- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloose7
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb készülék ezek közül, esetleg melyik éri meg jobban?
Daikin MC55W - 144k Ft
Philips 3000i AC3055/51 - 128k Ft
A Philips olcsóbbra jön ki magában, de a leírások alapján gyarkabban kellene szűrőt cserélni. -
paljani
aktív tag
válasz Ringman #4696 üzenetére
Köszi szépen a cikket! Valami ilyesmire gondoltam én is.
(Nem neked, mindenkinek): Alapvetően semmi bajom azzal ha a gyerek beteg, inkább “csak” rövidíteni szeretném-szerettem volna egy légtisztítóval a betegség “hosszát” ha az olyan, hogy ez lehetséges. (szigorúan csak példa: mondjuk 6 nap megfázás helyett csak 4.)
-
válasz Dalai Láma #4695 üzenetére
Nekem is, bár nekem már kicsit régebb óta megvan. Azt hittem simán csak rezonál, de lefogtam, felemeltem a levegőbe, és így is hallom... Szintén 0-24 minimumon évek óta. Hát lehet hogy ennyit tud, amúgy nem zavar, kb. 1 méterről hallani max.
#4697 hanem? Nyilván sarkítva (mondjuk a dottore pont ezeket a szavakat használta a cikk felvezetésére). De nálunk pl. még a statisztika is stimmel, napra pontosan most kezdődik az idei harmadik ilyen "kéthetünk".
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ringman
nagyúr
Pont most olvastam egy cikket, hogy a gyereknek "az a dolga" hogy ebben az időszakban (szeptember-április) kéthetente beteg legyen.
ez így ebben a formában nem igaz.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz paljani #4669 üzenetére
van értelme, a légtisztítás fontos (lenne, csak szarnak bele intézményi szinten, mert "nincs rá pénz"), a covid miatt elég sok tanulmány folyik erről, pl.
Schools cut covid-19 sick days by 20 per cent using HEPA air filters
Placing HEPA air filters into classrooms in the Bradford area of the UK reduced the number of covid-19-related absences among students by more than 20 per centEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Dalai Láma
őstag
Förnuftig kb. 1 éves elkezdett zörögni. Minimál fokozaton megy, mintha kezdene kicsit csapágyassá válni. Más tapasztalt hasonlót?
Sokszor egész nap megy, szóval az év nagy részét bekapcsolva töltötte legkisebb fokozaton.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
zazenke
őstag
0.2mg/m3 a határ tudtommal és ugye ők a mérést egy teljesen lezárt kamrával végzik de mindegy ígyse úgyse veszek . Az ionizáló huzal kereten állítólag baromi könnyen szakad el a huzal. az új ára felér egy márkás hepa szürő cserével. van rájuk panasz az amazonon . Nálam a daikin huzala vagy 5 éve bírja.
-
zazenke
őstag
én az x3 as modellnél ezt találtam : The report shows that the X3 does create ozone, however, only at a level of 0.0053 ppm (parts per million). The CDC’s National Institute for Occupational Safety & Healthy recommends ozone exposures limits of 0.1 ppm .. vagyis töredéke a megengedettnek. de amúgy én nem fogok venni és nem ez miatt hanem az alsó zajértéke miatt ami nekem sok 30dbA
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz zazenke #4680 üzenetére
Ez nem tudom, hogy a márkához kötődik-e vagy a magyar oldalhoz, de hamis információval próbálja magát eladni. Azt állítja: „kiszűri az ultra finom részecskéket 14,6 nm-ig: messze meghaladva ezzel a hagyományos HEPA szűrőket, amelyek max 0,3 mikron méretig szűrnek;” Ez egyáltalán nem igaz. Kisebb és nagyobb részecskéket is szűr a HEPA. A szűrő minőségét azért 0,3 mikronnál nézik (kerekítve), mert ott a leggyengébb a szűrési hatékonyság. A kisebb és nagyobb szemcséket is effektívebben szűri.
Az ózon témához meg. Ha jól tudom a WHO limit az ózonra 0,1 mg/m3. Az oldalukon lévő teszteredmény szerint az ő gépük 0,093-at generál. Azért az elég közel van. Nyilván nem fog megölni, de én biztos nem hoznék haza ilyen gépet főleg úgy, hogy tudja ugyan ezt a HEPA is, annyi, hogy a szűrő fogja fel nem pedig „hatástalanítja”. De ha tévedek is, akkor is ha valami tuti nem generál ózont és megoldja a problémát, akkor miért kockáztassak?
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #4685 üzenetére
viszont ezek egy kínai gyár termékei és nem csak ott gyártottak hanem ott is vannak kifejlesztve sikerült kinyomoznom. És az amazonon van jó pár szidó vélemény is pl a keletkezett érdekes illatról amire én is érzékeny vagyok .Ez tuti hogy az ózon illata lesz és ezt akkor is lehet érezni ha a megengedett határérték ötöde mindössze (10 ppb). van aki szereti és friss levegő illatnak érzékeli és van akit irritál
-
zazenke
őstag
idézem" a HPP szűrő szabadalmazott elektromos csapdái a részecskéket megkötik és közömbösítik" akkor mivel is közömbösít ? de mondjuk valószínű alacsonyabb feszültséggel megy mint az említett légfertőtlenítő mert ott már helyileg ózon reakció is lezajlik ami mindent is pusztít
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #4680 üzenetére
és ugynanez az elv szerintem a daikinben is dolgozik. ott is megtalálható az ionizáló huzal és előtte a kollektor rácsozat . persze itt ez azért profibbra van fejlesztve mert sokkal nagyobb felületű kollektor dolgozik mint a daikinban de nincs is hepa már mögötte. és más márkánál is ez van pl stadler from viktor
-
zazenke
őstag
ha már fertőtlenítés a fogorvosomnál ez dolgozik és orvosi minősítést is kapott és az usaban is árulják. akkor mi is van itt az ozonnal meg stb ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
-
edk-
őstag
válasz paljani #4673 üzenetére
Ezeket nézd meg
Az a marketing, hogy a magán átkeringetett levegőt úgy felmelegíti, hogy elpusztulnak a bacik. Nekem a legkisebb van, nyilván a hatékonyságát nem tudom megállapítani."Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
mephi666
nagyúr
ja, mi is benne vagyunk hogy ősszel meg tavasszal örülünk, ha eltelik úgy 1 hónap, hogy nincs felső-légúti megbetegedés... torokfájás, orrfolyás, takonykór... van hogy 1 hét, máskor 1.5... gyerekorvos persze nyomja, hogy "biztos allergia, vagy asztma" ...aztán salvus víz, inhalálás... sőt már írt fel máskor szteroidos inhalátort is, amit túlzásnak tartok... főleg, hogy júniustól szeptember közepéig semmi baja nem volt... szó szerint 1 kis enyhe orrfolyás és köhögés sem... józan paraszti ésszel, ha ez allergia, vagy asztma lenne, akkor nyáron is lett volna valami, mert jártuk a környéket nagyüzemben, növények meg virágoztak ezerrel
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
paljani
aktív tag
Köszönöm a válaszokat urak!
Alapvetően a gyerek immunrendszere több mint rendben van, nem egyszer ő az utolsók egyike aki kidől (értsd 9 fős csopiból egyike az utolsó 2-nek aki még megy bölcsibe ), tehát nem megelőzés (úgyis böliből/játszóról jön a betegség) hanem egyfajta “lerövidítése a betegségnek” lenne a célom azzal, hogy a kilélegzett bacik/víruskák valami légtisztító szerkezetben landoljanak. Meg persze lehet segítene nekünk is az asszonnyal nem annyir elkapni tőle (legalábbis “a levegőn keresztül”).
A véleményeteket kértem, szóval elfogadok mindent. Ha nem sok értelme van a gondolatnak, akkor nyilván nem szórok el szemmel látható összegeket erre.
-
válasz paljani #4669 üzenetére
Pont most olvastam egy cikket, hogy a gyereknek "az a dolga" hogy ebben az időszakban (szeptember-április) kéthetente beteg legyen. Nem tudod elkerülni. Nekem sem szimpatikus a dolog, de az a mondás hogy ezek a göthök tünetmentesen is fertőznek jópár nappal azelőtt hogy taknyolni/köhögni kezdenek, úgyhogy igazából akár tünetesen is lehetne vinni a gyereket bölcsibe/oviba, mert addigra már tökmindegy, kb. akkor már kifelé jönnek belőle.
A lényeg hogy ezt légtisztítóval nem fogod megelőzni. A gyógyulást persze támogathatja a tiszta, megfelelő szintű páratartalmú levegő, de nem ez fogja megváltani a világot. Nekünk a Salvus vizes inhalálás ami szokott segíteni, de ez se tudományos alapú, tényleg az van hogy ezek kb. elkerülhetetlenek/kivédhetetlenek, túl kell lenni rajta.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
zazenke
őstag
szerintem inkább valamifajta táplálékkiegészítő immunerősítőben kellene gondolkoznod . nem hinném hogy ezen a "problémán " javítana egy légtisztító. Az inkább külső pollen penész poratka allergiás panaszokon javít . Van nekik vírusölő tulajdonságaik is mint plazmakluszter sharp , streamer daikin de kétlem hogy számítana akkor amikor már beteg a gyerek mert hazahozta a bölcsiből és már benne van a szervezetében . csak erre a célra pénzkidobásnak látom
-
paljani
aktív tag
Szervusztok, full laikus vagyok. Adott egy 2.5 éves gyermek ill. a 12 nm-es szobája. Bölcsi miatt gyakran beteg a gyerkőc (mint az ekkorák általában), hol megfázik hol influenza, hol valami felsőlégúti nyavaja stb. Alapvetően folyamatosan szellőztetünk nappal, de ugye éjjelre (főleg ősszel-télen) be kell csukni az ablakokat és ugye tipikusan ilyenkor betegeskedik a gyerek is. Csukott ajtónál alszik. Páratartalom fix 60 körül az egész házban, nála is. Eddig a hosszú bevezető.
Arra gondoltam, hogy veszek egy légtisztítót neki, ami kiszűri a baktériumok & vírusok nagy részét (HEPA szűrősöket reklámozták így ha jól rémlik) amiket a gyerek kilélegez az éjjel a csukott szobájába, ha beteg.Hátha hamarabb gyógyul így.
Mekkora ökörség ez? Lehet ennek igy értelme?
-
arpivw81
tag
Sziasztok! Venta légmosót senki nem használ közülletek? Nekünk az eggyel nagyobb van [link] de maximálisan megvagyunk vele elégedve. Legalább 6 éve használjuk,és észrevehető a használata. Én ajánlom bárkinek! + nincs szűrőbetét,csak a víz.
-
tlac
nagyúr
aliexpress.com ha már ilyen szépen kérted
-
tlac
nagyúr
Páran kerestek korábban olyan Xiaomi Air Purifier filtert ahol kiszedhető még a belső aktív szenes réteg. Jó hír, hogy bár nem eredeti verzióban, de még lehet rendelni Kínából.
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Abban a reményben jöttem, hogy lesz itt egy összefoglaló, amiből kiokosodom, de sajnos úgy látom nincs. Feleségem allergiás és most született kisbabánk, inverteres klímával fűtünk és úgy gondoltam hasznos lehetne egy levegőszűrő. Tudnátok ajánlani termékeket? Akár forrás ajánlást is megköszönök, ahol beletanulhatok és visszajövök konkrétabb kérdéssel
-
Sziasztok!
Ha másnak is van Xiaomi (tárcsás) Humidifier párásítója, és gondolkozott már rajta, hogy vajon a mókuskerék itt is be tud-e szőrösödni mint a klímáknál, nos igen (nekem kb. 4 éve van meg).
A szétszereléshez nyilván mindenki csak saját felelősségre fogjon hozzá mert közvetlenül a 230V belső csatlakozása is szabaddá fog válni (nyilván eleve csak kihúzva fogjunk hozzá, de ki tudja milyen kondik és egyebek vannak a tápegységnél ami miatt így is rázós lehet), egyébként sima "műanyag szétpattintó" eszközökkel (nem tudom mi a nevük) megoldható a külső burkolat leszedése, aztán a kerék egyik végét tartó műanyagot simán ki lehet pattintani pl. csavarhúzóval, a motorhoz pedig egy hernyócsavarral van rögzítve a tengelye. Így már az egész kerék kikapható és átmosható, fertőtleníthető.
Nekem levegős fújókával, ecsettel, fogkefével kívülről piszkálva már nem jött le a retek...
-
Geth
veterán
válasz zazenke #4658 üzenetére
A 2889-re 19 dB-t ír, ilyenem van, stimmel, nekem bevált, másról (pl. linkelt) nincs tapasztalatom.
Mivel itthon nincs rá panasz, és a többi Philips termékre sincs (nem márkán belüli kategóriájukban legolcsóbb dolgokról van szó), ezért én egyelőre jó véleménnyel vagyok róluk.[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
[link] itt meg egy 2000i széria tagra 12 db van írva ami rekordnak számít még soha nem láttam ilyen értéket semmilyen ventilátorral rendelkező légtisztítónak sem csak a nélküli ionizátornak (ami nekem is van ). Egyre bizalmatlanabb vagyok ezzel a márkával . Ráadásul le kellene irni hogy az adott fordulatszámhoz milyen légszállítási érték párosul. Mert nagyon nem mindegy . daikin , sharp ezt meg is teszi és más márkák is de xiaomi pl nem. ok hogy kínai a philips de akkor is meg kellene tennie
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
Sziaztok!
A Daikin MC80Z-ről tudtok részleteket? Sehol nem láttam az árát. MC55W-t szeretnék venni, de ha nem túl drága, esetleg megvenném az újat. -
BlackJack21
tag
válasz zazenke #4652 üzenetére
Ahogy én is megvettem a Daikint, a hálószobába. Nem lehet hallani, illetve igen, a sziszegést, ami az ionizátorból jön, amikor a Flash Streamer működik.
Tartom azt az állításom, hogy másodiknak elég lenne NEKEM az FÖRNUFTIG. A nappaliban, a gyerekek mellé, ahol az alapzaj 50, de inkább 60dB, ott a 28dB bőven jó... -
zazenke
őstag
válasz BlackJack21 #4651 üzenetére
hát nekem fontos a zaj tényező és 28 db vel nálam nem nyerő . inkább kifizetem a többlet költséget de akkor van egy kellemesen használható termékem
-
-
zazenke
őstag
csak a gyári adatokat nézem a 32 db az nagyon béna érték alsó fokozatnak. Nem rég vettem egy sharpot 17 db-vel . na az már ugyan csendes de éjszaka azért lehet hallgatni a daikin 16 db-vel szemben . Pedig csak 1 decibel az eltérés. de erre már azt mondom oké én vagyok csak rá háklis. Már a legújabb xiaomi k is 20 db vel jönnek (elite széria ). Már ők is rájöttek hogy ez is számít sőt most már " plasma ionizátoruk" is van ami kísértetiesen hasonlít a sharp megoldására . Még azt is megnézheted és azoknak van okos funkciója és 129 be kerül . viszont nagyobb légszállítású. ez egy kompromisszum lehet az extra csendes és zajos közt.
-
zazenke
őstag
mi köze a plasma clusternek és a párának egymáshoz? Mert ha az hogy növeli a páratartalmat azzal nem kell foglalkozni mert nem igazán tapasztalható. Sem az hogy csökkenti mert olyat is olvastam már. az okos funkció 3 napos csoda lesz utána meg rájössz hogy csendesebb masina kellett volna mert az egyiket éjjel nappal hallgatnod kell a másikat pedig csak akkor ha felpereg
[ Szerkesztve ]
-
ONTECH
csendes tag
válasz zazenke #4645 üzenetére
Sajnos a plasmacluster az én esetemben hátrány a párásabb levegő miatt, az okos funkciók miatt valószínűleg a Philips lesz a nyertes.
BlackJack21 - Az aktív szellőztető most sajnos nem megoldás, mert nem az enyém az ingatlan, de később rápróbálok minden esetre.Köszönöm a segítségeteket!
-
-
BlackJack21
tag
Ebben az esetben (is) olyat ajánlanék, amelybe lehet aktívszénszűrős betétet kapni, ami nem aranyáron van, és sűrűbben cserélni, mint a meghatározott csereperiódus. A kérdezett típus megfelelhet a kívánalmaknak. Ami esetleg negatívum, hogy csak 30m2-es területhez ajánlják.
Mellesleg érdemes lenn valami aktív szellőztető megoldást keresni. pl Mitsubishi Electric Lossnay -
ONTECH
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a témában. Adott egy 43nm lakás, ahol nem igazán jár a levegő, akárhogy próbálunk szellőztetni, ebből kifolyólag nagyon állott mindenhol és párás (utóbbi problémát pára mentesítővel sikerült már tünetkezelni). Ki mit ajánlana az esetemben? Amit eddig néztem az a Philips Series 1000i. Tetszik, hogy Wifi-s, mutat statisztikákat, távolról lehet vezérelni. Előre is köszi a választ mindenkinek!
-
zazenke
őstag
válasz TheProb #4640 üzenetére
a jó gyógyszerezést nem pótolja de tény hogyha otthon vagyok akkor nem igazán vannak tüneteim még ha kint vagyok a városban akkor átjönnek a tünetek a gyógyszer mellett is . szóval ha megy állandóan otthon akár több is akkor jó kiegészítés a gyógyszer mellé.Csak sokan ezt azért nem látják be mert mire hazaérnek már telítődött a szervezetük és idő még csillapodnak a tünetek akkor is ha egyébként nincs otthon a szobában pollen és vagy állandóan szellőztet
-
TheProb
veterán
válasz BlackJack21 #4636 üzenetére
Hali!
Láttam már más is ajánlotta az IKEA-sat. Szintén allergiásként (orrfolyás/-dugulás, szemviszketés, torokirritáció, fülviszketés, mindenviszketés) kérdezem, hogy érnek-e egyáltalán bármit ezek a légtisztítók? Részemről eddig elég szkeptikusan álltam hozzájuk, de most már kíváncsi lennék valós tapasztalattal rendelkező, hasonló cipőben járók véleményére.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
zolikaDB
veterán
Köszönöm
-
zazenke
őstag
válasz Shokkolo #4634 üzenetére
a filter nagyon drága ezért időnként nagyon óvatos leporszívózása az ajánlott . nem szabad nekinyomni a szűrő felületének hanem csak úgy felette fix távolságot tartva . és csak a megfelelő erősséggel. nyilván egyszerűbb évente kicserélni de az nagyon nem gazdaságos. vagy Kínából hamisítottat rendelni ha már van .(előbb utóbb úgyis lesz) aliexpress
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz zolikaDB #4635 üzenetére
mi ilyen vivamax-ot vettünk, most akcióban 20 a gép, 6ezer a szűrő (amire 1500 órát írnak) ...legkisebb fordulaton asszonyt se zavarja alvás közben, tehát tényleg elég halk "butagép", de direkt olyat akartunk, ami alapfunkciókban jó, minden sallang nélkül... (és a szűrő ára sincs az égben) az aromaterápiát meg most próbáltuk ki, hogy összeszedtek valami taknyos-vírust, az is jó dolog
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BlackJack21
tag
válasz zolikaDB #4635 üzenetére
Én inkább az IKEA-st venném, főként, hogy 2-t lehet venni a Philips árából és 32E-ft ért + szűrő is jár hozzá, Mint régebben írtam már, inkább a csereszűrő elérhetősége és ára legyen a döntő ebben a kérdésben.
Emellett a VINDSTYRKA Légminőség érzékelővel együtt tud működni.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Témához kapcsolódó lenne az én kérdésem is Milyen légtisztítót?
Debrecen belvárosában lakunk, társasház, pici gyerek korom óta asztmás-allergiás vagyok (poratka, növények stb), ami már nem annyira durva.
De a nyári szezonban kb végig viszket a szemem, néha folyik az orrom, és van, hogy krákogok, tüsszögök ébredés után.
Szobába kellene valami légszűrő, amennyiben van esély a tüneteim csökkentésére.
Láttam, hogy van az IKEA FÖRNUFTIG 27e HUF-ért, de kaptam most egy Philips kupont is, és a sima 800-as 50e HUF körül jönne ki.
Mindkettőhöz kapható szűrő a saját shopjukban.
Ti mit javasoltok? Nyilván minél jobb áron, minél jobb gép lenne a cél, szóval, mindegy mi van ráírva, csak legyen hozzá szűrő később
Haszál vki IKEA vagy 800-as Philips légszűrőt?
Köszönöm, aki segíteni tud! -
Shokkolo
addikt
válasz zazenke #4630 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, kezdek barátkozni akkor a Daikinnal szerintem.
A 19 db nem tűnik vészesnek, főleg hogy mellettem ágyút lehet dörgetni, feleségem pedig füldugóval alszik.
Így (szerintem) viselhető lesz. Arra gondoltam, hogy rendelek egyet, és ha beválik akkor jöhet a párja is.
Egyébként mennyire könnyen tisztíthatóak ezek?
Vagy jobb inkább cserélni a filtert benne? (gondolom alkatrészellátottsága egész jó, ha már Daikin merem remélni...)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #4630 üzenetére
de tegyük fel 1 darabra van : akkor daikin Légtisztító MC55W vagy SHARP UA-KIN50E. Egy a lényeg hogy aludni tudj egy szobában vele . ezért mindenképpen 20 decibell alatt legyen az alsó fokozata amibe a legtöbbet megy éjszakai és nappali módba is különben idegesíteni fog. Na most a sharp 17 db értékű ezt vettem én is de amúgy nem vagyok róla meggyőződve hogy halkabb lenne mint a daikin 19 db je. Van viszonyítási alapom mert van régebbi daikinom is ami 16 db értékű. szerintem abszolút csendben a sharp jobban halható olyan mintha nem csak 1 dbvel lenne hangosabb a régi daikinnél . szerintem az is 19 körül lehet mint az új daikin. természetesen ezek olyan értékek amik mellett már jól elvagy ezek már felső kategóriás értékek ha viszonyítjuk a 60 m3/óra légszállítási értékhez. mert van ami ezeknél hangosabb de 90 et szállítanak alsó fokozatban . Ezek nagy nappaliban vannak jól el de alváshoz semmiképp nem ajánlottak. Szóval törekedj hogy legalább az alsó fokozata 20 db alatt legyen.különben nem fogod elviselni és nem fog éjjel nappal menni . a sharp plasma cluster funkciója már unikumnak számít és az is hogy párásít is még a daikin ebben az árkategóriában nem. a daikin drágább márka .
-
Shokkolo
addikt
válasz zazenke #4628 üzenetére
Azért nem írok keretösszeget, mert nem feltétlen "budget" kategóriát keresek.
Nem hóbort / "miért ne vegyek ?!" az indíttatásom hanem a feleségem egészségi állapota.
Így ha kell inkább többet költök rá.
Azt mondanám ha muszáj, hogy ~200e -ig.[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Én is tanácsért jöttem.
Egyre többet gondolkozok légtisztító beszerzésén az allergia miatt.
Feleségem érzékeny a háziporra is (én meg a parlagfűre).
Mit tudnátok ajánlani egy földszintes ~110nm családi házba?
Lehet 2 kissebb is, egész jól el tudnám helyezni őket relatív arányosan, így 50-60 nm2 jutna egy eszközre.
Takarítunk rendszeresen, heti többször, érkezik a robotporszívó is... de szeretném a lehető legjobb körülményeket összehozni a családnak.
Előre is köszönöm"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
oszy
veterán
válasz szabonagyur #4625 üzenetére
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
félisten
-
oszy
veterán
válasz szabonagyur #4623 üzenetére
Daikin! Nincs okos funkció.
-
félisten
válasz BlackJack21 #4622 üzenetére
1 db elég lehet, fedje le a nagyobb helyiséget aztán hozom viszem Párásítót vagy éppen párátlanítót is cipelem
Éjszaka nem menne hálóban, de esélyesen nappaliban sem.
-
BlackJack21
tag
válasz szabonagyur #4621 üzenetére
Konkrét típust nem ajánlanék, de inkább 2 darabban gondolkodnék a helyedben ekkora terület esetén. Illetve a légtisztító esetén (is) a szűrőanyag típusa és ára legyen inkább a kiválasztási szempont, illetve nappali vagy hálószoba esetén a generált zaj mértéke legyen a lehető legalacsonyabb. Az okosság, illetve többi funkció csak ezután számítson.
-
félisten
Sziasztok
Hátha olvassa valaki
Légtisztítót vennék, mivel ahogy olvasom elég hatékonyak a por megkötésében is.
Mi az ajánlat jelenleg? Jó lenne ha lennének okos funkció, elég sok Xiaomi cuccom van, de nem ragaszkodom hozzá.
70nm az egész lakás, legnagyobb helyiség egyben 30 nm kb.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide tartozik amit kérdezni akarok, de párásitó témát nem találtam, és gondolom, hogy sok hasonlóság van a két készülék között, vagy legalábbis valami van.
A lényeg, hogy sajnos azt látom, hogy a párásitónk (egy philips készülék, hasonló ehhez) ventillátora elég poros, és nem tudom, hogy merjem-e mosni, vagy pedig azzal elronthatom a készüléket. Hogyan takarithatom vajon a ventillátorát? Ki hogy szokta?
Köszönöm a segitséget!
-
zazenke
őstag
beszereztem egy ua-kin50e sharp modelt. egyenlőre még barátkozunk. Így első blikkre két hátránya van a daikinhez képest . Nincs távszabályzó 145 000 ft ért. (Bár a daikin több évvel ezelőtt is drágább volt). A másik a hátlap leszedése hogy a szürőkhöz jussak . ez egyszerű megfeszítem és kipattintom (még a daikinnál kioldó gombot nyomok és leemelem) . Ez az igénytelen mód nem tudom meddig fogja bírni bár valószínű ma már nem cél az 5 évnél idősebb légtisztító. a fokozatai kevésnek tűnnek de ez trükkös mert csak manuál módban van ennyi fokozat. ha automatába van akkor rugalmasabban szabályoz. alsó fokozat megfelelően csendes 17 decibel és ezt hozza is ez egy nagy piros pont. Az érzékelőit maxra kell állítani akkor lesz olyasmi mint a daikin alap beállítása . de legalább dolgozik . Az hogy kijelzi a szoba hőfokot és pártartalmat az csak egy dizájn kérdés szerintem ez nem szempont vásárlásnál. Ez már 25000 ionos plasmaclusterrel rendelkezik ez fontos volt vásárlásnál mert erre kíváncsi vagyok majd hogy mit produkál. Az hogy ennyi pénzért párásít is az megint nem fontos nekem mert külön melegpárásítóval dolgozom én ennek vagyok a híve. Ami nagyon érdekes vagy szokatlan megoldás hogy a szűrő bemenet nem elölről van hanem hátulról és ennek nagy szerepe van a sharp szerint. ezt el is magyarázzák egy videóba mint ahogy azt is hogy ez hogyan függ össze a 20 fokos ferde kiáramlású kifúvóval. állítólag így megtudja megfelelően mozgatni vagy kavarni a szoba levegőjét. Hát ez majd elválik hogy mekkora marketing duma. Szagszűrője sem hagyományos már ennek a modellnek azaz hogy ekkora összegtől kezdi alkalmazni a sharp a kombinált szagtalanítót mely nem csak szén hanem szilika granulátumot akármit tartalmazó szűrő . Ez miatt pepita kinézete van. erre is írják hogy ez mást is megköt és hosszabb élettartalmú . majd meglátjuk mire jó ez. pozitívum hogy könnyen cserélhető a plasmacluster egysége ahogy számolom ha éjjel nappal megy non stop akkor 2 évet bír mire elkezd csökkenni jelentősen a hatásfoka. Az még egy furcsa dolog hogy a mikroszkópikus por érzékelője előtt( állítólag kétfajta por érzékelő van benne de lehet én értelmeztem rosszul) szivacs szűrő van amit nem igazán értek mert olyan sűrűnek tűnik hogy épp ez miatt nem fog odajutni az amit mérnie kell. Ilyen nincs a daikinnél. gondolom a mérnökök biztos tudják hogy mit csinálnak. először azt hittem azt el kell távolítani kicsomagoláskor de nem . Még az is lehet vékonyítok rajta ha azt látom hogy nem dolgozik ez miatt megfelelően a berendezés. Jó lenne tudni hogy automata módban melyik fokozatnál mennyi a levegő szállítása de erre nincs mód mert csak a manuál módokat tüntetik fel a leírásban.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
ezt én is így gondolom más gyártó is megengedi. nyilván nem max fordulaton nekinyomva erővel a szűrőnek mert attól szétmegy. felette lebegtetve távolságot tartva is leszedi legalább a por nagyját és máris jobban átjárható lesz a szürő. porszívózás nélkül 2 év és telibe rakodna.
-
Fercsa
senior tag
válasz BlackJack21 #4614 üzenetére
A manual elavult. Porszivozni lehet barmelyik szurot. Eloszor a malaj vagy indonez daikin csatornan jelent meg a video, de ugy tunik azota a magyar daikin is atvette.
[ Szerkesztve ]
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
BlackJack21
tag
A Daikinnél kifejezetten tiltják a mosást és porszívózást a fő szűrőegységen. Csak az előszűrőket és a szagtalanító szűrőt szabad.
Idézet erre vonatkozóan a manualból:"Kb. 10 évente Cserélje
Ne használjon vizet Ne porszívózza
• A tisztításhoz ne használjon porszívót vagy vizet.
(Ha a szűrő sérült, vagy kilyukadt stb., akkor a por
áthalad a szűrőn, és csökken a porgyűjtő
kapacitás.)
Az alkatrészek cseréjének ideje
• A csere gyakorisága a felhasználástól és a készülék
helyétől függ.
A szokásos csereidő körülbelül 10 év, feltételezve, hogy
a készüléket naponta használják olyan házban, ahol
napi 5 cigarettát szívnak el. (A számítás a Japán
Elektromos Gyártók Szövetségének JEM1467
szabványának vizsgálati módszerével összhangban
készült.) Ha a környezeti levegő szennyezőanyagtartalma magas, a szűrőt gyakrabban kell cserélni.
Cserélje ki a porgyűjtő szűrőt, ha a szűrő nem szűr." -
gabro0
őstag
Ez a 10 év szerintem a minimum ventilátorfokozatra állítva annyi, ha rendszeresen porszívózzák. Onnan sejtem ezt, hogy néztem Mitsubishi légtisztítót is és ott 8 évet mondanak, de apró betűvel megadják, hogy minimum fokozaton. Közepesen már kevesebb, a turbón meg valami max 1,5 év. Rendszeres karbantartás mellett. Na ilyen tuti nincs, szóval max. 1 év turbón, normál fokozatban 1,5-2 év ott (nem emlékszem a pontos értékre).
Nyilván légszállítástól és szűrőfelülettől is függ, de ha a Daikin 10 évet mond, a fenti alapján hasraütésre olyan 2-3 év közti szűrőélettartamot mondanék normál használattal.
-
oszy
veterán
Hátha valakinek jól, jön akinek Xiaomi Pro/1/2/3 van.
https://s.click.aliexpress.com/e/_DkvrJw7[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
válasz BlackJack21 #4609 üzenetére
tudtommal a daikin és sharp technológiája eltér egymástól ionszámtól függetlenül. úgy tudom a sharpot csak a winix kopizta le plasmawave néven
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #4607 üzenetére
és még van egy nyitott kérdés hogy a 25000 ionnak lesz e kellemetlen mellék szaga( bár kikapcsolhatóak de akkor meg minek van ) mert a 7000 nek szerintem nincs mert az van itthon egy alsókategóriás és kissé hangos sharp személyében melyhez már 60 000 ft alatt is hozzá juthatsz de megbántam bár csak 30 ért vettem de egy kis zajgép a daikonhoz képest így nem is tartózkodom vele egyszobában.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
én ezzel szemezgetek . megvan benne az alsó csendes fokozat mely 17 decibell . ez majdnem olyan jó mint a régi szériás daikinom (mc70lvm). de az új daiknt le is körözi már ha igazat beszél a sharp a zajterheléséről. ezenfelül már az új növelt hatásfokú plasmacluster egységet kapta (ez már leszűkíti a sharpok választékét )mely a régi 3.5x szerese (25000 ion vs 7000). valami haszna csak van neki ha más gyártó is nyomja és a sharp is beleteszi minden nagyobb készülékébe. természetesen lehet venni még drágább sharpot is de figyelembe kell azt is venni hogy aminek a legalsó fokozata többet nyom mint 60m3/h az bizony hangosabb is és nem biztos hogy a hálószobába megférsz mellette. Mert az nem is oda való hanem nagy nappaliba. az én daikinom is 60m3/h szállítású a legalsó fokozaton , ezenfelül több jobban elosztott fokozata van neki de ezt valamiért már nem erőltetik a gyártók. A sharp második manuális fokozata is már túl nagy nekem de én a daikint is 90 % ban csak a legalsón járatom éjjel nappal. állítolag automatikus üzemmódban több fokozata van a sharpnak is mint mauálban de ezt nem tudom hogy igaz e mert egy kósza külföldi review-ben olvastam csak. ja és a link: [link]
-
zazenke
őstag
mert a daikin azt állítja hogy a szagtalanító szürőt nem kell soha cserélni. Mindenesetre én ha cserélni akarnám akkor kivenném a keretéből és beleszabnám a régebbi daikin szénszűrőjét mert azt árulják aliexpresszen . én is vettem már .Ez nem gátolna meg a vásárlásban főleg hogy azt szerintem tényleg elég 4-5 évente cserélni. biztos hogy nem philipset választanék akkor már egy nagyobb szériás sharpot
-
gabro0
őstag
válasz zazenke #4603 üzenetére
Ja szóval amik százalékot írnak, pl. Philipsek, azok üzemidőt néznek? Mondjuk jogos, mi mást tudnának...
Full HO miatt sokat vagyok itthon, azért gondoltam egy légtisztítóra, de elbizonytalanodtam. Télen és nyáron lehetne igazán kihasználni, amikor az ablakok csukva vannak vagy a fűtés vagy a hűtés miatt. Az átmeneti időszakban (tavasszal és ősszel) éjjel-nappal nyitva szoktuk tartani az ablakokat, jár a levegő.
Kerestem a Daikin MC55W-hez csereszűrőt, KAFP080B4E a típusszáma, itthon 60-70k közti áron találtam, AliExpressen 10-20k. A szagtalanító szűrőnek nincs külön típusszáma, de szinte biztos vagyok benne az is cserés egy idő után. Hát nem tudom, itt megakadt a dolog.
-
zazenke
őstag
a valódi szűrőcsere idejét jelzik a daikinok mint szürő eltömődést . ha leporszívózod és utána sem javul meg akkor nyilván cserélni kell. egyszerű légnyomás szenzor megmutatja ezt . az én régi daikinom is kijelezte már egyszer. Az üzemidő alapú jelzésnek semmi értelme mert durva körülmények közt hamarabb kell cserélni és fordítva is igaz. idő előtt cserélni pénzkidobás. ezenfelül ha véletlen bebüdösödne akkor az is csere idő előtt ami a daikinnál nehezen jön létre a streamer miatt is. nem csak egy natúr hepaszűrős légtisztítóról van szó aminek van persze előnye és hátránya is . (van aki nem tudja megszokni az esetleges plussz illatot ami az elektromos szűréskor keletkezik. Én már nem érzem vagy azért mert hozzászoktam vagy azért mert csak az új készüléknél tapasztalható pár hétig. a sharp plasmaclusterénél is beszámolnak hasonló jelenségről én azt sem igazán érzem bár csak egy alsó kategóriás sharpom van. ez ügyben még vizsgálódok hogy megérné e beszerezni egy 25000 ionszámú sharpot (az enyém csak 7000). van aki agyba főbe dicséri van aki csak parasztvakításnak tartja . egy biztos a sharp levédette és a hűtőtől kezdve a klímáig beleteszi. Ózon nem igazán kimutatható még az usa-ban is engedik pedig ott sok készülék elbukik ez miatt . a levédetésről meg annyit hogy a winix nagy találmánya kísértetiesen hasonlít a sharp csodájára. egyesek szerint ugyanaz a két technológia. a winixek olcsóbbak bár hangosabb alapfokozatuk van bár szerintem a philipsnél halkabb lehet így is
-
BlackJack21
tag
Nekünk ugyanez a Daikin van, maximálisan meg vagyunk vele elégedve. A szűrőcseréről még nem tudok mit mondani, mert csak 9 hónapos a gép, de még nincs jele, hogy cserélni kellene, Levegőminőségmérő szerint is le tudja vinni a pm2,5 értéket 1-re, míg a másik szobában 10 körül mér. A teljesítményigénye 6W auto módban leszabályozva, és 33W. ha minden is megy rajta.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Légtisztító beszerzésén gondolkozok és nem tudok egyelőre dűlőre jutni, leginkább az üzemelési költségek okán.
Két márkával, illetve termékeivel szemeztem, Daikin és Philips. A Daikin légtisztítói nem rendelkeznek okos funkciókkal (ez akár előny is lehet, eggyel kevesebb dolog tud tönkremenni), a Philips pedig okos és százalékban jelzi mikor kell cserélni a szűrőjét.
Továbbá a Daikinnél azt írják a hozzá adott szűrőt 10 évig nem szükséges cserélni. Ha a fele igaz, már az is döntő dolog lehet. A Philips 1, maximum 3 éves szűrőélettartamot ír bizonyos típusoknál és már az első cserénél annyiba kerül, mint a Daikin.
Daikin MC55W és Philips 2000i/3000i típusok a befutók eddig. Kinek mi a tapasztalata, melyiket javasoljátok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest