Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Aktív témák
-
renegade
aktív tag
Csak az atomerőmű sem fenékig tejfel. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, a végtermék radioaktív hulladék lesz, ez pedig undorító egy dolog, s nem nagyon lehet vele mit csinálni azon kívül, hogy roppant körültekintően elássuk uszkve 10 000 évre :( . Az üzemi balesetek lehetősége még minimumra szorítva is fennáll, s mivel az emberek hajlamosak ezen spórolni, ez a rizikót a minimumtól fölfele tolja. Végül pedig, aminek jelenleg még kisebb a jelentősége, de idővel úgyis előtérbe kerül: a Föld uránkészletei is végesek... de reméljük, odáig nem jutunk el, hogy ez mint probléma felmerüljön.
-
Den
veterán
igen én is az atom erőművekben látom a középtávú megoldást, a hidrogén tényleg problémás de már vannak olyan tartály prototipusok, ahol egy speckó anyagban elnyeletve tárolják, szobahőmérsékleten, kis nyomáson.
A robbanás veszélynél nagyobb gáz hogy vagy iszonyú nyomáson tárolod, vagy csepfolyósan akkor viszont mínusz 100 akárhány fokon kell tartani :( . -
szekreny
tag
1.Már miért ne lehetne?Pár száz éve még azt mondták, hogy nem lehet repülni,most mégis tudunk...
2.Az említett cuccról, nem tudom, hogy van e ilyen konkrétan, de azt olvastam, hogy ez az egész nem hülyeség, meg nem lehetetlen.Amit a témával kapcsolatban hallottam, az a folyadékok áramlására helyezi a hangsúlyt(bocsánat, hogy nem vagyok túl precíz, de csak felületesen futottam végig, és már elég régen volt..).Volt valami koma, aki megfigyelte, hogy az édesvízi pisztrángok, úgy úsznak a hegyipatakokban folyásiránnyal SZEMBEN, hogy gyakorlatilag alig mozognak.Elkezdte boncolgatni a halacskakat, tanulmanyozta az anatómiájukat, és ez alapján épített egy olyan gépet, amiről szó volt az előbb is.A másik hasonló dolog amit hallottam(ez is folyadékos), az a buborékokkal kapcsolatos, de erre már télleg nem emléxem, de ennek is az volt a lényege, hogy ha adott mennyiségű energiával vmi folyadékban buborékokat hozunk létre, akkor elvileg valahogy vmi többletenergia keletkezik, amit ki lehet nyerni, természetesen szintén elég kis hatásfokkal(egyelőre)(hüha, a vége már elég gyengére sikerült..:))
És akkor még meg lehetne itt említeni a nullponti energiát, de ez már elég messzire vezetne... -
Satan-Claus
senior tag
Az tényleg valószínűtlen, hogy egy magyar tudósnak van egy ilyen működő gépe, de anno Tesla bátyó igenis alkotott valami hasonlót egészen kis méretben, ami a mozgási energián alapult, de sajna mivel Edison és a támogatói állandóan támadták, és lenyúlták az ötleteit, ezért nem hozta nyilvánosságra ennek az eszköznek a működési elvét, és tudása a sírba szállt vele :(
-
Sidaries
őstag
Szerintem nem a fejlődés lassul, hanem nincsen szükségünk a mostani fejlesztésekre. Akkor amikor a 486-os után jött a Pentium akkor mindenki örült és szeretett volna egyet, mert jelentős volt a gyorsulás, de most, ha valakinek van egy 1-1,5Gigás procija, ha végiggondolja nincsen semmi ami ne menne rajta megfelelően. Emiatt van a recesszió is. Az emberek észrevették, hogy semmi szükségük a sok gigaherzes procikra és nem veszik meg.
Abban igazad van, hogy nincsenek korszakalkotó áttörések, de igazán nagyok eddig sem voltak vagy legalábbis nem túl gyakran.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Óra topik
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Arc Raiders
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest