Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
Hat, szerintem alapbol csak tortl. csokkentes van, valtozatlan futamidovel, a masikat lehet hogy beajanljak, de legtobbszor minimum szerz.mod. dij (banki), ha meg olyan a bank akkor elvben kerheti, hogy a kozjegyzoit is modositsd emiatt... (nekem 1 ev turelmi ido volt epitkezesre, amikor a kieg.kt. hitelbol csak a kamatot, nevezetesen akkor 2006-ban 3.9%-ot fizettunk, es mikor befejeztuk, meglett a haszn.veteli, azt mondtak hogy modositani kene az egesz vilagot hogy elkezdhessem hamarabb a tobbet fizetni... szemukbe rohogtem es hasznaltam a penzuket negativ realkamaton tovabbi fel evig, annyi hogy nem utaltak ki 5%-ot, bar lehet hogy erre mar rosszul emlekszem).
-
axioma
Topikgazda
Nem, az ugy nem megy. (Jajj, ezek a 10 eves futamidok, en mar a 8-at se ajanlottam csak nagyon spec esetre.)
4 even belul barmilyen megszuntetesnel visszaveszik az alltam-ot.
Kerdes, hogy mennyi a korszerusites, es mennyi penzre van szukseged. Es raer-e ha megvan 2 egesz eves. Es jo-e az, hogy hitelbe veszed fel, konkretan athidaloban. Sot, hogy ne veszitsd el a 10 eves szerzodesed, en ugy csinalnam, hogy nemsokara elinditod azt, hogy kettebontsak ket kulon szerzodesre, egy kisosszegu 4 evesre, meg a maradek egy 10 eves is akar, azt minek modositani. A 4 evesre a 2 ev betoltesekor athidalot felveszed, a masikra nem fizetsz amig arra kell a penz, az elso idok hozama ugyis szar.
Melyik valtozat, a hozam vagy a hitel sorozat? Vagy mar nem igy hivjak oket? -
Ariadne
őstag
Azt nem igazán értem, hogy lehetséges, hogy a "papírok alá vannak írva", és mégsem tudsz túl sokat arról, hogy is megy, hiszen neked kellett aláírnod a szerződést, ami sok millió forint kifizetésére kötelez. Ilyenkor nagy gondok lehetnek abból, ha nem ismered pontosan, mit is írtál alá... (aggódó smiley)
-
Ariadne
őstag
Ha van ügyvéd, ő pontosan megmondja neked, pont azért fizetsz neki, ez a munkája.
Ha nem mondta el, az elég gáz, sőt félelmetes...
Az ügyvéd intézi ugyanis az eladó és a vevő által aláírt papírok alapján a tulajdonosváltozás ingatlannyilvántartásban való átvezetését. Javaslom a szerződés elolvasását is, alaposan, sima józan ész sok mindenre elég, és mindenre rákérdezni, ami nem teljesen érthető.
-
Ariadne
őstag
Előszöris egy jó ügyvédet kell keresned, aki megírja a szerződést, ez kb. a vételár 1%-a lesz, no és ő elomondja a többit.
kalkulátor illetékre. 40k-t úgy tudom buktad, max. 8 milliós forgalmi értékű lakás esetén lehet, és ha a fele 6 millió, akkor ez nincs meg.
Ha pedig hitelre veszed, először egy olyan bankot kell keresned, ami ad neked hitelt, ott még az önrész meg az egyéb befizetendők okozhatnak nehézséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest