Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- HarmonyOS Next rendszerrel érkezett a Huawei Mate X6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Négy Mate 70 mutatkozott be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Pár napja vagyok tulajdonosa, minden érvelés ellenére egy 330-nak, egész pontosan:
-i5 8.gen
-8GB RAM
-4GB MX150 VGAVentilátor nekem folyamatosan pörög, pedig egy pici melegedést se érzek. Win 10-et telepítettem rá, van esetleg egyéb driver pack, amit érdemes feltelepíteni?
Hűtőt érdemes alá tenni, vagy parasztvakítás? Van gond a gép melegedésével, ha simán asztalon használom?
Mire érdemes figyelni, esetleg, típushibáról tudunk? Jól tudom, hogy csak a HDD helyére lehet tenni SSD-t, az optikai meghajtó helyére nem, pedig ott eleve nincs nekem semmi?Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #12798 üzenetére
Hiba , nem hiba a Hdd, igy arultak, szanalom 128gigas SSD meg nem kell, akkor inkabb veszek olyat ami nekem megfelel drivereknek utanajarok, az optikai meghajto akkor keret lenne az ssd-nek?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Akkor az ssd mindenkepp a hdd helyere megy, az optikai meghajto helyere nem lehet betenni?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Letoltottem a lenovo frissites keresojet, feltelepitettem. Talalt egy BIOS Updatet, feltelepitettem, azota bekapcsolasnal ez a szoveg fogad: Start PXE over IPv4, press esc to exit.”
Amig nem nyomok esc-et, addig nem indul el a gep. Hol rontottam el?Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Plazmacucci #12814 üzenetére
köszönöm a segítséget, kikapcsoltam a lan bootot és így már nincs gond kilehet valahogy deríteni, hogy telepítettem anno (hétfőn) a windowst? valamint melyik beállítást érdemes használni? a legacy-t vagy az uefit?
valóban ennyi az ssd bővítés 330-nál is? a videón ugye 320 szerepel.[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz AMD Power #12824 üzenetére
egyre jobban azt érzem, hogyha nem olyan gépet vesz az ember, mint amit a másik csoportban egy-két szakértő javasolt, akkor szinte várják hogy tönkremenjen a laptop.
Csak amikor kérdeztem, hogy milyen laptopot ajánlanak 8.gen i5, 8gb RAM, dedikált 4gb VGA mellett 200e Ft alatt, akkor ment a hápogás, hogy micsoda igényeim vannak.Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
gondolkodok ssd bővítésen. Ha az optikai meghajtó helyére tenném, egy ilyen adapterrel, az működhet? vagy lassan adatátvitelre képes ez a csatlakozó, mint ahol most a hhd van? Valamint ugrik a gari ha én szétszedem a gépet, ugye?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #12870 üzenetére
köszönöm szépen!
Én is asztali gépként használom, be is kapcsoltam Vantage-ban ezt a tároló módot. Ez a program mindig fut a háttérben, vagy mitől fog minden gép beindításnál elindulni?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
gesztusvezérlést nem tud a touchpad? duplaujjal görgetés, nagyítás, kicsinyítés, ilyesmit?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
az enyémben is kb mindig megy a venti, van hangja. aida szerint a CPU 50fok alatt van. BIOS beállításokban érdemes valamit állítani, hogy gyorsabb legyen a gép? a gesztusvezérléshez mit kapcsoljak be? Valamint mondanátok egy jó progit, amivel meg lehetne nézni milyen erős valóban a gép?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
én csak azt nem értem, hogy 2 böngésző lap és utorrent mellett miért pörög a venti mindig ennyire kell a hűtés az i5nek? Ki lehet valahol kapcsolni a dedikált vidikártyát hogy csak az alaplapit használja? kíváncsi lennék úgy milyen.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #12912 üzenetére
BIOS-ban nem találtam advanced módot, viszont ha már ott jártam kíváncsiságból kikapcsoltam a videókártyát (4GB mx150)
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #12922 üzenetére
Kíváncsi voltam, hűtést befolyásolja-e a dedikált VGA. Feltettem egy drivert, de nincs gesztusvezérlés
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz z123456z #12933 üzenetére
Ezt a választ kaptam két hete a TMXtől:
Tisztelt Ügyfelünk!Abban az esetben, amennyiben a gyártói leírás alapján bővíthető a készüléke és speciális eszközök segítsége nélkül hozzáférhető az elem, akkor Ön is kicserélheti a memóriát és/vagy a meghajtót garancia vesztés nélkül. Kérjük mindenféleképpen figyeljen arra, hogy a beavatkozást szakszerűen végezze el, mert a helytelen szerelésből származó sérülésekért a gyártó nem vállal garanciát.
Ha a beépítés során sérül a készülék, vagy a beépített komponens okoz meghibásodást, azt nem fedi le a jótállás. A készülék jótállása csak az eredeti komponensekre terjed ki.
A Lenovo támogatási oldalán (http://support.lenovo.com/hu) megtalálható a használati útmutató és a szerelési leírás, kérjük, tanulmányozza ezeket mielőtt lecserélné a memóriát.
Szervizünk is el tudja végezni a bővítést fizetős keretek között, azonban a bővítményt nem tudjuk biztosítani hozzá.
A Lenovo támogatási oldalán (http://support.lenovo.com/hu) megtalálható a használati útmutató és a szerelési leírás, kérjük tekintse át ezeket, mielőtt lecserélné a komponenst vagy bővítené a készülékét. Esetleges további kérdés esetén pedig javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a gyártóval. Mi technikai segítségnyújtással kapcsolatban nem tudunk segíteni.
http://emea-helpdesk.lenovo.com/hu/hu/?ipromoID=hu_hp_top_espot_help
Kérés esetén a szervizünk is el tudja végezni a bővítést fizetős keretek között, azonban a bővítményt nem tudjuk biztosítani hozzá.
Üdvözlettel,
TMX Mobile Solution Szerviz Kft.
Angol nyelvű szerelési utasítást találtam csak a lenovo oldalán, bővítésről, garanciáról sző sincs.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Hétvégén nekiállok és SSD-t teszek a gépbe (Kingston UV500 240GB) a merevlemezből pedig külső HDD-t csinálok remélem sokat fog gyorsulni
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Molnartib29 #12968 üzenetére
aidában csinálj már egy 10-20 perc stressz tesztet, ott nekem 505 fok volt a max i5 8.gen+8gb ram+4gb VGA-val.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Molnartib29 #12976 üzenetére
mit szólnál, ha néznénk vmi benchmarkot, és lefuttatnánk? már csak kíváncsiságból is.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Molnartib29 #12979 üzenetére
nekem teljesen mindegy, csak adj linket hogy le tudjam tölteni Van nálam infrahőmérő, tudom méregetni a gépet közben.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #12981 üzenetére
aidában a VGA-t nem tudtam meghajtani, mit kell bekapcsolni hozzá?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz z123456z #12985 üzenetére
de de, rendeltem, de még úton van. És ahogy végig gondoltam, nincs szükségem a gépben +1TB HDD-re, nem játszok már, inkább ha filmet nézek akkor adatot kell mozgatni, de így meglesz a lehetőség arra, hogy bármikor fogadjon a gép HDD-t az optikai meghajtó helyére.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Ergo, ezek ennyit tudnak és kész? Engem nem zavar, nem játszok rajta. A venti ki-bekapcsolás ami inkább érdekes, van hangja...
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
órákon belül szétkapom a gépet, lefényképezem a gépet!
esetleg valakinek kérdése, mit nézzek meg?Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Nos,
Megtörtént a HDD-SSD csere.
Hajszárítóval kézmelegre melegítettem a műanyagot, nehogy esetleg elrepedjen valahol. A csavarok után jöhetett a műanyagfülek kipattintása. Én gitárpengetőhöz hasonló műanyagot használtam, és az optikai meghajtónál kezdtem el, majd haladtam körbe. A hűtő felől nem fogja patent, csak a zsanéroknál.
HDD ki, SSD be, ez gyorsan ment. Ahogy láttam, nekem KÉT memória foglalatom van és a felsőben volt a 4GB-os Samsung memória, na az alá amennyire tudtam bevilágítottam, ott mintha lett volna még egy slot.
A HDD már egy külső házban végzi a munkát,szemmel látható a gyorsulás. Valamint halkabb is lett a gép, nem kattog a merevlemez.Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
feltelepítettem minden touchpad drivert egymás után, újraindításokkal megszakítva és még sincs egy gesztusvezérlés sem. Hogy lehet esetleg az előző drivert törölni? hátha ez a baj. más ötletem nincs
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #13031 üzenetére
Milyen gesztusok léteznek? dupla ujjal tudok görgetni? Mivel próbáljam ki?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
de nekem nincs gesztusssss hogy töröljem le az előző drivert?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Időközben megérkezett az optikai meghajtó helyén lévő HDD/SSD csatlakoztatásához szükséges 3$-os csatlakozó. Szépen bepattant a helyére, majd az alaplaphoz csatlakozott. Jelen pillanatban nem használom, a HDD külső házban pihen, mindenesetre jó tudni, hogy bármikor bepattinthatom a laptopba.
maross,
megosztanád kérlek hogy lehet e CPU-t max 99%-on járatni, így csökkentve a ventilátor hangját?[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #13096 üzenetére
most ahogy nézem, ez mivel jobb mint a 330-as széria hasonló tudású gépe?
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
válasz Lalikiraly #13098 üzenetére
Ezt a fémházat sztem túlmisztifikálják. Fémháznak akkor látnám értelmét, ha aktívan besegítene a hűtésben, valamint napi 8 órában meetingről meetingre vinném, ergo sokat lenne kézben, kellene a masszív ház. Ettől függetlenül, remélem örömödet leled majd benne!
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Energiabeállításokban a max processzorteljesítményt 96%-ra állítottam be. Kíváncsi vagyok érzékelek-e valami változást.
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
Meglepődve tapasztaltam, hogy kikapcsolt állapotban a laptop egyik USB portján sem lehet telefont tölteni. Van ilyen funkció? Ha igen BIOS-ban hol lehet bekapcsolni?
Tisztelet a Gépésznek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 5750 17" 4K UHD i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/Quadro T2000 gyári prémium garancia 02.25-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L420 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3568 - i5-7GEN I 16GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu T936 Tablet - Laptop: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest