- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv ismét!
Korábban kerestem láncot régi típusú rollerhez (S-Scooter egész pontosan). Sikerült találnom, hátha segítség valakinek, de ha ilyesmit kerestek, ne bicajos vagy rolleres boltokban próbálkozzatok, hanem hajtástechnikai szaküzletben érdeklődjetek.
Neten azt találtam, 25H-s lánc kell nekem, és a boltban volt polcon ilyen, nem is egy vészes összeg, 70 cm-es lánc + patentszem került kb 2500 forintba. -
-
Üdv ismét!
Lánc beszerzés nehezebb, mint hittem. Van valami ökölszabály, vagy általános típus a régi, láncos rollerekre? Csatolok egy képet, ehhez kellene lánc...nem kaptam bicajos boltokban.
-
-
válasz
DigitXT #31285 üzenetére
Első körben csak kapcsoló, a lehető legegyszerűbb, lehet kap egy relét, de fene tudja, lehet el is bírja. Ugye én tolni is fogom, kíváncsi vagyok, mennyit fog rásegíteni. Ha működik, akkor teszek majd egy 12V-os feszmérőt a kapcsolóhoz, mert elektronika nem lesz semmi, nehogy mélymerítsem az akksit, persze nyilván amikor már nyög, akkor nem erőltetem. A motor 24V 250W, 12V-tal elmélteileg felét tudja, gyakorlatilag szerintem inkább 30%-át, de legyen 100W, ehhez kell sacc 8A, ami még mindig elég sok a 10Ah akksinak, de ahogy írtam is, itt nem lesz folyamatos üzem.
Lánckerekes meghajtás, a motoron egy nagyon kis kerék van, ez hajt egy - magához képest - nagy kereket. A lánccal vagyok bajban, ma hívtam a bicajos boltot, gumit lehet tudnak szerezni vastagabbat, viszont a láncban nem tudott segíteni. Hol lehet olyat venni, amit otthon méretre tudok szerelni? Kizárt, hogy a roller gyári mérete jó lesz, rövidebb kell majd...
Amiket írtál, na az már komolyabb, én annyira nem akarom elbonyolítani, ez egy segítség lenne csak saját magamnak, mivel vannak kisebb nagyobb ólomakkujaim, akkor már kihasználnám a "technikát". -
válasz
DigitXT #31281 üzenetére
Jogos, ez egyelőre fekete folt, hogy mekkora áramot fog felvenni a motor. Multival mérni fogom, de kizárt, hogy az akksi CCA értékét még csak meg is közelítse. Ugye nem az lesz a feladata, hogy vigye az egész terhet, hanem csak a rásegítés miatt kell. Sok mindentől függ, talaj mennyire süllyedős, mekkora terhet kell vinnie, mekkora emelkedőn, mennyire segítem én a saját erőmmel...a gyakorlat megmutatja majd. A használat is csak szakaszos lesz, szóval hajtatom pár percet, majd rakodás, max ez a nehány perc, amíg használni fogom. A roller motor, amit szereztem, 24V-os, de túl gyosan forog, ezért 12V-tal fogom meghajtani. Egyébként ezt gyárilag se Li-ion akku hajtja, hanem 2 db "riasztóakksi" sorba kötve. Ezek a rollerek még a korábbi ólomakksis technológiával működtek.
De te szerintem elektrós csoportban is benne vagy, mintha ott is felvetettem volna a kérdést, valami rémlik. -
válasz
DigitXT #31273 üzenetére
Hm, azt hittem ez egyszerűbb lesz.
Holnap beviszem egy bicajos boltba, ott szoktam a gumit a sajátomra is felszereltetni, eléggé értik a témát, hátha van valami forrásuk erre.
Amúgy arra is gondoltam, ha marad a tömlős kerék, hogy a köpeny belső felére egy hasított bőr csíkot kellene tenni (ha lehet), azt nehezebben szúrja át a tüske. Sajnos néha elég nomád körülmények között kellene talicskázni, nem is az a cél, hogy önerőből felvigye a rakományt, de ha már ad nekem egy kis rásegítést, sokat könnyítene a dolgomon. Fejben megvan már a terv, a motor jövő héten érkezik, kell egy lánc, meg némi vasmunka, kis vezetékelés, és elméletileg készen van.
Néztem a talicska eredeti kerekét, az sem sokkal vastagabb, mindenesetre nem bánnám, ha minél szélesebb lenne a gumi a felnin.
Nézem, lehet venni akkus talicskát készen is, kb 200 ezer forint, nem is az a baj, mert meg tudnám venni, de annyira sokat nem használnám, hogy az árát meghozza (plusz abba speciális akku kell, én meg egy sima 12V motorakksiról akarom ezt hajtatni, ami relatíve olcsón beszerezhető), aztán azért próbálok ilyen low budget megoldásban gondolkodni. -
-
Üdv mindenki!
Tanácsra lenne szükségem. Van egy e-roller kerekem, 12 1/2 x 2.50 a felirat a gumin. Ehhez keresek olyan abroncsot, ami a lehető legballonosabb, esetleg tömör gumi is szóba jöhet, sőt az lenne a legjobb, mert olyan helyen használnám, ahol laza, süppedős a talaj (ezért kellene széles gumi), illetve nem szeretnék defektet sem kapni, ha esetleg tüskébe hajtanék.
Van erre valami jó alternatíva? Illetve hol tudják nekem felszerelni? Biciklis boltban esetleg?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest