Hirdetés

Aktív témák

• WN31RD

addikt

Szerintem eleve rossz oldalról közelítik meg a dolgot. Nincs az a külső korlátozás, ami megakadályozhat egy gyereket abban, hogy hozzájusson a ''nem neki való'' anyagokhoz. TV, internet, videó, magazinok, haverok, stb. A világ olyan, hogy vannak benne csúnya dolgok is, ezt el kell fogadni. A szülőnek az lenne a feladata, hogy elérje, hogy a gyereknek ne az ilyesmi tetsszen, másrészt, ha mégis ilyennel találkozik, akkor az ne okozzon neki lelki traumát.
    Az eltiltás egyik szempont szerint sem célravezető, mert attól csak vonzóbbá válik a ''tiltott gyümölcs'' (ezt már ebben a thread-ben is elhangzott), és ha soha nem lát ilyesmit a gyerek, akkor annál nagyobb hatása lesz rá, amikor egyszer mégiscsak szembesül vele (előbb-utóbb megtörténik). Persze nehezebb intelligens, igényes embert nevelni egy gyerekből, mint néhány szabályt vakon követő (vagy azok ellen fellázadó) birkát...

Ja, és a csúnya beszéd ellen a legjobb módszer (tapasztalatból mondom, én voltam az ''elszenvedője'' :D): a szülő a gyerek előtt soha (értsd: SOHA) ne beszéljen csúnyán. Ennyi. Ez működik.

Aktív témák