- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
POntosan! A ledek igaz, hogy sok pontszerű fényforrásként vannak jelen, de ha nem tévedek, akkor ezek, mivel elég közel vannak, ráadásul nem is párhuzamos nyalábban világítanak előre, hanem a ''fénytölcsérek'' átfedik egymást, a Fresnel nagyon jól elboldogulna velük, még jobb képet adna, mint a pontszerű forrás ... ilyet haználnak amodern TFT-kben is ...
Notikijelzőről én annyit irnék még, hogy az ujabbak már jó tuljadonságokkal rendelkeznek, de ha régebbit (pár éves, min 3-4 ) akkor tuti lenne utánhúzása (tudom, mert notikkal - is - foglalkozom ...) és a másik neccesebb téma a vezérlés kérdése lenne : uis a TFT panelt itt külön el kell látni vezérléssel - ami mint kiderült elég drága megoldás ... jobban megéri egy 15''_os használt tft moncsit megvenni, és szétkapni ....
-
hankpoke
tag
Üdv!
Kérdéseidre egyszerű választ adok,úgy lehet egyszerre világítani sok leddel, hogy egy áramköri lapra vannak felszerelve. Ki van alakítva egy soros-párhuzamos LED rendszer,attól függ ki hogy szereti vezérelni. Tápfeszültség állítással a fényerőt lehet szabályozni. Van egy elegánsabb megoldás is,ilyenkor impulzus üzembe mennek a LED-ek nem síma DC-ről, és a kitöltési tényezőt variálja az ember.
Fresnel csak azért kell,mert a LED-eknek is van egy sugárzási szöge,párhuzamosítani kell a fényt hogy egyenletesen legyen megvilágítva mindenhol a TFT, bár erre lehet más eszközt is találni.
Hankp -
csapos2
addikt
Üdv!
Male mindent elmondott, helyesen. Így már az én magyarázatomra nincs szükség.
A LED-es dologról nem tudok sokat, mivel nam azt az irányt követtem/követem. Belátom, hogy kevesebb hő, kevesebb vesződség az optikával.
De, szerénynek mondható tudásom szerint a fresnelt pontszerű fénnyel kell megvilágítani, egy panelnyi LED pedig, legkevésbé sem pontszerű. Persze lehet, van rá mód, hogy egy pontba fókuszáljuk a fényüket.
A noti TFT-kre, ismét csak mások véleményére hivatkozva tudok válaszolni. Ismereteim szerint 30-40ms-es frissítést már egy akció film sem hálál meg, utánhúzásos lesz. Az ilyen kijelzők pedig nem a gyorsaságukról híresek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rekordeladásokkal állt talpra a Tesla, küszöbön a „filléres” Model Y
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Call of Duty: Black Ops 7
- LEGO klub
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest