- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
Szerintem senki nem tekinti ezekre a cégekre másként. De muszáj a versenyt fenntartani, hiszen enélkül megint Intel v AMD egyeduralom lesz, ami az átlag felhasználóknak sose tett jót
bár ezek a procik az átlagfelhasználóktól eléggé kívűl esik, itt mi max. csorgatjuk a nyálunkat egy ilyen után
-
tserrof77
őstag
#23 / #24 Azért akad némi fejlődés. Ja, hogy kék vonalon közben 2 foglalat váltás is volt, pirosakénál csak 1, ráadásul kékeknél 4, pirosaknál 5 év alatt. De hogy számszerűsítsünk is.
-
VirsLee
őstag
Van ferdítés, de csak az, amit Te csinálsz.
Csak hogy tisztázzuk.
Leggyorsabb AMD gamer proci: 7800x3d
Leggyorsabb Intel gamer proci: 14900kEhhez kezdtél ferdítésbe, hogy nem a leggyorsabbhoz, hanem a legdrágábbhoz akarod hasonlítani, mert szerinted az a párja. Nem az, gamer prociról beszéltem plusz szerver procikról.
Szerinted, ha 7800x3d a top gamer amd proci, ami olcsóbb, mint egy 13700kf, akkor az amd áraz drágára vagy az intel?
A szerver oldalon is top vs top példát írtam. Ha $17k-ért kapsz 60 magot az Inteltől és $12k-ért 128 magot az AMD-től akkor röhögés nélkül le tudod írni, hogy az AMD szemtelenedett el az árazással?
-
Dr. Akula
félisten
"a 14900k elver minden AMD procit produktivitás terén miközben játékban is ott van a csucson"
Meg fogyasztásban is. Meg az elverés is költői túlzás, a 7950X(3D) ugyanott van.
"A7950X3D a csúcs ott, az meg 685 dolcsi, ha jol latom, miközben a 14900K 590 dolcsi"
-
hokuszpk
nagyúr
"de annyi biztos, hogy mainstream asztaliban a top 14900k párja nem a felső középkategóriás 7800X3D, szóval van itt ferdítés.."
oke, akkor a vadiuj 14900K -nak nincs parja, csak eppen 95W alatt olcsobban van AMD proci, ami a legtobb jatekban lenyomja. És még nem is mentunk 8 mag fölé
* a procihoz megfelelo alaplapok es hutesek temakoret meg fedje jotekony homaly, legyen munkajuk a jovo bitrégészeinek a teljes kép összerakásával.
-
Sinesol
veterán
Intelből igen, de a top kategória párja a másik oldal topja, ami a teljes képet nézve a 7950X3D, ami egyrészt nem sokkal lassabb a 7800X3D-nél, másrészt ott is olyan számok vannak nagyon alacsony felbontásban, hogy kb mindegy is, hogy átlagban 260 vagy 280 fpsed van. A joval fontosabb minimum fps-ben meg szinte alig van már 1080p-ben is.
-
Sinesol
veterán
Nem tudom szerver oldalon mennyire releváns az összevetés, pontosan milyenek az erőviszonyok, de annyi biztos, hogy mainstream asztaliban a top 14900k párja nem a felső középkategóriás 7800X3D, szóval van itt ferdítés..
Tpu értékelésre ránézve ugy látom a 14900k elver minden AMD procit produktivitás terén miközben játékban is ott van a csucson. A7950X3D a csúcs ott, az meg 685 dolcsi, ha jol latom, miközben a 14900K 590 dolcsi...így drágábban ad hasonló/gyengébb cuccot az AMD. -
-
válasz
#90868690 #35 üzenetére
Ne haragudj, de nem ismerem a topikot, mert rászántam azt a 3-5 percet és megkerestem mi felel meg az alaplapnak.
Cimbinek raktam össze akkoriban egy 1700X konfigot ami most is megy hibátlanul. Akkoriban Intel LGA2066-ot használtam, nem volt tapasztalatom AMD-vel, így fogtam magam és utána olvastam.
Egyébként engem hidegen hagy mind a kettő cég szarakodása, csak gondoltam, ha felemlegetjük az AMD dolgait, az Intel se maradjon ki.
-
törölt tag
Az amd-is fizetett, https://www.anandtech.com/show/14804/amd-settlement
Nekem a ryzen teszkitek voltak a kedvenceim, a válogatott ramokkal, meg a megfenyegett újságírókkal hogy csak a küldött lapot és ramot használhatják. Igy szegény user 3-4 x vett ramot, rossz esetben, mire otthon össze tudta hozni amit az amd a válogatott ramokkal produkált, szigorúan 2 modullal. Ryzen 1000 sorozat.
Egyik sem különb a másiknál
-
-
S_x96x_S
addikt
> Ugyanolyan cég, mint az Intel,
Leegyszerűsítve igen ...
de azért nem teljesen ugyanaz ..1.)
az Intel-t elítélték versenyellenes ( ~ sportszerűtlen ) magatartásért.
Az AMD-t meg nem.2.)
Az Intelnek van saját chip gyára ..
Az AMD meg a TSMC -től bérel. Ha a TSMC árat emel, akkor az AMD lehetőségei beszűkülnek.és még lehete folytatni ..
-
tibaimp
nagyúr
Na, az Amd is tud árazni, ha nyeregben van....
-
S_x96x_S
addikt
> Érdekes módon ez csak akkor elfogadott, ha a pirosakról van szó,
> pár éve ment az Intel szapulása a magas árakért,
> most meg hogy az AMD next levelre lépett árazásban,Az Intel szapulása szerintem a következő okok miatt volt jogos :
- a versenyellenes ( tisztességtelen ) magatartása miatt ( ezért kapott büntit is )
- és hogy leállt a fejlesztéssel és ugyanazt a 2 magos konfigot tolta - pár százalékos teljesítmény növekedéssel .. Ezért meg az Apple büntette meg, dobta az Intel-t.Most hogy van verseny sok minden jobb .. van fejlesztés ..
És ha képes vagy várni 1 évet a megjelenéstől, akkor tényleg kapsz teljesítmény többletet is a pénzedért ..
De ha rögtön és azonnalra kell - akkor az feláras, ezzel szabályozza az AMD a korlátozott gyártókapacitást.Jelenleg az 7500F és az 7800X3D ára is kezd barátságos lenni ..
az AM3 meg még barátságosabb ..A verseny jó .. A verseny hiánya a nem jó ..
És ez az AMD-re és minden más cégre is igaz, ...A probléma, hogy most a TSMC a szűk keresztmetszet .. és drágán gyárt ..
Ha az Intelnek is beindulnak az új gyártósorai (18A)
akkor a TSMC is lejjebb megy az árakkal ...A verseny jó !
> hogy ez is csak profitéhes cég, mint a többi.
minden cég profitéhes ( nem nonprofit jótékonysági cégek .. )
és csak a verseny korlátozza ezt .. -
Sinesol
veterán
Érdekes módon ez csak akkor elfogadott, ha a pirosakról van szó, pár éve ment az Intel szapulása a magas árakért, most meg hogy az AMD next levelre lépett árazásban, az meg jól van, csak lapul a sok fanboy, pedig a pirosak még jobban szivatják az árakkal a népet, így őket is. Na dehát fájna ez beismerni, a számitástechnika jótevőjeként tekintettek egyesek a cégre, meg sem fordult a fejükben, hogy ez is csak profitéhes cég, mint a többi.
-
S_x96x_S
addikt
> Van ennek így értelme? Ennyiért már majdnem megvan az epyc párja is, nem?
attól függ ..
Az EPYC -k kisebb turbo/boost órajelen mennek. ( 3.8 .. 4.0 ... 4.3 Ghz)
mint a Threadripperek ( 5.1 .. 5.3 Ghz )
Vagyis ugyanannyi magszámmal több teljesítményt ki lehet sajtolni a TR PRO-ből.Viszont az EPYC 12 mem csatornás - TR PRO meg csak 8.
-
Dr. Akula
félisten
"végfelhasználók számára ez az információ nem túl hasznos"
Dehogynem. Ha túl vannak árazva, nem vár rá az ember, vesz valami mást.
-
wwenigma
Jómunkásember
Azért értelmezd amit másolsz de iderakom a cikk linkjét: [link]
"McCarron credited Intel’s year-on-year share gain with “significant growth in entry-level mobile CPUs” that are primarily used in Chromebooks, including the recently rebranded “Intel Processor” chips that were previously known as Celeron and Pentium."
-
Alusky
senior tag
Ja hát ez van, pár éve fordítottan is így ment és tudható is volt így lesz.
-
GeryFlash
veterán
Kezdjuk ott hogy annak normal esetben csak az idu mulasaval novekednie kene aremeles nelkul, ezt hivjak technologiai fejlodesnek. Abba viszont ne is menjunk bele, hogy az osszes korabbinal 1 mag olcsobbra jott ki mint most (illetve majdnem mindegyiknel igaz, hogy a korabbi generacional is olcsobb volt 1 mag, indultunk 62.5 dollar/core arrol, most meg 104 dollar).
-
Duck663
őstag
Mármint, hogy komolyan túlárazta. De akkor már inkább EPYC, dupla memória csatornákkal.
-
opr
nagyúr
Van ennek így értelme? Ennyiért már majdnem megvan az epyc párja is, nem?
-
Szépen elszálltak az árak, összehasonlításként az eddigi zászlóshajók kezdőára:
1950X (16 Zen mag) - $999
2990WX (32 Zen+ mag) - $1799
3990WX (64 Zen2 mag) - $3999
5995WX (64 Zen3 mag) - $6500
7995WX (96 Zen4 mag) - $9999 -
worxland
addikt
megKéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest