Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DeFranco #31589 üzenetére
Öhm, de hiszen ez alapból benne van?
Kell lennie egy Kids profilnak.
Ha nincs, akkor hozz létre egyet, és a Manage Profiles alatt tudod módosítani a korhatárt.
Itt annyi van, hogy magának tud böngészni és hozzáadni a korhatárral, így nem neked kell, hanem elvileg biztonságosan böngészhet.
Csak meg kell neki mondani, hogy apa fejére ne kattintson, van neki sajátja. -
törölt tag
Hmm?
Médialejátszón megy a Kodi.
A tévé beépített lejátszója jól kezeli és DD-t csinál belőle csak a médialejátszós Kodi nem. Pedig úgy emlékeztem régebben ezzel nem volt probléma, Kodi is átkódolta DD-be.
Erősítő Direct módban van, automatikusan felismeri a jelet, amit kap.
Amikor változtattam a hangeszközön akkor az egyiknél sztereót csinált belőle. -
törölt tag
Milyen beállítás kell ahhoz, hogy az 5.1-es AAC hangsávot rendesen felismerje és lejátssza? Jelenleg mintha 20x lassításban menne a hangsáv.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hogy lehet kiiktatni a TMDB addonokat? Nincs uninstall opció.
Csak akkor tudom kikerülni, ha megváltoztatom könyvtáranként a scrapert? -
törölt tag
HDR beállítások hol vannak Kodiban? Van pár 4k sample, ami sztem a FHD kijelzőmön nem jelenik meg jól, de nem találom a beállításokat.
Elvileg kell lennie egy HDR - SDR konverziónak vhol? -
törölt tag
Befrissült a rendszer az újabb verzióra, viszont most egyik SMB megosztást sem érem el.
Operation not permitted üzenetet kapok.
Mi történt és hogy tudom megoldani? -
-
törölt tag
válasz WhiteWalker #30378 üzenetére
Ez nekem tipikusan olyan oldalnak tűnik, ahol a main title a NEM VAGYOK VÍRUS felirat.
Ez borzasztóan nem tűnik legálisnak, nem hogy biztonságosnak. -
törölt tag
Hogy lehet a Netflix My Listet egyben hozzáadni a Libraryhez? Mappákon van külön opció erre, de nem szeretnék 200 tételt egyesével bedolgozni.
Illetve egyet kipróbáltam, de nem került be a listába. Kell forrásként hozzáadnom egy külön mappát? -
törölt tag
Felraktam a ceemmc -x paranccsal a CE-t a belső tárhelyre, a 3-as opciót választottam, az volt az, hogy USB-n lévő rendszert másol fel. Most viszont nem látom azt az opciót a Power menüben, hogy Androidra bootoljon az alap skin alatt.
Az általam használt skin alatt van opció a menü szerkesztésére, de a Power menü alatti opciókat nem dobja ki, így hiába szerkesztem az egysoros paranccsal, nem működik.
Hogy tudom android módban újraindítani a dobozt?
Illetve hogy tudnám betenni a Power menübe ezt az opciót?
Vagy van erre külön addon akár, amire rányomok és akkor a 2 soros parancs végrehajtódik?
Vagy nekem az is jó lenne, ha van beállítás arra, hogy a Netflix nem órákig töltődik, mert most hosszú másodpercek telnek el menüben mászkálás során. -
törölt tag
válasz fjanni #30102 üzenetére
A UPC / Vodafone Connect Box kétféleképpen működik. Van egy modem mód, amikor modemként használod csak és van egy saját routered.
És van egy Router mód, amikor egyben router is, így nem kell saját eszköz (igaz az eszközök száma miatt kell egy switch is nálam). Most így tesztelek. -
törölt tag
válasz fjanni #30094 üzenetére
1. Nekem is van ilyen problémám, több dolgot is tesztelek most a hálózaton, de eddig 3 dolog jött nálam szóba, mint lehetséges ok:
- a routerem más kapcsolatokban is okoz delayt, most kiiktattam a hálózatból és sokkal gördülékenyebben dolgozik a CE, de még mindig bufferel
- a NAS merevlemezt ne állítsd le, hagyd pörögni folyamatosan, a folyamatos leállás és újraindítás tönkreteszi a fejeket és a lemezeket is, előbb fog a HDD kipurcanni, így elvileg minden pöccre indul, buffer nélkül (ezt még törléssel nem próbáltam ki, lásd köv pont)
- file / könyvtár törlése után szokott nálam lehalni a rendszer általában és bufferel 5-10 percig, gugli szerint az a probléma, hogy ha skint használsz, akkor beakad a skin felület frissítése és lehal az egész rendszerEzek egyike sem megerősített, csak tesztelek, de mindhárom is lehet akár egyszerre, sok kicsi sokra megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kínai óccsó csoda box megy a kukába, pláne, hogy már a hivatalos Netflix sem megy Android alatt.
Win alatt szenvedek most a Kodival, vmiért tele vagyok millió titles film címmel, amire random film vagy sorozat indul el.
Hiába updatelem TMDB vagy TVDB alapján, nem tűnnek el, pedig fent van a Watchdog is.
Ha ezt sikerül megoldani, akkor távirányító USB bedug a PC-be és lesz öröm, bódottá'. -
törölt tag
Ühüm, az őrület a fejemben.
A médialejátszós verzió ott van elakadva, hogy Titles (2007), nem tudom ezt honnan szedi a TMDB.
De a legjobb, hogy a Triangle c. filmet úgy ismeri fel a TMDB, hogy Undisturbed Happiness (10x), amihez behúzza a Miért rosszak a magyar filmek (1964) titlet.
A Win verzió sem jobb.
Nem értem, hogy vírusom van, szar a rendszer mindegy melyik verziót használom vagy szívatva vagyok. -
törölt tag
Ez már akkor van, ha rajta van külső adathordozón a rendszer.
Jelenleg sem Rufus, sem a Libreelec USB creator nem írja a pen drivejaimat.
A Coreelec oldal elérhetetlen, blakey linkjéről le tudtam tölteni a legutóbbi rendszert, de kellene a dtb.img file is, amit most nem tudom honnan szedhetnék le.
Skint le tudtam tölteni, de csak tiszta android alatti Kodira tudtam felrakni zip fileból.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #29977 üzenetére
Coreelec 9.2.2 legfrissebb rendszert, mert reseteltem a teljes eszközt (Beelink GT1-mini).
Kellene a leírás is, mert a tavalyi fileok megvannak, de a telepítési útmutató nincs.
Annyira emlékszem, hogy hard reset kell, de a boot img és hasonlókra nem emlékszem már.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A coreelec.org elérhetetlen.
Resetelni SSH-n keresztül tudtam, nem történt semmi.
Skint nem tudok telepíteni.
A hálózati meghajtók elérhetetlenek.
Többszörös újraindítás és 5 órányi szenvedés után egy kalap szar az egész.
Megpróbáltam az Android alatti Kodit, az sem működött, skint is csak zipből tudtam telepíteni kb. 16. próbálkozásra.
Coreelec oldala továbbra is elérhetetlen számomra, még letölteni sem tudom. Másik forrásból ez 6 napot venne igénybe, mert konkrétan 360byte/s sebességgel jön.
Mindent többször újraindítottam, modemet, routert, PC-t, médialejátszót.
Ez nem javul. -
-
törölt tag
válasz blakey #29965 üzenetére
Okés, ezt nem tudtam. Azt tudtam, hogy problémás a régi SMB verzió miatt, de eddig működött rendesen a listából.
Még majd annak kell utána járnom, hogy miért jár le az SMB jelszó és hogy tudom majd utólag egyszerűbben módosítani a plusz hozzáadás nélkül.
Köszi az infót.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #29960 üzenetére
Az lehet, hogy történt valami, de nem én állítottam el. Reseteltem a hálókapcsolatot is és deaktiváltam / újraaktiváltam az SMB1 supportot is, de nem működik. A Kodi nem látja. Laptop és tablet igen, Kodi nem.
Nem tudom létrehozni a kapcsolatot, mert nem látja az SMB megosztást.
Felh / jelszó páros volt kodi / kodi, most kodi / kodi1[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blakey #29957 üzenetére
Ezek így is voltak beállítva és működött is, tegnap este 10-kor még néztem sorit.
Most du viszont nem ment. Beállításokat nem változtattam, nem nyúltam semmihez. Nem látszódik az SMB megosztás Kodi alatt.
Laptop kiírta, hogy lejárt a jelszó, megváltoztattam, de így sem történt semmi változás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Carlos Padre #29950 üzenetére
Nem tudom hogy lehet NFS megosztást csinálni Win alatt, amikor rákerestem erre régebben, egy bonyolult processz volt és ott a Windowshoz csatoltak meghajtót, nekem meg Win alatt kellene könyvtárat megosztanom. Van erre vmi egyszerű megoldás?
UPNP / DLNA működik, de ebben az esetben a médialejátszón a kodi nem tudja kezelni a könyvtárt és nem tudja forrásként hozzáadni a borítós listához.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75501312 #29935 üzenetére
Laptopon kiírta, hogy lejárt az SMB jelszó, megváltoztattam, de továbbra sem tudok belépni a megosztott könyvtárakba.
Átírtam a passwords.xml filet, de az sem segített.
Eltávolítottam a forrásokat, de amikor hozzá akarom adni őket, semmit nem látok az SMB opciónál.
Mi a megoldás erre? -
törölt tag
Nem tudom elérni a PC-n megosztott mappáimat. A hálózaton és beállításokon semmit nem változtattam. Operation not permitted hibaüzit kapok, meg Couldn't connect to remote server hibaüzit.
Mi történt és hogy lehet ezt megjavítani? -
törölt tag
válasz #75501312 #29649 üzenetére
Törléskor van problémája. Ha a törlést választom és elindítom a következő filmet, akkor lefagy az egész a p-ba. Törléskor sem töröl mindent, csak a videofilet a könyvtár helyett. Eddig teljes foldert törölt. Mi változott a frissítéssel ezzel kapcsolatban?
Illetve ha ez hiba hol tudom jelenteni?
És úgy általában addon hibákat hol lehet jelenteni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #75501312 #29381 üzenetére
Még mindig lefagy a készülék, ha a STOP gombra nyomok, de csak akkor, ha előtte cache-lt, a filmek NAS-on vannak.
Más készüléken működik, PC-n, tévén és mobilon is, csak a lejátszón nem. Beállításokhoz nem nyúltam, az új frissítés óta borzasztóan működik. Előtte is kicsit problémás volt, de most már szinte nézhetetlen kategória. 1 órája azzal szenvedek, hogy valamit elindítsak és leállítás után ne fagyjon le.
Van erre valami megoldás? -
törölt tag
1. Mennyire érdemes? Most 30s-ről visszavettem 15-re.
2. Ez annyiban fura, hogy minél nagyobb a fileméret és jobb a minőség, annál könnyebb a lejátszás. De klikkelgetek szorgalmasan, aztán várok.(#29583) consono
S905X2-n fut, gondolkoztam, hogy a francnak vettem médialejátszót, amikor megy PC-ről is, de aztán eszembe jut, hogy jobb a kép a minidobozon, mint az nVidia kártyával. Még azt nem tudom, hogy az integrált Intel jobb lenne-e, mert akkor csak átdugom az irányítót és ugyanúgy működik minden. Csak akkor meg 2 videokártya driver lenne fent. -
törölt tag
Sziasztok,
Van pár kérdésem Exodus Reduxhoz:
1, Nagyon lassú a keresés, a 4k tartalmakat már ki tudtam kapcsolni. Van arra opció, hogy az SD tartalmakat is kikapcsoljam? Illetve hogyan lehetne még gyorsítani a keresést?
2, Nem minden forrás működik, az első 10 találatból ha elindul 1 vagy 2 de ez néha 5 percbe is beletelik. Ezt hogy lehet kiküszöbölni, hogy ne azzal töltsek időt, hogy valamit megtalál és elindít-e?
3, Film leállításakor sokszor lefagy, ha otthagyom pár percre akkor sem tér észhez. Ezt mi okozhatja?
4, Kell-e bármilyen VPN? Ha igen van-e olyan ingyenes, ami jól működik?
5, Van-e más alternatíva, ami jobban / gyorsabban működik?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Használja vki a Sky Go addont?
Ha igen, meg tudnátok mondani milyen felbontásban sugároznak és milyen audio csatornát? (Sztereó / DD 5.1?) -
törölt tag
Lehet hülye kérdés, de a platformok között nincs különbség ugye?
Tehát egy médialejátszós linuxos Kodi ugyanaz, mint a Windows verzió, addonokkal és minden beállítással együtt, ugye? -
törölt tag
Az miért lehet, hogy lejátszáskor ha STOP gombra nyomok, akkor lefagy az egész készülék vagy újraindul a film?
-
törölt tag
Van arra mód, hogy amelyik médiafile nem 23.976 hanem 24.000 kódolású akkor ne villogjon a képernyő 15 másodpercenként? Samsung TV, nem kellene, hogy problémát okozzon elvileg.
-
törölt tag
Csinálta, a youtubenak saját API-t a leírások szerint.
Viszont megőszülnék, mire ezt bepötyögöm a távirányítóval.
A settings fileban melyik sorokat kell átírni, hogy működjön (látom a lejátszót hálón, tudom szerkeszteni a fileokat)?
Megtaláltam a vonatkozó részt, sztem ki is töltöttem jól, de nem láttam a változást a beállításokban. -
törölt tag
SMB megosztásnál nincs olyan menü, hogy change content?
-
törölt tag
Kérdés, csak hogy 100% jól értem-e?
Az UPnP / DLNA mappa megosztás nem működik a borítós megoldással, de az SMB (jelszó + user) megosztásnál igen?
Át kell rendeznem a mappákat és a PC-re is kell visszamásolnom NAS-ról. -
törölt tag
Van olyan addon, ami hozzáad a menühöz törlés lehetőséget?
Tök random módon tudok törölni filmeket vagy sorozatokat, azokat is csak akkor, ha a rész nézettnek minősül, de még ezt sem minden esetben engedi.
Van, amikor a menüben benne van a Manage opció, van, amikor nincs. -
törölt tag
Azt mi okozhatja, hogy lejátszás helyett csak töltőikont látok? Ha a főoldalon belépek a lejátszásba, akkor meg fekete hátteret. Cache 100% van írva a bal alsó sarokba.
Ha több fileba belelépek egymás után, akkor szokta ezt csinálni. -
törölt tag
Az miért van, hogy a lejátszás nem indul el, csak a töltőikont látom?
Ha kilépek belőle és főoldalról lépek be az elvileg futó filmbe, akkor meg fekete képernyő fogad és fagyás? -
törölt tag
Ott volt a megoldás, hogy nem angol nyelvű volt.
Kálvária: megnéztem minden ID-t, imdb linket, címet, mindent, a TMDB és a TVDB oldalán is, nem találtam semmi hibát. Még a borítót is leszedtem, de vagy összekeverte a sorozatrészeket, vagy az 1998-as sorozatot húzta be, valami soha nem stimmelt, manuális választásnál sem.
Megoldás a TMDB url linkjében volt, ugyanis a sorozat neve nem War of the Worlds 2019, hanem La Guerre Des Mondes 2019, mert franciák csinálták a Canal+ csatornánál Kanadának, angolul. Csak a TDMB / TVDB / IMDB oldalán is angolul volt fent minden, az eredeti cím nélkül.
Illetve annyi problémám volt még, hogy ha sorozat volt, de egy részes (vagy egy fileba rippelt), akkor is benne kell lennie a névben az s01e01 résznek, különben a borító megvan, de a részeket nem ismeri fel és nem teszi be a listába.
+volt sori, ahol : volt a névben, de ott a - jelet felismerte helyette.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben 2 órája szöszölök, a TMDB - TVDB párossal, hogy a sorozatok jól szerepeljenek, már megoldottam egy részét.
De a War of the worlds (Canal+) és a The War of the worlds (BBC1) sorozatokkal nem boldogul. Még amikor megadom neki, hogy melyik elnevezés alapján frissítsen, akkor sem sikerül jól. Valahogy nem tudja ezt jól kezelni.
Hogy tudom ezt megoldani? -
törölt tag
Elvesztem a sok infóban, jesszum.
Tehát elvileg van megoldás arra, hogy a TVDB-n is keressen? Nekem a TMDB után a jobb felső sarokban kiírja a TVDB-t is, de a rossz infót szedi le a TMDB-ről.
Illetve van olyan sori, amit nem tesz be a listába, de ha rákeresek, akkor van borító is meg epizódokhoz tartozó infó is, de nem az alap maaapában.
Össze vagyok kavarodva. -
törölt tag
Nálam angol minden.
Arra már rájöttem, hogy ha valami hiányzik, akkor a mappanévbe beteszem az évszámot és akkor többségében megtalálja őket. Pl. The Magicians, de a Twilight Zone, Swamp Thing, Children of Dune mind igényelte ezt.
Baj akkor van, amikor nem ismeri fel és nem tudom, hogy mit nem nézek meg.Holnap kipróbálom az Agatha Christie 1-3 részes sorozatokat, hogy azokat felismeri-e.
Sok természetfilmet / sorozatot nem ismer fel.Sztem holnap én is név + évszám kombóval fogok próbálkozni. Jó lenne erre vmi megoldás Win alatt.
-
törölt tag
Másik kérdés: ha mappa név alapján nem ismer fel sorozatokat, hogy tudom megtalálni és beállítani őket, hogy legyen borító + infó?
-
törölt tag
Lejátszáskor a kép kb. 15mp-ként villan egyet. A TV 24p módban van. Nem egyezik a frekvencia vagy mi lehet a baj?
Ha leállítom, akkor is villog tovább a kimerevített képpel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hol találom azt az opciót, hogy a fileokat csak frekvenciafrissítés után indítsa el?
Nem látom, vak vagyok, tegnap vagy 10 percet kerestem de nem láttam.
Amikor indul egy film, akkor van 1-2 mp fekete képernyő és olyankor nem látni azt a részt. Kis dolog, de zavar. -
törölt tag
UPNP megosztás alatt nem látom a zenefileokat, sem mp3 sem flac nem kerül felismerésre. Van erre megoldás?
-
törölt tag
Sziasztok,
A TMDB és a TVDB is frissült ma, de még mindig nem tud(nak) csatlakozni a szerverhez. Van erre valami megoldás?
-
törölt tag
Hol tudom megnézni, hogy melyik addon nem tud csatlakozni szerverhez?
Kb. 2 hete elkezdte dobálni a hibaüziket, hogy nem tud csatlakozni, de ez max 3 üzenet volt eddig. Most 6-8 üzenetet is kapok.
Mediaplayer Coreelec alatt -
törölt tag
Van olyan port, amit érdemes lehet beállítani routerben? Használ a Kodi / Coreelec bizonyos portokat?
-
törölt tag
válasz #75501312 #27838 üzenetére
Találtam pár skint, amit tetszik, de 2 dolgot változtatnék rajtuk, de nem találtam rá opciót.
1, Általában a kikapcsolás menüből hiányzik az az opció, hogy visszabootoljon Androidra. Erre némelyik skinben megvan a menüpont, ahol meg tudom változtatni, de nem látok ilyen opciót. Hogy lehet ezt hozzáadni?
2, A film technikai részletei a kis piktogrammokkal (felbontás, képarány, hang) nem mindenhol tetszik vagy kicsi a méret. Ezeket hol lehet megváltoztatni?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest