Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Indiában szeretnek TV-zni
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
wolfcsibe84 #46777 üzenetére
Oké, de ez egy egyedi példa, ráadásul egy extrém értéknövekedett készletről van szó, ahol ráadásul a bontatlan még sokkal drágább, tehát a használt árad az elérhető kínálat átlagára alatt volt. A kérdés inkább az, hogy ha feltesz valaki egy kifutott szettet azon a legmagasabb áron, amivel a legtöbben próbálkoznak, akkor úgy elviszik-e. Mert sokszor látni azt, szinte ez a legtipikusabb, hogy mindig mindenki a legmaximálisabb hasznot akarja kisajtolni bármiből. Sőt, még arra is rátesz, "hátha így is elviszik" (mint sokan egy autó vagy ingatlan eladásnál). Még véletlenül sem elég egy 80%-os haszon, ha lehet 100 is.
A másik tényező, hogy az értéknövekedett ár milyen abszolút magasságokat ért el. Szerintem a többszázezer forintos sávban már nagyon leszűkül Magyarországon az a fizetőképes kereslet, amely hajlandó ilyen árakat megadni. Nem azt mondom, hogy eltűnik, de töredékére csökken.
Emellett pedig azért is zárul az olló valószínűleg, mert a Lego elég meredek ütemben növeli az árakat. Pl. a 42056-nál tök tipikus volt a 75-80 körüli ár, így mondjuk egy 100%-os haszonhoz elég volt 150-ért eladni. De a Chiron már sokkal inkább 90-110 körül mozgott, a Sián meg 100-120, ahol a duplázáshoz már 200 ezres ár fölé kell menni. Ennyit sokkal nehezebben fizet ki egy vevő egy készletért, mint 150-et. És értem, hogy a Sián nagyobb elemszámú, mint a Porsche, most az abszolút értékben mért vásárlóerőt próbáltam kiemelni.
-
Sundesz
addikt
válasz
wolfcsibe84 #46777 üzenetére
2 hónapig hirdettem bontatlan, mire 150-ért elment, igaz az fél éve volt, és azóta még jobban elszállt az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Reklámblokkolók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest