- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Visszajöttem ÖNYP jelzálog előtörlesztést kérdezni. OTP befogadta a dokumentumokat, az alábbi emailt kaptam tőlük:
"Tájékoztatjuk, hogy az elszámolás fordulónapja (a pénztártag által hiánytalanul benyújtott, szabályszerűen kitöltött kifizetési kérelem pénztárhoz történő beérkezését követő 25. munkanap, a kifizetés pénzügyi teljesítése a beérkezéstől számított 60. naptári napon 2025. május 30.-ig esedékes.
Tájékoztatjuk, hogy a Pénztár a szolgáltatás/kifizetés pénzügyi teljesítését követően az elszámolást feltölti a Pénztári Portálra, ezzel egyidejűleg Önt a megadott email címen tájékoztatjuk."Na most akkor nekem mikor kell értesítenem a jelzálogos bankomat? Ugye volt egy összeg, de abból levonnak még, meg közben épp elég a hozamom a drága politika miatt. Szóval fogalmam sincs mi lesz az összeg, de ha jól értem akkor kb. egyszerre jön az elszámolás és a pénz. Vagy ráérek akkor lejelenteni?
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #33405 üzenetére
Befejezve a történetszálat: A Rafi egy nap alatt megküldte az igazolást és hétfőn bementem az OTP-be személyesen leadni. 25+8 munkanapot ígérnek, már csak telefonon be kell majd jelentenem az előtörlesztés tényét ha közeledik az utalás dátuma amiről szól majd az OTP. Meglepően flottul ment minden.
-
stickermajom
addikt
válasz
TrollBalint #33392 üzenetére
Koszi, vegul nagy nehezsegek aran valami elindult, de necces lesz idoben. Ket Rafi es harom OTP fiokot jartam meg, hogy vegre talaljak itt is, ott is kompetens(ebb) embert a temaban.
OTP-ben ahol az ONYP van vegul nem is tudtak tul sok mindent tenni, csak megcsinaltak az azonositasom, Rafis ugyintezo pedig beadta a kerelmet a fennallo tartozas igazolashoz. Ez utobbi meglepo modon nem egy 3 kattintassal osszerakott form helyben, hanem a kozpontban _talan_ keddre elkeszul. Nekem ez azert jo, mert aznap legkesobb 11-re a repteren kell lennem.Elotorlesztes bejelentes amugy telefonon is jelentheto lesz, ha veletlenul sikerul idoben megkapni a papirt.
Szoval most varok, elvileg ha beterhelik az igazolas osszeget a szamlan, akkor elerhetove valt a bankban es barhol ki tudjak nyomtatni, azzal pedig be tudok majd menni az egyetlen OTP ONYP ugyfelszolgalathoz Budapesten.Kicsit lassan orolnek a malmok, de abszolut az en hibam, mert fogalmam nem volt errol a lehetosegrol, csak ma kaptam egy ertesitest az OTP-tol. Ha elobb tudom, nem kellett volna izgulni.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Mielőtt elindulok a bankba bedobom ide is, hátha van valakinek tapasztalata. Ne kelljen már potyára menni, ha úgy van.
Rafinál van lakáshitelünk, feleségemmel vagyunk adóstársak, én vagyok a hitelfelvevő. Részletes előtörlesztés bejelentéséhez mindkettőnknek személyesen meg kell jelennie a bankfiókban? Élnék az ÖNYP ellövésével, annyi a trükk, hogy külföldön élünk, ezért jó lenne nagyrészt online intézni. Most pl. még 5 napig Mo-n vagyok, szóval nem lenne rossz ha én is elég lennék.
Ennyit találtam amúgy náluk egy tájékoztatóban:
"Részleges előtörlesztést a hitelügylet adósa vagy adóstársa kezdeményezhet."Logikai OR nekem egyértelmű, bankosoknak is az lesz vajon?
-
stickermajom
addikt
válasz
attila199207 #29052 üzenetére
Állítólag a szomszéd házat is 64-ért hirdeti az ingatlanos. Kb nettó 70m2 külön bejáratú tetőtérrel együtt, nincs szigetelve, nyílászáró is ezer éves korhadt fa, tégláig le kéne verni benne mindent. Mondjuk legalább aszfaltos az utca.
Kicsit sokallom, de ahogy néztem akadnak érdeklődők.
-
stickermajom
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Igazából azért vagyok "bajban", mert marad olyan eszköz az ingatlanban aminek szüksége van netre. Ha az albérlő hozza, akkor nyilván nem fog felmászni beállítani hogy továbbra is működjön. Ha én biztosítom, akkor gyakorlatilag az van amit én most megkötök, mert később nem lesz lehetőségem módosítani.
A vége valószínűleg amúgy az lesz, hogy megrendelem a TV-t a Diginél a meglévő net mellé és akkor lesz a rezsi része.
-
stickermajom
addikt
Félig off, de közelebbi aktív topikot sajnos nem találtam.
Mennyire jellemző, hogy egy albérlő maga akarja hozni a meglévő net/tv előfizetését vagy saját névre kötni a fogára valót beköltözés után? Vagy általában megfelel ami adott az ingatlanhoz?
-
stickermajom
addikt
válasz
axioma #17312 üzenetére
Ha rám (is) céloztál esetleg: én mindössze ezt a kalkulátort használva számolgattam, hogy futamidő vagy törlesztő csökkentés esetén a következő években hogy nézne ki a fennálló kamattartozásom a bank felé, illetve hogy ha ugyanezt az összeget MÁP+-ban kamatoztatom (mármint próbálom megőrizni a jelenértékét ugye..) és akkor törlesztem hogy alakul ugyanez. A gond, hogy tudás hiányában (bezzeg az amőbák felépítését tudom suliból) nekem magas, hogy mi éri meg jobban egy bizonyos várható inflációs szint mellett. Évente egy előteremthető összeget betolni törlesztőt vagy időt csökkentve, 9. évig kamatoztatni és egyben betolni.. Na ezt az ügyintéző sem fogja nekem kiszámolni szerintem holnap.
-
stickermajom
addikt
válasz
Csabroncka #17304 üzenetére
Köszi!
Számolgattam, hogy hogyan alakulna a törlesztőrészlet az 1 milliós példánál, 6000HUF csökkenés jön ki havonta ~340 ezer HUF kamat lefaragással, a futamidő csökkentés ~870 ezer forintjával szemben, mindkét esetben 1% előtörlesztési díjjal.
Beszéltem közben az ügyintézővel, elmondása szerint nincs szó új közjegyzői okiratról.
#17308 Patrick
Reggel megyek hozzá, csak itt is fel akartam dobni.Én törleszthetek előtte is, annyi a lényeg, hogy 2 éven belül ne menjen 50% alá a tőketartozás.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy 10 évre 3,47%-on fixált 20 éves év elején felvett fogyasztóbarát lakáshitel, amit pár év múlva esedékes 2 LTP-vel, plusz pár előtörlesztéssel 10 éven belül szeretnék visszafizetni. (Nem vagyok benne biztos, hogy a kamatperiódus végén nem maradna tátva a szám az emelkedéstől.)
Van valakinek azzal tapasztalata, hogy a Rafinál futamidő csökkentésnél kell-e új szerződés, emiatt új közjegyzői okirat, stb.? Ilyesmivel riogat a bankmonitor.hu, de ott egy kommentben láttam, hogy van akinek nem volt ilyesmi náluk.
Illetve ez a kalkulátor jó lehet? Eszerint 20 milliónál, a 9. hónapban betörlesztett 1 millió HUF, 1 év 4 hónappal csökkenti a futamidőt. -
stickermajom
addikt
válasz
Handball94 #14715 üzenetére
Az én fogyasztóbarát hitelemnél (Rafi) nem látok egyéb költséget a szerződésben, csak az 1% előtörlesztési díjat. Hasonló itt is a helyzet amúgy, mindössze a második hónapjában járok a 20 éves hitelnek.
-
stickermajom
addikt
-
-
stickermajom
addikt
válasz
Mauzes #14186 üzenetére
Ha rugalmas az ügyintéző nem kell mindig _együtt_ intézkednetek, legalábbis nálunk felajánlotta, hogy az eltérő munkaidőnk miatt bemehetünk külön is aláírni a szerződést a bírálat után. Viszont ehhez szerintem először meg kell "ismernie", szóval az első kör sanszosan közös lesz.
A két kört jól érted, igen. -
stickermajom
addikt
Jelzáloggal terhelt ingatlannál a bank ugye előírja legalább tűz és elemi kár vagyonbiztosítását. Kértem is ajánlatot egy alkusztól, de valahogy ott dupla árak jönnek ki netriskhez képest pl. hisz szerintük kötelező csomó kiegészítő biztosítás (földrengés, dugulás, besurranás, vandalizmus meg ilyen hülyeségek.) Most csak szerintem baromság ez így? A banknak nem az a lényeg, hogy a vételi árig az ingatlan biztosítva legyen, ha leég, vagy ledől? Van esetleg valaki, aki jártas ebben a biztosítási mókában?
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #14108 üzenetére
Csak hogy megválaszoljam a magam kérdését: 3 nap volt.
-
stickermajom
addikt
válasz
Baltazár123 #14137 üzenetére
Gondolom 100 éve ott vannak, mást nem is nagyon ismernek itthon. Rengeteg ismerősöm van, akinek a bank az az OTP, más nem is létezik.
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
Mennyire jellemző, hogy adásvételnél az eladótól nem csak a közművekről, hanem az esetleges önkormányzati építmény/telekadó tartozásról is bekérnek igazolást? Nagyon nem tetszik az eladónknak, hogy ez bekerült.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Mennyire bevett dolog, hogy a birtokba vétel csak az utolsó részlet kifizetése + X nap után történik meg? Az eladónk szeretné, mert az új lakásba tovább kell utalnia a pénzt, hogy birtokba vehesse azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Építő/felújító topik
- Vírusirtó topic
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nem nyílnak a Foldok?
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest