- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
hunluki #2080 üzenetére
10-20e között két választás van manapság, ami Kodi futtatására alkalmas: málnaPC vagy S905/S905X chipes lejátszó. Mindkettő LibreELEC OS-el, ami egy spéci linux Kodihoz.
-
DoItYourself
addikt
válasz
fenyőke #2077 üzenetére
Android alatt nem biztos, hogy meg tudod ezt oldani, ez egy általános fw hiba volt, ezekhez a noname boxokhoz nehéz passzoló fw-t találni, súlyosbításként az MXQ Pro-ból többféle hardver verzió is volt, ez egyfajta gyűjtőnévként funkcionált a gyártóknál. Ha S905 chipes, akkor viszont általában egy SD kártyáról lehet futtatni rajta LibreELEC-et, ami egy spéci linux a Kodi futtatására kihegyezve. Nézz be az S905 topik összefoglalójába.
-
DoItYourself
addikt
válasz
hedgehog #2027 üzenetére
Sony Bravia androidos tévé passthrough helyzet a tévére telepített Kodival:
5-ös android + 16.1-es Kodi: 640 kbit/s AC3, és a DTS is megy (PCM hack).
5-ös andriod + 17-es Kodi: problémás a 640 kbit/s AC3, mert átírták a Kodiban szabványosra a passthrough-t.
6-os android + 17-es Kodi: működik a 640 kbit/s AC3, viszont a DTS nem, csak ha AC3-ba átkódolva. -
DoItYourself
addikt
Ha 5-ös Android van a tévén, akkor a Kodi 16.1 a nyerő, ha 6-os akkor a 17-es ajánlott, de azzal a DTS csak DD átkódolással fog menni.
5-ös Androidról ne próbálj 6-osra frissíteni sehogy, amíg ki nem adják ismét a javított 6-ost, mert a tiéd veszélyeztetett darab, a 43-asokból jó pár megdöglött a márciusi 6-os frissítéstől, vissza is vonta a Sony. -
DoItYourself
addikt
válasz
hedgehog #1971 üzenetére
Az androidos Sony tévékben is Mediatek proci van, mint a Philipsekben, azért írok.
Sonykon Lollipop (5-ös) android fw-el a Kodi 17-nél nem ment a 640kbps AC3. Most jött ki a Marshmallow (6-os) android fw, megjavult a 640kbps, viszont a DTS passthrough nem megy (fw hiba), át lehet kódolni AC3-ba menet közben a Kodival.
Összefoglalva: Sonyn az 5-ös androidhoz a 16.1-es Kodi ( vagy SPMC 16.x) passzol, 6-os android fw-hez a 17-es Kodi.
Videó átkódoláshoz a MediaCoder nevű progit szoktam használni, de a Handbrake-ről is jókat hallottam. -
DoItYourself
addikt
válasz
#16820480 #1964 üzenetére
Jé, tényleg
. Mondjuk nem árt az elején tisztázni, hogy milyen eszközről beszélünk, hogy ne legyen félreértés.
Ha az LG tévé távján van több gomb, akkor érdemes megpróbálni HDMI CEC-en keresztül, a tévé távjával vezérelni a Shield-en futó Kodit. Ott viszont nem tudom, hogy a keymap editor-al lehet-e bármit is átállítani, még nem próbáltam.
-
DoItYourself
addikt
válasz
#16820480 #1960 üzenetére
Van azon több gomb is.
Nem mindet, de sokat át lehet variálni a keymap editorral. A számblokk minden gombjára lehet tenni funkciót, az i+ és az Exit gomb is játszik a Sony W80C távirányítóján. A képarány és a felirat gombokra sajnos nem ad kódot a keymap editor, ahogy a nagy fehér Netflix-re se.
-
DoItYourself
addikt
válasz
#16820480 #1955 üzenetére
Lehet, ha le tudod írni angolul mit szeretnél.
Előtte azért a keymap editor kiegészítőt nézd meg, sok mindent lehet állítgatni vele, lehet, hogy van megoldás arra is, hogy lejátszás közben a vissza gomb másként viselkedjen, vagy ne csináljon semmit. -
DoItYourself
addikt
16:9 képarányú filmeknél is van fekete sáv alul-felül? Mielőtt indítod a Kodit, állítsd Normal-ra a képarányt. Ha valamit elállítgattál a Kodiban, az a biztos, ha a megfelelő helyen mindent visszaállítasz alapra.
A 2,35:1 arányú filmeknél jól jönne egy zoom, de egy Meditek chipset bug miatt ebből fűggőleges nyújtás lesz a Kodiban általában. Azért általában, mert nekem egyszer-kétszer nekem sikerült normál nagyításra rávenni (a tévé képarányát állítgattam valahogy), de nem tudtam megismételni, nem jöttem rá a logikára, mit mire kell állítani, miután kellene a Kodit indítani, stb. -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #1848 üzenetére
Átfogalmazták a passthrough változásokat egyszerűen érthetőre.
Aki a 17-es Kodival küzd passthrough ügyben Androidon, annak érdemes kipróbálni a shitty build-et. -
DoItYourself
addikt
válasz
hefa888 #1847 üzenetére
Úgy látszik a userek nagy része kellőképpen felháborodott, mert csináltak egy 17-es teszt verziót, amibe a 16-os hangkezelését visszatették. A művészneve "shitty build".
Úgy látom fritsch is felhúzta magát rendesen.
-
DoItYourself
addikt
válasz
hefa888 #1841 üzenetére
Ha a 16.1-es Kodival jól működött a passthrough, akkor térj vissza rá. Ha nagyon tetszik az új skin, azt megcsinálták a régire is, felrakhatod. Nekem még a 16.1 van fent (W80C), egyelőre kivárok. Ha lesz 17-es SPMC, azt majd kipróbálom, mert azt fel lehet tenni a Kodi mellé is.
junkpod: Sony androidos tévéje van, azon fut a Kodi.
-
DoItYourself
addikt
válasz
darnassus #1837 üzenetére
MXQ Pro néven sokféle lejátszót láttam már. Ha ez egy S905 chipes verzió, akkor tedd át a problémát az S905 topikba, és tegyél be egy linket a lejátszóról.
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
válasz
hedgehog #1700 üzenetére
Androidos Sony-n be lehet állítani a passthrough-t, az android hang beállításainál a digitális hangkimenetet Auto 1-re kell állítani, a Compressed-et pedig át kell tenni Normal-ra. Ezután a Kodi 16.1-ben be kell állítani a passthrough-t, engedélyezni a Dolby-t és a DTS-t. Még csak 6-os android se kell hozzá.
A 17-es Kodinál ez változni fog, egyelőre nem érdemes próbálkozni vele.
A függőleges nyújtás zoom helyett probléma a Sony-n is megvan, de ott ki lehet cselezni a képarány normal-ra állításával. Ekkor egy darabig működik rendesen a zoom, de ha átváltok tévére, akkor utána megint függőlegesen nyújt zoom helyett. Ez valamilyen Mediatek bug, azt írták a Sony fórumon. Philips tévékben is ez a SoC van? -
DoItYourself
addikt
válasz
Pendragon911 #1663 üzenetére
Ha esetleg egy linket is tettél volna be róla...
Ha olcsón akarsz jót, akkor S905/S905X a javasolt. Olvasd el a topikjában az összefoglalót. -
DoItYourself
addikt
válasz
lakac11 #1575 üzenetére
Nyugodtan fölteheted, elférnek egymás mellett. Az S905 topikban ilyen lejátszókkal foglalkozunk, az összefoglalóban hasznos infókat találhatsz.
-
DoItYourself
addikt
válasz
junkpod #1142 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a kínai OEM gyártók kérésére született meg ez az egyszerűsített változat az integrált 100-as ethernettel, és a kétrétegű nyákra építés lehetőségével. Ha már hozzányúltak a chiphez, akkor beletették a VP9 dekódolást is.
(#1143) LógaGéza: jók ezek a filléres kábelek, mi a tapasztalatod?
-
DoItYourself
addikt
válasz
LógaGéza #1124 üzenetére
A Kodiban ha az adott részre állva előhívod a menüt, ott meg lehet manuálisan adni az adott rész számát, és ez nem nevezi át a fájlt. Ezt a legkényelmesebb lenne egy PC-ről elvégezni, de arra még nem jöttem rá, azt hogy kell. Nekem is vannak olyan anyagaim ami rosszul van elnevezve és összekeverte a scraper.
A legjobb lenne a Kodi adatbázisában turkálni PC-n vmi segedprogrammal, csak még nem volt időm utánajárni. -
DoItYourself
addikt
válasz
junkpod #1097 üzenetére
Belkin optikai kábel + átalakító. iMac weboldal, a közepén írja az S/PDIF-et.
Mini-TOSLINK a hivatalos neve. -
DoItYourself
addikt
válasz
samupapa #1091 üzenetére
Biztos, hogy ezt nekem akartad címezni? Blakey volt az, aki megkavarta a dolgokat az optikai kimenettel (nem hinném, hogy rossz szándékkal), de a kérdező is kissé szétszórtan adta elő a kérdését. Nem szokványos dolog, hogy 3,5mm-es jack-en vezetik ki a koaxiális S/PDIF-et, sokakat már ez összezavar, téged is, ahogy írtad (feleslegesen vettél egy 3,5mm/toslink átalakítót).
Az MXR képét azért tettem be, mert már kezdtem kételkedni benne, hogy a kérdező gépén van-e egyáltalán 3,5mm-es jack S/PDIF felirattal.Visszaolvastam miről volt szó itt május végén, nem látok semmiféle találgatást, max. annyit, hogy Beni is rácsodálkozott a 3,5mm-es jacken történt S/PDIF kivezetésre.
#823Ahogy nézem, most is ugyanazt írtam.
#1070A Kodi hang beállításánál ha passthrough-t akarsz a filmekhez, akkor Android/S905 alatt nem szabad átállítani a hangszórók számát (Number of channels) 2.0-tól eltérőre, mert lefagy a Kodi. A PT ettől még működik, tehát többcsatornás kimeneted lesz az S/PDIF-en keresztül. Kodi audio quick start guide (már vagy 100× linkeltem).
Remélem én is segítettem.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #1086 üzenetére
-
DoItYourself
addikt
válasz
SunMount3r #916 üzenetére
-
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #888 üzenetére
De, masodjara igen, most latom. Eloszor nem azt linkelted, nekem pedig csak az remlett, bocs.
Emberek, contest! Ki tudja meghekkelni a Kodijat, hogy az MX Playert hasznalja lejatszasra androidon?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #886 üzenetére
Elvileg így kell csinálni: HOW-TO : Use external players on Android.
-
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #885 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az xml-t jól szerkesztette meg a kolléga...
-
DoItYourself
addikt
Ezt már írták neked, lehet, hogy másik topikban: a te lejátszódhoz (chipset-edhez) valószínű a gyártó barkácsolt egy spéci Kodi-t, amit nem hiszem, hogy be tudsz szerezni máshonnan. Ennyit bukhatsz kb.
Itt lenne érdemes még szétnézned, ha már sikerült ezt a ritka gépezetet kiválasztani: http://freaktab.com/forum/tv-player-support/allwinner-tv-players -
DoItYourself
addikt
válasz
huliganboy #844 üzenetére
Ki van zárva, mert fogalmam sincs.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest