- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ezt én is akartam már kérdezni!
A hangszórókábel ugye elvben olyan 44 kHz-es frekvenciával találkozik. Én pedig a skin effectről azt tanultam, hogy olyan extrém magas frekvenciákon kezd érdemben jelentkezni, amelyekkel a normál halandó soha a büdös életben nem találkozik.
MaCS
-
válasz
Dare2Live #67 üzenetére
Bocs, lemaradt a szmájli... Csak gondoltam, a leírtak alapján nyilvánvaló, hogy ha valamit nem akarok, az a kábelmágia. Bár nagy kedvencem a digitális átviteli kábelek tesztelése, amikor pl. USB-kábelek között érzi az illető a magas hangok túldominanciáját meg a nem elég árnyalt mélyeket...
MaCS
-
válasz
SunMount3r #64 üzenetére
Úgyhogy ennek egészségére minden marad úgy, ahogy van. Majd próbálom eltitkolni a hifis topic elől.
MaCS
-
válasz
Hieronymus #63 üzenetére
Igencsak megnyugtató, hogy van még értelmes élet a Földön!
MaCS
UI: Tudsz esetleg megbízható hangszórókábelt 50e Ft/méter alatt, amelyiknek széles a színpadképe?
-
válasz
SunMount3r #61 üzenetére
Oké, de mi lenne az ésszerű erősítő?
MaCS
-
válasz
SunMount3r #58 üzenetére
Az a baj, hogy ezek rettenetesen szubjektív kérdések. Bármelyik hifista megtépi a ruházatát és pánikszerűen elmenekül, ha meghallja, hogy zenét akarok hallgatni akármilyen házimozi-erősítőn.
Úgy tíz éve jött az a közös konklúzió valamelyik fórumon, hogy az "élvezhető" zenét kiadó erősítők 500e Ft-nál kezdődnek.Oké, a fülem ismeretében ez hülyeség. Én még a Cleopatra rádió hangját is élveztem.
Meg ugye mindenki igényei és fülei különbözőek.
De mégis mik a realitások?MaCS
-
Köszönöm!
Én ebből nem sokat értek -- Te értesz hozzá, én nem.
Erősítőből a konzervatív gondolkodásom okán a hagyományos formátumú, még csak nem is házimozis típusokat kerestem. Ott csak a zenehallgatás érdekelt, legyen sztereó és kész. (Mivel a helyi hifis topicban hagytam magam meggyőzni arról, hogy a házimozi-erősítő még az én igényeim szerint is alkalmatlan zenehallgatásra.
)
Ma már másképp gondolkoznék, de új készüléket nem akarok már beszerezni, úgyhogy marad az SPDIF a Mecool boxból, ami a Chromecastot is tartalmazza.A nagy családi fészekben meg elvan egy Denon házimozis eszköz, nem egészen a legalsó polcról. Lehet, hogy kipróbálom a jobb-bal elöl, center, basszus, jobb-bal hátul kialakítást, hiszen a hangdobozok megvannak hozzá.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Hieronymus #52 üzenetére
Köszönöm!
Szűk körben erősítőkre gondoltam.Elég sokat kerestem, illetve érdeklődtem, hogy rendes, nem kombi hifi és nem házimozi erősítő milyen van, amelyet meg tudok fizetni, és fogad digitális jelet.
HDMI-st egyáltalán nem találtam, úgyhogy lett egy Yamaha N301-es. Elektromos és optikai SPDIF van rajta, úgyhogy mehet bele a zene és a Youtube a Macool boxból. A hálózati lejátszója mondjuk nem működik, de a Mecool megfelelő. És van benne Chromecast...A mindenféle hájpolt hang és videóformátumokat már régen nem tudom követni. Az az egy vigasztal, hogy egy ismerősöm rendszeresen csinál olyan vakteszteket, amelyek során film közben változik a kép és hangszabvány -- általában a legjobbtól az egyszerűbb, de még nem junosztyosig, és még senki, beleértve pár nagyon magabiztos arcot az itteni toicokból sem, szúrta ki egyszer sem a turpisságot.
MaCS
-
Ehhez nem értek, illetve nincs benne tapasztalatom. Nekünk elég a sztereó.
Van 7.1 erősítőnk, de én nem hallom a különbséget középsugárzőval és mélynyomóval sem -- helyesebben nem halljuk jobbnak, élvezetesebbnek.
De a sima 5.1 fölött még bemutatóteremben sem hallottuk másnak a felsőbb, jóval drágább kategóriákat, akkor sem, ha belegebedtünk.
Úgyhogy már eleve csak a két első hangdobozt használjuk.
Ez persze nem jelenti azt, hogy sokak számára ne lenne fontos és értékes. Azt viszont nem értem, hogy miért ne lenne értelmes hangom Dolby Digital nélkül. Egyáltalán: mi az, és miért olyan fontos?
MaCS
-
Nálunk a családban összesen közel tíz Chromecastos eszköz is van napi használatban. Van CC2, CC3, Mi Boxok, Mecool Boxok, TCL tévé. Az eszközöket kimondottam a CC-támogatás miatt vettük, és a Youtube-megjelenítés miatt fontos ez a szolgáltatás.
Ez a termékmegszüntetés milyen következményekkel járhat ilyen helyzetben?
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Milyen autót vegyek?
- Kés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest