- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #70 üzenetére
"Ok, de azért vannak ezeken a kábeleken valamiféle "szűrők" is"
Konkrétan milyen szűrűre gondolsz?
A hangszórókábeleken még árnyékolás sincs. De nincs is rájuk szükség. Mivel a két ér párhuzam fut, a keletkezett jelek kioltják egymást.
Az eszközöket összekötő kábeleken árnyékolás van, A környezetből származó zavarjelekre érzékenyebbek.
Passzív zavarszűrés például a monitor adatkábelen fordul elő. De a nagy sebességű adatkábeleken nem szokott lenni.Visszatérve a hangszórókábelre.
Ezeken a kábeleken viszonylag nagy áramerősség haladhat át, ezért trükközni kell.
Egy vastag vezető jó lenne, csak hajlítani nehéz és kicsi a felülete. A magasabb frekvenciás jelek a vezető felületén haladnak.
Az átlagos megoldás a vékonyabb vezetékből vastag ér sodrása. Van felület és van anyagvastagság. A vásárlási alapszabály, minél vastagabb a kábel, annál alacsonyabb a jelátvitel vesztesége.És van a luxus megoldás. Például a AudioQuest Rocket 44
Nem olcsó a 99 eurós méter árával.Szerintem 50 méter vásárlása esetén már adnak kedvezménytMennyivel jobb a másiknál?
Lényegtelen.
A modern erősítők képesek a szoba korrekcióra és képesek javítani a hangfalak frekvenciafüggő hangerő hibáit. Ez automatikusan javítja a kábel esetleges torzító hatását is. Ami jelentéktelen a hangfalak hibáihoz képest. -
válasz
SunMount3r #64 üzenetére
Úgyhogy ennek egészségére minden marad úgy, ahogy van. Majd próbálom eltitkolni a hifis topic elől.
MaCS
-
válasz
SunMount3r #61 üzenetére
Oké, de mi lenne az ésszerű erősítő?
MaCS
-
válasz
SunMount3r #58 üzenetére
Az a baj, hogy ezek rettenetesen szubjektív kérdések. Bármelyik hifista megtépi a ruházatát és pánikszerűen elmenekül, ha meghallja, hogy zenét akarok hallgatni akármilyen házimozi-erősítőn.
Úgy tíz éve jött az a közös konklúzió valamelyik fórumon, hogy az "élvezhető" zenét kiadó erősítők 500e Ft-nál kezdődnek.Oké, a fülem ismeretében ez hülyeség. Én még a Cleopatra rádió hangját is élveztem.
Meg ugye mindenki igényei és fülei különbözőek.
De mégis mik a realitások?MaCS
-
válasz
SunMount3r #53 üzenetére
SD minőség - tömörített, CD minőség alatti hangminőség.
HD - CD minőség, 16bit/44.1 kHz sztereó. 1.411 Kilobit pro Sekunde
Ultra HD - 24bit, 192kHz a mai eszközök maximum képessége. A maximális minőség 32bit - 384kHz, de ez forrás szintjén sem érhető el.
Spatial audio, - Ez bonyolultabb. A hangszórók száma 5.1 és 11.1.4 között kell lennie. Az ideális 7.1 és felette.
A fejés fülhallgatók esetében nyilván 2.0
A hangokat objektumokként kezelik és nem sávokra osztják. A 3D térben kb 360 pozíciót tudnak leképezni.
48 vagy 96 kHZ illetve 448 - 768 Kbit/s Mivel itt nincs duplázott adatmennyiség, a CD minőség kb. 705 kbps. -
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #7 üzenetére
-
devast
addikt
válasz
SunMount3r #25 üzenetére
Tud normálisan működni android tv-n is a kodi. Dovi meg dolby truehd nem egyértelmű minden eszközön, de alapvetően simán használható helyi hálózatról lejátszásra. Érdemes smb helyett inkább webdav megosztásról tolni, de kb ennyi. Nálam fire stick-en váltogatja rendesen a kimenetet 23.976hz-re, kadenciahelyes lejátszás is megy.
-
Polllen
félisten
válasz
SunMount3r #25 üzenetére
Chromecast 4k-n használok vlc-t, működik, pont úgy mint a streaming appok.
-
mad823
őstag
válasz
SunMount3r #15 üzenetére
Egyrészt ne felejtsük el, hogy ezek nem az összewarezolt cuccok lejátszására lettek kitalálva, hanem a streaming appok futtatására (amit szerintem hibátlanul) el is látnak, másrészt a nekem mind a TV-n (szintén Google TV OS), mind a Chromecast w/ Google TV-n eddig bármit megevett a VLC a NAS-ról is. Nem állítom, hogy ne lenne jobb vétel ugyanez kétszer ilyen erős vassal, de amire eredetileg ki lett találva, arra bőven jó. Most nyilván egyik Chromecast tulaj sem fog egyből a boltba rohanni, hogy lecserélje, ami van - amíg van rá támogatás, de bizonyára a 100€-s nyitóár is be fog esni 70-80ra elég gyorsan.
-
mad823
őstag
válasz
SunMount3r #10 üzenetére
Egy VLC-t bármikor teszel rá, de szinte bármit. Amúgy pedig a 2.4-es WiFi addig elég bármi streamingre, amíg más eszköz/felhasználó nem terheli, szóval kell az az 5 giga, hidd el.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SunMount3r #7 üzenetére
Chromcast with Google TV tud Dolby Atmos-t és DoVi-t is tud, ez a modell is rendelkezik USB-C csatlakozóval igaz USB 2.0-ás de USB hubon keresztül csatlakoztatható rá kábeles LAN illetve HDD is, mivel csak USB2-es így annak a sebességével.
Nem tudom az új modell USB-C csatlakozója USB-3-as lesz e majd ha igen akkor ott lesz előrelépés illetve mivel gigabites LAN lesz rajta az egy pozitívum is lehet, kérdés mit tud majd sebességben.
Annyi biztos hogy nem jelentős az előrelépés, és a forma is hagy maga után kívánnivalót, mondjuk kevésbé sérülékeny, és ha jól látom a google oldalán már nem csak 60fps-t tud a készülék, hanem 120fps-t is, igaz ezt kihasználni nem tudom mivel lehet, mert ezen játszani felejtős, filmekből meg nem láttam még 120fps-est, lehet létezik ilyen de még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte alaplap topik
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux felhasználók OFF topikja
- Vírusirtó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest