- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eversmann
aktív tag
Valaki megtudná mondani nekem, a Daikin MC55W-ben van párásító modul? Mert nem igazán derül ki
Köszi
-
A szinglik napja (november 11.) alkalmából viszonylag kedvezményesen, 190 ezer forintnak megfelelő tajvani pénzért jutottunk hozzá egy Electrolux A9.2-höz (EP71-56) meg egy ajándék szűrőhöz. Nem t'om, Magyarországon lehet-e kapni ezt a konkrét típust, lehet, hogy valami regionális változata az A9-nek, mert eddig semmi különbséget nem találtam.
Pofás, jól összerakott cucc, ez ehhez hasonló, kisebb tartós fogyasztási cikkekben rég láttam már ennyi fémet, úgyhogy elég jó minőség benyomását kelti. Kevesebb, mint 9 kiló, 555m³/h CADR, 9,3m³/min CASR és tényleg baromi csendes, legalacsonyabb fokozatban 17, legnagyobban is csak 50dB(A). Itt egyébként nótoriusan rossz a levegő, főleg az év ezen szakában, úgyhogy viszonylag gyorsan érezni lehetett a berendezés jótékony hatását. Én eddig elégedett vagyok vele, remélem a szűrő élettartama is annyi, amennyit a gyártó meg az eladó jósol (8-10 hónap).
Jól működik a mobil app is, nem volt gondom a beállításkor sem, bár a készülék nem ismeri az 5GHz-es WiFit.
-
curbowka
csendes tag
válasz
curbowka #3815 üzenetére
Már több, mint fél éve megvan a Sharp Plasmacluster FXJ80UW légtisztító, az alacsony fokozaton lévő moraj úgy tűnik megszűnt, vagy bekopott a ventillátor, vagy a szűrő telítettsége miatt megnőtt az ellenállás és kicsit lassabban pörög, de így teljesen néma jelenleg.
Megvettem mellé egy Mila légtisztítót, ami mér mindenféle légszennyezettséget, a por mellett a VOC-t is, amiről általánosságban nem sok szó esik. Elkezdtem kicsit beleásni magam a témába, és hát bizonyos esetekben sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a VOC-ra, mint a PM2.5-re. A PM a két légtisztítóval szinte konstans 0 a lakásban, viszont a VOC nagyon könnyen felkúszik. Az összes tisztítószer, új bútor, festék, szinte tényleg minden bocsátja ki magából ezeket a kemikáliákat, amit viszont csak a szénszűrő szed ki. A Mila-ban majdnem egy kilónyi aktívszén van, de lehet kapni olyanokat is, amikben 10-20 kg-nyi, persze horror áron.
A szénszűrő mellett még a szellőztetés tud sokat segíteni, de ilyen energiaárak mellett (és amúgyis) csak hővisszanyerős szellőztetővel éri meg szellőztetni.
-
rallyeati
újonc
Illetve emagon Xiaomi Air Purifier 4 Lite 35.000 Ftvolt.
-
Fercsa
senior tag
Ha valaki gondolkozik Daikin MC55W beszerzesen most 'csak' 139k a hivatalos forgalmazonal.
-
Comes
tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy már feltették ezt a kérdést, emiatt sorry
Adott egy Xiaomi légtisztító, amelyhez androidos telóval sikerült kapcsolódni, viszont Iphonne-nal nem.
Egy wifi-hálózatról próbáltam mindkettővel.
A segítségetekre lenne szükségem!
-
arcsin
senior tag
Bauhaus-ban vannak Xiaomi filterek, vannak készleten, túl drágák.
Mi Air Purifier 4 Pro légtisztítóhoz (fekete) - 23 990 Ft
Mi Air Purifier Pro H légtisztítóhoz - 19.900
Xiaomi Smart Air Purifier HEPA (fekete filter) 13 990 Ft -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Az imént ozonoztam a hálót és bent volt kikapcsolt állapotban egy xiaomi légtisztito .
Nos azóta romlott tej szagú a filter, és így a levegő is ha bekapcsolom .
Lehetséges hogy kinyirta a filtert az ózon?köszi
-
arcsin
senior tag
válasz
BlackJack21 #4134 üzenetére
Ezt a fajtát évente.
-
BlackJack21
tag
válasz
BlackJack21 #4133 üzenetére
Mondjuk a csere szűrőbetét ára igen húzós, 37eft és csak cserélni lehet. Ki tudja megmondani, hogy normál használat esetén mennyi időnként kéri a cserét a légtisztító?
szerk:
"How long does the filter last?
It depends on a few factors including the indoor air quality, usage duration and usage frequency of the PURE A9. The small particle filter is estimated to last approximately 9000 hours. While most homes have the purifier on for an average of 12 hours per day, it’s recommended to change once a year" -
BlackJack21
tag
BF : Electrolux A9 [link]
-
Ringman
félisten
válasz
BlackJack21 #4131 üzenetére
rossz a link.
szerk:
#4133 BlackJack21
köszi! -
BlackJack21
tag
BF : Electrolux A9
-
zozy84
senior tag
Hirtelen felindulásból vettem egy 3C-t.
mikor bekapcsoltam azt írta ki, hogy 003. Kis idő múlva 001. Akkor nem igazán volt rossz a levegő nálam ez azt jelenti? -
Dourgen
csendes tag
megrendeltem a mi 4 pro-t meglátjuk milyen lesz, terv szerint naponta párszor 20 percre bekapcsolom max fokozatra, meg amikor főzés van és megy a szagelszívó, meg szellőztetés után. Itt nálunk még lassan napközben is végig füstszag van kint, pedig még nincsenek is minuszok... Luxus dolognak érzem ezt a légtisztítót, de így fűtés szezonban talán van értelme.
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Alzánál vettem egy Hysure Max légtisztítót. BF akció keretében elég jó ára van a paramétereihez képest. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? A semmire nem jó kategória, vagy ezért a pénzért legalább az alap dolgokra jó lesz? Szagtalanítás, pollen szűrés stb. Köszi
[link] -
zazenke
őstag
válasz
Ringman #4122 üzenetére
szerintem a daikin jobb választás mert a 2. fokozata úgy van beállítva hogy az még nappal viselhető hosszabb időn keresztül is. a 27 decibellre gondolok . Ez a sharpnál már sok. (39). az már nagyon nem jó csak rövid ideig működtetésre. Az alsó fokozat az mindkettőnél jó bár szerintem a daikin egy picit itt is jobb mert igaz hgy a 19 db magasabb de ez még a bőven tolerálható szint egy csendes szobában és cserébe egy picivel több levegőt átmozgat mint a sharp. Tehát most csak a zaj szintek szempontjából írtam . Nálam ez a legfontosabb amúgy .
-
Ringman
félisten
előrendelhető 100k-ért a még kisebb, párásítani nem tudó daikin, az mc30y [link]
mondjuk ez nem tudom hogy jó 46m^2-re, mikor a sharpnál a 30m^2-es légszállítása 186m^3/h 39db-lel, a daikinnél meg 180m^3/h 37db-lel
sharp j40eu:
15 / 39 / 45 dBA
48 / 186 / 240 m3 / óradaikin mc30y:
Operating sound (dB) 37 27 19
Airfl ow rate (m³/h) 180 120 60egyébként nappali+két oldalán közlekedőben pont e kettő közül lehetne választani (30m^2 alapterület, de nagy belmagasság), szerintetek melyiket érdemes? itt van a ruha is teregetve télen, így a párásítás nem tudom mennyire szükséges, szerintem nem feltétlenül.
-
Dourgen
csendes tag
Látom nem nagyon pörög a fórum...
átolvastam a nem régi hozzászólásokat, jelenleg azok alapján:
- 2 hálóba egy-egy ikeás FÖRNUFTIG
- nappaliba pedig Xiaomi 4 pro
gondolkoztam a Sharp KCA40EUW -en de nem veszem be hogy egy sima hepa szűrő 10 évet kibir, ha az kibír 10 évet a akkor a xiaomi hepa szűrője is ki kellene hogy bírjon annyit... Szűrő az szűrő, pont, amit kiszűr nem vállik semmivé, ott marad, eltömít.
a Daikin MC55W még egy lehetséges játékos, mert az elektrosztatikus szűrő talán még működhet is hosszú távon, lehet porszívózni, de 157 ezerért... hát azért a lónak a fa..át, na.
A "purifier electrostatic filter" keresés alin jó ötlet volt, ezzel biztosan meg lehet növelni a szűrő élettartalmát, nagyobb port kiszedi és nem tömíti el a hepa szűrőt. -
Dourgen
csendes tag
Sziasztok,
már egy ideje gondolkozok rajta, hogy veszek légtisztítót és most a rendkívülien rossz levegő minőség miatt, (sokan fával vagy valamivel tüzelnek a kis városban) elhatároztam magam.
Egy olyan légtisztítót keresek, amihez szűrőt várhatóan pár év múlva is lehet kapni, és 40-50nm-es teret tud tiszítani (nappali+konyha egybe nyitva), és jó ár/érték arányban van.Xiaomi air purifier-t néztem, böngészem még a netet, de esetleg mit tudtok ajánlani, mi érné meg egy családi házba?
-
zazenke
őstag
válasz
BlackJack21 #4117 üzenetére
szerintem is kihagyták az új modellből de még akkor is ott a plazma ami leöl gyakorlatilag mindent ami szaporodni képes
-
zazenke
őstag
válasz
ribarszki #4110 üzenetére
időnként berohad mindkét típusnál. valami mástól függ ez. a daikin például büszkén hirdette a titanium apatit szűrőit melyek a szagosodast megakadalyozzak. én már hamisított kínai szűrőt használok aminek valószínű köze nincs a titanium apatit hoz de nem szokott berohadni. akkor cserélem ha már eldugult és bejelez a készülék
-
-Rolika-
senior tag
Igazából a nappalit és a hálót egy ajtó választja el, ami mindig nyitva van.
Úgy gondoltam, hogy egyenlőre csak ehhez a 2 helységhez kellene. Most költöztem albérletbe, de a légszűrőket már régóta nézegettem.
Ennél többet nem szeretnék rá költeni.
Később lehet beszereznék egy kisebbet a konyhába is. -
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Gshopperről 44ezet forintért be lehetne most szerezni a Xiaomi Air Purifier 4-et. Szerintetek megérné? 55nm-es lakásba lenne. -
Fercsa
senior tag
válasz
fredczg #4091 üzenetére
Azt mar ugy hivjak, hogy mobilklima. Ne a legolcsobbat nezd, mert abba nincs kulon 'paratlanito' fokozat.
Vagy veszel kulon egy paramentesito keszuleket. Itt is olcso husnak hig a leve.. Minimum 20l-est keress (400W felett) vagy nagyobb kapacitasut. Ajanlom: EXD20DN4W
Nekem legtiszto es paramentesito kombo van, mindketton egy-egy modositott sonoff, igy tudom automatizalni.
-
zazenke
őstag
válasz
ribarszki #4107 üzenetére
ha egy szürőn átszívsz levegőt az ugyanúgy szárít. A szürő rostjain átáramló levegő így is úgy is megvan . A ventillátor állandó takarításra szorul majd ellentétben a régi daikinnal ami nekem évek mútán is tiszta. Valami más oka lehet neki hogy megcserélték a sorrendet . ennél már csak az a dúrvább amikor a szénszürőt előre teszik és állandóan teli van porral . erre is van példa valamelyik gyártónál láttam
-
ribarszki
őstag
Érdekes amit írsz, és logikus is. Viszont ez választ ad arra a kérdésre, hogy az új Daikinokon miért a ventillátor után tették a heap szűrőt. Tehát az addigi Daikin és mostani Sharp modellekkel ellentétben nem a szűrőn át szívja be a levegőt, hanem szűrőn át fújja ki! Viszont ezzel folyamatosan szárítja is a szűrőt, teljesen esélytelen, hogy berohadjon még magas páratartalom mellett is..
-
arcsin
senior tag
válasz
zazenke #4105 üzenetére
Ezért is érdemes vásárlás előtt megnézni a csereszűrők elérhetőségét, árát, folyamatosan figyelni még a csere esedékessége előtt az elérhetőségeket. A bebüdösödésre arra jutottunk ha jól emlékszem, hogy magasabb páratartalom mellett jön elő. Nedvességet kap és berohad magyarán.
-
zazenke
őstag
valószínüleg a szürő megbüdösödött. az olcsó gépeket ez is megkülönbözteti pl a daikntol ahol nem sima begyűjtés hanem plazmával mikrorganizmus leölés is történik. Ki kell cserélni a szürőt . Én azzal is tennék egy próbát hogy megnézném az eredeti szürő méreteit mert az aliexpress pl dobott fel szürőket amik hasonlóan henger alakúak és megnéném hogy méret és kialakítás ügyileg passzol e bele. Ha nem lesz eredeti bele akkor ezt is kikell próbálni mielőtt lekukázod egy életre megbánva hogy minek vettél ilyet
-
Injun
senior tag
Hol lehet venni Blitzwolf BW-AP2 szűrőt?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest