- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11255 üzenetére
Evga led sync. Neha az is eldobta a megjegyzett szint, de altalanossagban jol mukodik, igazabol egyszer beallitottam azota csak fut a hatterben, a rendszerrel indul.
-
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11248 üzenetére
Flow controlt torold a faszba, hulladek, teves adatok.
“Aio pump” aljzatokhoz sose lehet beallitani gorbet, auto jelleggel mennek, en DC kepes cha fan-ra szoktam dugni a pumpat es ott beallitom fixrpm-re, ahol mar halk, clc 240 esetben fix ~950 Rpm-en jaratom.
A ventik jok ugy T osztoval.
Usb-t en ia haszbalom, led control miatt mertt a vga-m is evga. -
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
válasz metttt #11237 üzenetére
Az egy teljesen jó hűtő, persze. Majdnem az összes AIO Asetek alapkon nyugszik, mind ugyanaz kb. Pl. az EVGA CLC240-nek ugyanez a blokkja, csak felülről nézve más a design, de az NZXT, Thermaltake is kb. mind Asetek. Használd megelégedéssel.
@llacee: ha van hely a házban én 240mm-es AIO-t vennék inkább, de egy 120-assal is valszeg megáll 60-65 foknál a kártya(lehet még annyi se lenne), sokkal halkabban mint gyári léghűtéssel. Én csak azt tudom, hogy nálam 120mm Arctic-al max 55C fokos volt a gtx1060 turbo max értékeken.
-
juliensorel
senior tag
válasz sebixxx #11225 üzenetére
Egyik napról a másikra megáll a pumpa pl. és kész vége nem javítható. Ritka esetben kilyukad/ereszt ilyesmi. Ezeket gariban is szinte egyből cserélik, zárt rendszerek, nem modulárisak, megbontod akkor vége, nem éri meg. Ezért csak olyat vegyél amin van még garancia. Egyébként fogalmunk sincs ki az eladó szóval az tök mind1 jelen esetben.
@llacee : azt vedd amire több garanciát adnak. Majdnem ugyanazt tudja minden aio azonos radiátor méretnél, csak a csicsa más mindnél.
-
juliensorel
senior tag
válasz Attila1007 #11209 üzenetére
Szerintem jó választás.
Nekem CLC 240 van R5 1600X 3.9GHz-en, meg vagyok elégedve vele.
A 280-as talán még jobb is kicsit a nagyobb radi miatt. A gyári ventiket én ki se próbáltam, ránézésre is rosszak
Egy hátrány: a pumpája elég hangos ~75% fölött, én fix 70%-ra (az kb. 950 RPM) belőttem mert nagyon zavart a hangja, de nem tudom a többi CLC is ilyen-e. Volt többféle AIO-m (enermax, corsair), mind halkabb volt alapesteben vagy auto módban.
(Másik hülyesége az RGB kábel...nem muszáj bedugni)[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Ezek zárt rendszerek, nem lehet és nem is kell bennük cserélni a folyadékot.
A pumpát nem szabad kikapcsolni, de maxon se kell tekernie. BIOS-ból auto módban vezérleve jók szoktak ezek lenni. Ha manuálisan szeretnéd állítani, akkor hogyha hangos lőjj be egy olyan értéket amin már halk de még teker szépen, ez pumpa függő, hogy hány RPM.
Ha a procid nem egy meleg fajta, akkor netezés vagy ilyesmi közben lehet passzívan használni a radiátorokat (240mm-től felfele), állhatnak a ventik, de úgy azért 50C körül lesznek az értékek.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz sebixxx #11188 üzenetére
A BQ! D.R. 3 igen jó léghűtő, szerintem nem sokat nyernél, ha egyáltalán nyernél, innentől ez a design-ról szól inkább. Nekem spec jobban tetszenek mint a léghűtők, ezért már régóta vizet használok, de egy brutális nagy borda csodákra képes ezekkel szemben is...
Ha nem számít a felár és befér, akkor én is a 360mm-re szavazok. De azt is vedd figyelembe, hogy egy helyett +3 ventid lesz a CPU miatt, még ha alacsony RPM-en pörögnek is majd + a pumpának is van kis hangja, egyáltalán nem biztos, hogy halkabb lesz mint a DR 3.
Az SW3 nagyon jó, de ilyen árban én inkább az NB eloop B12 szériát javaslom, bár azok fehérek (mondjuk már van vmi fekete kiadás is azt hiszem)Pro M-ben azért a ramok/alaplapi borda fölött én lemérném a helyet, nekem 240es radi volt felül pro M-ben és épphogy elfért.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz bandika0626 #11181 üzenetére
Totál fölösleges, megbízhatatlan gányolás lenne. Nem ér ennyit egy liqmax vagy akármilyen AIO, persze aki szeret tákolni , kísérletezni annak jó lehet donornak. Viszont ahogy írták, az épített vízhez való pumpák is drágák ráadásul a csövezéssel lennének a nagyobb gondok szerintem, tehát olcsóbb és biztosabb venni egy új AIO-t.
-
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
válasz Gubu0101 #11166 üzenetére
Az is megoldás amit SpeedR írt, mondjuk azt se nagyon árulják már ahogy láttam.
Ebből az Arctic hűtésből a "GENERIC" verzió kell a 1060-hoz, sztem egyébként szarabbul néz ki mint a gyári hűtések, de sokkal hatékonyabb és halkabb persze.
Illetve nem tudom milyen 1060-ad van, de garanciavesztéssel járhat ez a dolog ha még garis, azért azt is tartsd szem előtt. -
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
válasz Jakuskacsa #11153 üzenetére
Azok TT Riing RGB ventik. Egyaltalan nem ajanlom, sot semelyik RGB ventit, hulladek az osszes kb. El kell dontened mi a fontosabb a kinezet vagy a teljesitmeny es a hang? ( attol meg lehet rgb szalagozni a hazat, pumpa, vga ilyesmi szinten lehet rgb es egyben jo is,de a ventilator ne!)
Kompakt vizet vegyel jo sok garival, kb mind ugyanazt tudja, design kerdese az egesz.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz hszilard666 #11133 üzenetére
Szerintem tök jó ötlet, semmi baj nem lehet, tulajdonképpen most van egy vastagabb radid, azt kész. Jól át kell fújni, ennyi, a hőfokok meg mint mondod tök okék.
-
juliensorel
senior tag
válasz Kolbi_30 #11131 üzenetére
A bios-ban át kell állítani PWM-ről DC-re, mint írtam, de a manual-t megnézhetted volna, le van írva minden.
Ezért tekernek maxon:
"When you plug a 3-pin (Non-PWM) fan to a fan connector in PWM mode, the fan speed
will always maintain at 100%, which might create a lot of noise. You can follow the
instruction below to adjust the fan connector to PWM or DC Mode." -
juliensorel
senior tag
válasz Kolbi_30 #11129 üzenetére
Hova vannak dugva? Ha alaplapra, akkor biosban kell atallitanod a dolgokat. DC mod az tuti mert 3 pin, de az se mindegy milyen lapod van es hova dugod oket. Nezd meg a ventialjzatok labkiosztasat a manulaban illetve ventilatorok topic osszefoglalojaban talalsz mindefele hasznos infot
-
juliensorel
senior tag
Ettol fuggetlenul jo, hogy elforgattad a pumpat, az legalabb a “helyen” van
A ventilatorok topicban talalsz az osszefoglaloban ajanlott ventiket radiatorra. Nekem is volt 3db 12es Riing-em, 1100 rpm korul mar megjott a hangjuk rendesen, de 900ig tenyleg csendes.
En a nanoxia deep silence-re es az eloop B12 szeriara eskuszom. -
juliensorel
senior tag
Aha, a RAM belógást értem, az valóban probléma néha de az, hogy lehet, hogy úgy jobban feszült volna? Bárhogy nézem a képet illetve józan paraszti ész alapján így jobban feszíted a csöveket.
Jelenleg távolabb van a radiátortól a pumpa ki-bevezetése.
Vagy a ramot feszítette/tolta volna a cső, úgy érted?[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Nincs mit, örülök, hogy jó lett.
Viszont egy valamit elrontottál A pumpát én úgy raktam volna, hogy vízszintesen olvasható legyen a CM logo, és a csövek se "feszülnének" még ennyire se.
Igen, ahogy Speed(R) írja, fixáld a fordulatszámot biosban, de nekem pl az evga CLC240 is "morgott" az első két-három napjában, még nem nyúltam hozzá aztán elmúlt, auto módban megy azóta is. -
juliensorel
senior tag
válasz Puma K #11050 üzenetére
Igen ez érdekes azért...
Én Arctic Accelero Hybrid III-120-at használtam kb másfél évig egy 1060-on, ami tulajdonképpen egy LF120. Annak is elromlott a pumpája 1 hónap után, nekem viszont érdekes módon megjavították gariban. Aztán azóta tökéletesen működik mai napig. (vagyis nem rég eladtam, de tudtommal jól működik jelenleg is ) -
juliensorel
senior tag
válasz Csontoshun #11036 üzenetére
Ha alacsonyabb hőfokokat szeretnél látni, akkor mindenképp.
-
juliensorel
senior tag
válasz Csontoshun #11034 üzenetére
Igen, ugyanis a radiátorból dől be a meleg levegő a házadba.
Én is ezért cserélek most többek közt házat, mert most elől van nekem is a 240es radi. Tapasztalataim szerint legjobb ha felül kifújjuk a radiátor melegét, vagy hátul, de oda csak 120mm-es radi fér a legtöbb házban. -
-
juliensorel
senior tag
válasz elttiL #11024 üzenetére
Nem értem miért nem tájékozódtál rendesen mielőtt vettél egy 240es vízhűtést. Minden házhoz meg van adva, hogy mi fér bele, hogyan és mi nem. Megkímélted volna magad ettől a gányolós Canossa-járástól.
Ez a zalman ház szvsz ráadásul egy hulladék, még léghűtéshez is, én is belefutottam sajnos két éve, pár nap múlva azonnal túladtam rajta. (Pedig csak egy 92mm-es léghűtés volt benne)
Rossz olvasni amiket írtál
Mos komolyan nekiestél a lapnak, mert vettél egy ócska házat, egy olyan házat amibe nem is lehet tulajdonképpen 240es radit tenni felülre?!
Az alaplapod aljzatkiosztását nézd meg a manualban a ventik és pumpa kapcsán....azt se tudjuk milyen lapod van, olvasd el az összefoglalót! -
juliensorel
senior tag
A pumpát erre kösd: SYS_FAN3_PUMP
A 2db ventilátor pedig Y osztóval mehet ide: CPU_FAN
(szerintem adnak hozzá elosztót, legalábbis szoktak)
Az RGB világításról fogalmam sincs, hogy milyen rendszerű ennél a terméknél, biztos adnak hozzá egy rendes kézikönyvet, az alapján össze tudod rakni szépen. Abban benne lesz az is, hogy az adott Intel foglalthoz hogyan kell felszerelni a pumpát az alaplapra.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Üdv,
szerintem felejtsd el, ez egy túlárazott, kicicomázott de átlagos 360as hűtő. Az alapjait tekintve nem hinném, hogy bármiben is jobb mint pl. egy Be Quiet! SL 360, Arctic LF360 vagy a Fractal S36
~4-5-6 ezer Ft-ért (Nb eloop széria, Aerocool DS) szerintem sokkal jobb és halkabb venitket lehet kapni és egyáltalán ki akar 2000 rpm-en nyomatni 3 db ventit egy radin és minek (tudom, hogy leszabályozható de akkor is. Sztem az industrial széria nem átlagos gamer pc-kbe való)
A másik ez a kijelző téma; most komolyan a cpu blokkot fogod nézegetni egész nap, hogy miket ír ki?...ugyan már! Erre is van sokkal jobb eszköz, én is most szeretnék majd egyet beszerezni, és ezt legalább olyan helyre tudod tenni, ahol szem előtt van: [link]
Én ennyi pénzből biztos, hogy inkább a "3 db jó venti (~18K) + egy bevált 360as kompakt(~40-50K) + Aqua Computer Vision Glow(~15K)"
képletet alkalmaznám.
De ilyen áron már az épített víz is a közelben van...
Szerk: A vrm hűtőt én be se szerelném, azzal csak a gond lesz ha visít a tesztekben is. Egy jól szellőző házban nincs rá szükség[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz Steve_Brown #11000 üzenetére
PCX-nél Noiseblocker eloop B12 széria, ~5600 Ft, máshol 6 ezer fölött van
-
juliensorel
senior tag
válasz Speed® #10983 üzenetére
Az ilyen jellegu webshopokban en betiltanam az ilyen komolyabb elelktronikai eszkozok arusitasat. 100/99 esetben a vasarlo megkarositasaval jar, kidobott penz az osszes. Ilyen-olyan egyszeru kütyüket, max par ezer ft-ert lehet vasarolni, azt mondom oke, de ha lehet en elektronikai cikket egyaltalan nem veszek, még egy rgb led szalagot se vennék, csak “analog” targyakat.
Egy proci hutest nem par honapra vesz az ember, ezen nem szabad sporolni. egyebkent teljesen jo arban is vannak megbizhato markaju termekek mint tudjuk... -
juliensorel
senior tag
válasz Speed® #10963 üzenetére
Szó nem volt ledekről.
Ha túl sok az OFF majd kigyomláljátok, szerintem itt senkit nem zavart ez az eszmecsere. A száraz, lexikális lényeg ott van az összefoglalóban.
A vga egyáltalán nem passzív, elölről pedig 2db 140es tol be levegőt 900rpm-en, nem pedig egy vastag radi melege áramlik rá. Ezek szerelési fázis fotók, sőt a képek készítése óta a hűtő már full dobozosan, leszedve gariban volt egyszer, így a vram sünik már nem "kócosak" becsszó.
Az eredeti felvetésre xatos3 korrektül reagált, igen hamar. laychi hűtője azért lötyögött/szörcsögött, mert kiszerelte, tette-vette jobbra balra, ilyenkor ez normális jelenség, szerintem már sokan tapasztaltunk ilyet.
Szép estét! -
juliensorel
senior tag
válasz xatos3 #10956 üzenetére
Az esztétikát én kifogásoltam és "mekk mestereztem", nehogy már összevesszetek miattam
Szerintem borzasztó átgondolatlan és igénytelen az a 970es konfig, nem köntörfalazok, megmondom őszintén! A szedett-vedett Arctic (?) ventikről nem is beszélve. (semmi passzív agresszió, csak egy személyes vélemény)
A gányolással, kísérletezéssel nekem semmi bajom, nem kell mindent gyári formájában használni, de attól még lehetne sokkal igényesebb és szebb. Az a lógatás egy hülyeség...bármi jobb lett volna...hasra ütős marhaság: pl. fektetve rárakod 4 darab kis fekete lego lábra a ventit, akár ragasztod is, ugyanúgy felfelé fújna stb.
Ha már lúd, legyen kövér én csak azt mondom.
Nálad a kiszerelt radi pl. tök jól meg van oldva, teljesen emészthető látvány. (bár belül azért látom voltak cifraságok ott is ) -
juliensorel
senior tag
válasz laychi #10941 üzenetére
Rég láttam ilyen Mekk mester jellegű és átgondolatlan gépbelsőt/hűtésrendszert
Miért vettél amúgy 240es vízhűtést a vga-ra egy olyan házba, amibe az be se fér rendesen a lóbaszó Noctua miatt? Egy 120as is elég lett volna és az talán még elférne hátul...bár vastag radi nem hiszem.
Az új kártyád esetében mindenképp ragassz ram süniket a VRM-re, siralmasan néz ki ez a 970 -
juliensorel
senior tag
SZIA
A cpu foglalat: AM4
Én most veszek egy ilyet 1600x-re, 60 hónap gari és nagyon mutatós szerintem, régóta szemeztem vele:
EVGA clc 240
hivatalos oldal
Ez jó lesz neked is szerintem ha tetszik[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz Tomace91 #10904 üzenetére
Hogyne, hiszen ott max elromlik a venti, te meg veszel rá egy új akármilyen modellt (persze méretben megfelelőt), ami valszeg még jobb is mint a gyári. A lefogatások és a borda sérüléséhez nagyon sokat kell költöznie egy hűtésnek vagy nagyon fakezűnek kell lenni hozzá
A kompakt víz ereszthet, kilyukadhat, elpárologhat a hűtőfolyadék, de ami a leggyakoribb, hogy beszarik a pumpa és az nem javítható alapvetően, aztán kb. dobhatod is a kukába.
De én még így is kompakt párti vgyok, garival kell használni és még időben lecserélni újra (pár évente nem nagy ügy szerintem) -
juliensorel
senior tag
válasz Darkviper #10894 üzenetére
Ahogy a kollega mondja, ebbe aztán mi nem fér be és hova nem?
Radiátor férőhelyek (értsd kompakt víz is):
"Top :120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm (maximum thickness clearance 55mm)
Front: 120mm, 140mm 240mm, 280mm, 360mm
Rear: 120mm, 140mm"Maga a hűtés valszeg nem rossz (bár nem találtam sehol ilyen típust), viszont az ML360R két kamrás megoldása érdekes és hatékony lehet, de azért itt nincsenek nagy megfejtések igazából, legyen rajta minél több gari és tetsszen neked. Bár azt se tudjuk mire kell....
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Én ezt melegen ajánlanám de úgy tűnik már nem igazán lehet kapni Mo-n. Nekem ilyen van asus turbo gtx 1060-on és nagyon meg vagyok elégedve vele, ha esetleg találsz valahol érdemes beszerezni. Van belőle 140 mm-es változat is ha jól emlékszem, és kompatibilisek 1070-el.
-
juliensorel
senior tag
válasz Xblades #10700 üzenetére
Igen, persze, viszont pár hónapja már nincs húzva, simán auto-n van, mert igazából nem láttam értelmét.
Hát ilyen átlag felhasználásnál:Mondjuk a gyári ventiket rögtön lecseréltem, mert azok nagyon hangosak, jelenleg THERMALTAKE Riing 12 High Static Pressure van rajta. BF1 alatt pedig kb. 45 fokos a proci de olyankor a két első 140es házvenit is megy persze ~800 rpm-en
#10698 szerintem e cpu_fan2-re kösd a pumpát
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
válasz joseph66 #10696 üzenetére
Tulajdonképpen semmi, csak a ventilátorok, illetve az RGB változatban a pumpa logo is rgb-s. A radiátor és a pumpa lényegében mindben ugyanaz én azt gondolom. Döntsd el mi a fontos neked.
Egyébként ár/érték arányban 240 mm-ből az arctic LF240 az ajánlott, mert vastagabb a radiátora így jobb a hűtésteljesítménye, de az nem mindenhova fér ám be és a design is nagyon szegényes, ez megint szubjektív döntés tárgya.
Nekem pl. enermax liqmax 240 van, mert nálam a fehér pumpa led szempont volt, ez is nagyon jó hűtés sztem, már egy éve használom és tök jó. -
juliensorel
senior tag
válasz fogtunder #9517 üzenetére
Igy van.
Komolyra forditva, az rgb sztem jo dolog, 2018van, nem '95, akinek van esztetikai igenye, az halad a korral es ennek tukreben epit maganak tetszo gepet, nincs ezzel semmi baj, mindig az indokolatlan tularazas a problem es az idiotak.
En pl. Azert vettem 25k-s mechanikus bill-t, mert a feher hattervilagitast szoktam meg dell laptopjaim miatt regota,
Amugy is az tetszik, a gepben levo ledek is feherek, viszont sima feher bill-t nem lehet kapni, az mar mas kerdes, h a gigabyte szerint a feher az vilagoskék... szoval nagy csalodas a force K85 rgb-je (tul tettem magam rajta)
Ui: tudom, h te is szereted a Lilat
Ui 2: Szerintetek a banyaszok vagy az rgb uncsibb? -
juliensorel
senior tag
válasz brillians #9503 üzenetére
Sok hazban csak elol, allitva fer el 240-280as radi, ezert. Illetve igy friss, kulso levego megy kozvetlen a radira, ami persze meleget tol be a hazba, szoval pro es kontra, egyes vga-kat fel tud melegiteni ez a felallas szepen. Viszont ha gondoskodsz a kello kiszivasrol, akkor tok jo a front radi.
Tipust en nem ajanlanek, foleg ennyiert, nekem egy 28k-s enermax liqmax 240 van, ryzen 5 1600x-en, nekem boven megfelel de persze biztos van jobb is. -
juliensorel
senior tag
válasz Televan74 #9315 üzenetére
Nalam egy enermax liqmax II 240; 45-48 fokon tartja az r5 1600x-et 3.9ghz-en multi jatekoknal es renderelesnel ahol mind a 6mag 98%-on porog. Azert az eleg jo szerintem, de ez ugye 240es radi, egy legnel nekem ez sokkal szimpibb es jobban is nez ki es halkabb ket jo ventivel. Persze a top leg gondolom hasonlokra kepes de ahhoz oriasi borda kell...
-
juliensorel
senior tag
válasz Energy52 #9311 üzenetére
Mozgatas, beszereles, dontogetes utani elso inditasnal szoktak szorcsogni, igy pontosabb a megfogalmazas, aztan egy ido utan kidolgozzak magukbol a levegot, gondolom a radi tetejebe es aztan mar nem hallni.
Ez legalabbis az en megfigyelesem, nekem a vga-n is kompakt van es azota volt 3 hazcserem. -
juliensorel
senior tag
válasz apollo12 #9277 üzenetére
igen egy naggobb haz kene ehhez na de en igy csinalnam:
A ket radit cserled fel: a cpu menjen elore allitva ugy, hogy a csovek felulre keruljenek es befele fujjon a ket venti a hazba a radin keresztul. A vga radit tedd felulre kiszivo ventikkel, tehat a ventik legyenek belul. Igy mindket pumpa alacsonyabban lesz mint a radik es a vga melege kifele fog tolodni. A hatso 120as is legyen kiszivio, elol legalul pedig maradjon a +egy befujo 120as. Igy sokkal jobb lesz, annyi, h a vga csovek persze majd keresztul mennek a "latvanyon" de az nem gaz annyira szerintem es talan ell tudod vezetni ertelmesen, eleg hosszunak tunik az a cso[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
válasz Retekcloud #9178 üzenetére
A 4 db gyari venti mindenkepp felesleges...inkabb tegyel ra 2 db jobbat, na ugy csendes lesz tenyleg
-
juliensorel
senior tag
válasz --Disztroj-- #9148 üzenetére
Felulre tedd szerintem, elore pedig 2 db jofele hazventit, nekem is ugy van. Ha elore rakod, akk meleget fuj a vga-ra, de persze a jobb hutesu kartyak megbirkoznak azzal is.
2. Esetben igen, ugy ahogy mondod -
juliensorel
senior tag
Megy, egy TT riing van a radin, kb fix 850en jaratom ha jatszom. A hazon elol pedig ket nb blacksilentfan porog olyankor kb 700 rpm-en, szoval nincs turbina jelleg. Atlagra 42-45 fokot mer ki a hwinfo, csak szoktam nezni, h mi volt a max; az eddig ~55fok volt, mar nem tom mivel, jatek fuggo ez is, most alien isolation megy neha, az 35-40 fok, de pl divison eseten tobb volt emlekszem.
Nekem meg ez is jo, asus turbo 78-80 fokokat ment a gyari hutessel, azert vizeztem le -
juliensorel
senior tag
Akkor minek van ott venti hely?! Csak az élracsokon tavozik/sziv levego? Birom ezeket a kamu kepeket, felul is kompakt van a referencia foton, de nem ertem, h gondoltak...
Szerintem ne tegyel akkor oda radit; de az nzxt mit ir errol?
Szerintem a gtx 10x0 sorozat eleg huvos, azert lehet, h eleg ra x52 , de nem tudom , nekem 1060 van, arra boven eleg egy arctic hzbrid III, az iment targyaltuk, olvass vissza hatha segit[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz Barthezz2 #9138 üzenetére
A nagy felso borda 4 csikban erintkezo thermalpad-al rengeteg hőt lehuz a ramokrol es a mag kornyekerol, kvazi egy passziv megtamogatas arra a kornyekre.
#milka78: persze mert a frostflownak 240es a radija, viszont kartyatol is fugg biztos, nem tudom te min hasznaltad, de nekem az asus turbo 1060 6gb meg nem ment 55℃ fölé, de altalaban inkabb 48℃ terheles kozben, es ami nekem nagyon hasznos, h pl netezes kozben passzivban hasznalom, lekpacsolom a ventit, olyankor rohogve 27-29℃ . Ez persze az 1060 erdeme is, nem tudom 1080 mennyire melegszik..
-
juliensorel
senior tag
Tudom, a kerdezo is tudja, viszont azt hitte az arcticon nincs, szoval az "is" az arcticra vonatkozik...mindketton van az a lenyeg, de az arctichoz jar minden, ami a passziv hoelvezeteshez kell es brutal borda a tetjere is pl.
En nem akarok meggyozni senkit, sztem a frostflow fapadosabb -
juliensorel
senior tag
-
juliensorel
senior tag
Akkor tegyel vizet a vga-ra, a cpu-ra pedig vmi top leghutest.
Nekem is ARCTIC COOLING Accelero Hybrid III-120 van a gtx1060-on, nagyon meg vagyok elegedve vele, adnak ram sünit es egy kis ventit is a ramokhoz, amit en mondjuk nem hasznalok mert a haz elejebol kap eleg levegot a kartya.
Nalam mondjuk elfer a cpu-hoz is egy 240es kompakt, de most a vga a lenyeg, az arctic 120as radival van, az elferne neked is -
-
juliensorel
senior tag
Mindegy hova kotod a pumpat, csak DC modban uzemeljen az aljzat, ezt bios-ban tudod beallitani, szoval ne PWM-en menjen.
A hang sztem normalis, majd elmulik, picit levegos talan de majd helyre kerulnek a buborekok a keringessel. A radit gondolom allitva, elore raktad az s340ben, a radiatorba erkezo csovek magasabban vannak mint a cpu blokk ugye? -
juliensorel
senior tag
válasz bizoonik #9009 üzenetére
En ket szempont miatt valtottam leghutesrol:
-mert szerintem is sokkal jobban nez ki
-mert kitalaltam egy koncepciot, ami aztan be is valt a zaj ellen: kell hozza egy potmeteres venti szablyzo es kompaktviz a vga-ra es cpu-ra is. Amikor csak netezek, vagy olyan munkat vegzek ahol nincs zene/hangok, se igazi terheles (pl word, olvasas) akkor teljesen lekapcsolom a ventiket es kvazi nema csendben van a gep, a pumpa meg elkeringteti a vizet.
Igy a gtx 1060 25-27 fok, ryzen 5 1600x 3.9 ghz pedig kb 40fok. Terhelesnel pedig szepen bekapcsolom a ventiket, akkor mar nem zavar mert, ugyse hallom pl. jatek kozben vagy video renderelesnel viszont muszaly meghozni ezt az aldozatot kulonben felforrna a proci.(Corsair temahoz nem akarok hozza szolni, szerintem tularazott marka, de nekem is pl corsair hazam van mert tetszik, hutobol H60 as volt egy regi munkahelyi gepemben, az jo par evet kibirt.)
-
juliensorel
senior tag
válasz Stanchore #8934 üzenetére
Pucz: sztem djstan ajanlata nagyon jonak tunik neked, ha meg marad vigyel te is x62-t, jol fog mutatni s340ben, csak tenyleg krva draga boltban. Annyi, h abba a hazba csak elore tudod tenni a 240es radit igy a vga-d kicsit melegebb lesz valszeg. Nekek is volt elitem, liqmaxII 240el es a vga hofok 8-10 fokot nott, na persze egy asus turborol beszelek aminek kaki a gyari hutese.
-
-
juliensorel
senior tag
válasz SoulReaver #8793 üzenetére
Nem igazan kovettem a napokban a hsz-ket, de mivel mind a harom lenyegeben ugyanazt tudja, en kinezet alapjan tuti a fractalt vennem azok nagyon ertenek a komoly design-hoz es prima minosegu cuccokat gyartanak. Az arctic nagyon megeri az arat, de az a baj, h kapsz 6 db ventit kvazi tök foloslegesen, egyreszt hangosak masreszt semmi ertelme a push-pullnak a piacon levo legtobb cpu-hoz. Visoznt az arctic + 3db jofele ventivel arban közel ugyanott vagy mintha a dragabbakat venned
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
Ez nem lenne jo szerinted? [link]
En itthon nem tudok mibol csinalni hasonlot ahhoz ugyanugy kene venni kabelt, csatit.
amugy megvettem a rajintek aura 12-t, ha lesz egy kis idom letesztelem. De azt mar most erzem, h 5400ft-ot a 2 db nagyon megerte, 800rpm korul megy, mint eddig a bol.quiet vagy a wb2, igy halk, legszallitasa jobbnak tunik mint a wb2 plus-nak azonos fordulaton, a vilagitasa pedig nagyon szep egyseges, lagy, feldobta a gepet