- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
Den
veterán
Ettől féltem, hogy valaki előjön a bontsunk vizet az autóban aztán a hidrogénnel hajtsuk meg... ötlettel.
A fizikának van egy energia megmaradás törvénye. 1 liter víz felbontásához (ideális esetben, a veszteségekkel nem számolva), pont annyi energiára van szükség, mint amennyi a folyamat során keletkezett hidrogén elégetésekor felszabadul.
Más kérdés ha a vizet nem az autóban bontjuk, és az autóba a keletkezett hidrogént tankoljuk, azt pedig elégetjük egy motorban, vagy (én ennek a híve vagyok, szerintem ez a jövő) tüzelőanyag cellában közvetlenül elektromos áramot álítunk elő belőle, a keletkezett égéstermék pedig vízgőz. Ez utóbbi nagyon jó megoldás mert akár 90%-os hatásfokkal is működhet, és az elektromos hajtás miatt az energiafelhasználás számítógéppel nagyon gazdaságos lehet, pl. fékezéskor a mozgási energia egy része vissza nyerhető.
ilyen autók valóbban vannak több gyárnak is van ilyen projektje, pl, a mazdának, a toyotának, fordnak, mercedesznek. Ezek közül a mercedesz a necar 4 nevű tanulmányautóján olyan szinten kicsinyítette az eszközöket hogy egy A mercibe be lehetett építeni úgy hogy az utastér és a csomagtér is megmaradt.
De ez hidrogénhajtású autó, nem vízhajtású. És bár a város környezetszennyezését megoldja, de a fő probléma megmarad: a hidrogén nem fordul elő szabadon a természetben, elő kell álítani. Egyik módja, pl kőolajból, methanolból, vagy más szénhidrogénből vegyi úton, vagy vízbontással elektromos energiával, viszont az elektromos energiát valamivel elő kell álítani.
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Milyen okostelefont vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Vezetékes FEJhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Alpine Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4588, 100% AKKSI
- Apple iPhone 16 128GB Teal használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) garanciás 2029.02.11-ig
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Byintek Love U14 Projektor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest