Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Aktív témák
-
Den
veterán
Ettől féltem, hogy valaki előjön a bontsunk vizet az autóban aztán a hidrogénnel hajtsuk meg... ötlettel.
A fizikának van egy energia megmaradás törvénye. 1 liter víz felbontásához (ideális esetben, a veszteségekkel nem számolva), pont annyi energiára van szükség, mint amennyi a folyamat során keletkezett hidrogén elégetésekor felszabadul.
Más kérdés ha a vizet nem az autóban bontjuk, és az autóba a keletkezett hidrogént tankoljuk, azt pedig elégetjük egy motorban, vagy (én ennek a híve vagyok, szerintem ez a jövő) tüzelőanyag cellában közvetlenül elektromos áramot álítunk elő belőle, a keletkezett égéstermék pedig vízgőz. Ez utóbbi nagyon jó megoldás mert akár 90%-os hatásfokkal is működhet, és az elektromos hajtás miatt az energiafelhasználás számítógéppel nagyon gazdaságos lehet, pl. fékezéskor a mozgási energia egy része vissza nyerhető.
ilyen autók valóbban vannak több gyárnak is van ilyen projektje, pl, a mazdának, a toyotának, fordnak, mercedesznek. Ezek közül a mercedesz a necar 4 nevű tanulmányautóján olyan szinten kicsinyítette az eszközöket hogy egy A mercibe be lehetett építeni úgy hogy az utastér és a csomagtér is megmaradt.
De ez hidrogénhajtású autó, nem vízhajtású. És bár a város környezetszennyezését megoldja, de a fő probléma megmarad: a hidrogén nem fordul elő szabadon a természetben, elő kell álítani. Egyik módja, pl kőolajból, methanolból, vagy más szénhidrogénből vegyi úton, vagy vízbontással elektromos energiával, viszont az elektromos energiát valamivel elő kell álítani.
Aktív témák
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256Gb 3 hetes, újszerű
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- High-End Ryzen 9 7900 Workstation / Gamer Base 64GB DDR5, 2TB Gen4 SSD, 850W
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest