- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Én nem állítottam, hogy a történelem során nem létezett egy tucat. (Mondjuk igazából te sem soroltad fel) Azt állítottam, hogy android platformon az utóbbi 10 évbe egyáltalán nem relevánsak, s akik igen, azoknak egyáltalán nem probléma a Google lépése, s meg is tudják adni hozzá adni az alapokat, meg is kell mivel a Google kötelezővé teszi.
-
hapakj
őstag
Nos az Apple foggalmam sincs, hogy jön ahhoz, hogy az Androidon van-e natív OpenGL ES driver vagy sem. Teljesen zárt ökoszisztéma, szóba se nagyon jön a licenszelhetőség lehetősége.
Az android x86 is kb totál halott. x86 alapú android tabletről se nagyon hallottam vagy 8 éve.
Szóval nagy nehezen olyan cégekkel, amiknek soha vagy már köze sincs az Androidhoz összehoztál 7 céget a tucat helyett, akik kb relevánsak lennének a kérdésben.
-
hapakj
őstag
Hát utóbbi 10 évbe elég közel vagyok az iparhoz, de egy tucatnyi vállalatról közel se hallottam. Samsung próbálkozásai lényegében már akkor irrelevánsak voltak. Vivanteről is kb csak hírek voltak, konkrét chipet nem is nagyon lehetett látni.
Szóval a mobil GPU tervezés tényleg kb csak Imagination, Qualcomm, ARM, (nVidia) kezében öszpontosult.
Nomeg itt a legfrissebb és jövőbeni Androidokról van szó. Abban már kötelező a Vulkan 1.2 támogatása is asszem. Szóval olyan cégek szóba se jöhetnek, amik azt nem támogatják.
-
hapakj
őstag
A Qualcomm igazából több fajta magot rakott a SoC-jaiba. Régebben voltak a saját Kryo magjai, de csinált ARM Cortex magokkal is SoC-t. Illetve közelmúltban vette meg az ex Apple mérnökök által alapított Nubia-t, aminek az Oryon magjait használja desktop platforomon kevésbé, de mobil platformon úgy tűnik több sikerrel.
-
hapakj
őstag
-
hapakj
őstag
Hát a gyakorlat viszont az, hogy az OpenGL ES nem is annyira jó a mobil hw-eknek és az ES driver fejlesztés általában csak púp a gyártók hátán. A Vulkanba eléggé beletudták tolni amit akartak, már core szinten is. Pl a teljesen vendorfüggetlen kihasználása a tile based architektúráknak renderpassokon, resource discardokon keresztül. ES-ben erre csak vendorspecifikus megoldások vannak.
Másrészt az Angle az Open Source projekt s bármelyik gyártó beletolhatja a számára előnyös code pathokat, ha szeretné.
-
hapakj
őstag
válasz
GodGamer5 #10 üzenetére
Ez a feature már eddig is létezett és az alkalmazás választhatott, hogy natív OpenGL ES driveren vagy Angle + Vulkanon fut. A hír arról szól, hogy a Google most már ténylegesen deprikálni fogják a natív OpenGL ES drivereket.
iPhone-okon amúgy már Metal 3 van, ami egy elég jelentős ugrás volt képességekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest