- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsomi25
csendes tag
Igen eddig sima 850W izzót használtam aztán tegnap bedobtam a fémhalogént.Én csak most tapasztaltam meg ami nektek már nyílvánvaló volt.A fény hőmérséklet áldásos hatása.Ezzel az izzóval élesebb lett a kép és élethűbbek a szinek is mint a normál izzóval.
A kondenzornál ezek szerint kicsit mellényúltam.Én azt hidtem a kondi lencse kókuszába kell tenni a fresnel fókuszát,ettól pedig nyúlt volna a proji,ráadásul rosszanbb lett a kép.Így már világos a fényforrás és fresnel táv marad,és a kondenzort oda állítom ahol a gyüjtött fény lefedi a fresnelt.Egy hiba megoldva.
Most a termelt hő elvezetésen dolgozom.A hűtést egy 200m3/h elszívoventilátor biztosítja 36 db el.Szinte hangtalan.Ha jól számoltam és terveztem akkor 1 venti mindent kihűt majd.A beszívott levegő nekivágódik a folytónak és a fresnelnek,majd az izzó és kimegy a dobozból.Ezt a megoldást az írásvetítőmben láttam és ha 850W nál minden hideg volt akkor a 400W nem fog fűteni semmit.
Volna egy újabb kérdésem. A kivetített képet a falon vizsgálva mekkorára nagyitja a pixeleket az optika.Én 3 méterről vetítek 350cmes 4:3as képátlót, ekkor kb 1 mm2 es az 1 pixel mérete.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest