- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
bzoley
veterán
Teljes luxus
Nálam már választható a magyar nyelv a langhun.dll-lel[link]
Mondjuk sok haszna nincs, de működik -
bzoley
veterán
Winfast DTV 20.1.73 Beta [link]
Valaki megnézhetné, megy-e az 768*576-os felvétel
Na meg, hogy mi változott.
(Itthon nem tudok letölteni) -
bzoley
veterán
Gondolom vdub-bal rögztesz tv-ből. DTV-ben, meg más programban is észrevettem, hogy pl. 640*480-ban így veszi fel a műsort. A hiba a driver-ben lehet. Próbáld ki 720*576-ban, vagy 768*576-ban. És akkor ezek a negatív dolgok, amiket az előbb el is felejtettem. DTV- 768*576 felvétel nincs(ígéret az van rá)
-
bzoley
veterán
Nekem működik minden
eletext, rádió. Igaz, néhány path-et átírtam a registry-ben.
Néhány bejegyzés(rádió,txt) a régi mappára mutatott holott az újban is benne van. Csak átírtam C:\Program Files\WinFast\WFTDTV-re és így minden megy.
Úgy általában meg, ami működik a programban az tökéletesnek mondható, csak az EPG-t tudnám szeretni benne. Sajnos XMLTV-importról még nem hallottam. DVD-profilban is ugyanazt a minőséget látom már vissza a felvett videón, mint a live műsor. Gyönyörű.
Az elmúlt két hétben rengeteg alternatív tv, htpc, EPG progit kipróbáltam(meedio, sagetv, beyond tv, flyds, stb., csak a poén kedvéért. Említésre méltó talán a Flyds, az animált csatornaváltással és egyéb érdekes beállítási lehetségével, de haszálhatónak csak a DTV-t tartom még most is. olyan programot kerestem, ami hozza a DTV minőségét, de eközben az XMLTV-vel is együttműködik. Sajnos nem találtam, mert valahogy mindíg akadt valami hiba, amiért nem tudtam az xml-t importálni. Eddig a leggyorsabb, leg''szebb'', legbutább EPG progi aminél leragadtam, a zguidetv(elvileg együttműködne a K!TV-vel), ezt használom TVxb által kreált .xml tvműsor megjelenítésére.
Legjobb AIO kategóriában még várom a versenyzőket. Közben végre az XMLTV-t is sikerült rávennem, hogy leszedje a műsorokat. Valakinek ötlet, hogy lehet utf-8 ba kódolni az xml-fájlt? -
bzoley
veterán
Már tegnap este sok apró hiba előkerült, mindjárt kijavítom.
Úgy néz ki, egyelőre nem lesz könnyebb nyelvet választani:
1. Language selection is supported in the DTV mode only.[link]
Meg rákérdeztem a 768*576-os felvétele is.
2. 768x576 will be supported. Stay tuned.
Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni.
Hétközben a kíséletek közben volt, hogy már a systray-ről is Winfast DTV-nek indult a progi, csak hiába váltottam csatornát, maradt ugyanaz. -
bzoley
veterán
Nah, nagyjából elkészült a fordítás. Akinek van kedve, tesztelje le és jelezze, ha hibát talál benne, vagy alternatív fordítást ajánl. Próbáltam az azonos szövegeket a helyzetnek megfelelően ''alakítani''. Leginkább a program által bevágott szavak tehetik kicsit értelmetlenné a mondatot, jellemzően fgyemeztető paneleken.
A nyelvi fájl csak a Windfast DTV 20.1.71 beta verzióval használható, ugyanis abban van lehetőség a nyelv módosítására. A LANGHUN.dll-t a Program files\Winfast\WFDTV\ mappába kell másolni és a program nyelvének megfelelően átnevezni.
Ha például német nyelvű a program, akkor LANGGER.dll.re, ha spanyol, akkor LANGESP.dll-re, stb.
A fölösleges nyelvi fájlok törlése nem működik, mert akkor a default, programban lévő nyelv lesz érvényes. Ahhoz a DTV-ben kéne átírni a szavakat. Lehet, hogy majd később belemásolom. De hátha küld a közben a program készítője valami okos választ.
Winfast DTV 20.1.71 beta:[link]
Magyar nyelvi fájl:[link]
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2460 üzenetére
Nekem csak németül kezdett el ''beszélni''
Te letörölted a többit? Én jobb ötlet híjján átneveztem a angolt LANGGER.dll-re.
De már készítem a LANGHUN.dll-t[link]
Engem már most is zavar a látvány, de valakinek még jól jöhet.
Majd megkérdezem a szerzőt, hogy lehet-e valahol egyszerűbben cserélgetni a nyelvet.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Thommer #2456 üzenetére
Volt ilyen mute gondom egy időben. Akkor a frissen szerzett SB Live! 24bit-re fogtam a dolgot. Addíg nem is tudtam mit kezdeni vele, míg meg nem jelent egy újabb Winfast PVR. Talán próbálki a különböző verziókat, hátha valamelyik jó lesz. Még mindíg elnémul, de csak ha indul az ICQ. Szóval nálam inkább a hangkártya driver-e okozza a problémát.
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2407 üzenetére
Nem, azért azt nem mondtam
Köszi az infót
Barkácsoltam egy kicsit.
Leszedtem a PVR-t, átírtam a registry-ben a WFWIZ.exe elérési útját a másik verzióhoz, meg a DTV-t is újraraktam, mert sehogysem talált eszközt magának. Systray-en duplakattal ugyan nem indul, de jobbgomb, Winfast PVR-re előjön a DTV. Sokkal előlrébb nem jutottam, de legalább egy helyről indulnak a programok. -
bzoley
veterán
Jah, nekem is a 2.10-es van meg. A korábban említett verzióval még nem találkoztam.
Tetszik nekem is a felvétel minősége. Sehol semmi blokkosodás. A felvételhez csináltam egy külön színprofilt, kicsivel több kontraszttal, nagyobb színtelítettséggel és egy hajszállal kisebb fényerővel. Ha lehet, így mégjobban tetszik a végeredmény.
Az új PVR-ekben nem volt időm kitapasztalni, de tetszik a csatornák gyorsabb sorbarendezése. Megfogok egyet, vagy egy csoportot és oda húzom, ahova akarom. Korábban egyesével kellett végignyomkodnom a listán őket. -
bzoley
veterán
Jó kis progi ugye?
Csak Daa-raa-nak fekete pont jár érte a piros mellé, mert ha nem vagyok elég szemfüles és nem kérdezek vissza, akkor eltűnik a süllyesztőben
Nem reklámozta eléggé
Ha minden igaz, akkor elmész ide:[link] és itt talász Winfast DTV_53, 55, 1007.exe-t. Hogy melyik verziózámot viselik azt még nem tudom. Ha eddig, ahogy daa-raa jelezte, csak 53 és 55 vlt, akkor a 1007 egész friss lehet.
Sajna itthon letölteni nem tudom, úgyhogy csak találgatok. -
bzoley
veterán
Tényleg? Milyen codec-kel próáltad? pl. xvid, mjpeg megy?
Vagy MPEG-II-t lehet kraálni constans bitrátval?
Egyébként úgyis ki fogom róálni, csak arra még aludnom kell egyet(GPRS), szóval hamarosan úgyis kiderül
De tény, hogy az eddigi hibáival is jobban tetszik a PVR-nél.
Nem is értem, miért ragaszkodnak annyira ahhoz a design-hoz
Ráadásul úgy ''megcsinálták'' azt a PVR-t, hogy ugyan átszinezni, meg a Knight Rider effektet le tudtam szedni róla, de átméretezni, vagy ''szögletesíteni'' sehogy sem tudtam a controll panelt.
Ja, a DTV mellé csomagolt wizardban találtam egy érdekességet. Ha működne, akkor bizonyos tunertípus esetén lehetne választani(talán) Winfast PVR, Winfast DTV és Telemedia között. Ez nemtom, mi lehet, semmi infót nem találtam róla, hasonló dolgot csak az Arcsoft-nál láttam ilyen néven. Vagy az EPG-t takarná? De abban meg ilyesmit nem láttam.
Penene:
Nagyon lelkes vagy DTV-próba ügyben, de azért csodát ne várj tőle!
Csak nem akarom, hogy nagyot csalódj
Balinov
Általában minden eszközön van egy hosszú sorozatszám. Ez alapján már éhány eszköz típusát lenyomoztam. Sajnos a kereső oldal címét már nem tudom, de hátha valaki ismeri. Egy próbát talán megér.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2388 üzenetére
Jah, megtaláltam a Frameless módot, csak nálam előbb be, majd ki kell pipálni az always on top-ot, mert nem tűnik el addíg az ablak.
Végülis nem fontos a Wizard-buhera(amúgy én a programot akartam kibontani), mindegy, hogy az systray-ről, vagy az asztalról indítom a progit. Távirányító az jó ha megy szóval a wizard egyelőre marad.
768*576 nekem csak a 4:3 miatt, na meg a jobb minőség miatt lenne jó, dvd nem érdekel.
Nemtom, írtam-e de tetszik, hogy a felvétel leállításakor nem kezdi el az anyagot lejátszani, hanem rámbízza a dolgot. Ez mindíg zavart.
Utoljára azt kerestem, hogy hol lehetnek a gyári profilok fájljai, amiket esetleg módosítani lehetne
Penene:
A Winfast DTV azért nem hiszem, hogy segíteni fog a problémádon. -
bzoley
veterán
Kicsit tovább játszottam a Winfast DTV-vel. Sajnos saját profil ügyben nem jutottam előrébb, de a gyári DVD-profil nagyon szép videót készít, még a legmozgalmasabb jelenetnél sem blokkosodik a kép. Itt 9000kbps-mal dolgozik, valszeg vbr és progresszív módban(a másolatból ítélve). Egyel több ok, hogy maradjon.
Ezek után úgy látom, nem a kártya új driver-ével volt a nagyobb probléma, hanem a PVR-rel való együttműködésével. Itt a PH!-n az új párossal nekem volt a legtöbb gondom, de mintha mindez eltűnt volna. Szinte tökéletes -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2379 üzenetére
Nah, felraktam a legújabb, annyira gyűlölt driver-t(051128?). A régi PVR-rel megmaradtak a jelenségek(távirányító késik, néha hang helyett sistergés). De miután elindítottam a DTV-t, minden tökéletes lett. Működik a távirányító és nem is késik, a hang jónak tűnik. Egyelőre.
Viszont az felvétel Add... része még nem javult meg. Ha lesz rá időm kísérletezek vele.
Egyelőre a default PVR-progim a DTV marad. A Wizardot megpróbálom átírni, hogy ne a PVR-t indítsa, hanem az újat.
A rádiót viszont eddig még nem találtam meg. Lehet, hogy nincs is? -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2374 üzenetére
First look - Winfast DTV:
Nem hagyott a kíváncsiság és felraktam megnézegetni
Pofásabb, mint a PVR, az már biztos(legalábbis az első skin).
Kellemesen agyonanimálták az egészet. Hogy hogy sikerült működésre bírni azt nem tudom, először panszkodott, hogy nincs mit nézni, de ahogy nyomkodtam a gombokat, egyszercsak megjelentek a hangyák. Innen már semmiség volt belőni a csatornákat és tovább kísérletezni.
Amit eddig észrevettem:
Távirányító nem működött, max felbontás alacsonynak tűnik, felvételnél is ''csak'' 720*576-ot lehetett max beállítani. Volna. Mert minden kísérlet egy jobb MPEG-II, vagy Xvid profil létrehozására wmv-ben végződőtt. F*szán kiírta, hogy(copy of dvd) MPEG-II - 10000 - const - progr - stb, de a felvett anyag wmv lett. Szóval valami nem kerekHozzáteszem, a 050610-es driver van fenn, talán az újjal másképp viselkedne.Majd megnézem.
daa-raa:
Csak kipróbáltad, vagy használtad/használod is?
Ilyesmivel nem találkoztál?
A távirányítót még tudnám nélkülözni, legfeljebb viszem az egeret az ágyba
de a többi jó lenne, ha működne. -
bzoley
veterán
Az ilyen ''szakemberektől'' tudom felidegelni magam. Pont a napokban javították ilyenek a kocsit, óránként tízezerért. És miután vissza lett vontatva(mert állítólag megjavították és elvihető), némi fejvakarás(és 43e-es gyújtáselosztó csere) után kitalálták, hogy lehet, hogy a benzinpumpát is cserélni kell, de az még egy húszas lesz. Na itt lettek leállítva. Még szerencse, hogy vállaltak garanciát, különben az egész autót kicserélték volna, mire megtalálják a hibát(kábelszakadás). Reklám helye: A Pegeot Sárkánynak vannak ilyen ''szakemberei''.
Bocs ez most kijött. Túl friss az élmény
Lőttem neked két képet.
Az egyik csíkos:[link]
A másik tiszta:[link]
Csak akkor csíkozódik be nálam, amikor a tv mellett zenét, vagy videót kezdek el lejátszani, teht valahol az energiaellátással lehet valami. Viszont, ha a háttérben pl. Vdubbal tömörítek, arra nem reagál semmit. Szóval a fene tudja, mi lehet nálad is a gond -
bzoley
veterán
válasz
gelbelex #2358 üzenetére
No problem, kérdésed jogos volt.
Pontosan nem emlékszem már a szövegre, de az volt a lényege, hogy az uninstall talán törölte a fájlokat, de a gép minden bekapcsoláskor továbbra is szerette volna elindítani az eszközt, mintha még egy tuner lett volna a gépben az új driver-ekkel, csak hiányzó fájlokkal. Ezért szemetelte tele a naplót, nem találta a cx***.* fájlokat és így elindítani sem tudta. Emellett persze downgrade-elt verzió tökéletesen ment. -
bzoley
veterán
főleg ha a kép állítólag élesebb is.
Neked most nem mindegy, milyen éles a kép?
Nem fagy le, közli hogy nem lehetséges, és ennyi.
gelbelex
Persze, hogy használtam
Először azt hittem, le is szedte maradéktalanul, de amikor az eseménnaplót böngésztem, vettem észre minden indításnál a három x-et. -
bzoley
veterán
Reinstall előtt nem nagyon akarom lehúzni a PVR-t, mert lehet, hogy valami más, pl. az új driver maradványa miatt vacakol. Az biztos, hogy a drivert maradéktalanul eltávolítani csak registry-turkával lehetett. De a két újabb PVR próbálgatásakor amellett, hogy talán még élesebb lett a kép, olyan dolgok jöttek elő, mint pl. csatornaváltáskor(néha) sistergés hang helyett, olyankor oda-vissza kellett kapcsolgatni a csatikat, hogy jó legyen, a távirányító késése(a legújabban már kisebb, de még mindíg megnyomtam újra a gombot, mert azt hittem ''nem vette az adást''. De ami a legnagyobb probléma nálam, hogy a két újabb PVR-rel nemtok MPEG1-2-ben felvenni.
Szóval csak ennyi
Majd, ha nemfogom annyira sajnálni az egyébként prímán működő oprendszeremet, kipróbálom egy frissen felpakolt Win-nel is. Bár nem reménykedem.
Nálad meg szerintem b*sztak belőni még a kábelt. -
bzoley
veterán
Nem szívesen állnék neki elagyarzni, hogy mi van a rajzon, vagyis pontosan mire jó, mert f*ngom sincs. Én egy tv-szerelőtől kaptam a ''rázás'' miatt. Ezzel kapcsolatban mondott valamit a régi tv-kről. Vagy a földelés miatt, vagy a ''brummogás'' miatt, nem tudom.
Én a gyári PVR-t használom, csak asszem a kettővel ezelőttit, az újabbakkal kapcsolatban(többször) leírt hibák miatt. Talán egy Win-reinstall után már jó lenne.
Az jó, ha jó a tuner
Olyan minőséget, amik a korábbi képeiden vannak, azokon a csatornákon látok, amire nem vagyok előfizetve. Csak átszűrődik az éteren valahogy
Egy hajszálnyival még rosszabbak is. -
bzoley
veterán
A régi tv-kbe volt ilyen építve. Egyet még most is őrzök, azon egy százas és egy négyhetvenes kondi figyel. Nekem anno azért kellett, mert a kábel és a tuner között 220szikrázott
De ez már rég volt. A jelet azért rontjahatja egy kicsit.
Láttam az új PVR-t. Fenn volt néhány percig, majd miután leszedtem, egy darabig nem volt hang, dvd-író, stb.
Valamiért haragszik rám a Leadtek -
bzoley
veterán
válasz
Sashaboy #2218 üzenetére
Hát én egy kicsit csaltam vele, mert pár másodperc után leállítottam a scan-nelést.
Majd (egyelőre) a fontosabb csatornák frekvenciáit kiírtam a PVR-ből.
A scan-nelés során létrejött néhny fájl a doc&set\én\doc\tv mappában channel001, 002,stb.tvc néven. Megnyitva(F4) így néz ki:
Name = RTL Kub
System = PAL
Stereo = -1
Frequency = 495.250000
Channel = 51
Country = 36
Freqency-hez beírtam a számot és elmentettem.
Megnyitottam a Winampot, majd a playlistet és egyenként hozzáadtam az átírt fájlokat, majd az egyiket ''elindítottam''.
Onnan már az up/down, stb gombokkal lehet kapcsolgatni.
Csináltam egy képet a desktop-ról, hogy is néz ki lejátzás közben:[link]
Eközben találtam egy kicsi, de egyszerű EPG-programot is(alul). Még ismerkedek vele, de asszem jó kis tvmüsor-progi lesz
Szóval nálad annyit kell tenni, hogy az elmentett fájlokból hozzáadni a playlisthez, ami kell, vagy mindet.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Lehet, hogy nem új dolog, én most találkoztam vele először:
A Winamp TV-ről van szó.
Rátaláltam[link], kipróbáltam.
Persze csak kíváncsiságból, jó nekem a gyári PVR is.
Kicsit nehezen indult, mert sehogy sem tudtam felfogni, hogyis lehet működésre bírni a beállítások után(amiből van jó sok)
Tetszik, és amig a W-PVR 15-20%-ot eszik, ez elmegy 5%-on is.
Plusz pont, hogy a Winampot el lehet dugni az óra mellé.
Akinek van kedve és elég bátor, próbálja ki.
Jah, ilyen gyors csatornaváltást még nem láttam
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
maxthor #2206 üzenetére
Mármint milyet?
Ha a képeden láthatóra gondolsz, akkor inkább valami fzikaibb dolog lehet(valami kábel a közelben, vagy venti, ami zavar. Elég érzékeny a tuner, néha elég, ha az összekötő kábel rossz irányba kanyarodik, de nálam már volt olyan is, hogy a monitor felé menő vga-kábel volt túl közel a cox-hoz, bár z csak egy öt centis csíkot okozott
A saját nyűgjeimért viszont az új PVR a felelős, nem a driver.
maszem:
2. Az alaplapon ott kell lennie a csatlakozónak, vagy négy tüskének, aux, line-in, vagy cd-in felirattal.
Sashaboy:
Fat32, vagy NTFS? Lehet, hogy 4gb-nál nem tud többet írni a lemezre? -
bzoley
veterán
Ha el akarod kerülni a fölösleges bosszankodást, akkor nem a driver oldalról szeded le az ott található driver-t/PVR-t, hanem az ftp-jükről indulsz:[link]
Kikeresed a driver-ek közül a 050610 mappában lévőt. lényeg, hogy egyelőre a fájlok ne cx88..*... formában nézzenek ki, hanem a korábbi wf88..*... módon. Ezután kikeresed a PVR-ek mappáját és kezdetnek mondjuk felrakod a 050601-et. Az 51027nem emlékszem, jó volt-e. De PVR-ből kísérletezhetsz esetleg az újabakkal is, nem mindenkinek okoz hibát. Nálam az újabb driver-rel sisteregtek a csatornák és egyéb anomáliák is jelentkeztek, de ha a fentinél újabb PVR van fönn, az is okoz kellemetlenséget:mpeg2 felvétel nem megy, távirányító késik, de ezt gondolom korábban ár olvastad.
Driver csere-berénél használd a driver-oldalon lévő uninstall.exe(az új driverrel nem működik teljesen)
Így hirtelen ennyi.
Jah, a dobozok. Erről beszéltem. Sehol sincs hivatalosan dokumentálva, mégis egész furcsa verziókat árulnak a boltokban. Új tulaj legyen a talpán, aki meg tudja állapítani, mit is vett tulajdonképpen -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2173 üzenetére
Túlzottan én sem, de mindíg akad valahol egy-gy paradox, vagy csak furcsa információ-páros, és olyankor zavar, ha nem tudom, hol az igazság(odaát még nem néztem).
Mint a topic-ban szereplő Expert tuner. A fene tudja, hogy most mi a helyzet ezzel a hardveres mpeg2-vel. Olyan, mint az ufo, látni még nem láttam, de számtalan beszámoló ''bizonyítja'' a létezését
ArGab:
Valami ilyesmire gondoltam én is. De jellemzően a tunerekről nem írnak olyan részletesen, hogy azt rendesen át lehessen bogarászni. Bár lehet, hogy a tvcard's-on akadna több infó.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2169 üzenetére
Egy eléggé részletes pdf-ből:
TV/Stereo Support (Bt897 Only)
The Bt879 supports TV/stereo decoding. The complete Broadcast Television Systems
Committee-Multichannel Television Sound (BTSC-MTS) audio spectrum is
digitized. Digital processing is then used to extract the content out of the data
stream. The Bt879 performs the following operations: extract (L+R) sound spectrum
and (L–R) sound spectrum, pilot tone detection, de-emphasize the (L+R) signal,
matrix to restore L and R channel signals, and demodulate the (L–R) spectrum
and perform DBX decompression.
A doksi innen letölthető(elvileg):[link]
Kieg: Létezik egy BT878A nevű chip is, vagy megegyezik a 879-cel, ebben elvileg benne van a BTSC kiegészés, mono bemenet mellett.
Én akkoriban Avermedia-ban utaztam(asszem mono)
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2169 üzenetére
Na látod, ez az, amit azóta sem tudtam kideríteni. Leguccsó információm szerint(min.5év), a BT878 nem tudott sztereót. Rádió ok, de a tv mono volt. Ezt akkoriban több helyen kitárgyalták. 878-848 közötti különbséget nem ismerem, de asszem azelőbbi az egyszerűbb. Azonkívül lehet, hogy valami kiegészítő elektronikát is használtak. Láttam már több sztereónak kikiáltott BT878-as tunert. Én azért inkább némi füllentésre gyanakodnék(Joint stereo
) De mostmár utánnanézek jobban.
-
bzoley
veterán
Reménykedj, lehet hogy idő közben már ennyivel olcsóbb, de te írtál a másik topic-ban kb 16e-ért egy ilyen tunert. Ami a legfontosabb, az az audio-kábel(mint amilyen régen a cd-hez kellett), anélkül em lesz hang.
Ha ügyes vagy, egy darab dróttal is tudsz csinálni RTL-t, meg TV2-t addig -
bzoley
veterán
Ezt a részét most nem is tudom. kicsit olcsónak tűnik. Az új Expertből mintha láttak volna több változatot is. Valahogy a kék dobzos bizalomgerjesztőbbnek tűnik
Majd kiderül, csak ellenőrizd, hogy megvan-e mindene: távirányító(újnál fehér, réginél fekete) infrához kábel!!!, tuner, belső audiókábel nemtom tartozék-e, elemek, bemenethez kombikábel.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Én úgyszólván nem sokat sz@rozok a felvétellel. Azért választottam ezt mert nem terheli a gépet, mást is csinálhatok mellette(akár mozizhatok is
) aránylag jó minőséget kapok egyszerűen. Nem szoktam ezeket tovább tömöríteni, arra jó, hogy egy későbbi alkalommal megnézzem. Ha mégis el szeretném tenni, akkor virtualdub és mehet divx-be, persze valamivel gyengébb lesz, mint Mjpeg-ből kódolni, de még az élvezhetőség határán belül van.
Azt hogy sikerüljön on the fly blokkosodás nélkül rögzíteni, lehet hogy kik lehet kísérletezni valamelyik codec-ben, de biztos kell alá vas bőven. Az a baj vele, hogy a codec em tudja előre ''megnézni'' a filmet, hogy miképp járjon el a képkockával és ha túl gyorsan változik a kép akkor annak ''nyoma'' marad. Ezért szoktak minden képkockát elmenteni felvételkor(mjpeg) majd később(jobb esetben)két lépésben kódolják újra, mikor is az első menetben a codec(divx, xvid) először ''végignézi'' a felvételt és csak jegyzetel. A második kanyarban a jegyzetek alapján figyelembe véve a képkockák változásának sebességét, kódolja a filmet. Ezt egy lépésben megcsinálni vagy drága célhardver kell, vagy egy kisebb erőmű
Videóró való rögzítést nem próbáltam, de sok esetben hallottam, hogy nem tökéletes(elcsúszik a hang) Megoldás:drága célhardver, vagy addíg kísérletezni, míg nem sikerül.
Mint korábban is meg lett említve, ajánlott a hangot tömörítetlenül felvenni, majd utólag feldolgozni, ne pazaroljon a gép erre is fölöslegesen erőforást, s kisebb az esélye, hogy elcsúszik a hang.
Húú, ideje leállni... -
bzoley
veterán
Azért azt nem mondta senki hogy ne a hardveres kártyát válaszd, csak szerintem túl sok előnye nincs, főleg, ha még étszer annyiba is kerül. Nálam átlagban 15-17% között van a procihaszálat, ha megy a tuner. Felvétel közben ~45%(Mpeg2 - 720x576@6000kbps). Szóval elég barátságos
Akartam írni, de aztán meggondoltam magam. Az új dobozban elvileg HW-mpeg2-es tuner van, viszont a régi változattal korrábban sem volt annyi probléma( a hozzászólások alapján)
Döntsd el
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Igaz, most én sem látom, de folyton változik az oldal:[link]
Látható, hogy két fajta doboz is van a képen. Nekem még a másodikban jött, az elsőn már megtalálható a ''Hardware Mpeg2 encoding'' felirat.
Korábban már többször volt róla szó. Kérdés, hogy milyen cálra készíted a felvételt. Ha cd-n elmentve meg akarod őrizni, akkor tényleg érdemesebb Mjpeg és hasonló formában rögzíteni, majd később tömöríteni. Ha csak egy-két napra akarod megőrizni akkor lehet szó Divx, vagy Mpeg2-ről. Jónak nevezhető minéséghez így is kell majd 2-5gb(később ez is újrakódolható), viszont real-time felvételnél ebben az esetben szinte elkerülhetetlen gyors jeleneteknél némi blokkosodás(nem túl zavaró). -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2127 üzenetére
A napokban láttam X1300 AIW-t. Nekem elég is lenne
N.Balázs:
Attól, hogy szerinted ilyen nincs, attól még van!!! (a jelek szerint, még én sem láttam) de volt már régebben róla vita és a úgy néz ki, az újabb Expertnek több mutációja létezik, néhány ezer forint különbséggel. Biztos nem vitték úgy, mint a PVR-t ezért kicsit feltuningolták -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #2122 üzenetére
Akkor asszem én is átnézek majd. Rég jártam már arra.
Penene:
Epertek=Expertek akart lenni, csak az új billencsem minden második betűt kihagyja, én meg vagy észre veszem, vagy nem, sorry
''Mi az hogy PVR szinte kiesett??''
PVR2000
Asszem csak a hardveres kódolásban különbözik, de ha egy Expert is képes rá, akkor...
''ezt jelenti hogy kiesett?? ''
JahHa divx-ben gondolkodsz, akkor a ''szoft-meló'' marad.
-
bzoley
veterán
Sőt, az újabb Epertek egyes változatai is izomból digiznek mpeg2-t
Tehát PVR szinte kiesett.
DV-n akad néhány Firewire port, ha nem digizel külső eszközről, ez is kiesett
550pro tuti kis tuner. Lenne, ha lenne hozzá normális szoft.
4000+ már elég lesz. Mpeg2 szoftveresen sem nagyon mászik 50% fölé(nálam, 2800+). Ha meg divx-et akarsz, akkor mindegy, hogy melyik tunerről van szó, mertazt úgy is szoftból nyomja.
Az új driver-rel csak a baj van, ha rosszindulatú akarok lenni
Nálam uez a helyzet a PVR-rel is.
Driver az driver, no comment.
A PVR az maga a tv-néző program(asszem Personal video Recorder, vagy ilyesmi)
Nincs bajom vele, csak haladni kéne a korral. Ha valahol találkozol az 550pro feature-listájával megtudod, mi a különbség.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Pinnacle-t nem ismerem.
Egy 550pro-ra szívesn cserélném az Expertemet, de amíg figyeltem a fejlődését, nem létezett hozzá normális szoftver. Nem tudom, változott-e azóta valami.
3-4 Expertet vettem eddig(nem csak magamnak) és egyikkel sincs semmi hiba, jól működnek, szép felvételt készítenek(ha van alatta gép). Az újabb szoftok okoztak nmi kellemetlenséget, de a tuner hibátlan. Megjegyzem, a korábbi kártyáról van szó, az újabb változatok minősége változhat. Tv helyett használom néhány éve, és meg vagyok elégedve. -
bzoley
veterán
válasz
ssolitude #2072 üzenetére
Leginkább a bejövő jel és a kábelezés határozza meg a minőséget. A tuner ronthat rajta, ha valami bezavar a házban, a driver talán a zajszűrésben, míg a PVR az egyéb képtisztításban segíthet egy kicsit.
daa-raa:
Gép mellett én sem használom a távpiszkálót, csak ha átköltözöm az ágyba, bár utoljára az egeret vittem magammalAmúgy közben észrevettem, hogy ugyanúgy késik az up-down billentyű is
Mpeg felvételnél ennyivel dob vissza:
Cannot capture video stream.
Error Code=0x0000
Csak azért nem csodálkozok ezeken, mert az utóbbi néhány hónapban megjelent driver/PVR óta sokan panaszkodnak mindenféle hibára. Valamit nagyon mellédolgoztak a fiúk odaát. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2064 üzenetére
Vettem a bátorságot és újra felraktam az újabb PVR-t. Divx-szel csak akkor kezd elfogadható lenni a felvétel, ha fastest helyett balnaced-re állítom, viszont így már nehezen bírkózik meg vele a gép. Azonkívül a régi kellemetlenségek is visszatértek, mint mpeg2 felvétel nem lehetséges, távirányító késik egy sec-t, szóval nálam nem csak a driver okoz problémát. A csatornákkal kapcsolatos dolgok nem változtak szerencsére, se sistergés, se egyéb. Megy vissza a régi.
-
bzoley
veterán
válasz
ssolitude #2061 üzenetére
Átállítottam a quality-t mitán írta és nekem is felvettea 16:9-et, szóval azértmajd nézd meg.
daa-raa
A legújabb PVR-t nem nagyon akarom felrakni, mert legutoljára is csak gondokat okozott Majd egy következő driver-rel talán. Későbbi visszanézéshez szoktam csak felvenni, ezért nem kísérleteek divx-szel. bár nem ártana keresni valami jó beállítást. Viszont ha valamit el kéne rakni és szerkeszteni is kell, akkor tényleg nem a legelőnyösebb egyik sem, de az sok helyet igényel átmenetileg. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #2053 üzenetére
Basszus, tegnap direkt kipróbáltam normálon, hogy nálam milyen lesz, vagy tudok-e egyáltaln ilyen nyútott képet csinálni, de ezt kihagytam.
nbee
Szerintem mindenki mást fog mondani.
Szerintem semmilyet, dvd-profil jó és nem több egy átlagos film 5gb-nál.
Ha jó minőégű divx-be akarsz rögzíteni, nem árt egy nagyon erős gép.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Azok az Mpeg2 különbző quality profiljai, nemde?
Nagyjából egálban van a gépünk, talán a 2000xp kicsit izmosabb, de DVD-ben 65%-ig terheli a gépet, ha MPEG2 Optimal Qual-t választom, akkor 80%, szóval nem kéne, hogy akadjon neked sem.
misimagaki:
Már instant tunert is árulnak
Mennyivel jobb volt, míg csak egy fajta volt.
Az infra-kábel szerintem azért tartozék kéne, hogy legyen, mert akkor minek a távirányító.
Nem lehet, hogy használt cuccot adtak el, ami hiányos? -
-
bzoley
veterán
Pontosabban az az mpeg2 codec
Nem is tudom, mit próbáltam utoljára, asszem TMPGenc-et. Azzal frankón lehetne crop-polni, sőt egyúttal visszaméretezni a hiányt. El is kezdtem próbaképp, de miután hátralévő időnek 5 órát írt ki, nem csináltam végig.
Az, hogy van-e értelme, relatív. Felvettem egy filmet, hogy majd később megnézzük. Ehhez nem kell divx. Mint már korábban írtam DVD-profilt használok erre az egyszerűsége miatt. Aztán jött egy ötlet, hogy a gyerekeknek dvd-t csináljak belőle. DVD Moviefactory fél óra alatt meg is csinálta a reklámok kivágásával együtt. A szépséghibája csak az a kis csík a tetején. Ha divx-be vettem volna fel, akkor több munka lett volna vele. Szóval, van értelme? -
bzoley
veterán
A screen space-szel készült,tehát a PVR csinálta.
Az interlace-t ismertem eddig is, de ha jól emlékszem az vízszintes csíkokat eredményez. Legalábbis én mintha régen ilyennel találkoztam volna, mikor 640-ben divx-el rögzítettem.
Megnézem majd a virtualdubmpeg2-t, hátha működik, bár ez a csík eddig nem volt csak mióta felrakta és leszedtem az új driver-PVR párost. -
bzoley
veterán
Na akkor most én is kérdeznék. Semmi új, csak most ráérek.
Ilyennel találkozott már valaki?:[link]
A fűrészre gondolok a narancs tábla szélén. Mióta megvan a kártya(évek), szerintem mindíg ilyen volt, ha nem a képhez illő dolog jelent meg. Látszik, hogy a kép tiszta, csak ilyenkor ''fűrészel'' Kábellel, földi jellel, erősítővel és nélküle is. Házon belül és kívül is.
A másik a kép tetején lévő technikai jel. Tegnap vettem fel egy filmet és a csík is belekerült. Mpeg2-t lehet crop-polni újratömörítés nélkül? -
bzoley
veterán
Még régebben kísérletezgettem divx/xvid felvétellel, főleg helyhiány miatt, de leginkább a 100%-os terhelés zavart nagyon(720*576 2000XP), kisebb méretet meg nem akartam
. Egy ideje a gyári DVD-profilt használom, max klippeket, vagy ideiglenes dolgokat veszek fel, amikkel nincs több dolgom. 50% alatt megúszom, mellette (szinte)bármit csinálhatok. Nemrég még csak 256mb ram volt a gépben, de soha nem akadt meg a felvétel, vagy valami gubanc lett volna. Ha nagyon tömöríteni akarok valamit, akkor Vdubmpeg2.
-
bzoley
veterán
Valami mégsem kerek, mióta fenn van az új driver-PVR combo.
Nem megy a felvétel főleg a DVD-profillal, de más mpg-gel sem.
Cannot capture video stream
Majd megpróbálom újrarakni az egészet, de nem hiszem, hogy segíteni fog. Hiba sehol nem látszik. Azonkívül a távirányító késik egy-két másodpercet, azt hittem nem működik.
Ja, és az említett EPG gomb. Az meg pont az FM gomb helyére került, úgyhogy max az óra mellől lehetne átkapcsolni. Már az elején gyanús volt az új szerkezetű driver-csomag. -
bzoley
veterán
Az új PVR-re már nem sistereg, minden tuti.
Érdekesség, hogy addig visszaraktam a régebbi driver-t(uninstall, meg minden, és most vettem észre, hogy az eseménynaplóban még mindíg hiányolta mindhárom eszközt. Attól még a régi működött. Az EPG-t csak emlegetni kellett és megjelent a gomb a lejátszón kívül is, nem csak elrejtve. Na ettől még nem használható. -
bzoley
veterán
Köszi! Asszem, nem tartozom a gyengébbek közé
Még este leszedtem gprs-szel a majd' 30megát, aminek az lett az eredménye, hogy crc hibás lett. A driver-t azért felraktam, már attól kék lett az üres csatorna. Viszont így most nálam nem ok a dolog egyelőre. A legtöbb csati stereo jel helyett EPG-t mutat és sistereg, míg körbe nem megyek a dual/mono/stereo-val, azonkívül néhány másodpercig ''elrobotosodik'' a hang. Most nincs kedvem visszarakni a régi drivert, de elsőre nem naon jött be. A kép mintha mégszebb lenne, igaz eddig sem volt rossz. Megpróbálom megjavítani a PVR-t, aztán vagy leszedem újra, vagy majd holnap bentről. -
bzoley
veterán
fordul már elő nálam is, hogy ''eltűnt'' a kártya. Jellemzően, miután valamit piszkáltam a gépen. Átraktam másik slot-ba a kártyát és ment tovább.
Az újabb driver-rel és PVR-rel(10/27) milyenek a tapasztalatok? VáltozásTS-en kívül?(már aki próbálta) -
bzoley
veterán
válasz
Mic ACE #1350 üzenetére
Resource Hacker; Exescope; Restorator, sok kitartás, sok munka és némi szerencse. A programot kell némiképp módosítani, de elég macerás. Én annyival megelégedtem, hogy a ''futófényt'', meg a pöttyöket a sarokból leszedtem. Eredetileg az egyész skin-t akartam átrajzolni, de elég hülyén van megcsinálva.
Pá!
A másikat nem ismerem, de talán az fontosabb, hogy milyen chip dolgozik benne. Mégis csak a képminőség a lényeg, nem? Ha valami régebbi típus, nem biztos, hogy olyan jó lesz. Azért Leadtek-nek elég jó képe van.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Mic ACE #1347 üzenetére
1.Asztal - jobb gomb - ikonrendezés szempontja - az asztal webes elemeinek zárolása - pipa
(Asztal - jobb gomb - Arrange ikons By - Lock web items on desktop - pipa)
majd jobb gomb a tv képén - Video as Desktop Background
2.uitt található az Always on top.
Pá!
Elég vastag és csúnya, főleg a Night Rider effekt.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
2000+-om van és Divx-ből eddig nem sikerült olyan beállítást előcsalogatnom, amitől ne blokkosodna a kép, vagy ne mászna fel 100%-ig a terhelés.(720*576 mellett értendő). Xvid-nél(régi) ''jó'' minőség mellett rögzítettem quantizer 3, vagy 4 beállítással. (Motion search precision 4, inkább 5) kb. 50mb/min. Ez így nálam az éppen folyamatos sebességet jelentette. Újabban viszont ''csak'' a DVD-profilt használom későbbi megnézéshez.
-
bzoley
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #1132 üzenetére
Nem Csepel, de korrekt antennabolt a Fogarasi úton. Többször jártam már náluk.
Bővebben: link -
bzoley
veterán
Eddig semmiilyen trükkre nem volt szükségem, ezért túl részletesen le sem tudom írni. Max. annyi, hogy a DirectX-nek fenn kell lennie(8.1-9). Driver telepítés egymás után, majd a PVR és kész. Egyszer volt olyan, hogy Valami Ulead okosságot nem rakott fel frissítéskor és egyáltalán nem akart elindulni.
Régebben xvid-be rögzítettem, hogy egyszerűbb legyen később feldolgozni az anyagot, de az utóbbi időben csak azért veszek fel valamit, hogy később meg lehessen nézni és ehhez újabban csak a DVD-profilt használom(720x576). A minőség így is jó, viszont van még kb.30% CPU más feladatokra. Csúszással szerencsére eddig nem volt gondom. -
bzoley
veterán
Én egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem jelerősítőt(véletlenül meglátt a MM-ban). Valami Hirschmann, vagy hasonló. Pontos típust nem tudok, mert benn van az asztal alatt. Előtte, jellemzően német adók többsége élvezhetetlen volt, de a többi sem volt tökéletes. Azóta minden ok. Igaz feltekertem teljesen az erősítőt.
A távirányítónak pedig úgykéne működnie(normáli esetben, hogy:''bedugom es mukodik''. szerencsére az eddig nálam járt tunerekkel eddig ilyen gond nem volt.
Azt a November végi driver-t útáltam meg kicsit, csak még lusta voltam visszarakni a régit. Bekapcsoláskor, ha megnyomom a távirányító Power gombját, már nem a tv-t indítja, hanem egy menüt, (kikapcsolás/kijelentkezés?!/készenlét/tv/rádió/meg talán még valami) utána meg kell keresni az enter gombot. Tragédia.
Manualt nem áll módomban előkeresni. Az ilyeneket mindíg eltrehánykodom valahova, de a csatikat fejből vágom: ir, svhs, antenna tv, antenna rádió. És fekete a távirányító(az eddig vett kb 5db-ból mind fekete). -
bzoley
veterán
válasz
#90122034 #753 üzenetére
Azt esetleg ellenőrizheted, hogy a távirányító kábele nem hibás-e. Pl. a csatlakozónál, vagy a másik végén. Esetleg nem feszítetted meg valamikor? Az elem sem elvetendő. Eddig vagy öt ilyen kártyát építettem be, de a távir. soha nem hülyült, úgyhogy imeretlen a probléma. Viszont ha néha jó, akkor csak valami hasonló gond lehet. Amikor én vettem a tunert, még nem voltak alverziók. Igazából nem is tudom, most mik a különbségek. Majd utána nézek.
LOTR
Csak át kéne nézni a csatlakozók árnyékolását mégegyszer. Bár az utóbbi időben nekem is ezt csinálja, de beraktam egy másik gépbe, az eredeti tuner helyére és ott jó volt(egy másik keületben). Végül én vettem egy erősítőt. Előfordult más jellegű zaj is, de az a gépnél a közeli kábelek miatt, ezért azt a részt aluminium szalaggal áttekertem. Pedig gyárilag is háromszoros árnyékolás van a kábelen.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Nem rossz elfoglaltság
Én új skin-t akartam csinálni, vagy legalábbis egy kicsit egyszerűbbet, csak elakadtam. Nem enged új formát adni. Legalább a Knight Rider-effekttől megszabadultam. Aztán felrtaktam az új PVR-t. Bár ne tettem volna. Szuper ötlet volt (így) telerakni opciókkal a távirányító bekapcsoló gombját. Tv-zés/rádiózás mellett, max. kikapcsolni akarnám a gépet, de kijelentkezni valószínűleg senki nem akar távolról.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest