoni) hálózatban kell lenniük.Más...
Értelmezés: a "wifi ready" nem azt jelenti, hogy a tévé már wifi-s. Csak azt jelenti, hogy vehetsz hozzá (csak a tévéhez használható) wifi stick-et. -
gulyasa
őstag
válasz
GeneraL_XTX #8625 üzenetére
Forrás?
Április 1? -
gulyasa
őstag
A TV nem egyszerűen csak kódolja (bár ez előbbiben nem vagyok biztos) a felvett anyagot, hanem eleve olyan fájlrendszerre formattálja/inicializálja a külső HDD-ket, amit a windows-ok alapból nem ismernek.
Egy linuxos kolléga, akinek netalántán LW5500/5590 tévéje lenne és használja a PVR-t, ránézhetne a linuxos PC-jével a tévén használt HDD-jére, hogy a linux látja-e...? -
gulyasa
őstag
válasz
#88471552 #8536 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy Magyarországon nagy hagyománya van a régi szocialista beidegződésnek: mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek...
Mi nem vagyunk annyira "uniósa"k. A szabad piacból mi nem eladóknak lettünk kijelölve, hanem vásárlóknak és szemétlerakó helynek...
Az eu-ban tényleg úgy működik, ahogy mondod, de itt vadkapitalizmus van. Vedd meg, amit eléd tolnak, aztán már nem érdekli őket, mit kezdesz a szeméttel - tisztelet a kevés kivételnek. -
gulyasa
őstag
Valaki próbálta-e már a PVR funkciót SSD-vel? (LW4500, LW5500, stb.)
Megoszthatná a tapasztalatait, mert vannak már megfizethető árú SSD-k is és érdemes-e ilyesmire beruházni...? -
gulyasa
őstag
Ideális esetben a szemednek egy vonalban kell lenni a képernyő közepével.
Ettől -10 +10 fokkal eltérés esetén elvileg ajánlatos beállítani.
Mondjuk eddig én még nem foglalkoztam ezzel - igaz, demókon és youtube-os 3D filmeken kívül eddig még csak a kéklényes filmet néztem rajta 3D-ben. -
gulyasa
őstag
válasz
BloodRay #7870 üzenetére
Na arra jöttem rá, hogy nem szabad a weboldalon számítógépről regisztrálni az lgappstv.com-ra.
Viszont ez azt jelenti, hogy a TV-n a távirányítóval kínlódva kell regisztrálni és úgy már megy a telepítés.
Így kénytelen voltam egy új fiókot nyitni, de most már megy a telepítés. -
gulyasa
őstag
válasz
BloodRay #7868 üzenetére
Az összes lgapps-al az a gond, hogy még nincs magyarként regisztrálási lehetőség, így ha a tévé "Magyarország"-ra van beállítva, akkor nem lehet egyiket sem telepíteni.
Ha meg mondjuk "UK"-re állítanám (mert az lgappstv.com-on Magyarország híján azzal regisztráltam), akkor nem telepíti az app-okat, mert nem stimmel az ország...Ti ezt hogy oldottátok meg?
(Telepítés idejére "UK" - vagy amivel regisztráltatok -, aztán visszaállítás "Magyarországra"? Vagy más trükk?) -
gulyasa
őstag
válasz
Dany007 #7800 üzenetére
Már eléggé kitárgyaltuk az előző napokban, egy-két hétben.
A PC Dream Shop-tól rendeltem neten keresztül 203-ezerért.
Ennyiért benne volt a plusz 5 darabos szemüveg pakk, meg néhány apróság és ingyen házhoz szállították - nem futárcéggel, hanem saját járművel, saját munkatárssal -, a fickó előttem csomagolta ki, összeszerelte, beüzemelte és csak eztán kellett kifizetni
Mint kiderült, "szürke import", a garanciát ők intézik, ha gond lenne a tévével. Elszállítják és arra az időre cserekészüléket biztosítanak. -
gulyasa
őstag
Az előző: Ver.05.01.10
A mostani: Ver.05.11.08
Az appok közül nem sokat használok. Az mtvVideóTÁR-on és a YouTube-on kívül mást csak ritkán. De az a kettő viszont változott "picit".A "smart" témába beleszólva...
Ezt a TV-t (42LW5500) elsősorban nem a smart funkciók miatt vettem meg.
A vásárlás előtt föltettem egy kérdést a kívánságaimmal néhány fórumon, hogy milyen TV-ket ajánlanának a kategóriában, mellétéve, hogy a 3D és a smart funkciók megléte számomra nem nagyon fontos.
De képi minőségben és ár/érték arányban pont olyan típusokat ajánlottak, amelyekben "mellesleg" benne van a 3D és a smart.
Megvettem a tévét és ha már vannak benne ilyenek, akkor használom is.
Ennyi... -
gulyasa
őstag
Na, újra elérhető a frissítés (Ver.05.11.08) a TV-n.
Most tölti lefelé.
Kíváncsi vagyok... -
gulyasa
őstag
Egy "kis" furcsaságot tapasztaltam.
A TV: 42LW5500
Gondoltam én is frissítek szoftvert, mert még a 05.01.10 van rajta.
Be van állítva a net, azzal nincs probléma.
A TV viszont azt írja, hogy nincs újabb verzió.
És nocsak-nocsak, az LG oldalán a terméktámogatás részben a szoftvernél is csak a 05.01.10-et lehet letölteni.
Most akkor mi van? -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #7653 üzenetére
De működik - csak éppen alkalmazás-függő.
Pl. próbáld ki a DailyMotion appot, annak a keresőjében működik a karakterek bevitele a szám/betű billentyűkkel.Amúgy meg, ha valaki teheti, és van androidos mobilja és a WiFi routeres otthoni hálózata, használja az LG TV Remote-t. Ezzel az appal a bemutató videó szerint a telefon onscreen billentyűzete is használható a TV-n szövegbevitelre.
-
gulyasa
őstag
"Kéklényes" HalfSBS trinity release 1920x1080 High@L4.1, a magyar hang 5.1-es.
Egy-két perc után ennél is újraindul a TV...Tehát amit leírtál, nem igazán válasz a probléma elkerülésére.
Szerk.: Az újraindulás vagy csak hibakijelzéses esetekben az eltérésre lehet válasz a fw? Az enyémen a legutóbbi v05.01.10...
-
gulyasa
őstag
Az újraindulásos problémába én is belefutottam.
Nálam a "kéklényes" film egyik HalfSBS változatánál csinálta, hogy 1-2 perc lejátszás után indult újra a TV (LG 42LW5500).
És csak High@L4.1...
Szerencsére az ilyen esetekre van egy jó médialejátszóm (WD Live - és igen, lehet vele 3D-t nézni - igaz, HalfSBS-en kívül mást még nem próbáltam). -
gulyasa
őstag
Bemountolod és ne az MPC-t indítsd el, hanem nyisd meg a bemountolt lemezen a BDMV\STREAM mappában lévő M2TS fájlt (vagy fájlokat).
Egyébként megnéztem közelebbről ezt a release-t és A MELLÉKELT NFO FÁJL szerint maga a film a 00115.M2TS és a 00133.M2TS fájlban van. Viszont a helyzetet bonyolítja, hogy ezen a BD ISO-n rajta van a film 2D és a 3D változata is.
Ebből kiindulva - tudom, hogy mindenki az MPC-t isteníti, de néha nem árt valami alternatív lejátszási lehetőséget is kipróbálni... (pl. PowerDVD 10/11/...)Szerk.: Megelőztek...
-
gulyasa
őstag
Nézz bele számítógépen a videóba és akkor kiderül, hogy side-by-side vagy top-and-bottom vagy...
De szerintem ha a TV-n próbálod megnézni - feltéve, hogy ezt az adott videofájlt képes egyáltalán lejátszani -, akkor is kiderülhet egyből.Nem volt mellékelve valamilyen NFO fájl? Abban nincs leírva?
-
gulyasa
őstag
Abban a formátumban menti, amiben sugározza a szolgáltató.
Pontosabban, ha a mindigtv-t vagy egy kábeltévés digitális adást valamilyen felvételre is képes set-top-box-al nézünk, akkor valamelyik MPEG4 kodekról van szó, a konténerfájl pedig általában ".ts" szokott lenni.A TV is azzal a kodekkel ment, amiben jön a digitális tartalom, nem kódol át semmit, csak a fogott adatfolyamot menti - bizonyos "titkosítással". A használt konténert sem tudom még, mert egyelőre nem aktiváltam a DVR funkciót, hiszen van egy okos STB-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest