Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
stickermajom #33420 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad.
Számomra az jelentené a "flottul"-t egy LTP-s betörlesztésnél, ha amikor megtudtam, hogy letelt a gyűjtési időszak, megírnám az LTP-nek, hogy melyik hitelbe tolja bele, ők meg intéznék ezt onnantól a hitelnyújtó bankkal.
Volt ilyenünk tavaly épp. Úgy kezdődött, hogy elgondolkodtunk rajta, hogy egy részét törlesztenénk be, a másik részét számlára kérnénk ki felújításra, majd beigazolnánk.
Na mondta is rögtön Mancika, hogy Na, azt nem lehet!! Amikor erre azt feleltem, hogy én ezt elfogadom, csak mutassa meg a vonatkozó üzletszabályzatában, hogy van ilyen megkötés, akkor hirtelen meg tudta kérdezni a kérdésben a kollégáját, és kiderült, hogy természetesen semmi akadálya ennek.A további, ami megdöbbentő a felhasználásnál, az maga a folyamat: felveheted, de várjál 3 hónapot, mire kiutalják. (Mi van?? Talicskával viszik a pénzt arrébb, vagy mi az oka?? Nonszensz.) Majd menj be 2 bankhoz 3x.. az egész folyamat ebben a formában egy rossz vicc. Több elemzés is mutatja, hogy amúgy az LTP termék maga is az, így immár nem is kötnék újat.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #33405 üzenetére
Befejezve a történetszálat: A Rafi egy nap alatt megküldte az igazolást és hétfőn bementem az OTP-be személyesen leadni. 25+8 munkanapot ígérnek, már csak telefonon be kell majd jelentenem az előtörlesztés tényét ha közeledik az utalás dátuma amiről szól majd az OTP. Meglepően flottul ment minden.
-
TrollBalint
addikt
válasz
stickermajom #33390 üzenetére
Bár Unicredit, de én mindent (mint adós) egyedül intéztem. Szerintem az lesz nekik is, ha más nem, akkor eléjük dugod ezt a sort
-
attila199207
tag
válasz
stickermajom #29053 üzenetére
Én levezettem, hogy 75m2 75 millió most, szigetelés 15cm ~ 5 millió, ablakok csereje ~ 3 millió, kazán csere kéménnyel ~ 2 millió, beltéri ajtók cseréje ~ 1millió, tető javítás ~ 5 millió, villanyvezetékek cseréje ~ 3 millió, új konyha ~ 2 millió, szumma 90 millió. Közben a piacon van 90 millióért valóban 120nm új ház is. Persze csak sápitozás.
-
_NCT
addikt
válasz
stickermajom #28901 üzenetére
Ha az eszköznek nincs nagy sávszélesség igénye, illetve sok adatforgalom sem generálódik, elgondolkodnék egy mobilnetes megoldásban. Ha az eszköz nem tudja, vannak 4g/lte képes routerek.
-
A Zéé
addikt
válasz
stickermajom #28897 üzenetére
mindenhol, ahol albérletben laktam saját magamnak kellett intézni, és saját nevemre kellett venni a net/tv előfizetést. Mostani helyen a villanyórát is átírtuk hivatalosan is, ugyanis "ha nem fizeted, szíved joga, de ne engem b.szogassanak miatta"
-
válasz
Ugye nálam újépítésű a kecó, és csak a Voda meg a T volt elérhető. A vodát szidták (nem húzott optikát), ezért maradt a T. Azt beköttettem, ha valakinek nem jó, akkor lehet bővíteni (perpill 4100 körül van a 300 Mbs). Meg a routert is egy fali dobozba kellett berakni, szóval nem lehet csak úgy szabadon garázdálkodni.
-
Dorian
félisten
válasz
Nálam mindig a bérlő köt sajátot, olyat amilyent ő akar.
-
Handball94
senior tag
válasz
stickermajom #17302 üzenetére
Szia! Mi végigzongoráztunk hasonlót pár hete pont a Rafinál, első évben törlesztettünk be 2M-t hasonló lakáshitelbe (nekünk 15 éves fogyasztóbarát van, ami 20M), 1% költsége volt, tehát nálunk 20.000 Ft, futamidőcsökkentést választottunk, ez a 2M közel 2 évvel csökkentette a futamidőnket.
Nem kellett új közjegyzői okirat, semmi más, ebben az 1%-ban benne van az összes költség.Korábbi kommentre is reagálva, én úgy emlékszem az aláírt szerződésből, hogy az első két évben nem érdemes a tőketartozás felét betörleszteni, de ettől én is, és úgy értem te is messze vagy még, szóval ez ne tartson vissza.
-
axioma
Topikgazda
válasz
stickermajom #17314 üzenetére
Direkt senkinek, nem is neztem a neveket, egyszeruen olvastam a tartalmakat es sok lett hirtelen tobb ilyet.
-
Patrick
addikt
válasz
stickermajom #17309 üzenetére
Aha, nekem fix 2. Igaz, egyedi hitelbírálatom van, mert pont akkor vettem fel, amikor a tavaszi mind meghalunk volt... ettől az egytől eltekintve, ugyan az mint a minősített fogyasztóbarát lakáshitel.
Nah, jól van akkor, ha némi infót esetleg megosztasz ezzel kapcsolatban holnap, azt megköszönöm, akár privátban is.
-
Patrick
addikt
válasz
Szia!
Mindenképpen szánj rá időt és menj be a bankba, oda ahol felvetted a hitelt...
Szóval menj be és kérdezd meg az ügyintéződet, ő többet, pontosabbat tud mondani.
Én is náluk vagyok, 25 évre vettem fel 15 misit. Terv az, hogy 10. év előtt végtörlesztek. Így 3+ millát spórolok majd, mert a maradék tőkére nem kell visszafizetni a kamatot. 78k-s hitel mellett, 88-at kell félretennem havonta.
2 évig viszont sem elő, sem végtörleszteni nem szabad, mert kifizettetik velem az összes cuccot, amit most nem kellett...
2 év múlva, bemegyek és kalkuláltatok vele, hogy járnék jobban, ha évente beledobok 1,2 misit előtörlesztésnek és a 10. évre elfogy vagy csak kevés marad, avagy a 10. évre egyben végtörlesztek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Amennyiben a futamidőt módosítod, módosul a szerződés - kérdés nyilván milyen költséggel jár.
Ha a lakáshitelbe előtörlesztesz (egyrészt járj utána a futamidőre vonatkozó büntető dolgoknak pl 5 éven belül.. akkor bukhatók egyes kedvezmények...stb), akkor alapból a törlesztőrészleted fog csökkenni (ilyenkor nem módosul a szerződés), de a felszabaduló összeget félre tudod tenni (esetleg forgatni) te magad a következő előtörlesztéshez (ilyenkor a költség az előtörlesztés 1%-a, illetve a lakáskasszákhoz a banki hiteligazolás ~8000 Ft + tulajdoni lap ~4000 Ft.)
Én a lakáshitelemnél (KH) pont (a szerződés módosítás költségei miatt) nem változtattam a futamidőt, de a szabad felhasználású hitelemnél igen (ott a rafinál nem volt + költség a szerződés módosítás).
Egyébként szerintem nem lesz érdemes futamidőt módosítani, inkább a félrerakott felszabaduló összegekkel, úgy előtörleszteni, hogy a 10. évben meglegyen a végtörlesztés. Azt nem tudom, hogy a fogyasztóbarát hitel hogyan viszonyul az előtörlesztéshez (0 vagy 1%), de azt is vedd figyelembe, hogy a jelenlegi infláció mellett, majdhogynem jobban megéri kifuttatni és elinflálni a hitelt (persze észszerű keretek közt)
-
astorre19
aktív tag
válasz
Majd okosabbak megerősítik,de én úgy tudom ha futamidő csökkentést választassz egy betörlesztés után akkor az minden esetben szerződés módosítással jár együtt.
-
axioma
Topikgazda
válasz
stickermajom #14655 üzenetére
Lizingre van email cim is... de nem tudtak 20+ perc alatt se zenen kivul mast nyujtani (beazonositottam magam).
De akkor majd probalkozom ujra, koszi az infot, ezek szerint vannak lyukasabb idoszakok mint amiket probaltam. -
kiszi07
senior tag
válasz
stickermajom #14655 üzenetére
Ha tudod fizetni, akkor természetesen. Mi van azzal, akinek fix kamatos a hitele? Simán hozzáadódik a kamat + meghosszabbodik ?
-
RexpecT
addikt
válasz
stickermajom #14337 üzenetére
Így van. Ha több mint 15 milláért veszel valamit, akkor a teljes vételárra 4% illetéket kell fizetni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
stickermajom #14179 üzenetére
Van ott még nemtapló
-
axioma
Topikgazda
válasz
stickermajom #14161 üzenetére
A banknak az a lenyeg, hogy ne semmisuljon meg a fedezet. Ezert kell a biztositast engedmenyezni (ha nagyobb osszeg akkor majd o elorehaladas utan adogatja neked, nehogy eltunj a bizt.dijjal amit masra koltesz - mert amugy a biztositas nem kotelez arra, hogy a helyreallitasra koltsed).
Amugy szerintem egyszeru: csinaltass egy szerinted minimalis kalkulaciot (akar netriskes), es vidd be a bankba, hogy elfogadjak-e. Nalunk peldaul a mai napig azt nezik csak rajta, hogy a 2005-os hivatalos ertekbecslesnel ne legyen alacsonyabb a biztositasi ertek... peldaul amikor betort egy ablak, kiderult, hogy a 2005-os epitesre (bar torvenyi eloiras volt az 1.5-os ablakra) nem tartotta a biztosito elegnek a biztositasunkat ra, mert nincs benne kulonleges uveg extra biztositas, neki a ketretegu 1.4-es mar annak szamitott (jo, ennek ugy 7-8 eve, es nyilvan azota mar nem naluk vagyunk). Na ennyire nezi a bank, hogy mire van pontosan kotve a biztositas (pedig azert az osszes uvegezett nyilaszaro epiteskor volt 1M-s dijtetel, ma tobb mint duplaja amivel lehetne helyettesiteni). -
hurenzon
senior tag
válasz
stickermajom #14161 üzenetére
Elegendő egy alap biztosítás is . Nyilván a kiegészítőkkel drágább , így nagyobb az díja , így több jutalékot kap a közvetítő .
Csak egy általános ingatlan biztosítást kell kötnöd. A lényeg , hogy minimum a hitel összegét fedezze és a nm stimmeljen .@mexxel : nagyon olcsó ingatlan esetén lehetséges . Ott egy minimum vagy fix díjat szoktak mondani . Pl Budapesten egy 10 milliós ingatlan esetén .
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #14108 üzenetére
Csak hogy megválaszoljam a magam kérdését: 3 nap volt.
-
astorre19
aktív tag
válasz
stickermajom #14138 üzenetére
Annyi a jó benne,hogy ott tudsz intézni 16:00 után is dolgokat személyesen,mert elég nagy %-ban nyitva vannak.Csak Debrecenben van tapasztalatom,de ilyen téren a többi bank siralmas.Pl K&H 2 fiókja van Debrecenben,csak az egyik van nyitva 17-ig,de az pénzforgalom mentes.Mentem számlát megszüntetni,de nem lehetett kifizetni amit még kellett volna,azt mondja menjek holnap a másikba ami 16 -g van nyitva mindig.Mit gondoltak vajon,viccből mentem 16 után..
Persze ennek megvan a felára,én is kénytelen voltam váltani mikor lakáshitelben másik bank 2 millióval többet adott valamivel kevesebb törlesztőért mint az OTP.(futamidő,kamatperiódus ugyanaz). -
albiosz
őstag
válasz
stickermajom #14108 üzenetére
-
Stanlee
őstag
válasz
stickermajom #14102 üzenetére
Lehet, hogy nem adnak rola ki egyszeruen igazolast az onkormanyzatnal, vagy nincs kedve/ideje bemenni. Az is lehet, hogy nem olvasta el vagy ertette meg amikor elolvasta a szerzodest, hogy mi mindent kell beszereznie. Ha eladsz sokszor ramondod mindenre, hogy okay, meg persze, aztan amikor ott van hogy be kell szerezni, akkor mar csak a baj van vele.
-
Stanlee
őstag
válasz
stickermajom #14098 üzenetére
En meg nem hallottam rola, de ez egy plusz menet az eladonak a polgarmesteri hivatalba. Vasarloi oldalon ertheto, eladonak meg kenyelmetlen. Mivel ado, igy ha nem fizette be, ugyis rateszik az ingatlanra.
-
axioma
Topikgazda
válasz
stickermajom #13990 üzenetére
Szerintem az a tiszta, ha kulcsot ad, es onnantol minimum albi szintu/feletti (ez ma mar napi 5e ha Bp, amit igy azert megis soknak fog itelni mint "csak par nap" koltozesi koltsege) dijat fizet, rogzitett max. napig, utana triplaja es a nyakara jarsz (mert tudsz, mert van kulcsod).
Amugy az uj lakast kp-ra veszi? Mert hitelnel sokkal tobb varakozas van, szoval nem egyertelmu hogy csak ugyes dumas vagy tenyleg szoritja a hatarido. -
HoTDoG
tag
válasz
stickermajom #13990 üzenetére
Azon múlik meg tudtok-e állapodni, és miben, ez pedig legyen rögzítve a szerződésben. Nyílván az X legyen számszerűen rögzítve, azt pedig érzékelhető kötbér kövesse, hogy a motiváció részéről is meglegyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest