- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blendész
tag
válasz
Vistaboy #6316 üzenetére
Sziasztok!
Van egy 6 Tb-os Toshiba P300 külső dokkolóban, ami évekig tökéletesen működött. Aztán tavaly eldobta magát és bár hardveresen tökéletes a hdsentinel szerint, raw lett az egész lemez. Áttettem egy másik dokkolóba, de az elmúlt egy évben még kétszer eljátszotta ezt a történetet. A fájlok nagy részét sajnos nem tudtam, tudom visszaszerezni az általam kipróbált programokkal.
Erre a problémára is szívesen olvasnék valamilyen hosszú távú megoldást, viszont észrevettem, hogy amennyiben a jelenlegi raw winyó rá van dugva a gépre, az nem hajlandó bebootolni. Elakad az alaplap logójánál és onnan nem halad tovább. Mindkét dokkolóban ezt csinálja. Ha kikapcsolom vagy lehúzom a dokkolót, a gép rendesen indul. Megnéztem a biosban, boot szekciónak csak a rendszer-ssd van beállítva, tehát elvileg nem kéne a külső winyóval próbálkoznia. Elég szar ez a helyzet, a fontosabb dolgokat tartalmazó winyóimat már nem is nagyon merem a dokkolókba tenni. -
blendész
tag
válasz
arcitec #6273 üzenetére
Köszi!
Másik külsőről soha nem másoltam a problémás winyóra, ellenben róla pendrive-ra sokszor, ha ez is számít.
De nem igazán sikerült egyik esetben sem pontosan beazonosítani a meghibásodás időpontját, egyszer csak nem értem el a winyót.
Esetleg meg tudod írni, hogy neked melyik megoldás működött?
Recuvát próbáltam, minimális sikerrel, illetve a minitool freet, ami egy hétig(!) mélyelemezte a winyót és nem tudom meddig folytatta volna, leállítottam. Bár sok visszaállítható fájlt listázott ki, de így sem az összeset. Majd az egy hét után kiírta, hogy 1 Gb-ot állíthatok vissza ingyenes verzióval vagy pedig fizessek. Hát, nem kicsit húztam fel magam ezen a görény marketingen, mivel előtte semmilyen korlátozást nem tüntetett fel láthatóan ez a "free" program. -
blendész
tag
Sziasztok!
Mivel egy év alatt másodjára omlik össze az egyik külső usb-dokkolóban lévő winyóm fájlrendszere (ntfs-ből raw lett, az adatok egy része tűnik menthetőnek csak, a winyó amúgy 100% a hdsentinel szerint) elgondolkoztam, hogy lehet, hogy el kéne engednem ezt az usb dolgot és vhogy egy sata szálat kivezetni közvetlenül a gépből.
Van ehhez bármi tipp, tapasztalat?
A könnyű cserélhetőség és egyben kapható megoldások előnyt élveznek, de nem riadnék vissza egy kis barkácstól sem, ha ez megoldást jelentene a problémámra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest