Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
üzenetére
A deliddereket magánemberek tervezték és home-made gyártották. Bármilyen hűtőt pedig gyárak gyártanak és egy gyár nem fog "pár" darab skalpolt CPU miatt egy olyan hűtőt tervezni, ami semmi másra nem jó, csak egy adott szériára. Ha van is mondjuk a világon 1M darab skalpolt CPU, abból eleve minden 10. ember mondaná, hogy neki kell egy ilyen hűtő. Mondom, amiről beszélsz, az nem piac egy gyártónak. Nem is értem, hogy miért beszélünk erről.

-
westlake
félisten
válasz
üzenetére
Dehogy kezdenék csak azért leszedni az emberek az IHS-t, mert lenne direkt hűtő hozzá. Ezt nem gondolhatod komolyan. A legtöbb ember nem fogja kockáztatni a CPU garanciáját, hogy nyerjen 10-15°C-t. A piac azt jelenti, akik megveszik a gépüket és soha többet nem nyúlnak bele. Azok a userek, aki a fórumokon beszélgetnek a hőmérsékletekről a piac egy elenyésző hányada!
Lehet, hogy nekünk az IHS leszedése "természetes" dolog, de 100 felhasználóból 95-nek nem az. -
westlake
félisten
válasz
üzenetére
Ezt nem igazán értem. A maggal eleve nem érintkezhetne, hiszen minden esetben ott az IHS. Azért egyik gyártó sem fog egy komplett új rendszert tervezi és árusítani, mivel néhány ember leszedi a CPU-ról az IHS-t. Ez egyáltalán nem általános. Ez nekik nem piac. A direct contact IHS is csak annak jó, aki LN2 pot-ot használ, mivel ott "bármeddig" rá lehet szorítani a potot a hűteni kívánt felületre. Bármilyen más esetben valamilyen módosítást kell végezni azon a hűtésen, ami normál használatra (IHS) van tervezni.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
valasz erre:
kizartnak tartom, hogy az intel a par centes ihs-t ne tudna normalisra legyartatni.. eleg nevetseges lenne.. sokkal valoszinubb, hogy ezzel probalnak (valamilyen szinten) gatat szabni a tuningnak.. pl. az es yorknak majdhogynem tokeletes volt a kupakja
(es a legtobb es procinal is ugyanez a helyzet) -
westlake
félisten
sajnos en csak processzorokat venni, biost allitgatni, forrasztgatni, meg screen shot-okat tudok csinalni.. en nem ertek semmihez ilyen szinten

-
westlake
félisten
inkabb ismerned el, hogy nem allja meg a helyet, amit mondtal..
''tök durva, anno jött ez a core 2 porhintés, hogy coolaler 4ghz-en járatta a conroe-t léggel,''
ez a mondatod egyertelmuen azt jelenti, hogy coolaler nem mondott iagazat, amikor azt allitotta, hogy szobahomersekletu levegovel hutott egy 4ghz-en jaro core2-t..
nagyon egyszeru igaztalansaggal vadolni valakit, foleg ugy, hogy nem is tudja az ''illeto'' megvedeni magat, mert nem is tud a dologrol.. mert neked nem adatott meg, hogy ilyen cpu-d legyen, meg nem kell irigykedni...ez a magyar mentalitas.. hajra magyarok!
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nem errol volt szo.. mindegy hogy terhelt, vagy terheletlen allapot.. jelen esetben.. ket dolog adott.. az alapfeszes tuning, es a feszemelt tuning.. mivel a mhz emelese nem vonja maga utan a faszultseg emeleset is, miert kene jobban melegednie a cpu-nak, mint alaporajelen?
te meg sosem tuningoltal cpu-t? (northwood, venice, san diego)
ja, meg mielott ebbe kapaszkodnatok.. termeszetesen nem arra gondolok, hogy egy fokot sem no a hotermeles, ha 50%-al noveljuk a mukodesi frekvenciat..
erre az esetre tokeletesen jo az elhanyagolhato szo.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
e nannak csak orulni tudok, hogy vegre az intel valami olyan megoldast talalt ki, ami majdhogynem tokeletes hoatadas szempontjabol.. raadasul megnehezitettek az atkupakolo mesterek munkajat is... ket legyet utottek egy csapasra..
-
westlake
félisten
koben rajottem arra, hogy valoszinuleg azert tokeletes az intel forrasztos megoldasa, mert minttudvalevo, ha a rezet a megefelelo hofokra melegitjuk, akkor az on tokeletesen ''raolvad''..
nem maradnak ki kis helyek, nem maradnak buborekok.. mind a maghoz, mind a kupakhoz tokeletesen kapcsolodott a fem vezeto.. ez olyan, mintha kiiktattak volna egy felesleges anyag-anyag kapcsolatot, ami ront a hoatadason..
jo poen a kupaktalanitas, de sajnos jelen esetben semmi ertelme
szerintem meg akkor sem lenne, ha pl. kiiktatnank a kupakot es egy vizesblokk egybol a magra kapcsolodna
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem, nem poliroztam.. ha kozepen nyomva polirozom, akkor hogy lehetne domboru?
-
westlake
félisten
ennyivel nem vezetheti jobban a hot, mint a hopaszta..
meg el is hinnem, hogy tenyleg jobb megoldas ez a forrasztas hoatvitel szempontjabol, mint a pasztazos kenegetos, de over is azt mondta, hogy valakinek ez 7-8 fokot jelentett..
vagy ezt a polirozasra mondta volna?
annyi biztos, hogy joval melegebb igy a cucc, mint gyari formajaban
azt nem is neztem, hogy xs-en mit irtak errol.. lehet at kellett volnanezni
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
tok erdekes.. lepoliroztam az e6400 magjat, de meg minig joval magasabba homerseklete, mint mielott leszedtem volna a magot.. gozom sincs, mi baj lehet..
-
westlake
félisten
mivel mar megint olyan dolgot akartam ami teljesseggel ellenkezik a forum szabalyzataval, kenytelen vagyok/vagyunk itt folytatni a core2 kupaktalanitas dolgot
[link]
meg ott tartok, hogy mikent is lehetne a magrol eltavolitani maradektalanul a trutyit, kaptamegy olyan informaciot, hogy polirpapirral kene probalkozni.. mivel alapbol nem ugrok neki egy core2-t szetdorzsolni, elokaptam egy regi a64-et..
ezen a kepen az lathato, mennyire ''sima'' a mag felulete (nem, eletlen az a resz!)
[link]
a kovetkezo kepen azt probaltam lefenykepezni, hogy polirozas utan hogy nez ki a mag felulete.. meg kozel sem tokeletes a polirozas, de ez is jobb, mint ujonnan volt..
[link]
es vegul, hogy mennyivel javult a dolog.. azelozo kepen hiaba latszik sokkal karcosabbnak a magfelulete, mint gyarilag, a vegeredmeny megis jobb
[link]
igen, ezaz utolso kep ugyanaz a proci, mint azelozo karcos magu
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
frissitve:
[link]
felkerult az e6-os sandiegom -
westlake
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
erdekes... nekem fel sem tunt a hiba.. sorry..
-
westlake
félisten
borotvalkozo pengevel..
flex-el nem csinalhattam, mert az egy marka
te valoszinuleg sarokkoszorut akartal mondani.. ne tevesszen meg, hogy a felx ceg hozott ilyen gepet eloszor forgalomba..
(ezert hivja mindenki, azt a ''sikito'' alkalmatossagot felx-nek) tudtad ezt?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
mit ertesz az alatt, hogy 100%-osan? ha azt, hogy nem a gyari ragaszto lesz a kupak
(tudom, hogy kupak meg kolasuveg tetejen van
) es a proci kozott, akkor igazad van..
viszont, ha azt nezzuk, hogy egy ''atkupakolas'' utan nyerhetsz akar 8 fokot is, akkor viszont nem, hogy 100%-os lesz, hanem minimum 120..
szerintem azert a a legtobb embernek tobbet szamit az, hogy a procija huvosebb lesz, mint az a tudat, hogy mar egyszer le volt szedve a proci kupakja
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
bekaphathatjatok, mind ahanyan vagytok

-
westlake
félisten
9mm*13mm a terulete.. sajnos nem eleg jo a tolomerom, de kb 0.5mm a magassaga a magnak (san diego e4 stepping) a kondenzatorok talan 0.1mm-errel lehetnek alacsonyabbak, mint a mag..
igen, vezeto a kondik teteje, de ezt egy kis koromlakkal konnyen ki tudod kuszobolni..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
csak szepen sorjaban

azert volt 150k, mert akkor jelentek meg az x2-k.. ez meg akkor volt, amikor nekem volt eloszor x2-m nagyarorszagon.. gondoltam magamban, nehogy mar ne szedjem le a kupakjat.
notebook-okat szerelek, de nem a fizetesembol elek.. nem, nincs bankar csaladom, minden penzt magamnak keresek meg..
nyugodtan lehet eros a hangveteled, mivel teljes mertekig igazad van.. igen, sajnos en ilyen felelotlen vagyok es ez valoszinuleg nem is fog megvaltozni addig, amig nem valtozik meg gyokeresen az eletem.. sot, szerintem meg akkor sem fogok megvaltozni.. nem tudom mi lehet az oka, de en ilyen vagyok.. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
en ertem, hogy mit akartal mondani es naygon jol tudom, hogy nem nekem szolt a dolog

en is mindig hangsulyozom, hogy ha valaki nem erez magaban annyi tudast, batorsagot, akkor ne fogjon neki.. mert nem csak tudasra van szukseg... ha nincs onbizalmad es ugy fogsz neki, akkor lehet, hogy pont amiatt fogja elrontani.. ezert mondom, hogy azert kell hozza jo adag batorsag is
-
-
westlake
félisten
a velemenyedet szivesen elolvassuk, de az ilyenekre egyaltalan nincs szukseg:
''ideges vagy,remeg a kezed;esetleg letörsz egy lábat...vagy széttörik a mag a hűtő alatt''
a sajat nevedben beszelhetsz, de mindenki maseban nem..
azert, mert te nem csinalod meg, meg nem jelenti azt, hogy mas sem kepes ra..
termeszetesen nem kotelezo es aki nem erzi magan azt, hogy meg tudja csinalni, akkor ne csinalja meg! -
westlake
félisten
E4 San Diego
![[kép] [kép]](http://img53.imageshack.us/img53/6518/hpim50237zn.jpg)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
frissitette a japan srac az ''adatbazisat''

igy mar azert kezd korrekt lenni
[link] -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
igen, kupaktalanitott..
semmi kulonbseg nincs a p4 es az a64 kozott, ha le van roluk szedve a kupak..
max annyi, hogy a p4-en elul vannak a kondik.
a hutot ra lehet tenni, csak valahogy meg kell barkacsolnod a hutot, hogy ki legyen potolva az az az ''ur'' amit a leszedett kupak hianya okoz..
egyebknet en ezt a kupaktalanitot procira rakok normal leghutot azert nem ajanlom, mert semmi mast nem esz el vele, csak hogy szepen lesarkazod vele a procidat -
westlake
félisten
haaat... magat a procit megvennem, ha tenyleg tokeletesen megy.. mas kerdes, hogy neked valahonnan le kell akasztanod hozza egy kupakot, amit legjobb esetben is csak ugy tudnal megtenni, ha talalnal valakinel egy rossz 754-es procit, amirol leszedheted.. egyebknet meg marad az, hogy meg kell venned egy teljesen uj processzort es arrol leszedni a kupakot..
a masik lehetoseg, hogy neked is vizhutesed van.. akkor termeszetesen neked sincs szukseged a kupakra.. ha van ra lehetoseged, akkor ki kell probalni.. egyebknet ha nincs fizikai seruloes a procin es bekapcsol, akkor mar nem lehet vele problema.. -
westlake
félisten
a japan srac frissitette a gyujtemenyet
[link] -
westlake
félisten
koszonom, hogy nem irjatok le tobbszor, hogy szerintetek semmi ertelme levenni a kupakot es azt sem, hogy ti le sem vennetek..
vagy esetleg ejjeli szabad oraitokat azzal toltitek, hogy forumrol-forumra jarkalva hangoztatjatok, hogy szerintetek minek nincs ertelme?? ez egy szakmai forum, nem pedig egy kozvelemenykutatas
kicsit gondolkozzunk mar el
(az a nagy szerencse, hogy nem vagyok moderator.. az ilyen jellegu hozzaszolasokat azonnal, barmilyen indoklas nelkul torolnem..)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nem is irtam, hogy rakok ra barmilyen hutot

a gyari hutot nem tudod rapplikalni, csak ugy, ha kicsit modositot.. termeszetesen a kieso kupakvastagsagot valahogy kompenzalni kell.. aki nem teszi vissz a procira a kupakot, az nagy valoszinuseggel blokkot teszt ra.. azt meg altalaban csavarral rogzitik az alaplaphoz... -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
azert jo, mert ''mi'' ilyen barkacsolos generacio vagyunk.. kivancsisagbol..
azert jo, mert gyarilag gyakran elrontjak a pasztazast..
igen, ez passzio is, hogy lassuk a magot.. mint mondtam, kivancsiak vagyuk..es igy elegitjuk ki, hogy levesszuk a kupakot..
ha a ''vissza lehet tenni a sapkat'' kerdes alatt azt erted, hogy latszatra ugyanugy visszatenni, akkor a valaszom nem.. ha ugy erted a kerdest, hogy hatasfok szempontjabol vissza lehet-e tenni, akkor meg igen a valaszom.. az esetek tobbsegeben a kupak leszedese, a mag ujrapasztazasa es a kupak visszahelyezese utan csokken a proci hutesi hatasfoka..
5-10fokig -
westlake
félisten
helloka...
egyre tobb proci van, amirol lekerul a kupak..
van mar nehany kep ezekrol a procikrol, de eleg gyerek.. nem ertem, hogy az emberek miert nem tudnak minosegi munakt vegezni
a linken talahato ''listat'' egy japan srac csinalta, de nem valami nagyok a kepek
(a ottani toledo kep az enyem
)
[link]
en is csinaltam mar nehany fotot, azokat is kozzetesztem
E6 Venice![[kép] [kép]](http://img387.imageshack.us/img387/4650/hpim23820qh.jpg)
E6 Manchester![[kép] [kép]](http://img493.imageshack.us/img493/2340/hpim24197oo.jpg)
erdekes, hogy az uj e6-os manchesterek valoszinuleg butitott toedok, mivel a magjuk ugyanakora.. az e4-es manchesterek magja kicsit vekonyabb volt
a cpuid progik nemelyike eleve toled-512kb-nak nevezik el
(ha uj kepeket kesziktek, akkor majd megkerem valamelyik mod-ot, hogy rakja ebbe a hozzaszolasba)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(es a legtobb es procinal is ugyanez a helyzet)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)