- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyika1
tag
válasz
gorkovics #591 üzenetére
"a felületén fakók a színek, "
Inkább pasztelesek, nem olyan élénkek a menük színei, nem a háttérképekre, fotókra értem
de ez még nem annyira gáz, viszont az aCalendarnál belefutottam én is a fehér alapon fehér betűkbe
"Nekem gond nélkül importálta a névjegyeket és görgethető, semmi baj nincs vele"
Rájöttem mi a gond nálam... A belső memóriában lévő 3 db. vcf kiterjesztésű fájlokat találta meg, nem az sd karin lévőket!!! Mit kellene átállítanom?Szerinted a ICS-LePhone_mod_by_ATs_v4.0(final) romba jó lenne ez a Phone.apk? Nem rontom el, ha megpróbálom lecserélni a ciril betűst úgy ahogy leírtad?
üdv -
Sanyika1
tag
Kipróbáltam a hungi -féle magyarított A750_4.0.4_apkhot_0615_smilevvv rom-ot, és a következőket tapasztaltam:
Az adatforgalmi adatok nálam sem működött ahogy többen jelezték, valamint a Play áruházból nem sikerült a Vibert és a Go Weather Ex-et letölteni. „Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval.” Természetsen a wipe data/factory reset + wipe cache pertition + wipe dalvik cachet megcsináltam a romcsere előtt és után is, más oka lehet. Tovább nem is kísérleteztem vele, max egy órát volt fent, sajnos ennyi hiba már nekem sok.
Következő versenyző a gorkovics kolléga #556 hsz-ben szereplő a750_s306_120530_cybermaus_ics_v1 + v1.3 upgrade rom lett. Ez van fent tegnap este óta, de úgy érzem ez sem lesz befutó...
Ugyan az elején kiválasztottam az angol nyelvet, de a csengőhangok kínaiul vannak, a felületén fakók a színek, és mikor a névjegyzékben az sd kártyáról szeretnék korábban lementett névjegyzékfájlt betölteni a telefonra, akkor csak az első hármat hozza, nem engedi kiválasztani a legfrissebbet, nem görgethető. Valamint sem a bekapcs gomb hosszanti nyomására, sem külön alkalmazásként (ez a hungiéba van így) nem csalható elő belőle a cwm recovery, nyomogathatom félnapokig össze-vissza a gombokat
Összegezve úgy látom, hogy meg kell békülnöm az angol nyelvel, és a hónapok óta stabilan működő ICS-LePhone_mod_by_ATs_v4.0(final) rommal.
Van itt még valakinek egyáltalán Lenovo A750-ese a fórumon, vagy már mindenki lecserélte ezt az „öreg igáslovat”?
Abban kérném a segítségeteket, hogy az ICS-LePhone_mod_by_ATs_v4.0(final) romban a ciril betűs tárcsázót hogyan tudnám lecserélni???
Ha ez megoldódna, nem variálnék tovább. -
Sanyika1
tag
Lecserélném a jelenlegi ICS-LePhone_mod_by_ATs_v4.0(final) romot, amivel a magyar nyelv hiányán és a ciril betűs tárcsázón kívül nincs különösebb gondom.
Látom a A750_4.0.4_apkhot_0615_smilevvv rom van a meghirdetett telódon. Meg vagy elégedve vele, gps működik rajta? Visszaolvastam és volt akinek az adatforgalom nem működött (#514) csak a wifi, illetve a gorkovics kolléga #556 hsz-ben által leírtakat tapasztaltad? "(pl adathasználat data usage megtekintés beállítás nem működött, és több rendszereszköz nem volt elérhető)."
Mások tapasztalatát is várom!
Az #554 hsz-ben linkelt ICS-LePhone-GorkaHUN rom nem vált be, hogy nem azt hagytad fent?
üdv -
Sanyika1
tag
válasz
hungobungo #498 üzenetére
Mi a megoldas, ki kell cserelni a phone.apk-t?
-
Sanyika1
tag
Én is így próbáltam a zip-be rakni az APN listát, és fel sem települt az ICS rom, ahogy azt a (#416) hsz-ben részletesen leírtam. Valszeg emiatt fagyogatott neked. Manuálisan állítottam be az apn-eket, és a rom azóta is "atomstabil".
Úgy érzem a magyarosítás érdeklődés hiányában elmarad, viszont abban segítsen már akinek van ötlete, hogy lehet a tárcsázónál a számok felett a ciril karaktereket eltüntetni, mert nagy kék betűkkel azok vannak ott, alatta kis szürkével az angol. -
Sanyika1
tag
válasz
hungobungo #467 üzenetére
Üdv újra a fórumon, úgy vártunk már mint a Karácsonyt
A (#413) Lacyka hsz-ban szereplő rom lehetne a tuti befutó, pár hete már az fut nálam, csak jót tudok róla mondani, de erősítsék meg a többiek is.
(A névjegyzék keresésben akadt némi fennakadásom, de az egyik fórumtárs ötlete alapján az is megoldódott.) Az apn lista hiányzik csak belőle, telepítés előtt próbáltam belegányolni de nem jött össze, manuálisan kellett beállítani.Természetesn vállalom a tesztelést.
-
Sanyika1
tag
Igen, a szinkronizálás kavarhatott be. Kimentettem a névjegyeket az SD kártyára, majd töröltem az összeset a telefonból. Miután visszatöltöttem megoldódott a probléma, betűhelyesen működik a kontakt keresés
Valaki tesztelgeti még a LePhone ICS romot? Jó lenne rá egy magyar fordítás... Hungobungo biztos elfoglalt, nem járt mostanában erre. -
Sanyika1
tag
Köszi a tippet, profi kis alkalmazás, gyorsabban kapcsolódik és szerintem több wifit is lát.
Azóta nem jelentkezett a kapcsolódási probléma a gyári progival sem, passzolom h. akkor mi lehetett a gond.
Névjegyzéki furcsaság: beírtam egy Török családi nevű ismerőst a telefonkönyvbe, már vannak ott egy páran. Ha rákeresek csak akkor hozza fel az új nevet, ha a T után ö-t írok, viszont a régi neveket egyet sem..
Ha T után o-t írok, akkor hozza a régi Török kontaktokat, de nem hozza az újat -
Sanyika1
tag
Kipróbáltam de nem nyerte el a tetszésemet, inkább a LePhone-nál maradok.
Annak mi lehet az oka, hogy free wifire rá tudok csatlakozni, de az internet mégsem megy???
Több helyen is próbáltam, utcán, plázában stb. Az állapotsávban lévő indikátor is szürke marad, ellenben az otthoni jelszavas wifin bekékül, és megy a net ezerrel. -
Sanyika1
tag
Ez még nincs lefordítva. Hungobungo kért egy listát a módosítandó dolgokról, aztán ha van ideje ránézne. Az apn beállítások hiányán kívül egy hét alatt semmi negatívumot nem tapasztaltam, de több szem többet lát.
Nem vagyok egy nagy technikai zseni, hidd el sokszor még egy magyar menüben is értelmezési problémáim akadnak -
Sanyika1
tag
Magyar nyelv van benne?
Egy hete ezt a romot futtatom: ICS-LePhone_mod_by_ATs_v4.0(final) Nektek mi a tapasztalatotok?
A korábbi véleményem változatlan: stabil, gyors, gps, video, wifi jó, minden progi fut rajta, kézzel beállítva az apn-t a mobilnet is műxik (telenor, t-mobile, digi)
A magyar nyelv hiányzik nagyon, de a fordításban Hungobungo fórumtárs ha ideje engedné tudna segíteni.
-
Sanyika1
tag
Két napja én is feltettem ezt az új romot, ami nem is volt olyan egyszerű, de biztos én bénáztam. Valaki leírta, hogy melyik korábbi ICS rom (3.1 a vége) apn config.xml file tartalmazz a hazai mobilnet beállításokat, ezért én még telepítés előtt felülírtam az apn config.xml-t. Ezt úgy csináltam, hogy előbb a rom zip file kitömörít, apn filet felülír, rom vissza tömörít, sd-kártyára másol. Cwm-el 5-ik próbálkozás után feladtam, nem sikerült a telepítés, mindig megszakadt és hozta a régi romot.
Azután felmásoltam az SD kártyára a buherálás nélküli romot, és egyből feltelepült.
Mit rontottam el?
Az apn-t így manuálisan állítottam be, az is egy óra volt míg megtaláltam hol kell.
Aki még előtte álll: Settings--More--Mobile networks--Access Point Names--Sim kiválsztása--Menü gomb: New APN stb.
Két nap tapasztalatai:gyors, fagyás mentes, jó a GPS, minden program fut rajta ami korábban, videó nem szaggat, végre tudok keresni a névjegyzékben!!!
Hibák: APN lista hiánya, Data usage-ban nem tudok limitet és ciklust állítani (legalábbis még nem jöttem rá)
Véleményem szerint ez a rom a legalkalmasabb a magyarosításra!!!
Hungobongó, ha tudnád vállalni a magyarosítását ez szvsz. már végleges megoldás lehetne, nagyon megköszönnénk. -
Sanyika1
tag
Talán mondanom sem kell ezen a jó kis russian romon a Mobiluncle is alapból rajta van
Viszont a Location-ban csak a NetLoc menüpont van, a geocodert sehol nem találtam. Ettől eltekintve megcsináltam mindent ahogy írtad, és......
Mind a Google Maps, mind az IGO 2, azaz kettő!!! másodperc alatt bepozicionálta a helyzetet a lakásban ablak mellett.
Gyorsabb is lett az IGO, villámgyorsan betölti az uticélt.
Holnap vezetés közben is kipróbálom, hogy nem szakadozik-e, elég gyorsan reagál stb.
És most kérlek áruld el, hogy jöttél rá erre a lehetőségre?
A Play Áruház-ban töröltem az update-kat, azt vissza lehet állítani? -
Sanyika1
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Mielőtt telepítettem volna Beers leírása alapján a CWMR-t, gondoltam kipróbálom van-e már alapból a készüléken, és láss csodát harmadik próbálkozásra elő is ugrott egy recovery, azokkal a menüpontokkal, ami a belinkelt leírásban is szerepel.
A pontos típusa: CWMR Touch v5.5.0.4 a www.592zn.com-ról.Gondolom ez is megfelelő lesz, vagy inkább mégis cseréljem le? Mit javasoltok?
üdv
-
Sanyika1
tag
A saját poziciót a Google térképen aktiválod? Mert azt olvatam, hogy az a közeli WiFi hozzáférési pontok (ha van) alapján lövi be a pozicód, ennnek fügvényében pontatlan is lehet.
Ha a Switch-en bekapcsolom a GPS-t, akkor a Location settings-ben csak a Use GPS satellites mellett van pipa, a GPS EPO assistance és A-GPS mellett nincs. Be kell ezeket is jelölni?
Nem lehet, hogy ez a baj?
-
Sanyika1
tag
Az általad linkelt CWR felrakásával elvész a jelenlegi rom, a A750_S148_120428_RUS by Anton_vrn v1.3 és a feltelepített programok, beállítások is?
Már egész jól belaktam a telót, csak akkor cserélném le igazából a romot, ha lenne egy stabil magyarosított, amit a kolléga igért a szabi után, vagy egy olyan amivel működik a GPS.
Ha a kettőt egyben tudná...... egye fene, az sem baj. -
Sanyika1
tag
Csak a GPS miatt nem biztos h. érdemes lecserélni, az enyémen is A750_S148_120428_RUS by Anton_vrn v1.3 rom van alapból, de a GPS-el itt is gondok vannak, olvasd el a 105 hsz-em.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ennyire gyenge minőségű a GPS, mivel már többen is hasonló tapasztalatokról számoltak be.
Hátha lesz rá valami megoldás, mert az egyik oka a készük cserémnek éppen az volt h. nagyob kijelzőn használjam az IGO-t. -
Sanyika1
tag
Nekem is megérkezett pénteken az amokbuy-ról a Lenovo A750, két hét sem telt el a megrendeléstől számítva
Adtak hozzá grátisz egy szemkápráztatóan kék szilikon tokot amivel már elég bumfordi, egy pót hátlapot és fóliát. A bőrtok nálam lemaradt, nagy kár. A kijelzője elmegy kategória, az xperia mini Bravia kijelzőjéhez szokot szememnek fapados, de a célnak megfelel.
A russian rom van rajta, gmail, Play áruház mennek, MoreLocale2-vel magyarul.
A skype, viber is fut, fagyást eddig nem tapasztaltam. Ami a nagy bánatom, ahogy már más romnál is írtátok, gond van a GPS-el. A szélvédő alá téve 5 perc alatt sem talál műholdat, kiszáltam a kocsiból kézbe véve ég felé tartva is nagy nehezen. IGO8-al használtam, vezetés közben is akad, fáziskésében van. Lehet hogy nem is rom kérdése, hanem egyszerűen ilyen gyenge minűségű GPS van a telefonban?
Romcserével megvárnám, hogy hungobungo topiktárs megérkezzen a nyaralásból, és magyarosítaná az igéretesnek tűnő ROM-ot. Köszi a részletes leírásod, azt kérdezném, hogy ez a leírás fog majd akkor is kelleni, mivel ez már root-olt készülék?
Ja, mégegy bosszantó kényelmetlenség, de lehet csak én vagyok a béna. Laptopról WIN7 alatt tudok küldeni bluetoot-on bármit a telefonra, fordítva viszont nem. Van valami ötletetek?üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest