- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
"Sajnos a vezérlőchip JMS 539-es.... Miért fontos ez ebből a szempontból?"
Ez azért fontos, mert ha kiderült volna, hogy mondjuk JMS551, akkor legalább megnyugodtunk volna, hogy tényleg nem rá való a firmware. Így viszont biztosan továbbra se tudjuk, miért nem volt kompatibilis.A firmware fájlnévben egyébként 539B szerepel, még az is lehet, hogy a B jelzés is számít.
Na mindegy, a tanulópénz az tanulópénz. Kidobhatod. A tápot, csavarokat, ventilátort érdemes esetleg kiszedni.
-
King Unique
titán
A szemrevételezés ilyenkor a biztos, de a program valóban mutatja a típusokat. Illetve, ha a firmware és / vagy a tool alapból nem ahhoz a chiphez való, akkor eleve ismeretlennek jelöli, dobálja a hibaüzeneteket stb. Legalábbis pl. a linkelt firmware pack + JMS567 chip esetén igen.
Ha tényleg mindent kipróbáltál és másik gépen, másik Windows / Live Linux alatt is ezt produkálta, akkor valóban nem maradt más, mint a firmware frissítése. Persze csak saját felelősségre, pláne ha külső forrásból és nem közvetlenül a gyártótól származik! Egyébként a fórumtárs nem említett ilyen problémát a tesztjében, szóval ezt nem feltétlen lehet általánosítani ennél a modellnél. Illetve itt a korábban említett dolgok (h / w környezet, eltérő chip / firmware) is számíthatnak.
-
batagy
őstag
Szia!
Nagyon sajnálom, hogy téglásodott a rack!
Amit leírtál, annak alapján nem lehet már helyreállítani.De, hogy biztosat ki tudjunk jelenteni, ki tudnád-e deríteni a vezérlő chip pontos típusát? Utólag is még fontos információ lenne, ha biztosan tudnánk, hogy nem JMS 539-es volt.
Én ugyanígy nyírtam már ki Jmicron adaptert.
Esetleg próbáld meg hogy az eSATA része megy-e. Lehet hogy az eSATA részt más chip vezérli, nem a Jmicron.
-
King Unique
titán
Hát ilyenkor már általában nem sok mindent lehet vele kezdeni. Legalábbis otthoni környezetben nem. De várd meg a kolléga válaszát, hátha van valami ötlete! Illetve, ha más nem megy, akkor marad a garanciális csere. Bár az ilyen eseteknél nem árt tisztában lenni pl. az ezen hozzászólásban említett dologgal!
-
King Unique
titán
Ha egyik program sem ismeri fel egyáltalán a külső házat, valamint többszöri csatlakoztatás / OS restart után sem, akkor lehet sikerült téglásítani. Az pedig szívás... Egyébként a gyártók időnként szokták ezekben cserélgetni a chipeket és előfordulhat, hogy ugyanazon modell korábban / újabban legyártott példánya eltérő ilyen téren. Na meg a nem közvetlenül a külső ház gyártójától származó külső firmware-ek használata eleve rizikós lehet. Ezért vannak ebben a topikban is mindig kihangsúlyozva a saját felelősségre stb. dolgok.
-
King Unique
titán
Az eredeti firmware-t nem mentetted le előtte, amire a kolléga az általa készített leírásban is felhívta a figyelmet? Ez egyébként az összefoglalóban is szerepel. Valamint ott mindkét típusú chipnél ki van emelve, hogy a firmware piszkálása eleve kényes művelet és csak óvatosan az ilyennel!
Ezek szerint az USB-kábel cseréje nem oldotta meg? Mert azt írtad, hogy ma megjön elvileg az is.
-
batagy
őstag
Üdv!
"Asmedia esata PCIe kártyával pótoltam"
Sajnos ha nem az Intel chipset saját eSATA/SATA portot használod, hanem külső kártyás eSATA portot, akkor fennáll mindig egy inkompatibilitási kockázat.Ha viszont nincs eSATA port az alaplapon, hanem helyette a natív SATA portot vezeted ki egy PCI helyre (mondjuk egy kártya helyett), annak meg az a hátránya, hogy akkor egy plusz vezeték szakasz és több plusz csatlakozás kerül a SATA jel ilyen útjába. Az eSATA ilyen szempontból elég érzékeny megoldás.
"Nos egy 1,8 méteres eSata kábelem van"
Ez nem ajánlott. Túl hosszú. Az eSATA kábelezés nagyon érzékeny, minél rövidebbet és minél jobb minőségűt használj.
Nekem is okozott már CRC errort (a vinyó Smart adatokban) hibás eSATA kábel.Egyébként a többieknek, Glaz-dozfhut-nak igaza van, az USB3 is legalább olyan érzékeny sajnos. Ott is nagyon el kell találni a kábelt. Előlapi portra nem is érdemes kötni, csak a beépített hátsó portba. Wifi vagy Bluetooth antenna ne legyen a port közelében, mert zavarják egymást.
A Jmicron firmware-rel csak óvatosan, ahogy néztem S1M0N által feltöltött 539-es chiphez való, ha netán 551-es a chiped, akkor téglásítani fogja. De ha ugyanaz a típus mint állítva van, akkor saját felelősségre mehet.
-
S1M0N
senior tag
Igen, biztosan jó, nekem is ugyan az a készülékem van, mint neked.
A meghibásodásnál csak az a furcsa, hogy lényegében állásában kellett volna ennyit romlania, mert tényleg csak 2-3 havonta volt használva. De aztán lehet, hogy a lemez magától adta be a kulcsot, nem tudom, inkább nem kockáztatok, lehet, hogy a 4db 4TB-os lemez már sok a tápnak, amíg 2, majd 3 lemez volt benne nem volt probléma, a 4. lemez beszerzése után történt a meghibásodás.
De amúgy meg nem rossz szerkezet, lehet, hogy kevesebb lemezzel még használni fogom majd.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem ebből az eszközből a két lemezes verziója van és ugyanazt csinálta, mint nálad és hónapokig nem jöttem rá az okára. Addig amíg nem vettem egy új USB3-as kábelt. A gyári kábel nem minden esetben az igazi. Másnak ugyanazzal a típussal ami nekem van, meg nem volt gondja. [link] Annyiból eltérő nálad a jelenség, hogy 3 lemezzel még rendesen megy.
-
S1M0N
senior tag
Üdv!
Nekem is van egy ilyen dobozom, régebben én is találkoztam ezzel a hibával, de egy firmware megoldotta.
Feltöltöttem, mert most hirtelen nem találom, de nekem ez bevált. Van benne használati útmutató is képekkel.
Amúgy nem tudom, hogy a készülék tápja, vagy más miatt, de nekem az első (4db 4TB-os lemez volt benne) HDD-m kondíciója 100%-ról 65-re esett vissza (egyes fájlok nem is érhetőek már el), pedig csak pár havonta használom, szóval lehet, hogy a kínai vacak kevés már ennyihez, de nem akarok ijesztgetni senkit sem. Csak a HDD-k meg többet állnak, mint mennek, maximum egymást tudnák mágnesesen rongálni (bár ezt meg nem hinném), szóval nem tudom mi baja lett hirtelen...
-
Így van, az amit kiveszel a zacsiból és még nem volt a gépedben, rackben, dokkolóban, stb.
Ezeket kell (felkínálja a win) inicializálni - itt kapja meg a kívánt particiót, betűjelet, stb, majd formázásra kerül.Nálam 3db 3TB-sek vannak(GPT) illetve 2db 400GB-os(MBR).
Oda/vissza látja a rack, win, hotswap is működik, nem kell vele szenvedni...Egyszóval, igen, ha már máshol formáztad, nyugodtan tedd a rackbe.
-
-
King Unique
titán
Helló!
Erről a négylemezes külső házról készült itt a topikban egy teszt, ami egyébként az összefoglalóban is megtalálható. Plusz itt van hozzá egy kiegészítő hozzászólás.
Tehát JBOD módban működik és minden egyes HDD-t külön meghajtóként kezel. Az illető nem említett kötelező formázást, de erre akár külön rá lehetne kérdezni. Valamint a tesztben látszik, hogy JMicron JMB575 chip van benne, illetve a HDS program is kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest