- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
hallgattam már, lenne is ami úgy gondolom jó lehet, ezért is nem az a kérdés, hogy milyet, hanem egyáltalán ilyet (értsd 5.1)? A mozival amúgy én is így vagyok, nem annyira vágódtam hanyatt a nagy surround búbánattól, ezért is a dilemma. Kell ez nekem? Ad számottevően több élményt? És ilyenek. erre gyűjtök most véleményeket, ki hogy látja, főleg ha próbálta mindkét verziót.
A 17cm-re írtam az előbb. -
luciferc
őstag
a hangszóró méretét nem a dekorációból szedtem, hanem a leírásból, hidd el, de megnézem otthon. szóval egyelőre induljunk ki abból, hogy 16-17cm. Az erősítője bi-amp, ez a sub hangszóró csak a mélyeket kapja meg, ha a magasat kihúzom, akkor bizony csak dübdüb van! mid/bass esetében ez nem így van gondolom, tekintve hogy 3000Hz az már eléggé tartalmazza az emberi hangot.
ezért gondolom, hogy ez bizony inkább sub, miny bass/midrange. nagyot tévedek?
a bookshelfes dolog esetében pedig a továbbiakban itt erről nincs értelme beszélni (tudom, nem te említetted először), hisz akár kompakt házimozi, akár kompakt hifi, mindkettő bookshelf. -
luciferc
őstag
1. ok, de akkor mi minősül mélynyomónak? Mitől nevezünk egy 17cm-es tányért mélynyomónak egy kompakt házimozi esetében (mert most ilyen kategórában vagyunk!, és ezzel kapcsolatban emlegették, hogy jobb a sub-ja), és mitől nem egy kompakt hifi esetében.
2. és mit értsünk bookshelfen?
csak tisztázandó a fogalmakat. -
luciferc
őstag
Azért az a 17cm-es mélynyomó ami a kompakt hifimben van, az nem éppen bookshelf kategória..., szvsz.
amúgy részben zenére részben filmre lenne használva, mondjuk 60% zene 40% film, de fele-fele is lehet.
azért ez, hogy ''ha hátsó hangfalból jön a hang, azért azt onnan is hallod.'' illetve ''jobb a térhetása (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, innen is onnan is jön egy-egy effect)'' inkább a sztereó megoldás felé lökdös... -
luciferc
őstag
válasz
wassermann #15 üzenetére
de igazából minek nekem 2.1, ha egyszer a meglévő kompakt hifinek mind a bal mind a jobb hangdobozában van mélynyomó?
szóval regisztrállak 1 erős szavaztnak a sztereó verzió mellett az 5.1 ellenében -
luciferc
őstag
válasz
wassermann #12 üzenetére
na, ez a beszéd. szóval úgy gondolod, hogy nem ad számottevő plusz élményt a surround? valahogy én is erre hajlok...
A hangszórókban igazatok van, de az még gondot jelent, bár próbálkozok vele. -
luciferc
őstag
Professzor Szalma,
ez így szép lenne, de ennyi pénzt nem akarunk erre szánni. Igazából annyi a harci feladat, hogy az az említett szobát kell valami (azért nem túl szar) hanggal ellátni. Itt merült fel a két lehetőség, hogy a meglévő kompakt eszköz menne át és annak a helyére kerülne egy kisebb darab, vagy maradna ahol van és lenne mondjuk 80-ért egy házimozi (lejátszó nem fontos). Ezért a kérdés nem igazán az, hogy miként érdemes 2-3 év alatt 3-400+e-t ráköltenem, hanem az, hogy egy ilyen szobában (3,5x5m, panel) ad-e számottevő pluszt egy ilyen (mondjuk Pana) 80e-s házimozi (még ha az ínyencek szerint ez nem is igazi házimozi) a maga surroundjával, vagy sem. -
luciferc
őstag
No, 70e-s LG-t semmiképp nem vennék. Eddig egy 75-80e-s Pana (SC-HT520) volt a jelölt, de ''lelopták'' a digit bemenetét, filmeket viszont nagyrészt gépről néznék. Amí így szóba jöhetne az egy hasonló árú Philips (LX-3900SA) vagy egy 100e-s Pana erősítős hangfalszett (SC-HT05, ezt pakolják a DVD írós csomagokhoz is). És itt merült fel, hogy kell egyáltalán az a sorrund dolog? Tényleg dob annyit a filmen? Valahogy kétségeim vannak, de tény, hogy nem nagyon hallgattam még lakásban ilyet, szóval
-
luciferc
őstag
up
-
luciferc
őstag
Adott egy 3,5x5 méteres szoba. Az egyik 5 méteres falon végig szekrénysor, a szembe fal mentén az ücsörgő hely. A szekrénysorban benne a TV, amin filmeket néznénk (gépről). Van a lakásban egy elég jó hangú kompakt hifi (mini hifi) rendszer, de másik szobában.
A kérdés az, hogy érdemes-e ebbe a szobába venni egy kb 70ezerHUF kategóriás kompakt házimozit, vagy célszerűbb átvinni a kompakt hifit és venni a másik szobába (ami kisebb) egy kisebb kompakt hifit (mikro hifi néven emlegetik). A kompakt hifi áthelyezésénél a hangszórók a szekrény tetejére kerülnének. Házimozi esetében a mélynyomónak a TV alatt, a szekrényben lenne helye, gyakorlatilag egy kb 45x50x38 cm-es dobozban.
A dilemma az, hogy jó hely lenne-e ez a mélynyomónak, illetve úgy általában ad-e egy házimozi annyival jobb élményt egy ekkora szobában, hogy megérjen a mikro hifis verzióhoz képest a plusz 30ezer HUF-t.
várom a véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Eredeti játékok OFF topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gépalkatrész csomag Ryzen 5, RX 580, B450 alaplap, 16GB RAM, ház + ajándék hűtő
- Dell Alienware AW2521H
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest