Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endura69
csendes tag
válasz
kzerika #17898 üzenetére
2013.11.16
13:43
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.11.18
00:21
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.11.19
19:50
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.11.19
19:55
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsEz egy száguldó kinai postás csomag volt:-)
-
RVR400
veterán
válasz
hesszan #17891 üzenetére
Azért egy 110 dolláros V956 tőle 41e Ft-ra jön ki. Itthon meg hiénázzuk az olyan embereket, akik 5e Ft felárat képesek rátenni egy telóra....
(#17893) djnice:
Megtehetik, mivel a nyereménytelefonra is ki kellett fizetni az ÁFA-t a termék valós árának megfelelően. Természetesen kifogással élhet, ezt gondolom írásban kell benyújtani X összegű illetékbélyeg kíséretében, ami valószínűleg nem éri meg a vesződést. Magyarország, én így szeretlek....
Más:
DHL mai hírlevél:
DHL only need to add 15.99$ now,it will take about 6-10days to your country,EMS will take 7-15days now,the shipping cost of EMS have been also reduce
-
Endura69
csendes tag
Kezemben az a csomag,ami a Posta nyomkövetőjént még csak vám elé állítva.Marha lassan frissül.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
djnice #17893 üzenetére
nem hiszem hogy sokat lehet tenni, nyilván nem szerettem volna ha visszafordítják, így nyilván azt nyilatkoztam, hogy elfogadom az 55 dollárt, mi más választásom volt...
nem tudom érdemes lenne e 5 ezer ft-ért ügyvédhez fordulni, meg védekezhetnek azzal, hogy hát "elfogadtam" azt az összeget...
mindenesetre mostantól PayPal igazolást, bankszámlakivonatot és print screent a webshopról + linket küldök + beírom, hogy ha a fentieket nem fogadják el, ügyvédhez fordulok. -
djnice
veterán
válasz
Stanley-B. #17890 üzenetére
Szerintem fordulj ügyvédhez ezt nem tehetik. Ha te tudod igazolni, hogy annyit fizettél érte, akkor el kell fogadják. Ez van a törvényben ha elolvasod amire hivatkoznak. Egy ügyvéd barátommal pont ezt nézettem át múltkor.
-
azbest
félisten
válasz
Stanley-B. #17890 üzenetére
Úgy látszik be vannak fenyítve, hogy vissza kell valahonnan termelni az ezermilliárdokat, amit elsikkasztottak. Hihetetlen, hogy még mindig meg tudnak lepni újabb és újabb kedvességgel, ami tovább motivál abban, hogy kövessem a kollégáimat a feljett világba.
Külön örülni fogok annak, ha visszafordították a csomagomat, mert képtelenek elolvasni a címet vagy a rajta lévő telefonszámot.
A google még egy marék aprómajomból is többet kihoz (ha valaki nem ismerné [link]):
"Sorry, something went wrong.
A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation." -
hesszan
aktív tag
Hátha másnak egy későbbi keresés során segítenek az alábbiak:
Ebay eladó: uk_bargain_world
Angliai címről küldött telefont, nagyon gyorsan ideért, teljesen elégedett vagyok. Vasárnap rendeltem és fizettem ki egy telefont + 16 font postát, hétfőn shippedre volt állítva, szerda reggel adott tracking numbert (amikor elküldte a TN-t alapján még Viennában volt, aztán frissült rövidesen Vecsésre) Levelet írtam neki ebayen keresztül még hétfőn hogy adjon TN megörülvén a shipped státusznak, kedden még nem tudott, de szerda reggel küldte) Fedex-el jött, a csomag szerdán délben a lakásra. Azaz 2,5 munkanap alatt ideért Nyilván kifizettem a felárat egy kínai rendeléshez képest, de ezt mindenki maga dönti el. ár vs.gyorsaság [nyilván se vám se áfa, se papírmunka nem volt mert unión belülről jött]írta egyébként hogy: Normally we dispatch goods by Royal Mail and sometime is fedex.
2013/11/20 - Szerda
13:19 Kézbesítve BUDAPEST HU
09:57 A FedEx járművön található kézbesítés céljából VECSES HU
09:46 A helyi FedEx kirendeltségen VECSES HU
07:09 Átmenő VIENNA AT
03:22 Elhagyta a FedEx fiókirodát ROISSY CHARLES DE GAULLE CEDEX FR
03:14 Átmenő ROISSY CHARLES DE GAULLE CEDEX FR
00:47 Megérkezett a FedEx állomásra ROISSY CHARLES DE GAULLE CEDEX FR
- 2013/11/19 - Kedd
22:47 Átmenő BIRMINGHAM GB
19:36 Átmenő BIRMINGHAM GB
17:15 Elhagyta a FedEx eredeti telephelyet CARDIFF GB
14:31 Átvéve CARDIFF GB
07:32 A szállítási információt elküldtük a FedEx részére. -
Stanley-B.
őstag
felhívott az ügyintéző. Azt közölte, hogy a csomagom nem 24 dollárt ér (amiről nem csak PayPal számlát, de még bankszámlakivonatot is csatoltam!) hanem 55-öt, kibontották, választhatok, hogy vagy visszafordítják Kínába, vagy elfogadom ezt az értéket.
Aki felhívott, az csak az ügyintéző volt, nem a vámtiszt.
Egy lámpáról van szó. Mondtam, hogy küldök linket, azt mondta, hogy nem kell mert a vámtiszt az "úristen" (így mondta) és most nyilatkozhatok, hogy elfogadom-e az ő általuk becsült értéket.Én szlovákiai címre rendelek innentől, vkinek tapasztalat, hogy ott jobb e a helyzet?
-
Tóni86
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy azok akik mostanában rendeltek valamit azok megkapták a csomagjaikat? Én okt.8 rendeltem 2 telefont okt. 30-án el is küldték, nov.3-án megérkezett és azóta a vámon csücsül. a nyomkövetőn 5-6 naponta kapok új infót, az utolsó az hogy vámhatározat kiadva és ezt 19-én írták ki. Elegem van ebből a tetves magyar postából 4 nap alatt magyarba ért a csomag, ezek meg basznak házhoz küldeni -
zsolx
tag
Ez milyen TN?
Szerintetek hol lehet figyelni?
RX595129635DE -
-
hamti2
csendes tag
Hali
Vasárnap rendeltem az E-bayről ,a következő üzenetem kaptam hétfőn :
Tracking #S905717***CH
Carrier:Swiss PostA swiss post honlapján még nemlátom a csomagot .
Mi a teendő ,vagy mit csináltam rosszul ? -
zsolx
tag
Nem kapkodják el az biztos.
Már 9 napja van az országban a rendelt teló és csak most kérik az adatokat vámkezeléshez -
vadkörte
addikt
Történetem:
(Huawei G700+Minideal+SGPost)
Értelem szerűen lentről felfelé)Destination Country - Hungary:Tracking Consuming
2013-11-20 09:36, Kaposvár 1 posta, Postán átvehető
2013-11-18 15:02, Vámhatározat kiadva
2013-11-18 15:02, Elektronikus vámkezelési dokumentum kész
2013-11-18 13:52, Megküldött dokumentumok feldolgozása
2013-11-15 14:07, Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől
2013-11-15 14:05, Betárolás a Postaimport raktárba
2013-11-15 11:18, Vámkezelésre vár
2013-11-15 00:00, Postai vámkezelés alatt
2013-11-12 11:56, Küldemény vám elé állítva
2013-11-12 11:53, Célországba megérkezett
2013-11-04 16:43, Célországba elküldveOrigin Country - Singapore:Tracking
2013-11-20 00:00, Attempted Delivery (Country code: HU)
2013-11-12 00:00, Arrived at overseas (Country code: HU)
2013-11-04 00:00, Despatched to overseas (Country code: HU)
2013-10-29 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)Ma délben megyek érte, utána csomibontás (videóval, mert kell a tesztbe is, meg biztonsági okokból)
Remélem nem fogok csalódni.(#17878) kovacsen222:
pörgőrúgás -
törölt tag
Igen örülök, már miért ne tenném ?
Nekem azzal nem lesz jobb, ha azon szörnyülködöm, hogy az enyém még mindig sehol.....
Lehet hogy nekem meg ma kihozza a postás mindenféle trükközés helyett és itt marad a zsebben x ezer jó magyar forint ?
Üdv. Csaba
(
a pörgőrúgást nem ismerem, és kivárom a sorom, majd utána tarkóra mért ütés) -
petrosz84
csendes tag
válasz
#73959936 #17875 üzenetére
Hát ez a csomagom elég bonyodalmas volt
Szeptember 25-én rendeltem egy tabletet, akkor ki is fizettem ugyebár, rá 3 napra jött az email, hogy elfogyott az a készülék, kiválasztottam egy másikat, megkérdeztem van e raktáron, azt mondták van, majd 3 napra jött az email, hogy nincs, végül okt.6-án írták hogy van a tablet, amit okt.10-én el is küldtek, okt.31-én váltott a Singpost rendszere csomag elküldve infóra. Nov. 13-án érkezett meg az országba, 11.16-án került postai vámkezelés alattra, 11.18-án váltott adatbekérésre, én 19-én reggel elküldtem az infókat, mondjuk a levél csak tegnap érkezett meg. (11.20) és ma reggel írta ki, hogy 11.19 délután elektronikus vámkezelési dokumentum kész. 65 dolláros tablet...a vicc az egészben, hogy egy nappal később Szept.26-án rendeltem egy mobilt 6 dollárral volt olcsóbb mint a tablet, és már 3 hete használjuk, nem volt sem vám, sem áfa...
-
RVR400
veterán
válasz
edveron #17866 üzenetére
Csúnya lenne, ha 1 dobozon két szám lenne, viszont így az a gáz, hogy kétszer lesz kifizetve az eljárási illeték. Én anno 2 telót rendeltem 1 eladótól, és megbeszéltem vele, hogy külön küldi őket, nehogy valakinek szemet szúrjon a csomag. Aztán elküldte egyben, kicsit szitkozódtam is, biztosan csuklott. Aztán mire ideért a csomag, eljött a kritikus mindent visszatartunk, és megvámolunk időszak, így örültem neki, hogy egyben van a csomag, és "spóroltam" 1200 Ft-ot.
Kínai postához:
Nekem szeptember elején rendelt cucc jött meg múlt héten, valamint október végi is. Mindez CN Post, és időben fel lett adva mindkét cucc...
-
petrosz84
csendes tag
Nov.19. 15:02 - vámhatározat kiadva, van még valami lépcsőfok, vagy már várhatom, hogy végre a kezemben lesz a termék?
-
válasz
mrlujoak #17846 üzenetére
Sajnálom, hogy a fórumot olvasva még mindig nem lett világos számodra
:
Minden, abban az időben CN vagy HK és legtöbb SG posttal jövő terméket visszafordítottak. Nem csak a Pandawill-től rendelt csomagokat, hanem mindegyiket. Nem azért, mert geekbuying, pandawill, antelife és a többi bolt egyszerre elhatározta, hogy át fogja verni a vevőit, sőt, ők óriásit buktak ezen a postázási mizérián.Te most rendeltél először és pont akkor, amikor a Kínából szállító posták behúzták a vészféket. Rengetegen voltak és vannak itt, akik - velem együtt - régóta rendelünk Kínából és sokszor le is írtuk, hogy miért van mindez, mi történik. Az is el lett mondva többször, hogy mit kell tenni. Az általam ismert összes eladó miután visszakapta a postától a csomagokat, felajánlotta, hogy vagy visszafizeti a termék árát, vagy újraküldi díjmentesen másik postával (Olyan csomagom is volt, amit augusztus végén HK-val küldték el, majd visszament, akkor elküldték SG-vel, mivel akkor még az ment, aztán az is visszament a bolthoz, végül DE-vel küldték el, amivel megjött).
Én is roppant módon kiakadnék, ha első rendelésem ilyen lenne. Sőt, elég rossz tapasztalat ez ahhoz, hogy hosszú időre, akár örökre elmenjen a kedved a kinti rendeléstől. Ami fontos, hogy megértsd: Ez nem egy bolt hibája (nemrég privátban egy másik embert kellett meggyőznöm róla, hogy ugyanilyen probléma nem a geekbuying hibája volt), hanem a postázási rendszeré. A pandawill pl egyszer küldött egy e-mailt, hogy visszakaptak újabb 231 csomagot, akinek még nincs nyoma a csomagjának, jelentkezzen rendelési számmal és utánanéznek (ami azt jelenti, hogy a nyilvántartásuk totál béna).
Én csak bátorítani tudlak arra, hogy e miatt ne add fel. Ha a pandawil-t megutáltad egy életre, van más bolt is, rengeteg. Nem éri meg emiatt feladni. Sokszor szerelek laptopot, harmadár az alkatrész kintről, mint idehaza - nagyon nem érné meg a postázási mizéria miatt feladni a kintről rendeléseket.
Örömtelibb vásárlást kívánok neked a jövőben! -
sicc33
aktív tag
válasz
ZozzHUN #17870 üzenetére
A webshopban azt írták ők nem adnak. Más készüléknél a leírásnál fel is volt tüntetve mit tartalmaz a csomag (pl THL W200 esetén ott volt a tok biztosan és fóliai, + akku is talán). Itt nem szerepelt a fólia és a tok. Ezért csodálkoztam ... és rendeltem közben máshonnan fóliát és tokot
.
-
sicc33
aktív tag
Kicsit meglepődtem a csomag kibontásakor. Volt benne pluszban fólia és egy szilikon tok! Pedig annó próbáltam belealkudni egy tokot, de nemleges választ kaptam akkor (azért mert ezüst színűt kértem de nem volt és cserébe ajánlottak feketét / Jiayu G3T). Erre kaptam egyet most örülök
. Le a kalappal Pandawill
!
-
djoci21
csendes tag
Reggeli jupijééé
Tegnap volt vám elé állítva 2 csomagom vámkezelt-re váltott reggelre -
-
edveron
csendes tag
sziasztok! két rendelésem volt a tmallboxról, 2 db thl w200, csupán más időpontban rendeltem(az elsőt 10.15-én, a másodikat 10.26-án)
ez az egyik
2013.11.07
13:06
Küldemény információ:
2013.11.14
10:34
Küldemény információ:
2013.11.14
10:39
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013.11.20
10:37
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceés ez a másik:
2013.11.07
13:06
Küldemény információ:
2013.11.14
10:34
Küldemény információ:
2013.11.14
10:39
Küldemény információ:
2013.11.20
10:37
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceteljesen ugyanaz, úgy hogy azt szeretném kérdezni, hogy ezeket akkor összeragasztották, egy küldeményben jön? ha vámosoknak a paypalos papírt adom akkor elég lesz csak az egyik igazolás nekik?
-
Focalos rendelásem is megérkezett az országba.
Trackitonline szerint: Into customs
-
csizzo
csendes tag
Az egészben az a legszebb, hogy már 11.08-án "Küldemény vám elé állítva" volt. Szóval nem sietik el a fiúk.
-
csizzo
csendes tag
Szerintetek az mennyire gond ha az utolsó infóm ez:
"Vámáru vizsgálat alatt"?
Egyébként 23$-os kütyü(mini digitális videókamera elég gagyi, gyerekeknek ökörködni vettem volna Karácsonyra). -
asexon
újonc
Megjott az egyik vasarolt tablet singapurbol. Termeszetesen vegul malmon keresztul SE postaval. Ami a legjobb, hogy a termek nagyon megnyomodott es a kijelzojenek annyi. Jeleztem az eladonak, aki visszairta, hogy postazzam el es visszakapom a penzt. De a posta nem kis osszeg, meg kitudja mennyi ido utan adnak vissza.
-
híddoktor
csendes tag
És ez így hogy?
20.11.2013 19:40* Import (Item arrived at country of destination)
09.11.2013 00:00 Frankfurt, Germany Arrival at international place of exchange
18.11.2013 09:35 -- Import (Item arrived at country of destination)
18.11.2013 09:36 -- Into customs
20.11.2013 08:40 -- Left international place of exchange
01.01.1970 03:00 Import (Item arrived at country of destination)(International Track and Trace Service)
Ez meg a Magyar Posta:
2013.11.09
09:29Küldemény információ:
2013.11.09
11:28Küldemény információ:
2013.11.12
08:45Küldemény információ:
2013.11.12
14:15Küldemény információ:
2013.11.18
09:35Küldemény információ:
2013.11.18
09:36Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsMost akkor befejezték a vámolást, és hamarosan megkapom?
De mi történt 1970-ben? -
mrlujoak
veterán
No, véget ért a CN post, Pandawill kálváriám.
Paypal "döntött" pénz jön jön vissza, persze bukóval (kb 1500 HUF) így tényleg első és egyben utolsó rendelésem volt origi kínai webshopból...
Szept. 16-án merészeltem rendelni egy 70 dolcsis táblagépet.
Szept. 29 az utolsó lekövethető magyar dátum - miszerint célországba elküldve....hát kedves Pandások, addig ne vegyetek levegőt, amíg ide nem ér.
És nem érdekel, hogy CN, meg akkumizéria, meg freepost, meg nem x dolcsis feláras ups-es megoldás volt.
Ha nem megy a freepost, akkor ne kínálják fel.THX china market...
-
krics
tag
sziasztok, van par cuccom, aminek a posta-hun a pillanatnyi statusza:
2013.11.14
14:39
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsSzerintetek ezekkel most mi a szitu? Ugyanettol az eladotol mar vettem dolgokat korabban is, es rendre megjottek, szoval a cimzes valoszinuleg rendben van es nem fogjak visszaforditani a kuldemenyt. Tudom, hogy most minden xart atnyalaznak ezerrel, de meddig ulnek meg a csomagokon a vamosok anelkul, hogy bofognenek valamit nekem? Ha esetleg kernenek vmi igazolast tolem, akkor a statusznak nem kellett volna mar regen mittomen ilyesmire valtoznia : "cimzett tovabbi adatok szolgaltatasara felszolitva" ???
-
Palomar
csendes tag
swiss post csomag
2013-11-20 07:20, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2013-11-19 15:27, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2013-11-19 15:25, Item information : Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2013-10-19 16:22, Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
2013-10-19 16:22, Item information : Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2013-10-19 16:22, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
swisspost:
2013-10-19 16:22, Departure from border point of origin country, Swiss Post SINGAPORE
2013-10-19 16:22, Arrival at border point of origin country, Swiss Post SINGAPORE
2013-10-19 16:22, Mailed, Swiss Post SINGAPOREfura, hogy posta tartalmaz novemberi frissítést, swiss post saját trackingje meg nem. Swiss/17track/trackitonline-on is lekérdeztem.
Ha posta tracknek hinni lehet, akkor az okt19-es sent abroad csak vicc volt, mert egyébként nem kapott volna újra azonos státuszokat tegnap meg ma, meg még egy office of exchange-et....
A még viccesebb, hogy ha ez így van, akkor az okt 26 és 29-es swiss-em meg még kint van egy sötét poros helyre elzárva...(azokon még csak egy, feladásnapi sent abroad volt, azóta semmi)
Komolyan jobb lett volna CN-el rendelni Swiss helyett... És még felárat is fizettem rá, mert az gyors lesz! -
slezakimi
senior tag
válasz
Danny Ocean #17838 üzenetére
Köszönöm
-
ZozzHUN
addikt
Vettem ma egy Lenovo A850-est. Majd írok róla pár szösszenetet, de eddig nagyon bejön.
-
Palomar
csendes tag
válasz
Palomar #17266 üzenetére
sziasztok,
26650 akku témában valaki, aki tudna segíteni?
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok
A következő kérdésem lenne, hátha valaki volt hasonló helyzetbe.
Van két disputom ami átment claimbe.Erre kaptam két kamu TR számot.
Most kéne rá válaszolnom,de nincs ilyen opcióm.
Valaki esetleg?Megköszönném.
-
Palomar
csendes tag
sziasztok,
Angliából rendelt valaki mostanában bármit?
Van két múlt heti feladású nem trackinges cuccom, egyik keddi, másik pénteki feladással két külön helyről. Mindkét helyen 5-7 napot írtak Royal Mail-el.
Még egyikkel sem csengetett a postás, pedig legalább már a keddinek ideje lett volna megjönnie. Ez a külföldi csomagmizéria lassíthatja az EU-s postaforgalmat is? -
Zeki
nagyúr
válasz
Scarabeus #17831 üzenetére
Még most is olvasni, hogy valakié átcsorgott gond nélkül, meg olyat is, hogy minden kis vacakról is bekérték az igazolást.
Szóval minden mázli kérdése, írtó nagy mázlijé.
Tudják a vámosok is, hogy melyik országból mit kell keresni a csomagban, és hogy a többség nem filléres vackokat rendelget Karácsonyra. -
Scarabeus
aktív tag
Elég sok mostanság (pl: ma Metropol, pár napja Index) cikk a unión kívüli ajándékrendeléssel kapcsolatosan, ami engem speciel aggodalommal tölt el, mit gondoltok, nem lehet, hogy most tényleg mindent átnéznek, vagy kapacitásügyileg lehetetlen?
-
KurtCobain
őstag
válasz
Ed3r_X_ #17827 üzenetére
Én ebben a káoszban már nem tudom.
Én anno ezeket írtam:
-köszönés
-erre a névre és címre ezzel a ragszámmal csomagom érkezett, a csomag mobiltelefont tartalmaz
-mellékletként csatolom a paypal számlakivonatot
-ha volt kuponkód, ami szerepel is a számlán, akkor azt is írd oda, hogy ingyenes kuponkódot használtál -x dollár.. mert nekem az elsőnél a kupon nélküli árral számoltak.
Szerk: kihagytam, tárgyba a ragszám.
De ahogy látom már ezen is szigorítottak és lassan az önéletrajzunkat is el kell küldeni, hogy Csöpi a vámoskutya azt is megszagolgassa. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
KurtCobain #17825 üzenetére
Azt értem mit kell küldeni, de írjak mellé valami szöveget majd? Vagy csak egyből forward a címre, és tárgyba a ragszám?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
KurtCobain #17825 üzenetére
velem sem eddig
-
KurtCobain
őstag
Velem nem szarakodtak ennyit, 2x vámoltak. Mindkétszer csak a paypal tranzakciót küldtem el nekik pdf-ben és érdekesen elfogadták...
-
RVR400
veterán
válasz
Stanley-B. #17818 üzenetére
Idézek a levélből:
"A küldemény vámkezeléséhez szükséges igazolásokat, számlákat, nyilatkozatot konkrét részletes árumegnevezéssel, mennyiségi adatokkal, banki átutalásról szóló igazolást, illetve kivonatot a postaimport@posta.hu elektronikus címre vagy a +36/1/297-1174-es fax számra továbbíthatja."
Szóval még örülhet az ember fia, hogy nem egy komplett vámáru-nyilatkozatot kell kitölteni, mert akkor kb mindenki csomagja visszamenne.
(#17824) Stanley-B. : szerintem Veled teljesen felesleges "beszélgetni"
-
RVR400
veterán
válasz
hidroponi #17821 üzenetére
A Közösségi Vámkódex létrehozásáról szóló 2913/92/EGK Tanácsi Rendelet (a továbbiakban: Vámkódex) 185. cikk alapján lehetőség van a javításra harmadik országba visszaszállított termékek vámmentes vámkezelés formájában történő ismételt szabad forgalomba bocsátására.
A Vámkódex végrehajtására kiadott 2454/93/EGK Bizottsági Rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 846. cikk (1) bekezdés b) pontja értelmében mentesülnek a behozatali vámok alól azok a térti áruk amelyeken a Közösség vámterületéről történt kivitelük után nem kizárólag a jó állapotban tartásukhoz szükséges vagy a külső megjelenésüket megváltoztató kezelést végeztek, de amelyek hibásnak, illetve alkalmatlannak bizonyultak az eredeti felhasználásra, feltéve, hogy az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
- ez a kezelés kizárólag azzal a céllal került alkalmazásra, hogy az árukat megjavítsák, vagy azok jó állapotát visszaállítsák,
- az áruk eredeti felhasználásra való alkalmatlansága csak azután vált nyilvánvalóvá, hogy az ilyen kezeléshez már hozzáfogtak.Amennyiben az áruk olyan műveleteken mentek át, amelyek a jó állapotba hozás érdekében szükségessé vált javításból vagy helyreállításból álltak, és amelyek olyan, előre nem látható körülmények következtében váltak szükségessé, amelyek a Közösség vámterületén kívül merültek fel, és mindezt a vámhatóság számára hitelt érdemlően igazolták, akkor meg kell adni a behozatali vám megfizetése alóli mentességet, feltéve, hogy a tértiáruk értéke a fenti tevékenységek következtében nem lett magasabb, mint a Közösség vámterületéről történt kivitelük időpontjában.
A Rendelet 848. cikk alapján tértiáruként az alábbiak fogadhatók el:
- azok az áruk, amelyekhez a szabad forgalomba bocsátásra vonatkozó vámáru-nyilatkozat alátámasztásául bemutatják az alábbi okmányokat:
· a kiviteli nyilatkozatnak a vámhatóságok által az exportőrnek visszaküldött példánya vagy a fenti okmánynak az említett hatóság által hitelesként igazolt másolata; vagy
· a 850. cikkben előírt adatlap.- a Közösségben kibocsátott ATA-igazolvánnyal kísért áruk.
A fentiek alapján megállapítható, hogy a kérdéses termék akkor bocsáthatóak ismételten, vámmentesen szabad forgalomba, ha a Közösség vámterületéről történt korábbi kivitel tényét az importőr igazolja.
A postai úton érkező küldemények esetében az engedélyes állítja vám elé a harmadik országból érkező küldeményeket. Engedélyesnek a posta minősül, így a vámkezelési kérelmen a postának kell jeleznie a vámmentes vámkezelésre irányuló igényt.
Postai forgalom esetén javasolt a Posta vámügynökség (vamkezeles@posta.hu, 06-1-297-2323) megkeresése.Abban az esetben, ha az újrabehozatal során az egyébként vámjogilag igazolható vámmentesség érvényesítése az erre irányuló kérelem hiányában marad el, úgy a címzettnek lehetősége van az ismételten megfizetett vámteher visszaigénylésére. A visszaigénylés iránti kérelmet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámhatározatot kibocsátó vám- és pénzügyőri igazgatóságához kell benyújtani, a Rendelet 111. mellékletében foglaltak figyelembe vételével.
A közösségi jogszabályok letölthetőek az Unió honlapjáról:
http://eur-lex.europa.eu/hu/index.htm
Ebben az esetben elfogadják a zöld papírfecnit, amivel igazolod, hogy elküldted.
-
Bagira01
veterán
válasz
Stanley-B. #17818 üzenetére
Nekem is írtak mailt, hogy nem értik mi van benne,nyilatkozzak róla. Visszaírtam , hogy mi van benne. Erre jön a válasz, hogy rendben, de a számlán nem értik mi van küldjek más számlát is. A bolt és a fizetési papírok sem tartalmaznak árumegnevezést. Leírtam nekik a pontos típust(biztos értik mi az....) Azóta nem kaptam választ, remélem holnap hozza a postás
(ráadásul, már 2 hete van a postánál..)
-
Stanley-B.
őstag
válasz
RVR400 #17792 üzenetére
és pontosan mikor is kérik azt, hogy nyilatkozzak arról, hogy mi van benne? csak mert tőlem fizetésről szóló igazolást kértek mennyiséggel, árumegnevezéssel, amit rendben el is küldtem.
Mégis kérnek telefonszámot, amit megadtam de nem hívtak, én is hívtam őket, de nem vették fel.
10/0-ra értékelném az ügyintézést.
-
kcsa
veterán
válasz
Viktor0610 #17815 üzenetére
olvashatatlan címzés pl. Meg a jó ég tudja még mi
szerk.: nem kötelező hogy így van, de én már csak ilyen pesszimista vagyok
-
-
fecs
senior tag
válasz
Ricardo128 #17808 üzenetére
"Online, böngészőből elérhetőek: 17track, Trackitonline."
A fórum összefoglalójában van benne, onnan idéztem.
-
-
randras
veterán
WTF?
2013.11.13
06:46
Küldemény információ:
2013.11.15
12:16
Küldemény információ:
2013.11.19
08:39
Küldemény információ:
2013.11.19
08:41
Küldemény információ:
2013.11.19
08:45
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad -
Ricardo128
senior tag
Sziasztok,
Mi ennek a nyomon követős oldal neve, ahogy kilistázza, hogy "Vám elé állítva", "Küldemény felvéve", stb.? Egyébként még most se tudom nyomon követni a csomagomat, de lehet az is a probléma tényezője, hogy még ma adták fel újra, mert megváltoztattam a szállítási címet, mert eddig Remote-Area-ban voltam
Előre is köszönöm!
-
Dermesztő
aktív tag
Végre elindult a swiss -es csomagom semmi infó után. Ma láttam először ezeket az infókat.
11.11.2013 10:50 Electronic notification of shipment
16.11.2013 15:00 Order in transit
19.11.2013 16:00 Order dispatched
20.11.2013 06:30 Left postal office -
Ben.93
tag
2013-11-14 15:45, (HONG KONG), Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
Nem sietik el
-
gyűrű
addikt
válasz
djoci21 #17785 üzenetére
2013-11-19 16:00, Item information : Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered
2013-11-19 07:59, Item information : Letétbe helyezve / Deposited
2013-11-15 10:46, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2013-11-11 21:45, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2013-11-11 21:39, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013-11-09 17:27, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2013-11-07 15:25, (HONG KONG), Item information : Küldemény felvéve / Item accepted12 nap...
Ebből 4 napig a fináncok ültek rajta, hogy r.djanak meg..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest