- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
MrBazsi #70042 üzenetére
Konkrétan mindegy milyen a háttérvilágítás ha rosszul van "szétszórva". Személy szerint a háttérledest keresem de elsősorban azt nézem, hogy melyiknek egyenletesebb a megvilágítása. Edge-re is ugyanaz jellemző mint Directre, szerencsére nekem mindhárom Directledes jó és szeretem őket. Nem hibamentesek, de vigasztal, hogy manapság nincs hibamentes tv.
-
blakey
titán
válasz
MrBazsi #70039 üzenetére
nem véletlen edge ledesek a felsőbb kategóriások egytől egyig.
Ez ilyen formában nem igaz. Konkrétan ha nem megfelelően használják a diffuzort akkor mindegy, hogy milyen a háttérvilágítás. Nem egy felsőkategóriás Edge Led-es tv-től "dobtam egy hátast". A Direkt Led-es sokkal jobb tud lenni ha jó a diffuzor. -
blakey
titán
válasz
huliganboy #69776 üzenetére
Egy Optikai-RCA átalakító (DAC) kell, ilyen és lesz hang,, de csak 2.0
-
blakey
titán
válasz
MrBazsi #69653 üzenetére
Szerintem nem, de nekem mindegy. LW659 vs. LF650V a viszonyítási alap. A korlátokat már rég elérték és nem a Local Dimming és társaira gondolok, minden képjavító kikapcsolása mellett gyakorlatilag semmit sem javult a feketeszint és a kontraszt, ugyanúgy szürke. Kalibrálva értendő.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #69540 üzenetére
A gyerekek ma néztek egy filmet, tökéletesen ment webos 2 alatt, még telepíteni sem kellett. Igen, ha lemondod akkor nem szűnik meg a felhasználód, csak akkor ha nem használod egy bizonyos ideig.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #69415 üzenetére
A Twonky is DLNA szerver.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #69411 üzenetére
Ja, hogy te gépről indítanád a szervert és azon keresztül osztod meg a NAS tartalmát. Plex, Seviio, UMS ezeket tudja. De NAS esetén felesleges gépet futtatni, legalábbis ezért vesz az ember NAS-t. Én meg azért nem vettem NAS-t, mert ennyi nyűg van vele, mindegyikkel van valami apró gond, vagy komolyabb, vettem egy hangtalan kis gépet és az a szerverem.
Akkor a tűzfallal lesz a gond, lehet, hogy a vírusírtó letíltja a portot. -
blakey
titán
válasz
Flowtation #69409 üzenetére
A NAS-ra telepíthető DLNA szerver, miniDLNA, Serviio, Plex, UMS, stb. Próbálj meg egy másikat is.
-
blakey
titán
válasz
ghost.13 #69392 üzenetére
Szerintem ebben a topikban többet tudnak segíteni, hátha sikerül megoldani.
-
blakey
titán
válasz
olajbogyo #69389 üzenetére
A tv-n (a lejátszón is) a HDMI-re vonatkozó részeket kapcsold ki, ARC, CEC, stb. Egy másik kábelle is megpróbálhatod. Én egyből visszavittem volna atv-t ha ilyet csinál, ez nagyon nem okés. Ráadásul a linkelt oldalon is egy LG tv-n mutatják be.
Még megpróbálhatod a lejátszót alapállapotba helyezni és úgy kipróbálni. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #69384 üzenetére
A Plex most stabil, nálam az a fő DLNA szerver.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #69382 üzenetére
FFmpeg, txMuxeR és MEncoder van nálam és mindent visz az LF650, a MEncoder vált be olyan fájlok esetén amit esetleg nem vinne az eszköz.
-
blakey
titán
válasz
olajbogyo #69369 üzenetére
Természetesen bármilyen külső lejátszó rácsatlakoztatható. A tv-k belső lejátszóját, jó ha 1 film erejéig használtam.
Honnan jött ez a tves infó, hogy nem?(#69375) Flowtation
Milyen leírás alapján telepítetted? Olyan nagy mutatvány nem kell hozzá viszont kiegészítők kellenek ha nincsenek a gépeden.Az UMS az egyetlen DLNA szerver ami nálam a buta tv-ből is okostévét csinált.Itt a fórum rész, ha valami hiányozna a gépedről.
(#69378) Flowtation
A NAS-ra vonatkozó részt nem tudom, de azzal is mennie kell. Milyen NAS? -
blakey
titán
Szóval van net de nem látja a szervereket, ugye? Próbáld meg úgy, hogy a fix eszközöknek FIX IP-t adsz, de Serviio mellett próbáld ki az UMS (Universal Media Server), Plex szervereket is. Korábban, más eszközökkel nekem is voltak hasonló gondjaim, akkor döntőttem úgy, hogy routerben kiosztom a FIX IP-ket, MAC-cím alapján, azóta nem fordul elő olyan szitu, hogy egy eszköz nem látja a másikat.
-
blakey
titán
válasz
yvsmad #69049 üzenetére
Szerinted? Nyílván nem ma kezdtem, tudom mivel állok szembe és 3e Ft nem pénz. Egy legális szolgáltatás, ennyit fizetek olyan tartalomért amit bármikor megnézhetek, jobban megéri, mint az HBO. Nem érdekel az efajta negatív hozzáállás, nem minden a letöltés, rögzítés, stb. Nekem megéri, pont. Felesleges ezen is vitázni, te nem fogod nézni, én igen. Van aki Spotifyra fizet elő, nekem az nem éri meg, ettől még tiszteleetben tartom a döntését és jó dolog, de nekem nincs rá szűkségem.
Bármilyen meglepő de programokat, alkalmazásokat is megszoktam venni, hiába lehet letölteni ingyen a virágboltból.Amúgy hozzáteszem, hogy 12 évadot 3 óra alatt töltöttem le
, de most nem arról van szó.
-
blakey
titán
válasz
yvsmad #69041 üzenetére
Rengeteg olyan sorozat van amiről nem is hallottam ill. itt egyből felkerül az összes rész, ha meg felirat is lesz akkor maga a kánaán, semmit nem kell letölteni, csak megy a stream. Annyiszor nézed meg ahányszor akarod.
Ez egy nagyon kényelmes és jó dolog, én használom és nem folyamatosan de használni is fogom, nem fogok folyamatosan előfizetni, de ha van új tartalom akkor előfizetek, 3e/hó-t megér, ha valakinek a kényelem mellett még az egész jó minőség is szempont és nem akar tölrőgetni, rendszerezni. Megértem ha neked ez nem pálya de sokaknak meg az. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #69038 üzenetére
Azért a Netflix egy kicsit más. Sokkal élvezhetőbb minőségű mint pl. az HBO GO. Már most rengeteg olyan sorozat van ami meg kéne nézni, de egyedül nekem megy az angol és felirat hiányában a gyerekek nem tudnak mindent megnézni. De azért így is van mit nézni. 4K-s tartalom is van és bővülni fog.
-
blakey
titán
válasz
freeknight #69023 üzenetére
Pedig az aktív 3D jobb képet adhat, ezzel felelsleges vitatkozni, a mozikban azért van passzív 3D, mert vetítő szinten oldották meg, viszont otthoni vetítők aktív 3D-sek. A passzív 3D kényelmesebb és ahogy írtad, nem kerül sokba egy szemüveg csere, a vízszintes csíkokat látni, max. van akit nem érdekel, ettől eltekíntve ha egy film jó akkor senki nem foglalkozik a vonalakkal.
-
blakey
titán
válasz
freeknight #69020 üzenetére
Ezt a hsz-t gondold át, mert nem teljesen így van. A mozis példa azért nem jó, mert ott egyszerre 2 vetítő működik, míg tv-knél egy réteg biztosítja a 3D hatást.
-
blakey
titán
Tudom, hogy nem így kéne működnie, de bemész egy barkácsáruházba, veszel 10-15 méter pufifoliát és körbetekered a tv-t, előtte lefotózod ill. videóra veszed. Valahogy személyesen eljuttatnám a szervízbe és mindent mellékelnék a tv mellé valamint kicsomagoltatnám velük és átnézés után aláíratnék egy papírt miszerint hibátlan esztétikai állapotban van a késuülék, onnantól kezdve minden sérülés az ő felelősségük. A doboz nem garancia arra, hogy sértetlen marad a készülék. Valószínűleg ezt csinálnám.
-
blakey
titán
válasz
sajo13 #68694 üzenetére
Szerintem 2015-ben, az internet világában illendő tájékozodni mielőtt megveszünk valamit, mindig is voltak, vannak és lesznek alacsonyabb kategóriák, nem véletlenül, ez így van rendjén. olyat kell választani amelyikre szükségünk van. Ez nem csak tv-nél van így. ezzel az erővel a swiftben is illendő lenne a 2000-es motor.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #68564 üzenetére
5.3.1-em van, ez azért jobb mint amit betettél. Nálam nagyon jól működik OSX-en és windowson is. A régebbiekbe nagyon sokat kéne módosítanom a config fájloknál, igaz még megvannak, de az újjabbal nincs gondom.
-
-
blakey
titán
válasz
yvsmad #68550 üzenetére
Megnézem, mert rég volt amikor kipróbáltam és nem emlékszem, hogy működik-e vagy sem.
(#68555) Hoorus
Egyelőre csak úgy működik (működött), hogy átkódolással nézed a filmeket, én mostanában nem használom, de elvileg ez a legfrissebb. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #68538 üzenetére
A felhasználók többsége "igémyes" de arra nem áldoz időt, hogy megfelelően beállítsa a dolgait vagy elolvassa a kapcsolodó cikkeket, fórumokat. Mielőtt bármelyik szervert telepítettem volna, elég sokat olvasgattam majd tesztelgettem, egyiknél sem lehet minőségromlás, pl., de egy kis időt kell áldozni a beállításokra. Az UMS-t azért szeretem, mert még a buta eszköz is tudja használni.
-
blakey
titán
válasz
luckyman #68533 üzenetére
Akkor neked korábbi modelled van, azt nem ismerem, ott más progi van, én iOS, android, wp, Windows, OSX, Samsung és Xplay tapasztalatokról tudok írni, bár Xplay-t mostanság nem használjuk, mert ott van asztali lejátszó amiben van Plex. Ezeknél sokkal több minden konfigurálható. Serviio, UMS ami olyan készülékekre lehet jó amellyek nem rendelkeznek (normális) Plex app-pal, vannak ilyenek, pl. webos1-es LG, Dune médialejátszó, stb.
Esetleg van ilyen is, nem tudom, nogy minden tv-n működik-e, még nem olvastam el.
-
blakey
titán
válasz
luckyman #68529 üzenetére
Plex alkalmatlan feliratos filmek nézésére.
Ebből látszik, hogy mennyire nem olvassátok el a hozzászólásokat, a Plex úgy tökéletes ha normális, gyári app-pal használjuk, sima DLNA szerverként még nem az, arra nem is ajánlom. Viszont app-pal tökéletes minden anyag lejátszására, telefonon, tableten, gépen, Blu-ray lejátszókon és tv-n is használom, egyszerűen nincs jobb megoldás, de jelzem, csakis hozzá való app-pal, LG, webos2 esetén Xplay. Smartshare látja a Plex DLNA-t, lehet hangot ill. feliratot váltani, de pozicíó, színváltás nincs. Szóval ott egy egyszerű DLNA szerverként működik, arra pl. az UMS jobb. -
blakey
titán
válasz
direwolf #68527 üzenetére
Egyáltalán nem erőltetem, de olyan állítást ami nem igaz azt cáfolom. Tehát ettől még szeretheti a Kodit, de olyat ne írjon, hogy a 1080p-s anyag 720p-ben megy, felesleges mappák vannak, rossz a minőség stb. Euek nem igazak egyik DLNA szerverre sem, ha nála így van akkor rosszul állítja be őket. A Kodi is pl. akkor jó ha mindkét oldalon az van telepítve.
-
blakey
titán
válasz
FeRRaR1 #68524 üzenetére
...csak full HD filmekkel próbáltam, és 720p-ben játszotta át, több minden nem működött rendesen, mappázás sem...
Akkor biztos, hogy rosszak a beállításaid.Ha egyszer lesz időd akkor olvasd el a Plex-szel kapcsolatos oldalakat, nézz videókat, mert nem olyan. Én kifejezetten igényesnek tartom magam, tv-vel nem szoktam pl. lejátszani, az minden csak nem minőség, stb. Tehát nem ajénlanám ha nem lenne jó. Minőségromlásról meg azért nem beszélhetünk, mert csak segítséget nyújt az eszköznek, hogy lejátssza, nem a Plex v. az UMS játssza le nálam az anyagokat. Ha nálad igen, akkor semmi nem megy natívban.
Elmondom, hogy nálam így van, azokat a mappákat látom amiket engedélyeztem, sőt, Plex-ben vannak összefűzött mappák is, így beolvassa azokat is egy helyre. Nincsenek egyéb mappáim, csak Filmek, Zenék, Képek. Semmi más mappa nincs. Tényleg rosszul állíthatsz be valamit. Nincsenek almappák, egy mappa ami tartalmazza a filmeket, egy a sorozatokat, egy a képeket, gyerekeknek csináltam egy Rajzfilmek mappát. Ennyi. Szóval tudom, hogy mit szeretnél, mert én úgy használom.
-
blakey
titán
válasz
FeRRaR1 #68515 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de valamit rosszul csinálsz. Nálam mindegyik DLNA jól működik, Plex-et, UMS-t használok. Minden szerver beállítására szánni kell némi időt, kb 15-20 percet, utána minden megy úgy ahogy kell. Direct Play-ben mennek az anyagok, nincs minőségromlás, ha nálad az van akkor nincs megfelelően beállítva. Egy Jukebox szerű rendszerezett anyagnál, ahol borítók, leírások, stb-k szerepelnek, betű mérete, pozicíója, színe változtatható, legyen-e előzetes vagy sem, töltse le a feliratokat vagy sem, stb, ez neked mitől nem jó? Egyszerűen semmi dolgom az egésszel, a filmet, zenét a megfelelő mappába teszem és pár perc múlva, vagy ha manuálisan nyomom a frissítést akkor másodpercek kérdése, és ott az anyag.
Én mindezt már pár éve összeraktam, végigjátszottam, minden platformon megy a Plex, bárhol a világon meg tudom nézni a szerveremen lévő filmeket, akár minőségromlás nélkül is.
Nálam egyszerűen tökéletes a Plex minden lejátszón, telefonon, tableten. UMS-t olyan lejátszóval használok amelyiknél nem érhető el a Plex. Kodi sehol sincs, de ehhez tényleg jól be kell állítani mindent. -
blakey
titán
UMS, Plex, stb ha nem kellenek a "felesleges" mappák akkor ki lehet kapcsolni, egyébklnt azok nem felesleges mappák, azért vannak ott, hogy megkömmyítsék az életedet, tehát Nemrég nézett, Nemrég hozzáadott stb. van ott. Plex-hez app-ot kell hesználni a készülékeken, Samsungon a Plex app-ot, LG-n az Xplayt.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #67957 üzenetére
Igen, a Plex hasonló, annyi különbséggel, hogy az ISO-kat még nem tudja kezelni, de lehet, hogy azt is mewgoldják. TV-kre, BD-lejátszókra szerintem a legjobb hálózati DLNA szerver/lejátszó.
(#67961) freeknight
Pendrive-ról indítható app, pl. Xplay (Plex) -
blakey
titán
válasz
Guszti9 #67887 üzenetére
Akkor az elég komoly "hiba", ha a második lett volna a jellemző sötét szobában akkor azt mondanám, hogy nem olyan vészes, de így zavaró tud lenni. A jobb felső sarokban a bevilágítás az erősebb. Lehet, hogy vissza kéne küldeni, de azért nem árt még egy kicsit tesztelgetni, hártha javul a helyzet.
-
-
blakey
titán
válasz
lordmark #67879 üzenetére
Ha 1:78-as, tehát 16:9-es a film akkor nem normális, 1920x1080p az 16:9 és elvileg nem tartalmaz fekete csíkokat, mert ha igen akkor a film újra lett kódolva. Össze van nyomva a kép? Milyen DLNA szerver fut ill. a tv lejátszójával játdzod le vagy külső lejátszóról megy? Formátum váltása nem működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest