Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
Ryder1 #24395 üzenetére
De hat mondtam, te mint kedvezmenyezett nyilatkozol hogy a tiedet a szulod hasznalja fel, es o a 2 szerzodes elszamolasakor [ezt nem irtam csak belertettem hogy egyben] leadja a szamlat - mi fundanal 4 csaladtag egyben oldottuk meg.
vasarlasnal az adasvetelibe kerul a 4 ltp mint forras, ott nem a szerzodes osztodik hanem a megtak osszeadodik jellege van inkabb -
axioma
Topikgazda
válasz
Ryder1 #24393 üzenetére
Egyreszt valami nem jo, mert akie a szerzodes (kedv.tt nelkul) az arra kapja az alltamot, ahol kedv.tt az meg nyilvan, de maradjunk annyiban hogy van 2 db egyszerre lejaro ltp-tek kozeli hozzatartozok "celjara", es egy darab tulajdont ujitotok fel -> az egyik (mint szerzodo vagy kedv.tt, szoval a penz varomanyosa) lemond a masik, aki tulaj kell legyen a lakasban, javara, es utana ez utobbi elszamol az ltp fele.
[Megosztani ugy is lehet hogy 1 szerzodest ket jogosult ingatlanra, de ez most ha jol ertem nem relevans.] -
Qtya123
őstag
válasz
Ryder1 #19667 üzenetére
Nálunk is jött egy öreglány, aki azt hitte hogy attól, hogy ő KP-s vevő, mi elalélunk és bemondott egy olyan árat, ami kertvárosi panel ár. Mikor mondtuk, hogy nem, akkor mondta, hogy gondoljuk át. Mondom átgondoltuk. Aztán még valami közmondást is belökött mosolyogva, hogy a "ma elköltött pénz" vagy valami ilyesmi. Néztem, hogy mi ez a magas ló.
Aztán pár nap után csodálkozva felhívott, hogy ő azt hitte, hogy jelentkezni fogunk.
Rá 3 hétre 2.5 millióval többért elvitték.
"36-ot kértünk... Aztán most beesett valaki, aki 32-ért elviszi"
Mi most vevő oldalról sajnos a másik végletet tapasztaljuk. 34.9-ért hirdetett lakások, olyan helyen ahol az elmúlt hónapban több hasonló lakás is 33 körül ment el. És ilyen 400e Ft-okat akarnak engedni.Meg van egy, akié jó lenne, de szintén túlárazza. Hosszú hónapok óta nem megy el. Engedni nem enged, helyette kb heti szinten új ingatlaniroda jelenik meg, akivel szerződik. A lakás konkrétan vagy 11 különböző hirdető által van fent az ingatlan.com-on.
-
Mauzes
addikt
válasz
Ryder1 #19645 üzenetére
Én egy plusz kérdéssel kontárkodok bele: hogyan tud egy vevőjelölt megbizonyosodni, hogy nem történt engedély nélkül hozzáépítés vagy egyéb építkezés egy adott ingatlanon? Mivel kell egyeznie az aktuális állapotnak, csak a térképmásolattal? (pl. ha az eladó szerint nincs meg az eredeti tervrajz/alaprajz)
-
axioma
Topikgazda
válasz
Ryder1 #18202 üzenetére
Nekem az nem vilagos, hogy az igenylovel egy haztartasban van-e a gyerek aki te vagy, mert ha jol ertem nem. Tudtommal akkor megy a buli (de nezd at meg egyszer) ha az igenylovel egy lakcimen van a gyerek akire keri a tamogatast. Itt meg ha jol ertem tkp. kulon eltek masik hazban aminek o a tulaja, de nem lakoja.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ryder1 #18204 üzenetére
nyilván ha még nincs ilyen hitelterméke egy banknak, akkor nem tudnak bírálni se
De jó közelítés lehet egy ingatlan fedezetű szabad felhasználású hitel mondjuk (hisz ha jól tudom, akkor a felújítási hitel is ilyen lesz - de itt érdemes tovább kérdezősködniöd), én biztos erre kérnék előzetes hitelbírálatot. Ha ezen átmegy az ember, akkor nem látom okát, hogy a felújítós hitelen megbukjon.
-
VirsLee
őstag
válasz
Ryder1 #12131 üzenetére
Ez nagyon bankfüggő, itt igazából az az érdekes, hogy az általad választott bank szóba áll-e veled úgy, hogy mondjuk nincs egy évnyi lezárt vállalkozói múltad. Szóval lehet, hogy a banknak sokkal jobb lenne egy magasabb vállalkozói jövedelem is, de ha még nincs egy lezárt üzleti éve a vállalkozásnak, akkor azt simán elkönyvelhetik komolytalan dolognak, és így nem fognak erre fel hitelt adni neked. Nem alapvetően azért, mert kevés az egy éves munkaviszony, hanem azért, mert nem igazán tekinthető kiforrott, stabil vállalkozásnak valami, amit 9-10 hónapja alapítottak
Szóval simán előfordulhat olyan szituáció, hogy elfogadnak neked egy 8 hónapos munkaviszonyt egy Tesconál (stabil, régóta üzemelő cég), de nem fogadnak el 8 hónapnyi egyéni vállalkozói múltat, hisz az a vállalkozás még semmit sem bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest