Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- iPhone topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
POntosan! A ledek igaz, hogy sok pontszerű fényforrásként vannak jelen, de ha nem tévedek, akkor ezek, mivel elég közel vannak, ráadásul nem is párhuzamos nyalábban világítanak előre, hanem a ''fénytölcsérek'' átfedik egymást, a Fresnel nagyon jól elboldogulna velük, még jobb képet adna, mint a pontszerű forrás ... ilyet haználnak amodern TFT-kben is ...
Notikijelzőről én annyit irnék még, hogy az ujabbak már jó tuljadonságokkal rendelkeznek, de ha régebbit (pár éves, min 3-4 ) akkor tuti lenne utánhúzása (tudom, mert notikkal - is - foglalkozom ...
) és a másik neccesebb téma a vezérlés kérdése lenne : uis a TFT panelt itt külön el kell látni vezérléssel - ami mint kiderült elég drága megoldás ... jobban megéri egy 15''_os használt tft moncsit megvenni, és szétkapni .... -
hankpoke
tag
Üdv!
Kérdéseidre egyszerű választ adok,úgy lehet egyszerre világítani sok leddel, hogy egy áramköri lapra vannak felszerelve. Ki van alakítva egy soros-párhuzamos LED rendszer,attól függ ki hogy szereti vezérelni. Tápfeszültség állítással a fényerőt lehet szabályozni. Van egy elegánsabb megoldás is,ilyenkor impulzus üzembe mennek a LED-ek nem síma DC-ről, és a kitöltési tényezőt variálja az ember.
Fresnel csak azért kell,mert a LED-eknek is van egy sugárzási szöge,párhuzamosítani kell a fényt hogy egyenletesen legyen megvilágítva mindenhol a TFT, bár erre lehet más eszközt is találni.
Hankp -
csapos2
addikt
Üdv!
Male mindent elmondott, helyesen. Így már az én magyarázatomra nincs szükség.
A LED-es dologról nem tudok sokat, mivel nam azt az irányt követtem/követem. Belátom, hogy kevesebb hő, kevesebb vesződség az optikával.
De, szerénynek mondható tudásom szerint a fresnelt pontszerű fénnyel kell megvilágítani, egy panelnyi LED pedig, legkevésbé sem pontszerű. Persze lehet, van rá mód, hogy egy pontba fókuszáljuk a fényüket.
A noti TFT-kre, ismét csak mások véleményére hivatkozva tudok válaszolni. Ismereteim szerint 30-40ms-es frissítést már egy akció film sem hálál meg, utánhúzásos lesz. Az ilyen kijelzők pedig nem a gyorsaságukról híresek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Byski Áramláskijelző.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) és a másik neccesebb téma a vezérlés kérdése lenne : uis a TFT panelt itt külön el kell látni vezérléssel - ami mint kiderült elég drága megoldás ... jobban megéri egy 15''_os használt tft moncsit megvenni, és szétkapni ....