- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inc.corp.
tag
válasz
Ezekiell #1348 üzenetére
Üdv!
Az élezőgépek valóban „túlhúzzák”,így a lánc előbb kopik el.Cserébe nem megy el a vágófog szöge és a mélységhatároló is követi a fog koptatását.A kézi élezéshez a láncnak megfelelő gömb profilu reszelő kell.Egy-két tolás-húzás után jól látszik a fogon,hogy megfelelő szögben volt-e tartva a reszelő.Egyszerre max.5-6 tolás oda-vissza.Ha elkezd a halpikkely szerű forgács „fűrészporosodni”,akkor kell után reszelni a mélységhatárolót.Különben egyre sűrűbben fog megszorulni a lánc.Én 8-10 kézi reszelés után viszem el éleztetni,az esetleges melléhúzás és a mélységhatároló miatt.A láncom még az eredeti,11éves,évi 8-10 köbméterrel+egyéb kisebb vágásokkal. -
Lacuss20
senior tag
válasz
Ezekiell #1345 üzenetére
Ha szabad, én ugyanígy voltam. Jóbarátom javasolta, ha LIDL-Aldi, gépet látsz 6-8 ezerért vedd meg. Nekem "számla nékül" mert nem adtak semmit, 1600 ért éleztek meg kettőt.. Elvinni leadni, vissza stb. Itthon meg szintén agernyózás hova fogjam be min élezzem, aláreszelek e. Lesz élező az említett üzletekben befektetek egy év alatt megtérül 3 év gari van rá.
-
Grafy12
aktív tag
válasz
Ezekiell #1332 üzenetére
Mindkét fűrészt pontosan ugyanarra a feladatra szánta a saját gyártója, vagyis pont arra amire te szeretnéd használni. A különbség a minőségben van, az EFCO sokkal megbízhatóbb! Igazából úgy gondolom, hogy nem a tartósságot fizeted meg pluszban, hiszen azzal a mennyiségű munkával mindegyik fűrész könnyedén boldogul, hanem a megbízhatóságot! Pár év múlva nem mindegy melyiket veszed le a polcról....
Szerintem is megéri minden forintját felárban! EFCO-t ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 3
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged