Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
1. Nem igy volt, 120-150w-ig kert
2. Nem o mondja meg a gyartoknak mit gyartaknak, megkapott minden verziot ami az elkepzeleseihez kozel legkozelebb all. Amit linkeltem kb meretre es fenyerore is szohre azonos ahhoz amije most van, ledes verzio ami tokeletes mindenben az deaga neki
4. Pffffff5
5. Tobb karaktert nem kivanok erre pazarolni -
macilaci78
nagyúr
Egyrészt a Wolfram izzószálas termék linkjén a 100 W-hoz 1000 lument írnak. Ez lehet kevesebb az összefoglalóban lévő táblázatban szereplő értéktől.
Másrészt a fórumtárs 120-150 W hagyományost kiváltóra keresett ajánlást, ami 60×105 mm-be belefér.Kapott itt mindenféle ajánlást, az nem hangzott el egyedül, hogy kompromisszumot kell kötnie. Ilyen kis méretbe nem fér bele ez a lumen, tehát cseréljen csillárt, vagy érje be kevesebb fényerővel, esetleg nyissa ki jobban a bukszát.
-
Chaser
legenda
A praktikeres linken 1000-et ir, amit en vettem.napokban azon is ezer van
Kb lenyegtelen, mert kapott alternativat kompaktbol azonos meretre, megegyezo v azonos fenyerovel, kapott hosszabbra magasabb fenyerovel, kapott ledes alternativat es az sem jo ( :Szerk:
secret
Egy darab panelbol sztem nem fogsz olyat talani, fenyeroben hiaba jo ha sugarzasi szog kicsi, tobbel lenne celszeru megoldani
Ha mindenkepp egy johet szoba akkor 5000 lumenest nyugodtan nezhetsz, akar nagyobbat is, panelben az 45w-tol felfele lesz, ha villogas mentes kell amiket en ismerek philips amivel biztos nem futsz lukra, es clearped sajat gyartasu paneljei - azok kifejezetten olcsoak - -
Boltba kellene egy led panel ami 25 nm2-t faszán bevilágít. Tudnátok segíteni?
-
Chaser
legenda
valóban, a fényerősség nem teljesítmény ( :
a hagyományos 100w-os izzó kb 1000 lument tud, amit linkeltem 970-et 25w-tal, talán -30 lumenért cserébe elfogadhatómakoss
ami neked van 1000 lumen, amit linekltem 970 lumen, sztem ne izzót vegyél, először egy értelmező kézsiszótárt, hátha megvilágosodsz ( :
de már linkeltek ledest is, vegyük is meg helyetted? ha kell be is szerelem, van az a pénz (((( : -
macilaci78
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Na, a Praktiker linken a termékinfónál írják is, hogy 60 mm az átmérő, így a korábban linkelt Osram Parathom jó is, csak hosszabb. Viszont amit te linkeltél filamentet, az d=60mm és 105 mm hosszú, ami kottára ugyanaz, mint az izzószálas, lumenben meg másfélszerese.
A filament oldalra jobban szórja a fényt, tengelyirányba kevésbé. A búra viszont gondolom, le fog venni az oldalra menő fényből, így kb homogén lesz a megvilágításod.
Elfogadom, hogy macerás írni, még azt is, hogy olvasni is, de néha megéri venni a fáradtságot.
-
mzso
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Kíváncsiságból: milyen lámpa ez, hogy néz ki?
"Akkor leírom mégegyszer:
Régi hagyományos Tungsram E27 izzószálas lámpa (régi) méretű kellene energiatakarékosba (bocs, de nem kellett volna megszüntetni és most nem kéne itt magyarázkodjak, ennyi)"Egyszer sem írtad le.
Írhattad volna azt, hogy 105 x 60 mm és akkor egyből egyértelmű is. Szerinted ki tudja fejből mekkorára gondolsz 100W-os izzóból is lehet több méret.Ilyen nem lesz akkor csak olyan amit linkeltem, vagy max 1500 lumenes, vagy lámpavásárlás, a kompromisszum meghozása a tiéd.
Amúgy olyan búrát még nem láttam ami egy az egyben ugyanakkora mint a fényforrás. Esetleg jobban járhatsz, ha kideríted mennyivel nagyobb fér bele. Pl: 2500lm-esből csak ez van közel: Beghelli ECOLed 22W E27
-
-
makoss
veterán
Akkor leírom mégegyszer:
Régi hagyományos Tungsram E27 izzószálas lámpa (régi) méretű kellene energiatakarékosba (bocs, de nem kellett volna megszüntetni és most nem kéne itt magyarázkodjak, ennyi)
Lényeg, hogy mérete, átmérője, hossza ugyanaz legyen, mert búrába kell!
fényereje: 100W-tól több, fogysztása minnél kevesebb.
Bocs de melóban vagyok, nem tudok képeket betenni pontosan
-
mzso
veterán
válasz
makoss
üzenetére
De még mindig nem adtad meg a konkrét méretet mivel a Tungsram linked az rossz volt... (Meg ugye kétszer mondtad, hogy ilyet egyszer as Osram-ra, egyszer a meg nem adott Tungsramra)
Azt meg végképp ne, hogy hosszában vagy széltében szűkös.Egyébként amit én likeltem nézted?
-
makoss
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Itt kivételesen a méret a lényeg, mert amit korábban vettem Philips 18W Led annak az átmérője miatt nem megy rá a búra. Csak a régi hagyományos izzó jöhet szóba.

-
mzso
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Mivel valami adat URI-t akartál linkesíteni így sosem tudjuk meg mekkora volt a Tungsram. A képkereső egy 50mm átmérőjűt dobott ki, amit linkeltél az 60.
Az utóbbi méretet a sugárzási szöget és a teljesítményt is csak egy fényforrás tudja ahogy látom: A 18W-os Osram Parathom (párja)De ezért már csengetni kell a pénzt. És szerintem még senki nem próbálta a fórumban. (az előző hsz-ek alapján nem is tudnak róla az emberek.
) -
macilaci78
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Az Osram linkje működik, a Thungsramé nem.
Amúgy az Osram A60 méretű, azaz 60 mm átmérőjű a búra.
Ha a Tungsram a régi izzószálas akar lenni, akkor az is A60.
Viszont ilyen kis méretben 120-150W ledes nem lesz, esetleg olyan, ami 120-150W hagyományosnak megfelelő fényt ad. Ha hinni lehet a Savoya Park linkjének, akkor a 100 W-os hagyományos 1000 lument ad, a 120-150 W pedig 1200-1500 lesz.
A linkelt filamented 1541 lument ír, szóval helyben is vagy. -
makoss
veterán
Üdv!
Keresek egy méretre ilyen izzót ami a régi hagyományos Tungsram E27 100 W-os méreteivel azonos, sugárzási szög azonos, viszont 120-150W-ban és energiatakarékos!
Ha tudtok ilyen linkeljétek már!
Köszi!
-
Siriusb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
LEDáradtam ...
-
macilaci78
nagyúr
-
Chaser
legenda
Ha 5w meterenkent akkor 36-os tap tokeletes, csak ne gagyi legyen - pl naluk nem is hallottak 2835-rol ami 60 leddel meterenkent tud 1200 lument, viszont az izzok villogas problemaja nem lepte meg oket, ki is lehet probalni, sok mindenuk van, de webshopban ha jol remlik csak sajat teemekek, szalagok es kiegeszitoik -
Nekem smd reflektorom van, cob-ot is lattam, sztem mindketto jo de sok tapasztalatom ezekkel nincs -
M43g
aktív tag
No most látom, hogy ez nem is a lakásfelújítós topik, hanem a LED, így meglehetősen off és necro volt az előző (sajnos nem lehet már szerkeszteni).
Hogy a témánál maradjunk, LED kérdésem lenne. Adott egy kb. 3x3m spejz/mosókonyha:
- "E" alakban lesznek benne polcok, a hosszabbik szár a falnál, abból "indul" a két fal mentén, illetve középen polc úgy, hogy még be lehessen férni közéjük, de nem túl szellősen.
- Ehhez gondoltam, hogy " ] " alakban, hosszabb, polcok közé benyúló 2 méteres szárakkal és 1 méteres középső résszel csinálnék világítást (5 méteres LED szalagból).
- Más fény nem nagyon jut be a helységbe.Ti milyen LED szalagot szerelnétek fel, hogy jól lehessen látni a polcok tartalmát? Az 5 méterenkénti megtáplálás az azt jelenti, hogy ha egy LED teljesítmény *1,2 névleges teljesítményű tápot rárakok, az már meg fogja hajtani, vagy már kettő ilyen kell belőle?
-
M43g
aktív tag
válasz
üzenetére
Most kerültem oda, hogy be kell szerelni egy pontosan ugyanilyen csapot. Na, hát a belseje kicsit absztrakt geometriájú, a nem jó értelemben. Én nem értem, az ilyen dolgoktól még én is tikkelek, pedig nem is vagyok (nagyon) mérnök, szóval hogy valaki ilyet adjon ki a kezéből. Szóval az egyik furat a flexi csőnek olyan közel van a belső falhoz, hogy nem lehet bele akármilyen flexi csövet betekerni, oda szorul a széle. Fater valahogy mégiscsak betekerte valahogy, de nem sokon múlott, hogy visszavigyem...
-
macilaci78
nagyúr
-
Chaser
legenda
a jogszabályokat egyelőre nem az üzletek hozzák, a garanciához sem a dobboz, sem egyéb csomagolás nem szükséges
amennyiben a dobozon volt az azonosító IJB esete áll fenn az eladó részére, pont nem érdekel, ha nem cserél panaszkönyv, fogyvéd, fbi-cia-nasa, és persze homár...érdekes, velem nem szoktak kekeckedni ha ügyet intézek ( : -
Chaser
legenda
húha, nekem van egy csoda dobozom, amibe minden garanciapapírt belerakok, brit tudósok megállapították, h én kulvaokos' vagyok - ( : -
n_stolz
méterenként 8-9w-ot számolj rá, és tegyél rá 15%-ot, 4m-nél felkerekítve 40w, ha 50-nek vesszük akkor atom biztos, meanwellnek vannak kültéri tápjai is, v delta ami szintén kapható itthon is, mindkettő megfizethető, ha nincs 50-es akkor eggyel nagyobbat nézzszerk:
ha nem kültéren használod ez tökéletes hozzá -
n_stolz
tag
Rendeltem anno egy webáruházból kültéri LED szalagot (3528 120-as term fehér.) 5méteres tekercsben.
A kalkulátoruk alapján rendeltem hozzá egy tápot, 12W/1A-est ajánlottak, nem számolgattam utána...Bekötöttem a szalagot a táppal, erre ütemesen villog
Gondolom kevés a kraft...Mennyi az ajánlott tápkapacitás? (kb 4m-re fogom visszavágni a szalagot)
Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
ginola
üzenetére
mint mondtam nekem nem volt vele rossz tapasztalatom, előfordulhat elvétve ott is, de osramnál ne fogjuk már rá "rossz telepítésre", itt aki philipsről nyilatkozott csak pozitívan tette, slightlednél majd megnézek pár osramot, eglo panelt is ott néztem, az sem kis név, csúnyán villogott
-
ginola
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
Csak a miheztartás végett

Philips villogás
Ezek szerint minden Philips villog a teóriád szerint és neked mákod volt, hogy nálad nem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
válasz
ginola
üzenetére
nemfogomdeköszi'! nálam szalagok és panelek lesznek, utóbbiak philips, abban nem csalódtam, ellenben nem felejtettem el, ha járok obiban és lesz időm levideózom az osram "kiállítást"
- feltételezem, ha már direkt osram részleg, valaki a képviselettől leokézza -
gondolom ezt is rosszul rakták össze
lehet neked épp mákod volt, ha jól sejtem nem 30-40 fajta izzót használsz a lakásban, majd mennem kell az slightledhez, ott még megnézek pár osram izzót -
Chaser
legenda
válasz
ginola
üzenetére
kíváncsi lennék h lehet rosszul összerakni? 30-40 különböző kiállítva, ezek 90%-a villog, van amelyik kevésbé, van amelyik nagyon, a többfokozatú sima kapcsolós dimmelősök is random vibrálnak, van olyan fokozat ahol nem, van ahol igen
ha rosszul van összerakva mind villog sztem, nem láttam osramot itthon, de mivel ott sem villogott mind lehet neked pont olyanod/olyanjaid vannak, mint megtudtuk valakinél vtac is tökéletes, másoknál meg nem, akár ugyanaz a széria
érdekes, philipset bárhol láttam az nem villogott -
-
-
válasz
makoss
üzenetére
Az általan nézett fénycső gyári adatlapja szerint a maximális fényerőt minimum 5, maximum 40 másodperc alatt éri el. A másik nézett led izzóé alapból 0.5 másodperc alatt. Utóbbi sugárzási szöge 200 fok. Utóbbi 3 év, előbbi 1 év jótállásos. A led kapcsolási ciklusa 50000, átlagos élettartama 15 ezer óra, a fénycsőé 8000/8000. Ki kellene próbálni.
-
makoss
veterán
-
Chaser
legenda
erre azt mondom elhiszek én sok mindent, de ilyennél azt hiszem el ha a papíron 5 év gar van
, érdekes, ledekre 2-3 évet ad a philips, beugrott volt már ilyenünk régen, csak valami noname, azok hullottak, annyira olcsóak azok sem voltak, de akkoriban még nem voltam benne a témában
higanyt se tudtam, sztem volt konkrétan olyan, h összeroppant a kezemben, jó tudni mi jött ki belőle ( :
no mind1, ha nincs más alternatíva akkor nincs -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
makoss
üzenetére
Hát nem tudom, hogy az e14, vagy az e27 volt-e előbb, ma már mindkettő a régi hagyományos kategóriába esik, szóval még mindig nem jutottunk előrébb.
Egy golflabda méretében nem fogod megkapni egy sárgadinnye méretű lámpa fényerejét. Vagyis de, elvégre a ledreflektorok pénzérményi fénykibocsátó felületen 50W-ot is tudnak. Mögötte meg van kéttenyérnyi hűtőborda...
Vedd a csavart kompaktot, amit felettem ajánlottak, de a méretet illetően ne lepődj meg.
Öcsém a jobb oldali fizimiskájával vett pici gömpledet a csillárjaiba, a nappali-étkezőben van összesen 8 darab egy kb 7×4 méteres helyiségben és félhomály van.
-
makoss
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
A jobb oldali régi hagyományos, a bal oldali teljesítménye kellene, ne nem pontosan olyan, mert ez ormótlan, nagy, csúnya.
Valami dizájnos kellene ebben a teljesítményben ha van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jól van! 

Írhattad volna azt, hogy 105 x 60 mm és akkor egyből egyértelmű is. Szerinted ki tudja fejből mekkorára gondolsz 100W-os izzóból is lehet több méret.
Nekem meg ez ismerős mert Tiszaúj mellett lakom