- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A karcsúság ára
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Lenovo A6000 téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
Ne vedd 100%-ra, amit írtam, mert nem vagyok Lenovo ill. Android szakértő!
De már a teszkós tabletnél az volt a fő hivatkozás arra, hogy miért nem lehet SD-re menteni appokat, hogy "a 4.4 nem támogatja ezt gyárilag".
Az A6000-ben emlékeim szerint (a nejemnek van ilyen telefonja, nem nekem) a Tárhely menüpontban van egy "Alapértelmezett mentési hely" opció, ahol választható az SD kártya.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
Newlachka #138 üzenetére
Az 1 giga RAM simán elég tud lenni annak, aki ezeket a memóriazabáló appokat messziről kerüli. Már amennyiben olyan rendszere van, amiben van a már fentebb említett bő fél giga szabad RAM alapból.
Én most cseréltem telefont, 1 gigáról váltottam 2-re, de semmi bajom nem lett volna az 1 gigával, ha nem 4.0-s Androidról lett volna szó (aminek nem olyan fejlett és hatékony még a memóriakezelése, mint a későbbi verzióknak, különös tekintettel a 4.4-re és onnan felfelé).
50-60 ezerért itthon kapsz alsó-középkategóriás készüléket. Kínából erős középkategóriásat kapsz ennyiért.
Sőt, bőven 50 ezer alatt* is kapsz MT6752-t 2 giga RAM-mal.
(Botrány szerintem, hogy Snapdragon 400/410 + 1 GB RAM + kis felbontású kijelző kombós, márkás készülékeket 50 ezer környékén adnak itthon boltban...
)
*Természetesen "végfelhasználói" árról beszélek, tehát arról, amennyibe összesen kerül, mire a kezedbe tudod venni.
És teljesen igazad van: a középkategóriában ma már 2/16 giga az alap.
-
b0bcat
addikt
válasz
Mbenyo97 #136 üzenetére
Azért ez a gyári rendszer is tele van bloatware-rel sajnos (mint általában a Lenovo-k).
Egy stock (AOSP) 4.4-en 500-600 mega szokott lenni a szabad RAM 1 gigából, ezen meg indulásból volt 250 körül emlékeim szerint, ami aztán tovább csökkent*.
*Megnéztem gyorsan: jelenleg 124 MB szabad.
-
b0bcat
addikt
válasz
Mbenyo97 #129 üzenetére
A feleségem egyre elégedetlenebb vele.
Kb. 4 hónapja van meg neki, de egyre több baja van vele.
Szoftveres dolgokról beszélünk, pl. a megbízhatatlanul működő Gmail-ről, a mindig elállítódó alapértelmezett mentési helyről, az elfogyó memóriáról, a borzasztóan belassuló kameráról, az elállítódó launcher-ről, stb...
55 ezer forintért jobbat vártunk volna.
Ez a második Lenovo készülék a családban, de mostanság nem lesz több.
A közvetlen előd, a Zopo ZP700 kifogástalanul működött szoftveresen, amíg a kijelzője be nem sz*rt.
-
b0bcat
addikt
Kollégák!
Sikerült már valakinek feltelepíteni és használni a gyári Lenovo Suite (Mobile Assistant) szoftvert? Nekem nem sikerül összeköttetést teremteni a telefon és a PC között.
Esetleg ötlet, hogy milyen egyéb módon lehetne a belső memóriáról mentést készíteni? (Root nélküli megoldás érdekelne.)
Illetve olyan gondunk van ezzel a készülékkel (a nejemé), hogy hiába van egy 32 gigás kártya benne, minden sz*rt a belső memóriára ment, és amikor az kezd megtelni, jól belassul tőle az egész rendszer.
Root nélkül hogyan lehetne rábírni, hogy az SD-re pakoljon inkább? Van erre mód?
Köszi a segítséget!
-
b0bcat
addikt
válasz
gradient99 #26 üzenetére
Bőven több, mint 6 óra.
-
b0bcat
addikt
A nejemnek van ilyenje kb. 2 hónapja. Nem teljesen elégedett vele sajnos.
- a gyári szoftver tipikus Lenovo: tele sok felesleges sz*rral, ami csak lassítja
- a kamera nagyon lassan exponál, bár tűrhető képeket készít
- a Gmail app nagyon sok fejfájást okoz neki: azon levelek egy részét, amelyek fotókat tartalmaznak, egyszerűen nem küldi el, de piszkozatba sem tesziViszont általában a sebességével és az akkuidővel nincs gond. Két kártyával megy nála, 6-7 órás kijelzőidővel.
U.i.: Ha most kellene venni valamit 60 ezerig bezárólag, inkább Moto G-t választanék neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Elektromos autók - motorok
- A karcsúság ára
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Túra és kirándulás topic
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest