Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
-
mm779
tag
lajafix: Köszönöm a "pro" tippet, de nem szándékozok újraregisztrálni.
Szoktam vállalni a felelősséget a véleményemért, még akkor is ha ne-adj-Isten baromság.
tdna: Igen, a másik nagy probléma az AirBnB. Lehet, hogy rövidtávon pörgeti a gazdaságot, de szerintem hatalmas károkat csinál hosszútávon. Évről évre drágábbak az albérlet árak, lassan ott tartunk, hogy a budapesti árak sok esetben megközelítik néhány nagyobb németországi város szintjét. Ez még rendben is lenne, ha a bérek is hasonló arányban növekednének, de nem ez történik. Szóval jól hangzik ez a 4%-os gazdasági növekedés, de én azt sejtem, hogy ebbe nincs belekalkulálva az a sok be nem fizetett adó, ami azok miatt esik ki, akik inkább nyugatabbra mennek szerencsét próbálni, hogy valamit félre is tudjanak tenni. Arról nem is beszélve, hogy az elvándorlás milyen hosszútávú problémákat tud okozni a jövőben.
Amit csupán mondani akartam, hogy szerintem lakásügyileg jóval nagyobb hátrányból indul az, aki itt Mo.-n magyar bérszínvonal mellett adózik és szeretne idővel lakhatási célra lakást venni. Ugyanis egy környék attól lesz jó, hogy az infrastruktúrát az ő befizetett adójából fejlesztik, a munkájával hozzájárul az itteni társadalmi élethez stb. De ugyanakkor aki csak beesik külföldi jövedelemmel (legyen az akár külföldön dolgozó magyar), ő a bérkülönbségek miatt gyakorlatilag sokkal kisebb erőfeszítéssel jut itt lakáshoz, mert ott hamarabb összegyűlik rá a pénz, viszont ő itt gyakorlatilag semmit nem adózik (a lakásvásárlási illeték, ügyvédi díj stb. szerintem eltörpül ahhoz képest, mint amikor valaki itt fizet adót egy életen át). Ezért gondolom azt, hogy lakásvásárlásnál valahogyan figyelembe kellene venni azt is, ha valaki itt húzza az igát jóval kevesebb jövedelemért, de ugyanannyi munkáért, mert a lakhatás alapvető szükséglet, lakni kell valahol.
Nem célom, hogy megbotránkoztassam az itteni fórumközönséget, csak hangosan gondolkodom. Ha esetleg hülyeség amit leírtam, természetesen meggyőzhető vagyok, de nem az ilyen egysoros szeretet-kommentekkel mint amit lajafix tolt, hogy regisztráljak újra (nem fogok).
-
attiati
veterán
Az allamnak lehet nem erdeke a szallaskiadas szigoritasa, de 1-1 allamkozeli erdekeltsegu embernek attol meg lehet, hogy igen. Es az erosebb.
Pl. Meszaros eppen most kezd szallodakat vasarolni.Es hiaba az emelkedesben erdekelt az allam, attol meg johet egy kulso/belso valsag es osszeroppanhat az allam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest