Aktív témák
-
oak
tag
válasz
Hammon Serra #4883 üzenetére
A napokban nekem is volt ilyen gondom. A config fájl újrafuttatása segített csak.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4880 üzenetére
Működik az xmltv egyáltalán? Leszedted a műsort egy xml fájlba?
-
Hammon Serra
senior tag
válasz
Hammon Serra #4880 üzenetére
Ok. Megoldottam a problémát.
Letöröltem a progit és ,ajd nézem a porton
Köszi mindenkinek! -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4878 üzenetére
Van egy csatorna lista fájlt az xmltv-ben, ahol fel vannak sorolva a csatornák. Ez egy sima txt fájt, jegyzettömbbel szerkeszthető. Amelyik sor elején van egy # karakter, az ki van kommentezve, annak a csatornának a műsorát nem tölte le az xmltv. Erről beszélt Bzoley is.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4876 üzenetére
Nézz bele a letöltött xml állományba! Ott vannak a csatornák? Van műsor is benne? Nekem remekül megy az xmltv+pvr2 páros.
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4868 üzenetére
Hmm.
A lehetőségeid korlátlanok
Letöltheted újra az xml-t, de akár bele is nézhetsz(F3), hogy látod-e benne a hiányzó adót.
Tulképp az egy(vagy több) egész adó hiányzik, vagy csak hiányos valamelyik?
Megpróbálhatod újra importálni PVR2-be, odafigyelve, hogy ami hiányzott, azt egyenként hozzárendeled egy-egy adóhoz.
Asszem ezekből ki kell derülnie az igazságnak -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4866 üzenetére
Kérdés, hogy az XMLTV konfigolásánál hagytál-e ki csatornát, vagy nem jól lett hozárendelve a PVR2-ben.
A config fájlt ellenőrizheted, ha F3-mal megnézed a .xmltv\tv_grab_huro.conf fájlt.
Amelyik adó előtt nincs kettőskereszt, azt letölti. F4-gyel szerkeszthető.
Amúgy idáig ezen dolgoztál?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4850 üzenetére
Vagy a SCART-ról leveszed a Compozit jelet, és azt viszed be a kártyába (ehhez kapsz is egy breakout kábelt). Esetleg ha van 3 RCA-s kimenet, akkor arról ugyan ezzel a megoldással. Mindkét esetben sokkal jobb eredményre számíthatsz, mintha antennabemeneten vinnéd át a jelet.
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4820 üzenetére
Nyisd meg a file-t!
Egyébként meg: [link]
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4817 üzenetére
Leadtek 6600GT Nem közvetlenül ez az oka, a kártya jó. De az alaplappal együtt(a7n8x) nagyon nem ideális páros.
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4815 üzenetére
Virtualdub
Valami nem stimmel. Most jött el az idő, hogy rendbe tegyem az XP-t. Még csak a szükséges driver-ek vannak fenn, de már nem tudok új profillal felvenni, mert egyből kilép.
Mióta lecseréltem a vga-t, csak a gond van mindennel -
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4813 üzenetére
Kivélasztod valamelyik gyári MPEG profilt.
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4765 üzenetére
Ha DTV-t/PVR2-t használsz, akkor az időzített felvételeket nem a Wizard, hanem a DTVSchdl.exe kezeli. Ennek kell futnia a háttérben, a Wizard egyáltalán nem kell emiatt. Egyébként ha van aktív időzített feladat, akkor kirak egy óraikont a tray-re, egyébként nem mutatkozik (csak a Task Managerben).
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4765 üzenetére
Új kérdés:
Egy új MPEG-II profil, főleg 768*576-ban, működik normálisan? A gyári DVD-profillal nincs gond, minden más esetben kilép a program.
Az XP-m hadilábon áll, így nem tudom, hol a hiba
Ja, 2.0.2.2 és 2.0.2.3 PVR2-re vonatkozik a kérdés.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4763 üzenetére
Az Időzítőben ottvan a pipa az adott feladat előtt?
És értelemszerűen be kell hogy legyél jelentkezve. -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4761 üzenetére
Nem kell futnia, elindul majd magától.
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4733 üzenetére
A felvételi hangerőszabályzón nem elég csak minden csúszkát feltolni az egekig! Egyszerre csak egy bemenet lehet aktív. Márpedig a Skype indulásakor kiválasztja a Mikrofont, és nem állatja vissza az eredeti állapotot kilépéskor. Neked kell visszaállítani arra, amire kötötted a tunert. És értelemszerűen tuneres felvétel közben tilos elindítani más hangbemenetet aktívan használó programot.
Normalizálásnál pedig a jelek szerint félreértelmezed a beállításokat. Nem azt kell ugyanis megadni, hogy mennyivel növelje a hangerőt, hanem azt, hogy hány százalékos legyen a kivezérlés. 100% a maximális értelmes érték, afelett torzítani fog a hang.
bzoley: Le vagyok kötelezve!Menten fel is rakom és tesztelem.
Yeah! Pon' jó.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4733 üzenetére
Csak egy példa a sok közül: Adobe Audition(CoolEdit)
De biztos vagyok benne, hogy szinte mindegyik használható program úgy normalizál, ahogy te akarod.
Hati:
Jó kis gyik, a lényeg benne van
A registry-mod csak az egyik korábbi hibás driver hanghibáját hivatott javítani .
Újra működik rendesen a felvétel, de a rádió még mindíg elég szutyok módon indul.
Én látom rosszul, vagy más(normálisabb) képarányokkal működik a program
Se a nyújtás, se a 4:3 nincs bekapcsolva és szemlátomást jobbnak tűnnek az arányok, és teljes képernyőn sem marad csík. Mintha át lenne állítva 768*576-ra.
És Daa-raa kedvéért bele került a zöld csíkba a csatornaszám(igaz kicsit érdekesen)
[Szerkesztve] -
Zsol
csendes tag
válasz
Hammon Serra #4724 üzenetére
Hammon,
amit kicsivel régebben kérdeztél, hogy halk a tv-vétel, az megoldódott a regbejegyzéssel, amit BZoley javasolt?
Ugyanaz a kínom, mint Neked, halk...
Ja, és a felvett cuccnak sincs hangja
Egyszer már ki tudtam csikarni belőle, de aztán valami történt, mert megint csend van. -
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4724 üzenetére
Minden normális hangszerkesztő program tud normalizálni.
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4709 üzenetére
Lehet meg kellene nézni a hangerőszabályzót, és hogy melyik bemenetet választottad ki felvételre a PVR2-ben (ha azt használod).
Egyébként van benne hangsáv, méghozzá PCM-ben, amihez nem kell codec. -
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4711 üzenetére
ffdshow le,xvid fel,ac3filter,vobsub.esetleg vmi mjpeg kodek.úgy próbáld meg.lehet,vmi lejátszó progi (pl intervideo -s ) feltett valami directshow filter az audio-ra. azt nézd meg,hogy megnyitod mediaplayerrel,madj menü ,tulajdonságok,ott szokta írni,milyen directsound audio encoderrel akarja a hangot lejátszani.
-
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4709 üzenetére
hmm.nekem anno xp delux-szal volt hasonló,akkor a felvétel hangerején kellett variálnom... ill. asszem a 3,5-ös jack loopback kábel volt a mic-in-en a line-in helyett. (ALC650 ill. intel SoundMax AC97,nf2-es ill. i845G-s lapok voltak)
-
Balinov
titán
válasz
Hammon Serra #4707 üzenetére
másik lejátszót próbáltál? pl. mplayer classic,VLC player,Bsplayer?
-
(Bundás)
addikt
válasz
Hammon Serra #4701 üzenetére
Mire van beállítva, hangot miként vegyen fel? (mp3..., wave, ...)? Mivel játszod le?
Gspot megmondja, hogy az adott videófájl tökéletes lejátszásához milyen codec szükséges (ha tartalmaz egyátalán audio sávot). -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4670 üzenetére
Igen, szetereo.
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4655 üzenetére
Majd most lesz
Csak add hozzá, nem veszítesz semmit. Vagy bejön, vagy nem.
Bár gyanús, ha nincs. Nem tudom, hogy a hibás verzióban volt-e.
Pl. a kék háttér kikapcsolásához is újat kell létrehozni. Attól függ, hogy van a driver-ben beállítva.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4653 üzenetére
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Leadtek\DRIVER\Audio]
''VolumeLevelNegdB''=dword:00000000
Hátha ez a hiba(ha épp rossz driver-t választottál) -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4606 üzenetére
Nem ismerem, Vegas-t használok, de nem valószínű.
Kicsit elbújt a téma, feldobom:
Unatkozom, barkácsolok[link]
Egyelőre még csak sejtem, hogy lehet átírni a ''Matrix-ban'' a körvonalakat, a gombokat átrakni meg egyáltalán nem -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4601 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4601 üzenetére
A VDub nem piszkál semmit a codec-eknél.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4590 üzenetére
Itt egy angol guide a virtualdubmod-ról.
[link]
[Szerkesztve] -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4588 üzenetére
Ha utána avi-ba rakod, akkor virtualdubmod.
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4586 üzenetére
Felvétel közben használtad a géped másra is?
-
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4584 üzenetére
Egy skype-ot nem indítottál el a felvétel közben?
-
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4581 üzenetére
Ehhez hasonlókat csak a PVR uccsó verzióiközül csinált némelyik.
DTV-nél ilyen ilyen gondról még nem hallottam.
Akkor marad az, hogy nem törlöd ki, csak elveszed a pipát -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4579 üzenetére
Sőt, előtte elmentheted a csatornákat, ne kelljen újra megkeresni.
És nézd át a ki nem pipáltakat is. Lehet ott is valami adás. -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4577 üzenetére
Hát ha másképp nem megy, csináld lépésenként. Átnevezed mind, kilépsz. Majd a következőben törlöd a fölös csatikat.
De most nézegettem, nálam nem csinált semmi furcsát. -
hati
addikt
válasz
Hammon Serra #4575 üzenetére
Jobb egérgombbal kattints a felvétel gombra, s ott minden megtalálsz.
ACE helyett ajánlom az ffdshow-t. A lényeges formátumokat ismeri. -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4571 üzenetére
Látom, első dolgod volt felnyomni az ACE-t. Ez esetben nincs mit hozzá fűznöm.
Azt sem tudod, mikor mivel akarsz tömöríteni? Ha kell, felraksz egy divx-et és kész. Nem nagy meló, és nem tűnik el tőlemég a hang sem. Vagy neked olyan spéci codec kell, ami csak a CP-ben található meg?
És évek óta ez megy -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4564 üzenetére
Codec-hiba után helyrepofozni a rendszert nem egy könnyü feladat. Ezért javasoltam az XP reinstall-t. Ha nem akarsz vele tömöriteni, ne tegyél fel semmilyen codec-et. Ffdshow és annyi.
Kisapám:
müködik mindkettövel. -
bzoley
veterán
válasz
Hammon Serra #4553 üzenetére
Letöltöd, kicsomagolod, eszközkezelö, frissités, honnan, ahova kicsomagoltad. Siettem.
Az oldalamon találsz részletes leirást.
Az uj PVR2 tölthetö. A nálam lévö link lehet, hogy hibás. Valszeg kellhet bele még egy nulla. -
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4529 üzenetére
Teljesen azonos a CD audio kábellel. Ha nincs otthon, akkor bemész egy számtechboltba és veszel egyet.
Egyébként nem része a tuner csomagnak. -
éN79
addikt
válasz
Hammon Serra #4527 üzenetére
Pedig kellett a dobozban lennie egy kb. 20 cm hosszú, szürke berítású, két végén 4pines feket csatlakozóval ellátott vezetéknek. He ez megvan, akkor ezt kéne csatlakoztatni.
-
törölt tag
válasz
Hammon Serra #4525 üzenetére
Inkább szedd le a legfrissebb drivert [link] és a legfrissebb PVR2-t [link]. A sima PVR mostanában kissé érdekesen ''fejlődik''.
Egyébként a hivatalos driver-eket innen szerezheted be: [link]
A távirányító vezetékét minek vezetnéd be egyáltalán a házba?Ugyan ez igaz a rádióéra (ha az antennára gondolsz). Ami lényeges, az az, hogy a tunert kösd össze a hangkártyával.
Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest