- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
A "maki" belépő szintű ár környékén már kapsz egy Husqvarna 135 Mark II -t most olyan 75 ezer körül mozog vagy ott van még a Stihl MS 170 - 180. 60 - 80 ezer közt mozognak, bár ahogy olvasgattam a Husqvarna komolyabb gép ezen a szinten.
Kérdés hogy mire is akarod használni -
borix
őstag
Nem érdeklődöl hanem önigazolást keresel...
Megveszitek a gyenge hobbi felhasználásra szánt márkás gépeket (mert az már nem sz@r kínai) ó csak ritkán kell erre meg arra, ház körüli munkára.
Széthajtják pár év alatt majd 30-40eFt nem éri meg rákölteni és vesznek egy másik hobbi gépet, amit majd ugyan úgy széthajtanak.
A lényeg szerintem 10 év alatt elköltenek annyit amennyiért már egy jó gépet is vehettek volna és nem szenvedték volna végig a 10 évet.[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Szia,
ha csak alkalmanként, ház körül szeretnéd használni, nem túl nagy átmérőjű (max. 25-30cm) darabokat összevágni, amiket tudok ajánlani és a neten kapható, ár szerint növekvő sorrendben:
1. Oleo-Mac GSH-400
2. McCulloch CS 42s
3.Oleo-Mac GS 371
4. Husqvarna 135 Mark II
Az elsőt most kiváltképpen, 58 ezer környékén megkapod és 2,3 lóerő!
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Stihl024
junior tag
Belépő gépe a Husqvarnának nem jó,nem csak azért mert gyenge de kényes is.Kérdezősködj szerelőnél,mind azt fogja mondani inkább Stihl 180 mint Hq 120-130.Stihl 180-ast nem tudod kinyírni 4-5 év alatt se ,az csak egy városi legenda.Melóba 13 éve Ms 210-es használok ,apósom ugyan olyan géppel 10 éve 10-15 m3 tűzifát vagdos össze.Igaz nyugdíjas tempóban egy hét alatt meg vigyáz is rá.Oleo mac gépet kapsz erősebbet otthonra a legjobb választás lehet,de 3-4 évesen már nincs piaci értéke -vagyis szinte eladhatatlan.Használt piacon nagyjából otthon vagyok ,ami tényleg eladható az a Stihl,de abból is inkább a nagy gépek.Van egy 22 éves McCulloch 42cc-hobby gépem amit szintén melóba használtam 12 évet és 1x kelett gyűrüzni ez idő alatt ,3x vágtam vele össze az éves téli tüzelőt .Ma is tökéletesen működik ,persze ennek sincs már semmi piaci értéke de el sem adnám semmi pénzért.
-
Stihl024
junior tag
-
Butcher82
senior tag
Ha az 5.780 forintos tétel, pl. nem dugattyúgyűrű, vagy hasonló, a motor megbontását igénylő alkatrész, akkor a 14.850 forintos javítási költség brutális egy gyújtótekercs és egy szivató gumi kicserélésére, javítson ki valaki, ha tévedek.
Jó lenne tudni mi az a 5.780 forintos tétel.[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Stihl024
junior tag
Membrán szett ( ő úgy írta-Membránok)-5800,ez kb egy olyan ajánlat-már megbocsáss-"faszom se tudja mi baja kicserélek rajta mindent hátha jó lesz"........illene nekik eldönteni,hogy üzemanyag ellátási gond vagy gyújtás probléma van .Mindkettő egyszerre? Amúgy a gyári membrán tényleg ez körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
Stihl024
junior tag
Megértem egyébként őket,csak gyári alkatrészt lehet hozzá rendelni de az is hetekbe kerülhet szó szerint semmi nincs polcon-raktárkészleten,és a Stihl alkatrészektől még egy 20%-al minimum drágább árfekvésű minden.Stihl-Husqvarna szerelésnél megvan,hogy mi az ami gyári kell legyen többi simán megy bele az után gyártott-ezen van az igazi haszon.Egyébként a tirisztorhiba az jellemző a Makita gépekre.Nekem itt porosodik egy 1.5 éves négyütemű Makita lombfúvó 92 ezer környéke az ára ,főtengelyes lett a főtengely 68 ezer lenne.Ráadásul garancia időn túl ,éls gyári hiba miatt.A gyári blokk tömítése egy hajszál vékony szilikon amit a gép beszippantott az olaj járatba-game over....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest