- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony LinkBuds S - a kényelem ára
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Én nem állítottam, hogy a történelem során nem létezett egy tucat. (Mondjuk igazából te sem soroltad fel) Azt állítottam, hogy android platformon az utóbbi 10 évbe egyáltalán nem relevánsak, s akik igen, azoknak egyáltalán nem probléma a Google lépése, s meg is tudják adni hozzá adni az alapokat, meg is kell mivel a Google kötelezővé teszi.
-
hapakj
őstag
Nos az Apple foggalmam sincs, hogy jön ahhoz, hogy az Androidon van-e natív OpenGL ES driver vagy sem. Teljesen zárt ökoszisztéma, szóba se nagyon jön a licenszelhetőség lehetősége.
Az android x86 is kb totál halott. x86 alapú android tabletről se nagyon hallottam vagy 8 éve.
Szóval nagy nehezen olyan cégekkel, amiknek soha vagy már köze sincs az Androidhoz összehoztál 7 céget a tucat helyett, akik kb relevánsak lennének a kérdésben.
-
hapakj
őstag
Hát utóbbi 10 évbe elég közel vagyok az iparhoz, de egy tucatnyi vállalatról közel se hallottam. Samsung próbálkozásai lényegében már akkor irrelevánsak voltak. Vivanteről is kb csak hírek voltak, konkrét chipet nem is nagyon lehetett látni.
Szóval a mobil GPU tervezés tényleg kb csak Imagination, Qualcomm, ARM, (nVidia) kezében öszpontosult.
Nomeg itt a legfrissebb és jövőbeni Androidokról van szó. Abban már kötelező a Vulkan 1.2 támogatása is asszem. Szóval olyan cégek szóba se jöhetnek, amik azt nem támogatják.
-
hapakj
őstag
-
ergoGnomik
tag
Javíts ki kérlek ha tévednék, de a saját processzoraikban saját a képfeldolgozó és a neurális háló gyorsító. Nos, szerintem ezeken nem sok minden OpenGL ES optimalizálni való van. A licencelt grafikus egységeikre meg ha optimalizálnak, akkor az nem lesz optimalizált mások ugyan olyan licencelt GPU-ira? Biztos van itt valami, amit nem látok át.
-
hapakj
őstag
Hát a gyakorlat viszont az, hogy az OpenGL ES nem is annyira jó a mobil hw-eknek és az ES driver fejlesztés általában csak púp a gyártók hátán. A Vulkanba eléggé beletudták tolni amit akartak, már core szinten is. Pl a teljesen vendorfüggetlen kihasználása a tile based architektúráknak renderpassokon, resource discardokon keresztül. ES-ben erre csak vendorspecifikus megoldások vannak.
Másrészt az Angle az Open Source projekt s bármelyik gyártó beletolhatja a számára előnyös code pathokat, ha szeretné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Google Chrome
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Napirajz könyv
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest