- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ezt én is akartam már kérdezni!
A hangszórókábel ugye elvben olyan 44 kHz-es frekvenciával találkozik. Én pedig a skin effectről azt tanultam, hogy olyan extrém magas frekvenciákon kezd érdemben jelentkezni, amelyekkel a normál halandó soha a büdös életben nem találkozik.
MaCS
-
SunMount3r
nagyúr
Ok, de azért vannak ezeken a kábeleken valamiféle "szűrők" is, amiknek gondolom a minősége/"teljesítménye" sem mindegy. Ezer százalék, hogy ezek a szóban forgó kábelek árának a töredékét jelentik csak (és lehet, hogy egy tized annyiba sem kerülő kábelre is kerülhetnek ugyan olyan jó minőségűek), de hát én is csak "feltételezem"
, hogy azért mégiscsak lenne ezeknek valami értelme...
-
Köszönöm!
Én ebből nem sokat értek -- Te értesz hozzá, én nem.
Erősítőből a konzervatív gondolkodásom okán a hagyományos formátumú, még csak nem is házimozis típusokat kerestem. Ott csak a zenehallgatás érdekelt, legyen sztereó és kész. (Mivel a helyi hifis topicban hagytam magam meggyőzni arról, hogy a házimozi-erősítő még az én igényeim szerint is alkalmatlan zenehallgatásra.
)
Ma már másképp gondolkoznék, de új készüléket nem akarok már beszerezni, úgyhogy marad az SPDIF a Mecool boxból, ami a Chromecastot is tartalmazza.A nagy családi fészekben meg elvan egy Denon házimozis eszköz, nem egészen a legalsó polcról. Lehet, hogy kipróbálom a jobb-bal elöl, center, basszus, jobb-bal hátul kialakítást, hiszen a hangdobozok megvannak hozzá.
Köszönettel: MaCS
-
SunMount3r
nagyúr
Pl. a PC-s lejátszó programokban néha szokott lenni szoftveres DRC (pl. MPC vonal). Még gyakorlatban nem tudom milyen, mert mozizáshoz (egyelőre) egy Android-os média lejátszót használok, az meg nem tud ilyet, de tapasztalom vele a leírt "beszédhang vs. effektek (és még vegyük ide a filmen belüli zenéket is)" problémát. Erre a DRC-re kellene jobban kigyúrni a programokat, eszközöket, mert hát szerintem ez egy elég általános probléma lehet a többségnél, de úgy látszik a fejlesztőknél ez még nem sokaknak tűnt fel, pedig a "gyógyszer" már réges-régóta megvan ellene.
-
Ehhez nem értek, illetve nincs benne tapasztalatom. Nekünk elég a sztereó.
Van 7.1 erősítőnk, de én nem hallom a különbséget középsugárzőval és mélynyomóval sem -- helyesebben nem halljuk jobbnak, élvezetesebbnek.
De a sima 5.1 fölött még bemutatóteremben sem hallottuk másnak a felsőbb, jóval drágább kategóriákat, akkor sem, ha belegebedtünk.
Úgyhogy már eleve csak a két első hangdobozt használjuk.
Ez persze nem jelenti azt, hogy sokak számára ne lenne fontos és értékes. Azt viszont nem értem, hogy miért ne lenne értelmes hangom Dolby Digital nélkül. Egyáltalán: mi az, és miért olyan fontos?
MaCS
-
azbest
félisten
kicsit kötözködök, de csak azért, mert múltkor én is rácsodálkoztam, hogy 2.4GHz-es AX-es wifi6 eszközből is van, ami 574 Mbit/s névleges sebességet tud (gondolom 2 chain és 40MHz széles módban). Persze mivel inkább n-es és ac-s wifik vannak még sokaknál, ott tényleg bajos lehet.
-
SunMount3r
nagyúr
Én pont ezt írtam, hogy az eddigi CC-k is rendesen tudták azt, amire "ki lettek találva" (az online Streaming-et) ás azok helyet egy ilyen teljesen felesleges. Azért ezzel a VLC-t "hű de jó" dologgal vannak kétségeim, a média lejátszós Topic-ban is csak online streaming-re ajánlják maximum.
-
SunMount3r
nagyúr
És azzal milyen lokál lejátszásra? 4K, HDR, frekiváltás, HD hangok? Én nem nagyon hallottam róla, hogy lenne bármilyen app, amivel annyira jó lenne. A VLC meg kb. mindenen is (pláne Anndroid-on) már egy felejthető megoldás, kb. mint ahogyan a random Androidos videólejátszó app-ok többsége, arra "jók" kb. hogy ilyen nyisz-nyusz videócskákat meg tudj vele nézni a telódon, de minőségi videólejátszásra (pl. TV-n) alklamatlanok. (A Fire TV-k is egy speciális Kodi fork-al jók csak, de azzal legalább tényleg.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- UHD filmek lejátszása
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- The Crew sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest