Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsomi25

csendes tag

Igen eddig sima 850W izzót használtam aztán tegnap bedobtam a fémhalogént.Én csak most tapasztaltam meg ami nektek már nyílvánvaló volt.A fény hőmérséklet áldásos hatása.Ezzel az izzóval élesebb lett a kép és élethűbbek a szinek is mint a normál izzóval.
    A kondenzornál ezek szerint kicsit mellényúltam.Én azt hidtem a kondi lencse kókuszába kell tenni a fresnel fókuszát,ettól pedig nyúlt volna a proji,ráadásul rosszanbb lett a kép.Így már világos a fényforrás és fresnel táv marad,és a kondenzort oda állítom ahol a gyüjtött fény lefedi a fresnelt.Egy hiba megoldva.
    Most a termelt hő elvezetésen dolgozom.A hűtést egy 200m3/h elszívoventilátor biztosítja 36 db el.Szinte hangtalan.Ha jól számoltam és terveztem akkor 1 venti mindent kihűt majd.A beszívott levegő nekivágódik a folytónak és a fresnelnek,majd az izzó és kimegy a dobozból.Ezt a megoldást az írásvetítőmben láttam és ha 850W nál minden hideg volt akkor a 400W nem fog fűteni semmit.
    Volna egy újabb kérdésem. A kivetített képet a falon vizsgálva mekkorára nagyitja a pixeleket az optika.Én 3 méterről vetítek 350cmes 4:3as képátlót, ekkor kb 1 mm2 es az 1 pixel mérete.

Új hozzászólás Aktív témák