Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz
Bencus88 #20888 üzenetére
Egyik rokonom lanya a ferjevel meg a gyerekukkel egy 70-es evekben epult fa nyaraloban elnek. Nagyjabol ez a 40 m2 koruli terulet. Teliesitettek, hogy ne fagyjanak be, es egesz jol elvannak.
Nekem kicsi, de izles kerdese. Mivel itt nalunk eleg draga a lakhatas, egy utcaval lentebb van egy telek, ott pici praktikerben meg obiban kaphato hazakban laknak, ha jol emlekszem 3 db van a kertbe lerakva, teliesitve - nem szabadna, de nem erdekel senkit, mivel nem zavarnak senkit az ott lakok, csak aludni jarnak oda.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Bencus88 #20876 üzenetére
Telekarral, betonalappal már egy nagyvárosi 50+ nm2 lakás árát súrolja, amit később könnyen eladsz, ezt meg szerintem soha az életben. Ahhoz később hozzá tudsz adni egy jobb kerteshaz árához, ehhez nem, jóformán bukta az ára.
Nyilván komfortra jobb lehet egy ilyen, ill. ha adott a telek. Csak számíts rá hogy jóformán eladhatatlan. Bár nehéz jövőbe látni. -
-
A Zéé
addikt
válasz
Bencus88 #20876 üzenetére
Közmű csatlakozás, alapzat nem szokott benne lenni ezekben az árakban. Hogy az mennyibe kerül, az meg nagyon sok mindentől függ.
Nézzétek meg élőben mindenképp, milyen belülről, mert az ilyen keskeny, de hosszú alaprajzokat nehéz jól berendezni, sok a felesleges közlekedő rész. Nézzetek utána annak is, hogy le lehet-e egyáltalán rakni arra a telekre, ahova szeretnétek, mert nem biztos. -
axioma
Topikgazda
válasz
Bencus88 #19752 üzenetére
A legjobb tavolsag amikor anyos kozel van de annyira nem hogy papucsban at tudjon menni
Amugy en me'g pesszimistabb lennek, az emelt szerkezetkesz allapot (teto is es valaszfalak is vannak) szerintem 50% keszultseget szokott a banknal jelenteni, ha van vakolas meg kulso nyilaszarok az 60%. Akkor annak me'g pluszban a 2/3-at kell rakolteni.
Es akkor me'g ez a regi modi, az uj gepeszetnel nem tudom mi van ara'nyokban, de a megujulo kotelezosege es hasonlok dobhatnak me'g rajta.
Tipp: jo tervezore ne sajnald a penzt, 1 m2 felesleges terulet meg nem epitese (vagy kevesebb nehezebben/dragabban megvalosithato reszlet) az mar tobb penzt visszahoz, mint amennyivel tobbe kerul. Es nem 1-et tud sporolni, azonos hasznalati ertek mellett ertve is. -
zoli03
őstag
válasz
Bencus88 #19750 üzenetére
Ez az ár a szerkezetkész verzióra vonatkozik. De ha megnézed mik vannak a kulcsrakészben, rájössz, hogy még arra is nagyon sokat rá kell fizetni:
- választható beltéri ajtók, 40.000, - Ft/db értékben
- választható hidegburkolat 4.000, - Ft/m2 áron
- választható melegburkolat 4.000, - Ft/m2 áron
- villanyszerelés: helyiségenként 3 db elektromos kiállás kialakítás, szerelvényezéssel, (*több kiállás is kérhető)Itt csak párat írtam be, de ezek olyan árak, ahol az elfogadható minőség indul. A 3 db elektromos kiállás az vicc, a többiért gondolom elkérnek 5e Ft/db-ot, már ott ráfizetsz párszáz ezret.
Fűtésről nem is írnak semmit.
Ahogy korábban írták, a kiírt árat legalább másféllel szorozd be, de inkább többel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Bencus88 #19748 üzenetére
Én szinte biztos vagyok, hogy ez a szerkezetkész állapotra vonatkozik. Ha kulcsrakészre szeretnéd hozni, akkor minimum egy másfeles szorzóval számolnék, aztán még arra rájön az ÁFA, meg a telekár. De ez csak az én véleményem.
Ahogy látom a thermo-blokkos megoldás a "kívül-belül hungarocell, középen betonnal kiöntve" falakat jelenti. Személy szerint ezt kerülném, eddig hallottam róla negatív véleményeket (pl. szellőzőrendszer nélkül penészedés, beton kiöntése után falak kidomborodnak a beton tömegétől, stb.).
A könnyűszerkezet esetén kérdés, hogy acélgerendás vagy favázas a konstrukció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest