Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
-
kuyarashi
őstag
válasz
kuyarashi #9025 üzenetére
A TV egyébként szépen megy, de van 1-2 probléma. Analóg adást ellenőriztem. Nincs hang, ill. sistergés jön minden csatornán és nem találok lehetőséget hangcsatorna váltására.
Mikor alaplapcserét követően bekapcsoltam a TV-t, rákérdezett a régióra (vagy országra), de csak két lehetőséget adott: "United Kingdom" és "Ireland". Az eredeti alaplappal számtalan választási lehetőségem volt. Ráadásul a következő lépésekben nyelvet, DVB-T/DVB-C/Analóg-ot, stb. kellett állítanom, de az új alaplap ezeket nem kérte. Talán hangsáv is ezért nem jó?Ill. ezt a varázslót elő lehet hozni valahogy? Külső tárolóról nem tudom átírni az értékeket?
-
kuyarashi
őstag
válasz
kuyarashi #9024 üzenetére
Nem tudom átmásolni az adatokat, mert errort ír az eltérő ID miatt. Az alaplap egy 50 colosban volt, ez pedig egy 42 colos TV. Szerviz menüben (VOL- és 3×0, nem INFO gomb) átállítottam a paneltípust 50FHD-ről 42FHD-re, de ugyanaz a probléma.
Valakinek van segítőkész ötlete?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
kuyarashi #8993 üzenetére
Helló,
Csinálj egy üres szöveges (txt) fájlt, nevezd át erre: boardreplace.pwd és másold rá egy fat32-re formázptt sd kártyára, majd dugd be a tv-be a kártyát és várj amíg bejön a jelszókérő képernyő.
A jelszó a mentéshez: 2770
Ha végzett vedd ki a kártyát és másold rá a vincseszteredre a tartalmát, ami egy user_setup nevű mappa lesz, plusz a boardreplace.pwd nevű fájl.
Majd ha kicserélted az alaplapot, visszarakod az sd kártyát a tv-be, és megvárod amíg bejön a jelszókérő képernyő.A jelszó a visszaállításhoz: 2771
Így megmarad minden beállításod.
A kártyáról ne feletsd el menteni máshová is, mert visszaállítás után automatikusan törli a tv a kártyára mentett adatokat! -
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8954 üzenetére
Óvatosságból a donor beállításait sem árt menteni. Mert az elég rossz poén lenne, hogy ráírod az esetleg sérült tartalmat, amitől hibás állapotba kerülne.
Vagy másik lehetőség, hogy inkább nem bántani, hanem csak kinézni a szervizmenüből az RGB-szinteket, ugyanazt beállítani a másikban is. De ettől csak a Normál és Dinamikus mód színegyensúlya áll helyre, a Mozi és a True Cinema beállításait valahol máshol rejti, legalábbis a VT / GT 30 szériánál. (Más kérdés, hogy a Normál mód tökéletesen megfelel a használathoz.)
Van egy Vsus beállítás is, ami a sustain tápfeszültséget két fokozatban állítja: Low, High. Alapesetben Low általában.
A kijelző elhasználódása vagy egyéb problémái miatt viszont szükséges lehet High értékre állítani, ha fekete pontok ugrálnak a képen, vagyis nem gyújtanak stabilan a kamrák / pixelek. Ez viszont megemeli a feketeszintet, illetve némileg a disszipációt is növeli, ezért kerülendő, ha lehetséges.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8951 üzenetére
A hardveres munka annyi, viszont Panasonicnál van lehetőség a gyári és felhasználói beállítások átvitelére, ahogy az le van írva a szervizdoksiban, SD-kártyán keresztül.
Ha teljesen ugyanolyan készülékből származik, az RGB-szintek akkor sem feltétlenül fognak egyezni, mivel azt a kijelzőhöz kalibrálják, ezek az értékek a szervizmenüben vannak tárolva.
Ha beüzemelés után a kép jónak tűnik, vagy esetleges elszíneződés a felhasználói menüben az RGB-beállításokkal korrigálható, akkor elmehet úgyis. De elvileg illene átvinni a gyári beállításokat, hacsak nem sérült a tartalom.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8949 üzenetére
Az is bőven elég lenne, ha nem üldöznék néha a kreativitást, de mindegy, időkitöltő hobbi lényegében.
Alaplap cseréje nem nagy kaland, noha épp ebben a topikban láttam olyan rémtörténetet, amikor valakinek egy T-con panel szalagkábeles csatlakozójával nem sikerült megbirkózni, végül több kárt okozott, mint hasznot. De nem vészes egyébként.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8942 üzenetére
Ha USB-ről képes működni, akkor minden működik benne, az alaplap kivételével. Pontosabban utóbbi részleges hibájával.
Konkrétan Y-main nincs is, már a kifejezés is csak egy magyar szleng, amin egy angol jót röhögne szerintem. Mint amikor sokan az alaplapot úgy nevezik, hogy main, ami szintén vicc, külföldön meg sem értenék.
LG plazmánál van például Y-sus és Z-sus.
De milyen szakvélemény, ahol még a panel nevét sem tudják leírni normálisan, ráadásul furcsa az egész, mivel működik a TV, csak az alaplappal van gond (A-board).
TX-P42ST50:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest